Despre Canada si moldovenii emigranti

Cand zici "voi" la cine te referi? La mine si la ceilalti care au indraznit sa te contrazica, sau la mine cu anturajul meu(mai de la ferma)? Se pare ca experientele tale in Canada au fost altele decat ale mele. Tu ai venit aici, sa inveti, sa muncesti si apoi te-ai realizat. Dar nu ai trait, cel putin nu ca un canadian(faptul ca ai bani nu te face canadian). Pari intradevar educata si umblata prin toata lumea, dar degeaba, ca la capitolul Canada si canadieni... Iar Canada care o descrii tu este cea din ultimii 20 de ani, in cele 3 concentrari urbane mari, Montreal, GTA, Vancouver(si marile porturi de imigratie dealtfel). Posibil ca ai umblat prin tara, but apparently just not enough.
Afla ca eu nu am fost a atat de dedicat acestei cauze, de a ma realiza, fiindca am crescut aici, am mers la scoala aici, iar a fi in Canada mi s-a parut ca fiind ceva normal("I took it for granted"). Si traind intr-un mediu mai rural nu am fost expus prea mult acestei schimbari(multiculturalism) in care se afla acum tara. Si un plus nu am "anturajul" pe care il ai tu ("Una e asistenta medicala,alta si-a deschis cabinetul ei stomatologic,altul are companie de constructii,samd"), ci un anturaj de oameni mult mai simpli dar canadieni(deabia in facultate am cunoscut cativa romani).

Raya Ammani;224688 said:
Si apropo o emigranta ca mine munceste de se speteste,plateste impozite si contribuie spre deosebire de multi nascuti aici care stau pe banii guvernului (taxele platite de cei care muncesc) si se drogheaza toata ziua prin parcuri.Canadieni nascuti aici in toate drepturile...mai mare rusinea.Deci mucoaso,nu-mi fa tu mie discurs despre faptul ca sunt emigranta,pe cand habar nu ai ce inseamna sa emigrezi undeva si sa-ti construiesti viitorul de la zero,prin munca si ambitie.Ce reusesc emigrantii in cativa ani nu au reusit unii canadieni intr-o viata cu tot cu drepturile si avantajele lor de nascuti aici.

I resent that. Deci ai venit tu "miezul", de peste ocane si continente, sa-i luminezi pe salbaticii de canadieni si sa le aduci bunastare prin banii tai de taxe si sa-i scoti astfel din mocirla. Deci refuz sa cred ca ti-ai ingaduit sa scrii asa aiureli. Uite asta spuneam eu inainte; problema cu imigratia asta nepotrivita, vin oameni care nu au nici un gand de a se integra intre canadieni, ci doar de "asi face plinul" si a trai o viata mai buna.
Si multi dintre acesti oameni sunt foarte de ignoranti fata de tara care i-a gazduit; dau exemplul mamei din Eritreea (articolul era pe CTV vreo cativa ani in urma), care cerea primului ministru interzicerea tuturor armelor semiautomate si pistoalelor, arme care i-au "ucis" fiul, afiliat la un street gang din Toronto. I mean...WTF..."those who live by the sword, die by the sword". Deci cum vii din partea cealalta a planetei sa incerci sa schimbi ceva ce in Canada este de sute de ani(gun ownership that is....ceva ce pana nu demult era un drept)? Si normal ca un emigrant proaspat aterizat din Rwanda sau din Burundi nu o sa-i placa prea mult armele, ca doar uite ce prapad au facut in tara lui anterioara.
Si nu vreau sa fiu inteles gresit, nu zic ca fiecare emigrant sa poarte jeans, sa-si cumpere un Chevy truck, si un shotgun si sa priveasca Hockey Night in Canada in fiecare seara, sau sa faca barbeque in fiecare seara si burgers din carne de porc; dar sa nu fie atat de diferiti, adica exact opusul canadianului de care vorbeam eu. Un efort de a intelege canadianul este inceputul.
Imi aduc aminte cu groaza de taximestristul care m-a dus la aeroport....o boaba de engleza nu stia, am scris AEROPORT pe o foaie de hartie...:Gasp:

Imi permit sa-ti dedic ceva, canadian...real canadian. (The second one is my favourite, but the first is a must see)
[nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=uZWxErEbQkY"]YouTube- Stompin Tom Connors - The Hockey Song[/nomedia]

[nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=JZ6YI9PVGag"]YouTube- Stompin' Tom Connors - The Canadian Lumber Jack[/nomedia]

Inca un banc canadian fain....

Subject: Earthquake
>

>>>A big earthquake with the strength of 8.1 on the Richter scale has hit
>>> Pakistan.
>>>
>>> Two million Pakistanis have died and over a million are injured.
>>>
>>> The country is totally ruined and the government doesn't know where to

>

>>> start with providing help to rebuild.
>>>
>>> The rest of the world is in shock.
>>>
>>> United States is sending troops to help.
>>>
>>> Saudi Arabia is sending oil.
>>>
>>> Several Latin American countries are sending supplies.
>>>
>>> The European community (except France) is sending food and money.
>>>
>>> The Canadians, not to be outdone, are sending two million replacement
>>> Pakistanis.
>>>
>>> God Bless Canada

FogDucker;224697 said:
I resent that. Deci ai venit tu "miezul", de peste ocane si continente, sa-i luminezi pe salbaticii de canadieni si sa le aduci bunastare prin banii tai de taxe si sa-i scoti astfel din mocirla.
Nu trebuie sa iei orice scriu eu drept un atac.Respunsul meu a fost menit idioatei de Miruna care are tupeul sa-mi tina mie discurs ca sunt o emigranta....si necrestina pe deasupra,de parca are apartenenta religioasa deface cu statutul meu legal in aceasta tara.

Am sustinut vreodata altceva? DA,sunt emigranta ...si?
Merge pe ideea ca mi-ar fi rusine ca sunt emigranta si cu asta spera sa-mi atinga vreun nerv...crede ea in mintea ei clocita.
Nu sunt nici miezul a ceva si nici nu pretind ca am venit sa luminez pe cineva.
Si nu pot in ruptul capului sa inteleg cum de vin atatia ratati (dupa cum sugerezi) pe cand criteriile de emigrare in Canada sunt foarte rigide.Am vrut sa il ajut pe varul meu din Romania sa vina aici cu sotia si e aproape imposibil sa se califice,atatea lucruri li se cer sa indeplineasca,incepand de la pregatire academica superioara,bani seriosi in cont,cunostinta de limba engleza peste medie,etc.
Nu-mi inchipui cum el nu poate emigra fara toate astea pe cand un potential analfabet din Nigeria vine aici cu 50 de membri de famile.Poate imi explici tu,daca stii sistemul mai bine.Serios vb.

Raya Ammani;224702 said:
Nu trebuie sa iei orice scriu eu drept un atac.Respunsul meu a fost menit idioatei de Miruna care are tupeul sa-mi tina mie discurs ca sunt o emigranta....si necrestina pe deasupra,de parca are apartenenta religioasa deface cu statutul meu legal in aceasta tara.

Am sustinut vreodata altceva? DA,sunt emigranta ...si?
Merge pe ideea ca mi-ar fi rusine ca sunt emigranta si cu asta spera sa-mi atinga vreun nerv...crede ea in mintea ei clocita.
Nu sunt nici miezul a ceva si nici nu pretind ca am venit sa luminez pe cineva.
Si nu pot in ruptul capului sa inteleg cum de vin atatia ratati (dupa cum sugerezi) pe cand criteriile de emigrare in Canada sunt foarte rigide.Am vrut sa il ajut pe varul meu din Romania sa vina aici cu sotia si e aproape imposibil sa se califice,atatea lucruri li se cer sa indeplineasca,incepand de la pregatire academica superioara,bani seriosi in cont,cunostinta de limba engleza peste medie,etc.
Nu-mi inchipui cum el nu poate emigra fara toate astea pe cand un potential analfabet din Nigeria vine aici cu 50 de membri de famile.Poate imi explici tu,daca stii sistemul mai bine.Serios vb.

Problema este ca (virgula) criteriile de imigrare difera de la zona la zona; daca nu ma insel, Romania, Rusia, Ukraina, Polonia, Bulagaria si tarile baltice sunt supuse unor alte proceduri de imigrare fata de celelalte tari europene(acum nu demult am facut 3 invitatii, 2 din Romania si 1 din Ungaria, iar aplicatia de Ungaria era complet diferita de cea romaneasca). Apoi mai este bine cunoscuta modalitate de a cere azil politic sau refugiat, la care practic se califica jumatate din tarile africane si o gramada de tari din Asia Centrala. Treaba cu refugiatii eu nu prea o inteleg...este ca si cum Canada ar avea o cota minima de astfel de venituri. Este adevarat ca tara incearca sa mentina aceasta imagine de tara prietenoasa si linistita, dar se exagereaza.

FogDucker;224708 said:
Este adevarat ca tara incearca sa mentina aceasta imagine de tara prietenoasa si linistita, dar se exagereaza.

cat de adevarat....dorinta de a arata alinierea la legislatia internationala si la asigurarea drepturilor omului,va pierde in final aceste tari asa zise democrate.

la intrarea in tara fiecarui emigrant trebuie sa i se puna in fata
-juramantul de credinta
-lista cu lucruri permise si nepermise.
-religia tarii si posibilitate si limitele de a continua de a avea propria religie si manifestarle ei.
garantie 5 ani -cota parte din venit.

samd

ai semnat -te conformi...!!nu-ti place, iei imediat avionul urmator de unde ai venit...
ce atat purtat cu manusi ??

Back