un roman oarecare;220824 said:Mai nenea lvl100 ... esti gelos ca noi frecam luleaua? Lasa mai bine sa o frecam noi pe-a noastra decit ca voi sa pupa luleaua rusilor si a lui voronin. De bine de rau noi ne-am descotorosit de rusi . Am suferit destul din cauza lor . Si nu numai noi ... toti care sunt sclavii rusilor au de indurat...![]()
Eu cred ca tu nu stii nici ce inseamana Germania acum nici ce a insemant ea acum 20 de ani.
Uniunea Europeana este facuta ca Gemania si Franta sa conduca Europa.
Nu mai pot nemtii sa faca un razboi mondial si nici nave galactice dar nici nu o duc rau.
Acuma sunt niste desfranati aproape ca olandezii si toata ziua stau drogati. Las k eu stat acolo. Calea nu e Germania.
Veti spune poate ca Franta - Cei mai lenesi oameni din Europa - au 50 de zile de concediu pe an si alte fieste. Se cred superiori tuturor ca au avut un imperiu colonial mare si au omorat sute de milioane de oameni cu ocazia asta.
Iar comeratii Romania vs Ungaria, sau Romania - Bulgaria sunt ceva de genul Rusia-Olanda
Am vazut in Finacial Times prin 2000 un articol care zicea ca Rusia e mai slaba decat Olanda pt a PIB-ul mai mic... Ete fleoshc- Ana Karenina.
3
Romania, pe terman lung nu are cum sa nu castige. Daca se uneste cu Moldova va avea numai vecini slabi - Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria. Tari mici si fara resurse sau dezbinate si anacronice. De accea Romania va deveni un leader balcanic.
Le lumam pe rand:
- Bulgaria nu poate sustine o populatie prea mare pt ca nu are campie. Nu are cum sa aiba independenta energetica si toti vecini lor ii urasc - deci trebuie zeci de ani sa poata sa lege prietenii
- Ungaria - are campie dar nu are resurse, nu are iesire la mare deci niciodata nu va avea o industrie grea prea dezvoltata. In vest nu poate impinge ca sunt altii mai tari ca ei (Cehii, Austriecii). In est nu-i suporta nimemi pt ca au nenorocit toate natiile pa care le-au stapanit
- Serbia este slabia si desbinata, fara iesite la mare (mai nou) iar ungurii ii preseaza foarte tare cu Voivodina. Sunt totusi prieteni cu Romanii si noi i-am ajutat mereu chiar si in timpul Embargoului. (si cand i-am lasat pe americani in timpul interventiei lor sa ne foloseasca spatiul aerian in caz de urgenta au fost destui care au comentat)
-Ucaina - de fapt sunt trei Ucraine nu una + alte pamanturi care le-au furat de la tatari (Crimea) de la roamani (N bucovinei) si Bugeacul, de la Polonezi si de la slovaci. Este o tara mare, condusa de un regim mafiot (nu ca noi am duce-o mult mai bine) cu potential imposibil de exploatat.
- Romania - are f multe oportunitati, dar un popor needucat si necivilizat, potential energtic si agricol imens (practic se poate obtine independenta enegetica si alimentara) are rauri mari si radiale si suntem destul de apropiati de Sarbi si poate de Bulgari. Exista probleme cu Ungurii in Ardeal si sectorul Justitiar e la pamant.
Eu zic ca s-a analizat tot ce e pro si conta - de aia toate multinationalele au venit in Romania iar Dacia de exemplu se vinde in Occident ca painea calda.
Germanii au gresit ca i-au luant in brate pe Unguri si au facut industrie la ei si nu la noi. Acum trag "foloasele". Francezii fac Dacia si odata cu ea fac praf industria automobilistica din Gemania, Italia si Spania.
Mai nou Nokia a venit la Cluj placand din Germania. A fost mare scandal.
Pariati pe Romania, pe termen lung nu puteti pierde.