A Dispărut Opoziţia?

petru_co

New Member
Ultimele zile aproape nimic nu s-a auzit din rândurile opoziţiei, parcă ea a dispărut de pe faţa planetei! În aceste circumstanţe, iniţiativa îi aparţine în mod exclusiv comuniştilor. Eu consider că aceasta este o greşeală enormă. Chiar dacă când ei vor reapărea peste vreo patru zile, ei ar putea demonstra că avut loc mai multe cazuri de fraudă, e posibil că pâna atunci ar putea fi prea târziu. Procesul politic ar putea evolua extrem de rapid, considerând că comuniştii controlează toate organele de stat, şi curtea constituţională ar putea valida alegerile pâne ce opoziţia s-ar trezi. În aceste circumstanţe practic nimic nu ar mai putea fi schimbat. Aceasta a şi fost problema de bază a opoziţiei în acest sezon electoral, ei mereu au asumat doar ofensiva, şi în loc de a intreprinde acţiune preventive, ei au reuşit doar să reacţioneze la acţiunele comuniştilor, şi chiar atunci doar într-un mod limitat şi nesigur.

Cât de mult eu nu aş regreta aceasta, eu trebuie să admit că probabil această criză se va termina foarte curent, şi unicul rezultat posibil este că comuniştii vor reuşi nu numai să rămână la putere încă patru ani, însă şi să refuze să implmenteze orice reforme reale (de genul liberalizării presei). Sper că cel puţin opoziţia, şi populaţia generală a trecut printr-o experienţă formătoare, care va garanta că acest termin de cvazi-dictatură comunistă va fi ultimul!

1. Opozitia cred ca va reveni cu declaratii dupa sarabtorile de paste.
2.Comunistii nu au cum sa cistige daca toti acei 41 liberali din opozitie care au intrat in parlament vor boicota alegerile presedintelui. Dupa 3 incercari parlamentul va fi dizolvat si se va purcede la alegerile anticipate.
3. Opozitia inca trebuie sa demonstreze ca alegerile au fost fraudate pentru a fi declarate nevalide alegerile de catre comunitatea internationala. Deocamdata observ ca toti oficialii europeni sunt de partea comunistilor.
4. Daca se va reusi sa se demonstreze ca listele electorale au fost falsificate , atunci pasul logic ar fi "curatarea" listelor electorale , astfel incit la alegerele repetate sa nu se repete ce a fost pe 5 aprilie.
5. E adevarat ca listele electorale au fost alcatuite de primariile locale , doar ca cu citeva zile inainte de alegeri Ministerul Dezvoltarii Informationale a venit cu propriile liste pe care le-a schimbat? De ce opozitia nu a reactionat de la inceput daca stia ca listele electorale au fost schimbate?

Sunt multe intrebari... raspunsuri mai putine !

2 Totusi problema este ca cu toate ca liderii partidelor ar putea (si probabil vor) boicota alegerile, alegerea de a participa sau nu apartine la fiecare deputat, si cum deja am spus, e foarte, foarte probabil ca se va gasi un (sau mai multi) tradatori.
3. Eu nu as caracteriza situatia chiar astfel. Opozitia deja a demonstrat mii de cazuri specifice unde listele electorale erau incorecte, sau unde unii alegatori au votat in mod impermisibil (ex. pe baza actelor inadmisibile, etc). Si eu nu as spune ca europenii sunt de partea comunistilor, ei pur si simplu nu doresc sa se implice in aceasta criza prea mult, din mai multe cauze. Totusi, si aceasta a inceput sa se schimbe, si mai multe organizatii europene au inceput sa accentueze lipsa libertatii presei in RM, problemele la alegeri. etc.
5) Ei au stiut ca existau unele probleme, si inainte de algeri mult au vorbit despre aceasta. Problema era ca ei nu aveau acces la liste, si deci nu puteau demonstra nimic direct.

Hei oameni buni de cind am prins si eu la mine ,adica de cind am inceput sa pricep cum functioneaza aceasta lume,analizind situatia in moldova comparindule cu ce cunosc si eu si am inteles ca moldovenilor politicieni nu le ajunge o toana de minte.nu stiu nici cit negru sub unghie cum trebuie sa se comporte pt a fi influenti.sa luam pe putin,bush,sadam husein,hitler,stalin,keneddy daca mergem in trecut il gasim pe imensul si nerepetatul Avraam Lincoln,toti acesti oameni au avut mereu la mina lor strategii,planuri si idei cum sa influenteze lumea si mintea umana pentru a detine putere suprema,de aceia si SUA,Rusia si multe alte tari au asa mare putere in lume,pt ca cunosc mai mult decit stiu ceilalti.

Intrati aici: MANIPULARE-KARETI.BLOGSPOT.COM si o sa va convingeti ce anume le lipseste moldovenilor politicieni.forta de influenta si multe altele,eu am citit in acel blog si am observat ca acele legi simple si in genere tot ce se da acolo le stie chiar si cel mai simplu vinzator in america dar la noi ?????????daca il intilniti pe Ghimpu sau voronin,sau M.Lupu propunetile acest blog,le va fi de ajutor,recunostinta nu astept. "))))))

Asha-s opozitiile - apar shi dispar. Raminem doar noi acei fricoshi shi dezamagitzi cu gurile cascate. Poate opozitia aia eshti chiar tu poporule?

Back