Aderarea Romaniei si Bulgariei inseamna o puternica degradare a acestor tari

Andolino

New Member
Comentariu de Mihail Leontiev, publicat de KM.ru


"Doctorul a spus la morga, deci, la morga"

Uniunea Europeana va primi in slavitele sale randuri inca doua tari: Romania si Bulgaria. Nimic nou. Un simplu proces de rutina. Celor doua state li s-a cerut sa respecte standardele fixate de UE. Astfel, Bulgaria trebuie sa-si intensifice lupta impotriva coruptiei, crimei orgnizate si spalarii de bani, sa elaboreze o noua legislatie anticoruptie si sa finalizeze reformele din domeniul agricol. In opinia eurocomisarilor, Romania este mai bine pregatita pentru intrarea in UE. De asemenea, ea trebuie sa accelereze ritmul reformelor, sa imbunatateasca sistemul de investitii. Potrivit diplomatilor, Comisia Europeana va insista pe o monitorizare stricta a respectarii de catre aceste tari a regulilor UE din sfera securitatii produselor alimentare, din sistemul judiciar si din alte sfere de activitate.


Grupari interesate

Este uimitor cat de greoaie, ideologizata si rutinata este UE. In UE toti inteleg, inclusiv polonezii, ca aderarea Romaniei si Bulgariei nu le va aduce nimic bun. E ca in bancul cu doctorul care spune: "La morga, deci la morga. Ce inseamna sunt viu? Ce inseamna vreau sa traiesc? Asa nu merge". Nu, nu e nimic esential, critic in aceasta observatie. La fel cum nu se poate spune ca este ceva senzational, or vreun eveniment memorabil. Este un exemplu tipic ca nimeni nu are nevoie de asta. Fireste, sunt niste grupari concret interesate. Grupari care-si au baza cu precadere in Romania si Bulgaria.

Problema pentru aceste tari este ca, pe termen mediu, posibilitatile UE de a asigura un ajutor masiv noilor sari membrii s-au epuizat, practic. Sunt prea multe si prea sarace.


Evidenta

La momentul respectiv, cand la UE au aderat Portugalia si Grecia, Uniunea a revarsat asupra lor o adevarata ploaie de aur. Cele mai nevoiase grupuri au primit din partea UE un ajutor real de dimensiuni uriase. Acum, in conditiile acutale, aceste ajutoare nu pot fi numite decat simple onorarii, comparativ cu trecutul. Cu toate ca nivelul lor difera puternic de mediu, potrivit datelor UE.

Din punctul de vedere al problemelor economice ale Romaniei si Bulgariei, pe termen mediu asta inseamna o foarte serioasa degradare. Ea nu a fost atat de semnificativa pentru Polonia, Ungaria si Cehia, unde a existat, totusi, alt nivel al salarizarii, al calitatii vietii etc. Este evident ca nici Romania, nici Bulgaria nu sunt capabile sa procedeze la o majorare a salariilor si, in general, sa ridice nivelul de trai al populatiei nici macar pana la limita inferioara din vechea Europa. De aceea, sa analizam aceasta tematica macar la nielul vechii piete.


Romania si Bulgaria vor descoperi ca au intrat nu in UE, ci in altceva

Ce inseamna piata unica a muncii? Este o scurgere de forta de munca calificata. Romania si Bulgaria nu sunt pregatite pentru asa ceva. Aceste tari vor ramane imediat fara cei mai buni specialisti.

Trebuie spus ca nu este vorba doar de presonal muncitor, dar si ingineresc. E vorba de medici, oameni de stiinta etc. Fireste, niste resturi vor putea fi pastrate, dar... Daca elita intelectuala va porni spre Europa si nimic, in afara transferului de bani, economia acestor tari nu va primi.

Din partea Uniunii Europene este vorba de grija pentru propria ei piata a muncii de imigratie. Motivata politic de primirea de specialisti din tarile nematurizate, UE a inceput sa instituie restrictii in privinta deplasarii fortei de munca. Aparent totul este abolut nevinovat, dar asta inseamna ca UE nu mai este UE si nici piata comuna. Daca o astfel de practica va continua, tarile vor mai descoperi ca au intrat nu in UE, ci in altceva. Sau poate nu au intrat pana la capat, pentru ca acolo sunt membri de categoria a doua.


Fara probleme

Mass-media dezbate tematica aderarii Romaniei si Bulgariei la UE in contextul bolilor la cornute, din care cauza au fost sistate exporturile de carne in unele tari. Problema este insa ca nebunia vacilor exista si in statele UE. Daca din cauza starii de sanatate a animalelor acestea ar fi excluse din UE, ar fi cel putin straniu. Deocamdata, in cadrul UE, doar prezenta unor conflicte interetnice, a unor dispute teritoriale nerezolvate pot fi considerate piedici in calea aderarii. Boala animalelor nu reprezinta o opreliste.

Rusia nu are nimic impotriva extinderii UE, daca nu tinem cont de structura interna de vot. De exemplu, Polonia impiedica Rusia si UE sa se inteleaga intre ele. Asta nu poate fi numita o mare problema, dar una mica si temporara tot este. Cat priveste Romania si Bulgaria, nu cred ca vor fi surse de necazuri, daca nu luam, fireste, in considerare problema cu Transnistria.


Moldoveni nu exista in natura. Au fost inventati de entomologi

Daca Romania incearca sa promoveze doar asa, de ochii lumii, interesele Moldovei, este un aspect. Dar momentul potrivit, ideea unificarii cu Moldova a existat si contine o mare samanta de ratiune. In realitate, este acelasi popor. Sa nu ne amagim. Acesti moldoveni nu exista in natura. Au fost inventati de entomologii sovietici. Sunt parte a poporului roman, sunt vorbitori de limba romana. Dar este acolo o parte care nu este nici Moldova, nici Romania, nici din punct de vedere cultural, nici mental, nici politic. Este Transnistria. Cu certitudine se poate spune ca UE nu nutreste absolut nici o dorinta de a primi Transnistria in randurile ei.

Pentru Rusia, subiectul Romania si Bulgaria nu ofera nici o perspectiva. Ne este absolut perpendicular. In momentul de fata, nu avem ambitii geopolitice in privinta acestor tari. Mai intai sa ne rezolvam propriile noastre dureri de cap. (Agentia "Rusia la zi" 10 decembrie 2006)


sursa: http://www.rusialazi.ro/index.php?a=comentariu2006121001.xml
 
Nu avem ambitii geopolitice in privinta acestor tari
...in acest caz sa-mi explice cineva de ce atata atentie pt. aderarea RO si BG la UE...raspunsul il da de fapt singur Leonov - Transnistria... Rusia vrea Transnistria, iar chestia cu moldovenii si entomologii sovietici (ati observat ca rusii, atunci cand amintesc un epizod mai putin placut folosesc termenul "sovietic", in restiul cazurilor - "rus"?) este ca un fel de anesteziant, ca sa nu fie chiar asa dureroasa pierderea dfinitiva a Transnistriei... parerea mea...
 
In cea mare parte tin sa cred ca Leontiev are dreptate insa nu cred ca Rusia are nevoie de Transnistria in sine. Transnistria este o unealta nu o tinta.
Rusii incearca sa exploteze gafele occidentului in relatii cu Romania. Occidentul in loc sa contribuie la intarirea romanilor ca lideri regionali incearca tot mai des sa-i pune cu burta la pamant, e si firesc ca mai tarziu sa apara reactii a cetatenilor romani care se vor indrepta spre partidele nationaliste si antieuropene.
 
Mai bine intram in CSI!!!
Rusia a demonstrat ca este capabila si in putin timp si-a creat o economie performanta, echilibru social si facilitati pentru toti investitorii! Ei au dreptul sa ne dea noua lectii....

Oamenii astia nu inteleg ca nu-i mai vrem!!? Sa ne lase odata in pace ca mai bine ma incalzesc la soba cu lemne decat sa tratez cu un rusnac!
 
dusk;157220 said:
Oamenii astia nu inteleg ca nu-i mai vrem!!? Sa ne lase odata in pace ca mai bine ma incalzesc la soba cu lemne decat sa tratez cu un rusnac!

problema e ca nu te intreaba nimeni ce vrei tu sau ce nu vrei..
important e ca vrea al nostru presedinte:)))

se aplica legea junglei...cel puternic il omoara pe cel slab sil maninca sau il lasa pe la mesele viiotare:)
 
alyyy;157229 said:
problema e ca nu te intreaba nimeni ce vrei tu sau ce nu vrei..
important e ca vrea al nostru presedinte:)))

se aplica legea junglei...cel puternic il omoara pe cel slab sil maninca sau il lasa pe la mesele viiotare:)


ba aici gresesti ... lumea este intrebata ce vrea ... la timpul lor si anume la alegerilor generale ... deci populatia poate sa-si spuna cuvantul atunci ... prob este ca unu sau 2 dintre voi ce va aflati acolo in moldova nu faceti majoritatea ... asa ca domnul presedinte isi permite sa faca ceva vrea ... pt ca el stie ca oricum va castiga si data viitoare chiar daca greseste grav fata de natiune ... pur si simplu isi permita sa faca ce doreste muschiul lui ...

la asat treb sa va ganditi ... cum sa schimbati mentalitatea populatiei inainte de toate si apoi cum sa-l pedepsiti pe domn presedinte si al lui srl ...
 
Back
Top