Basescu i-a propus lui Voronin UNIREA !!!!

Adrenalina

Se pare ca totusi "echipa" pro marcheaza puternic LA......FAPTE. (vis a vis de comentariul tau final in ce priveste dezbatera despre unire...
 
Re: Adrenalina

Sic e sa mai materializat Unirea.
Daca icna vreid ezbatere, uita-te la procentel partidelor unioniste de la fiecare alegere!
 
vasile80 said:
Băsescu afirmă că a oferit Republicii Moldova să intre mpreună cu Romnia n UE

Preşedintele, n goană de imagine după disputa cu Tăriceanu n privinţa Irakului.

Băsescu afirmă că a oferit Republicii Moldova să intre mpreună cu Romnia n UE
Ieri, agenţia Mediafax a transmis următoarea ştire:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, smbătă, că Romnia a oferit Republicii Moldova varianta de a intra mpreună n UE şi că, deşi a rămas singurul popor ncă separat, rentregirea se va realiza n interiorul UE. Şeful statului a făcut aceste declaraţii la dejunul oferit elevilor olimpici la istorie din Republica Moldova. „Romnia a oferit Republicii Moldova, şefului statului moldovean, şi varianta de a intra odată cu noi n Uniunea Europeană. Este, nsă, opţiunea autorităţilor de la Chişinău şi a poporului Republicii Moldova ce ar trebui să facă”, a declarat Băsescu, n discursul care a precedat dejunul. Preşedintele Băsescu nu a precizat absolut nimic n legătură cu o eventuală consultare a Bruxellesului n această privinţă. Sigur că publicul din Romnia este conştient şi resimte consecinţele pactului Ribbentrop-Molotov care a dus la scindarea ţării. Enunţarea acestei teme n acest moment riscă nsă să aibă conotaţii ct se poate de negative n plan european. Romnia a nceput negocierile de aderare la UE la 1 ianuarie 2000 şi le-a ncheiat cu mare dificultate n decembrie 2004. Bucureştiul a făcut importante progrese politice, economice şi sociale n ultimii şase ani şi tot nu e compatibil cu standardul european. n procesul de extindere europeană, nu s-a discutat niciodată despre Republica Moldova, Romnia nsăşi fiind inclusă cu mare greutate n acest proces abia n 1997. Simpla enunţare la Bruxelles de noi candidaţi nu e recomandată n acest moment după ce Constituţia europeană a fost respinsă anul trecut n Franţa şi Olanda. Şanse reale de aderare n 2009 sau 2010 mai are deocamdată doar Croaţia, stat cu 4 milioane de locuitori şi economie dezvoltată.

Probabil că, n disputa cu premierul Tăriceanu pe marginea retragerii din Irak, preşedintele Băsescu s-a gndit să marcheze puncte la publicul intern punnd pe tapet tema delicată a Republicii Moldova. n condiţia n care Franţa şi Germania nu au ncheiat procesul de ratificare a Tratatului de aderare a Romniei la UE, declaraţiile pentru uz intern ale preşedintelui pot aduce mari prejudicii ţării noastre n lunile care urmează. (B. Chirieac)

http://www.gandul.info/2006-07-03/basescu_afirma
 
De ce sa ne grabim? Eu sunt multumit daca in 20 de ani se face unirea.

De ce sa ne grabim? Ne vom cunoaste mai bine.
 
http://www.evz.ro/article.php?artid=264063

Traian Basescu si-a dezvaluit planul unionist secret
3 Iulie 2006
Clarice Dinu

Presedintele i-a propus omologului sau de la Chisinau, Vladimir Voronin, ca Romania si Moldova sa intre impreuna in UE.




Romania i-a propus Republicii Moldova sa intre impreuna in Uniunea Europeana, insa Chisinaul a refuzat oferta Bucurestiului. Declaratia a fost facuta de presedintele Traian Basescu sambata, intr-o intalnire la Palatul Cotroceni cu elevii olimpici la istorie din Republica Moldova.

„Romania a oferit Republicii Moldova, sefului statului moldovean, si varianta de a intra odata cu noi in Uniunea Europeana. Este insa optiunea autoritatilor de la Chisinau si a poporului Republicii Moldova ce ar trebui sa faca”, a spus Basescu.

Seful statului a precizat ca autoritatile de la Bucuresti recunosc „dorinta celor de la Chisinau de a fi o parte separata de Romania, un stat independent care isi croieste singur drumul catre viitorul sau euroatlantic”.

„Am ramas singura tara, singurul popor inca separat. Germania si-a reintregit natiunea, Romania este inca separata in doua tari, dar, repet, unificarea noastra se va face in interiorul Uniunii Europene si nu altfel”, a adaugat Basescu.

Sprijin pentru Chisinau

Seful statului a spus ca a fost unul dintre politicienii care au sustinut nevoia unei relatii „deschise” cu Republica Moldova si a anuntat ca, dupa ce va intra in UE, in acord cu Comisia Europeana, Romania va incerca un sistem de vize foarte simplu pentru tara vecina. De asemenea, Bucurestiul va incerca sa usureze foarte mult accesul cetatenilor Republicii Moldova la cetatenia romana.

Surse diplomatice sustin ca Traian Basescu i-a facut aceasta oferta presedintelui moldovean, Vladimir Voronin, in 2005, la scurt timp dupa alegerile prezidentiale din Romania.

La acea vreme, seful statului roman a facut prima sa vizita la Chisinau, pentru a incerca sa relanseze relatiile cu Moldova, lucru care s-a si intamplat de altfel. A fost in fapt vorba de o invitatie voalata la unirea Moldovei cu Romania. Voronin a refuzat insa acea oferta.

Daca ar fi acceptat-o, Romania, dupa alipirea Moldovei, ar fi redeschis negocierile de aderare la UE, iar data intrarii in structurile europene nu ar fi fost 1 ianuarie 2007, ci ar fi fost amanata. O conditie obligatorie pentru ca Moldova sa intre in UE ar fi fost rezolvarea crizei transnistrene.

Ungureanu: „Romania va avea intotdeauna o sensibilitate fata de Moldova”

Ministrul de externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a refuzat sa dea vreun detaliu in legatura cu oferta facuta Republicii Moldova de catre Romania, in legatura cu aderarea la Uniunea Europeana.

„Bucurestiul va avea intotdeauna o sensibilitate aparte fata de Moldova. Romania doreste ca la granita estica a UE si NATO sa fie un stat democratic, stabil, orientat spre Uniunea Europeana si, de aceea, a pledat pentru relatii privilegiate Chisinau-Bucuresti.

In cazul in care Republica Moldova va valorifica aceasta sansa, obtinuta si prin efortul Bucurestiului, si va semna Acordul de stabilizare si asociere cu UE si va deveni membru al Uniunii, atunci natiunea se va reuni in interiorul Europei”, ne-a declarat Ungureanu.
 
Basescu-Voronin, aderare simultana?
Era sa ne unim din nou

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca Romania i-a oferit Republicii Moldova varianta de a intra impreuna in UE si ca, desi am ramas singurul popor inca separat, reintregirea se va realiza in interiorul UE. Seful statului a facut aceste declaratii la dejunul oferit elevilor olimpici la istorie din Republica Moldova. "Romania a oferit Republicii Moldova, sefului statului moldovean, si varianta de a intra o data cu noi in Uniunea Europeana. Este insa optiunea autoritatilor de la Chisinau si a poporului Republicii Moldova ce ar trebui sa faca", a declarat Basescu, in discursul care a precedat dejunul. Presedintele a precizat ca "am ramas singura tara, singurul popor inca separat" dupa reintregirea Germaniei si ca, desi "Romania este inca separata in doua tari, unificarea se va face in interiorul UE, si nu altfel". Basescu a spus ca a fost unul dintre politicienii care au sustinut nevoia unei relatii "deschise" cu Republica Moldova, care sa ajute la reintregirea celor doua tari in interiorul UE, "intr-un viitor nu foarte indepartat". "Romania a denuntat Pactul Ribbentrop-Molotov, acel pact care a rupt natiunea romana in doua, si noi recunoastem dorinta autoritatilor de la Chisinau de a fi o parte separata de Romania, un stat independent care isi croieste singur drumul catre viitorul sau euro-atlantic", a spus Basescu. El a anuntat ca, dupa ce va intra in UE, in acord cu CE, Romania va incerca un sistem de vize foarte simplu pentru Moldova si, in acelasi timp, va incerca sa usureze foarte mult accesul cetatenilor Republicii Moldova la cetatenia romana. Basescu a aratat ca Sala Unirea a Palatului Cotroceni, in care a fost organizat dejunul, nu a fost aleasa intamplator: "In aceasta sala se organizeaza cele mai inalte ceremonii ale statului roman, oferirea de inalte decoratii ale statului roman, investirea Guvernului, si tot aici se primesc sefii de state", a spus el.

sursa: http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z03072006&idx=48
 
Se pare ca varianta lui Belkovski va avea succes - Basarabia (fara Transnistria) revine Tarii, Bucovina si Basarabia de Sud - la fel, alte teritorii Ukrainesti vor fi impartite Ungariei, Poloniei, Belorusiei si desigur Rusiei. Acum inteleg de ce s-a intensificat propaganda anti-Lukasenco in cercurile apropiate de Putin si de ce propaganda rusa prin vocea "analistilor politici" declara Ukraina o tara moarta, iar destramarea sa, ca un fapt implinit.
WW2 a inceput cu impartirea Poloniei, la ce va duce impartirea Ukrainei?
 
Hello! Granitele Europei NU se pot modifica. Romania nu se va uni cu Moldova (moldovenii nu o vor, uitati-va la rezultatele partidelor unioniste) iar nu stiu de udne visati voi Basarabia de Sud si Bucovina de Nord?!?! Schimburi de teritorii NU se fac. Singura schimbare posibila e unirea Transnistriei cu Ucraina, dar nici atunci Romania NU va primi vreo compensatie de la ucraineni.
 
eu nu cred ca aeste o manevra de imagine a lui Basescu, pentru ca inca de la inceputul mandatului sau prezidential, Basescu a incercat din rasputeri sa se apropie de MD... cel reticent a fost intotdeauna Voronin... si nu prea cred ca propunerea Unirii ar putea fi considerata o campanie de imagine...
ceea ce este de plans, este faptul ca inca o data tot MD da inapoi si pune bete in roate apropierii de Romania... si ma scarbeste acest lucru, cata vreme stiu ca nimeni nu va cere parerea populatiei... un referendum pe aceasta tema nu se va face niciodata in MD... nu este in interesul clasei politice si a clasei economice care manevreaza lucrurile in mD.
 
partizan131 said:
Muntenegro...? Kosovo?
NEWSFLASH:
Muntenegru si Kosvo aveau statut de SUBIECT FEDERAL si populatie majoritar muntenegreana/albaneza. Sudul si Nordul Basarabiei sunt parte integranta a Ucrainei si au popualtie majoritar ucraineana. Ucraina are capacitatea de a anexa Transnistria daca vrea. Romania nu are capacitatea de a anexa nimica din Ucraina.
 
adrenalina said:
eu nu cred ca aeste o manevra de imagine a lui Basescu, pentru ca inca de la inceputul mandatului sau prezidential, Basescu a incercat din rasputeri sa se apropie de MD... cel reticent a fost intotdeauna Voronin... si nu prea cred ca propunerea Unirii ar putea fi considerata o campanie de imagine...
ceea ce este de plans, este faptul ca inca o data tot MD da inapoi si pune bete in roate apropierii de Romania... si ma scarbeste acest lucru, cata vreme stiu ca nimeni nu va cere parerea populatiei... un referendum pe aceasta tema nu se va face niciodata in MD... nu este in interesul clasei politice si a clasei economice care manevreaza lucrurile in mD.
Pai popualtia RM a fost consultata prin alegeri. Cum prestatia PCM nu a fost stralucita, daca dorea Unire locuitorii RM in numar mare nu votau cu un partid anti-romanesc...
 
adrenalina said:
ceea ce este de plans, este faptul ca inca o data tot MD da inapoi si pune bete in roate apropierii de Romania...

incurci lucrurile! apropierea de Romania e una iar declaratia lui Baseascu cu unirea e cu totul altceva si e o mare prostie din partea presedintelui roman, asta nu face altceva decit indepartarea de Romania... declaratiile lui Basescu in privinta Moldovei vor face orice numai nu apropierea de Romania, esti de-acord Adriano?
daca nu esti de-acord atunci ma ofer sa-ti explic eu mai detailat de ce declaratiile oficialilor romani care viseaza unirea cu Moldova vor face orice numai nu apropierea de Romania
 
Radu said:
...atunci ma ofer sa-ti explic eu mai detailat de ce declaratiile oficialilor romani care viseaza unirea cu Moldova vor face orice numai nu apropierea de Romania
Sa te vad eu cum ai sa le explici "conationalilor" tai refuzul lui Voronin. Multi basarabeni isi vor da seama ce sansa de intrare in Europa (poate unica si ultima) au pierdut si-l vor blestema pe Cioronin cu tot neamul lui, dar va fi prea tarziu ...
 
Back
Top