bamse;223957 said:
Despre Canada si moldovenii emigranti
Ce or gasi moldovenii in Canada, sincer sa fiu, nu stiu. Probabil emigreaza din lipsa de informare desi exista pe internet situri ca acesta:
Nu emigra in Canada. Te pacalesti! Emigrare Canada Quebec
care prezinta Tara Artarului asa cum arata ea in realitate.
Stiu ca pare de necrezut insa circa 90% din suprafata cu locuinte a marilor orase canadiene se prezinta asa:
Iarna pe ulitele orasului Montreal
de ai impresia ca te afli undeva prin lumea satelor mai rasarite, nu in centrul orasului Montreal, de exemplu.
Ai fost in Canada vreodata? Traiesti cumva aici? Daca nu taci din gura ca numai prostii vorbesti.Auzi la tine 90% din suprafata locuita arata asa....cat poti sa aberezi.Ce poze ai aratat tu acolo sunt zone decadente care exista in toate tarile si toate orasele.
Eu stau in Canada de 13 ani si am calatorit-o in lung si in lat.Ti-o spun raspicat ori esti prost informat si te ghidezi dupa niste fotografii care nu reprezinta nicidecum realitatea ori minti.
Canada este o tara superba cu un nivel de trai decent daca ai de lucru sau nemaipomenit daca ai o profesie cu diploma academica.
Am venit aici in 1997 si nu regret absolut deloc acest pas.Locuiesc in Toronto care este un oras minunat,multicultural,artistic,curat si unde traiesc excelent.
Am fost si in Montreal care si el este un oras frumos minus zonele alea amarate din pozele postate de tine.Ottawa,Winsdor,London,Calary,Vancouver la fel,frumoase.
Lasa ca voi pune eu niste poze sa vada lumea ce prostii vorbesti.
Sunt satula pana peste cap de frustrati care nu stiu decat sa critice si sa arunce cu mocirla in tarile in care au emigrat.O fac din frustrarea esecului si dau vina pe guvern,pe tara,pe localnici,pe sistem,etc.Asteapta probabil sa li se puna totul pe tava,sa li dea vreun tratament special sau sa se imbogateasca peste noapte.
Viata este dura si competitiva,mai ales in Canada si USA.Trebuie sa ai ambitie,rabdare,disciplina,vointa si tarie si vei reusi tot ce-ti propui.Iar cand cineva se incumeta sa relateze ca au reusit peste ocean este acuzat imediat ori ca se da mare ori ca a avut noroc si a venit cu bani,ori mai stiu eu ce alte chestii.
Iar faza ca aceasta tara "pacaleste" Pe bietii emigranti nestiutori si ii aduce aici ca dupa aceea sa fie nevoita sa-i intretina pe ajutor social daca sunt someri este cea mai mare idiotenie.Sa fie oare asa nebuni canadienii incat sa-si aduca in tara tot felul de rateuri care vor sta pe banii guvernului si se vor vaicari zilnic de cat de rau le este in Canada? Oh please...RIDICOL !
Ia exemplul meu.Nu am venit cu bani garla,cel putin nu indeajuns incat sa traiesc pe picior mare.Sotul era singurul care muncea ca sa platim ratele si toate cheltuielile de viata.Am aplicat pentru primul imprumut studentesc dupa care au urmat multe altele,ca sa pot sa ma inscriu la facultate.Am fost nevoita sa imi caut si de lucru part time ca sa facem fata cheltuielilor.Asa am petrecut 5 ani de zile muncind ca roaba si invatand pe branci,plus ca eram in datorii pana peste cap.Facultatea de drept este usturator de costisitoare.Am terminat universitatea si m-am angajat la o firma reputabila unde am salariu excelent si in sfarsit dupa 13 ani de truda pot sa spun ca traiesc foarte bine.Ne-am cumparat o casa superba,ne permitem concedii si tot ce altceva ne doreste inima.Dar la inceput mancam pizza veche de 3 zile,nu aveam bani nici sa ma duc la un film si nu mi-am permis sa-mi vizitez familia de peste ocean timp de 6 ani de zile ca trebuia sa economisesc fiecare cent pentru a-mi croi viitorul.
Normal ca daca vine unul care doar stie sa puna faianta ca de altceva nu este in stare si nici nu il duce capul,nu-si gaseste de munca.Pai are Canada faiantzarii ei nu-i mai trebuie altii din Moldova sau mai stiu eu de pe unde.
Deasemenea am si prieteni romani aici care au inceput si ei de la zero multi si au reusit pentru ca au stiut ce au vrut si au tras tare cu ambitie si sacrificiu.Una e asistenta medicala,alta si-a deschis cabinetul ei stomatologic,altul are companie de constructii,samd.
Deci...mai taca-va gura!