Lectii de limba romana

anonymus_xxx;217961 said:
=)))) da adrenalina .....ai dreptate .......inca unu..

da ecsact aici......ay drptate :) :) :).......ar trebooy sa stay :) :) :).......may moolt pa topikul ahsta :) :) :).....shi sa l-e aratzi ty la fraierii ashtia :) :) :)......ka nu c scry konteasa , c e in sufletool omuluy :) :) :)

da ecsact aici......ay drptate .......ar trebooy sa stay .......may moolt pa topikul ahsta .....shi sa l-e aratzi ty la fraierii ashtia ......ka nu c scry konteasa , c e in sufletool omuluy

If at first you don't succeed, give up mate. you probably won't succeed the second time either.

Endo;217967 said:
Bine ar fi daca adminii ar da ban sau warn pentru lipsa diacriticii...
Aha....
Dar, tu de unde ai luat diacriticile? ;) De exemplu la cuvantul pe care ti l-am ingrosat.

lvl100;217969 said:
da ecsact aici......ay drptate :) :) :).......ar trebooy sa stay :) :) :).......may moolt pa topikul ahsta :) :) :).....shi sa l-e aratzi ty la fraierii ashtia :) :) :)......ka nu c scry konteasa , c e in sufletool omuluy :) :) :)
Pui si o traducere a textului? :D

Duras;217997 said:
lvl100;217969 said:

Intreaba-l pe academicianul forumului, el stie sa explice mai bine finlandeza asta.

anonymus_xxx said:
piggy .....fratzia ....citeshte cartzi ....am colegi d facultate care shiau petrecut o groaza d timp in biblioteci shi acuma lucreaza cu un salariu d 2000 d lei .......blin creca ini zburam creerii....piggy ....daca ai shti tu kit ma ajutat pe mine faptu k am "citit"ultima carte de care spui tu .....yoi ....ashe nishte ushi deschide k poeziile lu bacovia is d prisos acolo.....da bine ...probabil k pe altzii kiar ia ajutat .....la mine no fost sa fie :D:D:D:D:D

tero...nu neaparat categoria d oameni serioshi.....creca mai degraba tu nu faci parte din categoria oamenilor maturi...adika trecutzi d 18... :D:D:D:Dno ofens mate:D:D:D:D

lvl100;217999 said:
Intreaba-l pe academicianul forumului, el stie sa explice mai bine finlandeza asta.
Deci finlandeza era? E bine ca ai precizat, Dictionar Finlanez-Roman se mai gaseste on-line. Ma temeam sa nu fie moldoveneste; n-am reusit sa gasesc celebrul dictionar. :)

Citat:
Adaugat initial de anonymus_xxx
piggy .....fratzia ....citeshte cartzi ....am colegi d facultate care shiau petrecut o groaza d timp in biblioteci shi acuma lucreaza cu un salariu d 2000 d lei .......blin creca ini zburam creerii....piggy ....daca ai shti tu kit ma ajutat pe mine faptu k am "citit"ultima carte de care spui tu .....yoi ....ashe nishte ushi deschide k poeziile lu bacovia is d prisos acolo.....da bine ...probabil k pe altzii kiar ia ajutat .....la mine no fost sa fie

tero...nu neaparat categoria d oameni serioshi.....creca mai degraba tu nu faci parte din categoria oamenilor maturi...adika trecutzi d 18... no ofens mate

LVL ce anume tia fost de neinteles ?!?!?!?!

anonymus_xxx;218002 said:
LVL ce anume tia fost de neinteles ?!?!?!?!

Pai nu ma intreba pe mine . Eu doar am scris identic ca tine incercand sa imi insusesc romano-finlandeza ta (vezi comparatia de mai sus) si un alt user mi-a cerut sa-i traduc in limba romana
915.gif

Duras;217997 said:

da ecsact aici......ay drptate .......ar trebooy sa stay .......may moolt pa topikul ahsta .....shi sa l-e aratzi ty la fraierii ashtia ......ka nu c scry konteasa , c e in sufletool omuluy

da exact aici, ai dreptate, ar trebui sa stai mai mult pe topicul asta si sa le arati la fraierii astia ca nu ce scrii conteaza ci ce este in sufletul omului....

Este in limba romana, transpusa in limbaj tip "mirc", "chat", sau alte variante care folosesc transcrierea fonetica a cuvinetelor.

Sincer nu am avut rabdare sa parcurg toate cele treizeci si ceva de pagini ale topicului, dar presupun ca s-a divagat de la subiectul initial...

Dar, daca mai este de actualitate topicul, va pot asista cu placere la punctarea greselilor din textul initial... (sunt destul de multe)

"y" este in loc de "i", nu de "u"

Nu este textul meu, ci l-am preluat dintr-un post precedent. Acolo era prezentat ca fiind romano - finlandeza :)). Eu doar l-am "tradus" in limbaj coerent si corect din punct de vedere gramatical.

Pentru a avea suport de limba romana pe tastatura trebuie sa adaugi limba romana la :

ptr Windows Vista sau Windows 7:

Control panel --> Regional and Languages Options --> Text Services and input languages

ptr Windows XP:

Control Panel --> Regional and Languages Options --> TAB-ul Languages--> Details

Dati add si din lista selectati Romanian.

În felul acesta puteţi scrie cu diacritice româneşti.

Succes!

Mai oameni buni. Romana este o limba fonetica, nu una etimologica. Si nu folosim chiar atat de multe diacritice iar diactiticele nu au atat de multa importanta, ceea ce inseamna ca ne putem intelege intre noi si fara ele. In general contextul este determinant (nici francezii nu folosesc toate diacriticele in scrierea comuna, rapida,; si ei se folosesc de context). E adevarat, uneori mai folosim ingemanari ca tz sau sh, dar asta foarte rar. Suntem norocosi ca putem folosi tastatura QWERTY la fel ca anglosaxonii sau italienii, fara sa avem nevoie de carctere speciale cu orice pret. Sau "pretz" :)

E cineva care n-a inteles ce am scris?

dor007;222068 said:
E necesar oare ca limba sa fie vorbita la perfectie pentru a fi capabil sa comunici?

Nu, dar unii tind sa se mai si perfectioneze.
Pe ici. pe colo.
Despre asta e vorba in subiectul asta, nu?

Back