Putina realitate

dor007

Stabiltate=Ratiune/Emotii
Despre problema globala a creshterii populatiei, probleme politice shi sociale, solutii: [nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=gn4zhvCgq-g"]YouTube- Trezire Moldova[/nomedia]

va aduceti aminte de teoria lui Malthus?
populatua creste in progresie geometrica iar resursele cresc in progresie aritmetica...
acum faceti socoteala ce va fi cu multele tari care nu au de manacare,fie ca sunt musulmane,fie ca sunt pur si simplu inapoiate.
cresterea demografica este masiva,iar ocupare productiva a populatiei aprope de zero...
cand situatia asta va da pe afara...ce va fi ?

solutie...? razboi cu arme de distrugere in masa indreptat inspecial spre zonele unde sunt focare de boli,subnutritie,razboiae civile
In nici-un caz nu vad rezolvare robin hood cu luarea de la saraci si datul la bogati...ca s-au invatat trantori

Avem resurse suficiente pentru a intretine azi pe oricine! Energie exista in abundenta! Unica limita e sistemul monetar. Dificit nu mai exista - altfel - de ce am avea shomaj, paminturi imparaginite ... iar pe rafturile magazinelor - doar produse importate?

Razboiul nu e solutie - e boala! Solutia e de a invatza a utiliza tehnologia in a colecta energie shi produce abundenta pentru oricine fara eticheta shi pret. Ce ziceti la asta?

ma scuzi ca raspund tot eu.
ce cred despre asta...?
ca este ideal.dar pentru germania,elvetia, austria
TARI CARE ORCUM PRODUC,AU GRIJE DE ECOLOGIE SI AU EDUCATIA RECICLARII

mie spune-mi te rog ce faci cu tarile unde barbatii nu au meserie dar au o lene magistrala,care freca siragul cu margele toata ziua,trag la pipa saiu narghila si astepata totul de la aalah sau dumnezeu sau mai stiu eu care.
problema este disproportia tot mai mare intre tari producatoare si tari consumatoare,care tari producatoare sunt invadate de un numar tot mai mare de trantori si asistati sociali dereglandu-le si pe ele...
da,razboiul nu este o solutie,dar in ultima extrema poate fi o solutie.

dor007;224727 said:
Avem resurse suficiente pentru a intretine azi pe oricine! Energie exista in abundenta! Unica limita e sistemul monetar. Dificit nu mai exista - altfel - de ce am avea shomaj, paminturi imparaginite ... iar pe rafturile magazinelor - doar produse importate?

Razboiul nu e solutie - e boala! Solutia e de a invatza a utiliza tehnologia in a colecta energie shi produce abundenta pentru oricine fara eticheta shi pret. Ce ziceti la asta?

Resursele sunt finite și la fel trebuie să fie creșterea populației și a consumului.
Nu pot să aibă toți de toate, AZI.

Problema e că vrem lucruri doar pentru că le vrem, nu pentru că avem nevoie.
Dacă am începe de mâine să punem la dispoziția tuturor, am avea mai multe probleme majore:
- ar trebui să se mulțumească cei îndestulați cu mai puțin ca să ai de unde să dai mai mult celor care au puțin; cei care au puțin chiar dacă ar vrea nu sunt obișnuiți să muncească pentru ca să aibă cât cei care au mult și muncesc mult; cei care muncesc mult și au unde să muncească mult ca să aibă mai mult nu ar fi dispuși să muncească la fel de mult ca să o ducă bine primii;
- pentru ca toți cetățenii planetei să aibă acces la aproximativ aceleași resurse și cam aceleași condiții generale de viață ar trebui să ai în primul rând multă infrastructură de toate tipurile și un consum dintr-o dată dublu de carburanți, curent electric ș.a.m.d.;
- oamenii nu trăiesc doar în zone propice vieții și muncii ci cel mult supraviețuirii și nouă albilor ni s-a făcut milă, că doar suntem creștini și le-am dus ajutoare iar ajutoarele au făcut pui în deșert, întocmai cum am greșit în România de avem o imensitate de câini vagabonzi, în Italia pisici vagabonde, etc; acolo nu e nimic de salvat, ci trebuie stopată creșterea populației și eventual strămutat ce se poate;

Și mai e mult de povestit, dar mă dor degetele.

În concluzia mea, ai un rahat de resurse ca să-i întreții pe toți. Doar fetițele se întrețin, restul trăim din muncă, nu dând din cur.

Mi-e tare teamă de vremurile ce vor veni, mi-e tare teamă, dar nu văd cum se poate cumva opri toată nebunia asta cu creșterea de neoprit a populației. Explozia demografică a început cu petrolul și mi-e tare frică să nu se sfârșească odată cu el. Tot ce îmi rămâne să fac e să încerc ca atunci când voi fi părinte să-mi pregătesc copiii pentru ce e mai rău și să sper că a fost totul o iluzie, că cineva are o soluție care nu înseamnă război, reducerea populație prin moarte lentă sau mai știu eu ce.

Mai las-o cu aiurelile internaționalist-ecologiste, bea o cafea ceva, trezește-te bă băiatule. Viitorul, nu-mi sună bine.

dor007;224727 said:

Mhhh, interesting....

Back