Ultimele zile aproape nimic nu s-a auzit din rândurile opoziţiei, parcă ea a dispărut de pe faţa planetei! În aceste circumstanţe, iniţiativa îi aparţine în mod exclusiv comuniştilor. Eu consider că aceasta este o greşeală enormă. Chiar dacă când ei vor reapărea peste vreo patru zile, ei ar putea demonstra că avut loc mai multe cazuri de fraudă, e posibil că pâna atunci ar putea fi prea târziu. Procesul politic ar putea evolua extrem de rapid, considerând că comuniştii controlează toate organele de stat, şi curtea constituţională ar putea valida alegerile pâne ce opoziţia s-ar trezi. În aceste circumstanţe practic nimic nu ar mai putea fi schimbat. Aceasta a şi fost problema de bază a opoziţiei în acest sezon electoral, ei mereu au asumat doar ofensiva, şi în loc de a intreprinde acţiune preventive, ei au reuşit doar să reacţioneze la acţiunele comuniştilor, şi chiar atunci doar într-un mod limitat şi nesigur.
Cât de mult eu nu aş regreta aceasta, eu trebuie să admit că probabil această criză se va termina foarte curent, şi unicul rezultat posibil este că comuniştii vor reuşi nu numai să rămână la putere încă patru ani, însă şi să refuze să implmenteze orice reforme reale (de genul liberalizării presei). Sper că cel puţin opoziţia, şi populaţia generală a trecut printr-o experienţă formătoare, care va garanta că acest termin de cvazi-dictatură comunistă va fi ultimul!
Cât de mult eu nu aş regreta aceasta, eu trebuie să admit că probabil această criză se va termina foarte curent, şi unicul rezultat posibil este că comuniştii vor reuşi nu numai să rămână la putere încă patru ani, însă şi să refuze să implmenteze orice reforme reale (de genul liberalizării presei). Sper că cel puţin opoziţia, şi populaţia generală a trecut printr-o experienţă formătoare, care va garanta că acest termin de cvazi-dictatură comunistă va fi ultimul!