dictionar:
da... se construiesc , dar ma indoiesc ca se construieste cu banii fetelor frumoase, care lucreaza peste hotare
asta nu am spus-o eu, a zis-o turcul..si e problema noastra ca prostituatele moldovenesti in Occident (inclusiv Turcia) sunt mai vizibile decat menajerele si zidarii (in fapt, fac si ei acelasi lucru: isi vand forta fizica si muschii, nimic mai mult) sau decat doctoranzii moldoveni la harvard...
si hai ca nu se mai prostitueaza toate fetele care lucreaza peste hotare
nu toate, o partea doar...dar partea aia e mai vizibila decat totul, decat Intregul...
Si ar trebui cumva prostituatelor se le fie rusine ca iau multi bani, ca daca unle nu au stidiile pe care le are un medic, sa ia mai putini bani decit salariul medicului, :d iaca nu am inteles ce ai vrut sa spui cu asta...?
nu lor, statului ar trebui sa-i fie rusine...pentru ca "sugereaza subtil" ca e mai bine sa nu ai studii ca sa prosperi, sa ocolesti educatia pentru a-ti asigura un trai decent...
adrenalina:
vitalic, cred ca ii exagerata treaba... daca poti sa iei paduchi din troleu, rezulta ca trei sferturi din populatia Chisinaului este paduchioasa. ceea ce nu prea cred. eu am fost cu troleul si parca nu am musafiri nepoftiti
am spus doar ca troleibuzele nu sunt spalate, dezinfectate... adica sunt murdare si neigienice...asta e problema...paduchii sunt doar un exemplu nefericit...
cat despre prostituate, nu inteleg de ce pentru toata lumea este o tema asa senzibila. vad ca lumea se imparte in doua tabere, una care exagereaza fenomenul si alta care vrea sa il nege practic. ei si ? sunt prostituate moldovence din cauza ca statul nu ofera sanse egale femeilor si barbatilor, pentru ca inca mentalitatea de buna la cratita este la moda, iar in mom in care barbatul misogin s-a dus cu alta sau ii prea beat sa tina familia, ce sa faca femeia pregatita sa faca curatenie in casa. ca sa nu mai discutam de ce salarii ofera statul, de cat se implica organizatiile non guvernamentale sa educe populatia rurala si asa as putea sa continui pana maine dimineatsa.
intr-un cuvant saracie, lipsa de politici sociale din partea statului plus dezintegrarea si renegocierea institutiei familiale...
si nu intelef de ce sarim toti in sus. multe chestii sunt adevarate si vitalic are dreptate. poate pentru ochii plecati de aici si care vin in vacanta, acest lucru nu este vizibil, dar pentru cei care traiesc aici ii foarte real.
turcul e o oglinda..si daca oglinda te arata cu ochii umflati, ciufulit si nespalat nu ai de ce s-o spargi..ai putea sa si te piepteni...sa te speli...
ca turcii au scris despre asta, ii o problema. ca nici ei nu is mai breji... ii ceva de genul rade ciob de oala sparta. dar sa negam niste realitati, asta ii alta treaba... pentru ca daca negam, nimic nu se va schimba
sublimeaza si ei niste complexe nationale..ziaristii mananca si ei o paine pe seama asta...
romen:
acest articol neghiob a fost citit de milioane de turci deoarece a fost publicat in multe ziare.
cam subtirica logica ta..adica, sa nu discute turcii problemele lor, pentru ca s-ar putea ca moldovenii sa se supere...
romen:
inca un fapt interesant am trimis articolul in mai multe reviste si odar 2 l-au publiacat(le multumesc). ambasada RM in turcia nu a reactionat in nici un fel.
sa aparam tara, ca toti isi bat joc de EA.
o sa ti se raspunda, foarte corect de altfel, ca statul turc nu poate interveni, dirija sau influenta libera exprimare a unor jurnalisti...
dictionar:
Macar Tarlev (ca de kko o iesit el) sa scrie o scrisoare conducerii turcesti ca-s suparati, ca au fost tratati urit in presa...
adica sa ceara guvernului turc sa cenzureze, verifice, intimideze, refuze spre publicare articole, pentru ca, vezi bine, ele supara marele popor moldav??? poate, in URSS, chestia asta era posibila..se lichida redactia ziarului cu tot cu pisica din cabinetul femeii de serviciu...