Solutia e Tehnologia

dor007

Stabiltate=Ratiune/Emotii
"Science is a wonderful thing if one does not have to earn one's living at it." ~Albert Einstein


Mulţi oameni cred că există prea multă tehnologie în lumea de azi și că tehnologia este principala cauză a poluării mediului. Nu este cazul. Abuzul şi tehnologia folosită greșit ar trebui să fie preocuparea noastră majoră. Într-o civilizație mai umană, odată cu maşinile care înlocuiesc oamenii, s-ar scurta ziua de lucru, s-ar creşte disponibilitatea bunurilor şi a serviciilor şi s-ar lungi concediul. Dacă vom folosi noile tehnologii pentru a ridica standardul de viaţă pentru toţi oamenii, infuzia de mașini tehnologice nu ar mai fi privită ca o ameninţare.

O economie mondială bazată pe resurse ar putea de asemenea, să implice toate eforturile pentru a dezvolta surse de energie regenerabile noi, nepoluante: energie geotermală; fuziune controlată; solară; fotovoltaică; eoliană, folosind puterea valurilor şi a mareelor şi chiar combustibilul din oceane. Eventual am putea avea energie în cantitate nelimitată, care ne-ar putea alimenta civilizația timp de mii de ani. O economie bazată pe resurse ar trebui de asemenea să se angajaze în reproiectarea oraşelor noastre, a sistemelor de transport, a instalaţiilor industriale, care să le permită să fie eficiente energetic, nepoluante și pentru a servi nevoilor tuturor oamenilor.

Ce altceva ar putea să însemne o economie bazată pe resurse? Tehnologie aplicată în mod eficient și inteligent; păstrează energia; reduce deşeurile şi oferă mai mult timp liber. Cu un inventar automat la scară globală, putem să menţinem un echilibru între producţie şi distribuţie. Numai alimentele hrănitoare şi sănătoase vor fi disponibile şi lipsurile planificate ar fi inutile şi inexistente într-o economie bazată pe resurse.

La rata actuală a realiza progrese tehnologice semnificative care au loc de pe glob, o dată ce limitele puse de o etichetă de preţ sau de profit sunt eliminate, forţa de muncă umana poate fi eliminata treptat, complet. Forţa de muncă umană este o cauză majoră a etichetelor de preţ de produse şi servicii, în afară de deficitul de materii prime, precum şi energia consumată în producţie şi distribuţie.

Prin combinarea celor trei etape menţionate mai sus, vom fi capabili să eliminam deficitul - radacina tuturor relelor pe pământ. O dată ce totul va fi gratis, nu va mai fi nici un motiv pentru furt, crimă, sau corupţie. Oamenii nu vor trebui să fie bogati sau puternici pentru a trăi o viaţă fericită şi împlinita. Prin urmare, nevoia de politica, luptele pentru putere, şi lăcomia va dispărea complet. La urma urmei, nimeni nu se lacomeste la oxigen, deşi este elementul cel mai vital pentru supravieţuirea noastră. Nimeni nu detine sau depoziteza acesta pentru că este gratuit.

Singurul nostru deficit este lipsa de gândire creativă şi inteligența pentru noi si pentru liderii noștrii aleşi de a rezolva aceste probleme. Cea mai valoroasă, neexploatată resursă în ziua de azi este ingeniozitatea umană.

Odată cu eliminarea datoriilor, teama de a pierde locul de muncă nu va mai fi o ameninţare. Această asigurare, combinată cu educația despre felul de interacțiune într-un mod mult mai semnificativ între noi, ar putea reduce considerabil atât stresul mental cât și cel fizic și ne-ar lasă liberatea de a explora si de a ne dezvolta abilitățile.

În cazul în care gândul de a elimina banii încă vă mai tulbură, luaţi în considerare acest aspect: Dacă un grup de persoane cu aur, diamante şi bani ar naufragia pe o insulă care nu are nici o resursă, cum ar fi alimente, aer curat şi apă, bogăţia lor ar fi irelevantă pentru supravieţuire.

Banii devin importanți într-o societate atunci când anumite resurse necesare supravieţuirii trebuie să fie raţionalizate şi oamenii acceptă banii ca un mediu de schimb pentru resursele limitate. Banii sunt o convenţie socială, un acord dacă doriți. Ei nu sunt nici resurse naturale nici nu reprezintă vreo resursă. Nu sunt necesari pentru supravieţuire cu excepţia cazului în care am fost conditionați de a-i accepta ca atare.

Some people worry that artificial intelligence will make us feel inferior, but then, anybody in his right mind should have an inferiority complex every time he looks at a flower. ~Alan C. Kay

Sursa: http://www.zeitgeist.romania.org/cms/79.pasul3:tehnologiasicibernetizarea/
 
Ai dreptate în privinţa reducerii drastice a cererii de forţă brută pe piaţa muncii ~ cât priveşte reversul medaliei, cred că-l reprezintă într-o societate cu adevărat constituţională demersuri reale în vederea scoaterii din vocabularul cotidian a expresiei 'ajutor de şomaj' care implică obligaţia de a munci şi efectuarea altora şi mai puternice, bazate pe înţelegerea principiilor toleranţei şi a egalităţii naturale a indivizilor, în vederea consacrării "dreptului la lene". Slavă domnului, oameni dornici să se angajeze în vreun proiect oarecare se găsesc mereu; stresul însă este contraproductiv.

Cât despre bani, eu încă-i găsesc 'fun' - sunt un bun intrument de măsură a resurselor.
Viatsa sociala inseamna aritmetica, bun simt, nu politica.
 
Back
Top