RUSIA in actiune:Masacrul de la Fantana Alba

Forumul dat cu parere de bine e ADMINISTRAT shi intrebarile irelevante sunt shterse de pe el - multzumesc mult muncii moderatorilor shi administratorilor...
Daca administratorii ar sterge mesajele irelevante cum sunt ale tale, nu si ultimul, nu am mai avea nici unul dreptul la libera exprimare, asa-i?

Discutiile pe forum au scopul de a gasi adevarul - daca acestea scad - probabil suntem aproape de el... Discutiile date nu au scopul de a buimaci lumea nu?
Permite-mi sa te citez: "Citind afli ce scriu alti oameni. Mai mult ca atit prin transmiterea informatiei se exercita control. Citeshti fizica - cazi sub controlul (influienta) fizicianului carfe a scris-o. De aia - dupa ce citeshti mai e nevoie shi sa controlezi - intradevar fizicianul a scris totul corect? Poate a greshit undeva - da ma rog e om shi el, nu?" In definitiv, asta facem pe forum. Participantii la dialog enunta adevarurile proprii si le combat pe cele ale altora. Sau, altfel, ne expunem opiniile, perspectiva asupra temei date.

In discutzia (ashi numi-o mai mult dialog) prezenta unul din adevaruri e ca lupta aduce doar dushmani shi ii aduce azi - nu in viitor. Nu e cazul sa ne umplem creerii cu ura, ce zicetzi?
Cum insa ne-ar ajuta uitarea sau iertarea? Nu sunt acestea instrumente ale fiintei umane? Care e rostul lor?
Cum ne-ar ajuta in acest dialog faptul ca legi cele 2-3 teme care te preocupa, de orice si oriunde?
Nu te-ar ajuta pe tine si, de ce nu, poate si pe noi o discutie dedicata acestor idei in loc sa le arunci peste tot?

Probabil vibratiile ezoterice sunt mult mai relevante pentru cei car urasc shi lupta innarmatzi cu arme primitive nu?
Daca nu uit si nu iert, e neaparat sa si urasc doar asa pentru ca zici tu?

"Rar care ciine vede curcubeiul..." :) (cu elemente de dezbateri)

Oricum, succese la lupta (daca asta e scopul)!

dor007;222828 said:
"Rar care ciine vede curcubeiul..." :) (cu elemente de dezbateri)

Oricum, succese la lupta (daca asta e scopul)!

Cu Rusia facem afaceri. Pentru moment mai avantajoase pentru Rusia, dar sper sa se remedieze situatia si afacerile sa devina reciproc avantajoase.
Dar daca tii neaparat sa se ajunga la creieri pe pereti si mate pe gard eu o sa-ti fac galerie, fac rost si de pampoane daca e cazul.

"Cine uita, nu merita". Nicolae IORGA

nu ai cum sa uiti ceea ce ne-a marcat prezenul si viitorul...este practic imposibil...
tin minte ca de mica am prins ura pe aceasta natie, desi n prea stiam exact cauza(aveam vreo 7-8 ani), cind am fost obligata sa invat limba rusa, desi engleza sau franceza era la alegere. apoi trecind prin cursurile de istorie mi-am dat seama de ce urasc atit de mult Rusia, iar cind am ajuns s ainvat la facultate mi-am dat seama ca nu mai rezist.
nush de ce este ardeleanu atit de binevoitor si intelegator cu un popor care ne-a distrus ca natie practic, cind eu in tara mea nu pot sa ma angajez fiindaca nu stiu limba rusa, iar la ministere documentele sa fie traduse din limba romana in rusa fiindca ministrul e prea lenos sa invete limba romana...
sunt multe de povestit...cine vrea sa inteleaga intelege cine nu , nu...

alyyy permite-mi sa spun ca cursurile de Istorie in orice tzara sunt programate pentru a crea conflicte intre natzii... Rushii cred ca invatza shi ei ca toate popoarele din jur le sunt dushmani - deci sa nu te mire ca rusul fara sa shtie pentru ce nu-tzi poarta simpatie :)

E important de a intzelege ca istoria din shcola nu e chiar cea mai aproape de adevar... Am intilnit rushi care afirma singuri ca li se spala creerii cu istoria prin clase cu scopul de a trezi in ei ura fatza de alte natiuni...

Istoriile care le auzim sunt cam de tipul: "Pe parcursul timpului am avut o multime de dushmani - shi tot timpul se gaseshte un erou care ne scoate din glod".

Probabil mai binevenita ar fi istoria: "Pe parcursul timpului au fost programate shi administrate nenumarate conflicte intre natiuni - nu e cazul sa cadem sub influienta urmatoarei programe - e timpul sa cautam metode de prietenie intre popoare"

dor007;222984 said:
alyyy permite-mi sa spun ca cursurile de Istorie in orice tzara sunt programate pentru a crea conflicte intre natzii... Rushii cred ca invatza shi ei ca toate popoarele din jur le sunt dushmani - deci sa nu te mire ca rusul fara sa shtie pentru ce nu-tzi poarta simpatie :)

E important de a intzelege ca istoria din shcola nu e chiar cea mai aproape de adevar... Am intilnit rushi care afirma singuri ca li se spala creerii cu istoria prin clase cu scopul de a trezi in ei ura fatza de alte natiuni...

Istoriile care le auzim sunt cam de tipul: "Pe parcursul timpului am avut o multime de dushmani - shi tot timpul se gaseshte un erou care ne scoate din glod".

Probabil mai binevenita ar fi istoria: "Pe parcursul timpului au fost programate shi administrate nenumarate conflicte intre natiuni - nu e cazul sa cadem sub influienta urmatoarei programe - e timpul sa cautam metode de prietenie intre popoare"

Logic si rational de la un capat la altul.
O singura observatie. Mai intotdeauna noi am fost cei agresati. Noi ar trebui sa fim ultimii din zona care sa-si uite istoria.

PainGiver;222998 said:
Noi ar trebui sa fim ultimii din zona care sa-si uite istoria.
De acord sa nu uitam istoria - doar ca ashi zice e cazul sa o imbunatatim - astfel incit sa ne permita sa pashim mult mai sigur shi argumentat spre viitor.

dor007;223000 said:
"Dumnezeu nu poate schimba istoria - istoricienii - pot."

Dumnezeu poate orice.
Oamenii pot schimba istoria dar nu trecutul.
Oamenii pot schimba doar viitorul, prin modul in care traiesc azi.

"Dumnezeu nu poate schimba trecutul - istoricienii - pot" (Samuel Batler) - Cer scuze - cam rau stau cu traducerea :)

dor007;223024 said:
"Dumnezeu nu poate schimba trecutul - istoricienii - pot" (Samuel Batler) - Cer scuze - cam rau stau cu traducerea :)

Corect, dar in asentimentul ziselor tale, Dumnezeu nu vrea sa schimbe trecutul.
Citatul insa, daca il judec literal, este gresit. Deoarece oamenii nu pot sa schimbe trecutul ci doar amintirea sau perceptia celor vii despre trecut, adica sa il falsifice, cum si tu ziceai.

Nici nu ar trebui sa ma obosesc sa-ti dau alt mesaj decat altui MANIPULATOR care IMPUTE forumul,"abbu" parca...
Dar imi starnesti O GREATZA ATAT DE PROFUNDA incat numai URA ce o port RUSIEI INVADATOARE o intrece.
Pentru ca da, GREATZA ,GREATZA,imi provoaca aceste mesaje SERPESTI,MIEROASE dar cu atat mai pline de VENINUL VICLENIEI.
DE CE MANIPULEZI KAGHEBISTULE?
dor007;222643 said:
Oare rusul de azi e acela care ne vrea pamintul? Rusul de azi tzi-l vinde shi pamintul lui doar pe o lada de vodka...
Pentru a ne protecta pamintul e necesar neaparat sa fim dushmani? O relatzie de prietenie shi granitzile jos nu ar fi mai frumos?

Uite raspunsul la MANIPULAREA TA KAGHEBISTULE "dor DE MASKVA":

valeriuboboc2.jpg

EROUL ROMAN basarabean VALERIU BOBOC cu sotia si copilasul inainte de A FI UCIS DE SLUGOII RUSIEI

bobocvaleriuwb.jpg

Nu vrei tu sa TE MUTI RAPID la MOSKOVA?
Cara-te TOVARASHE,NU TE RETINEM!
Esti "DE SERVICIU" pe forum in slujba RUSIEI?
Tu si alte ZDRENTZE PLATITE?
Chiar crezi ca mai puteti SPALA PE CREIERI pe cineva?

VOI,TARFELE TRADATOARE scolite la Moscova?
VOI,TARFELE MANIPULATOARE platite de RUSIA sa IMPUTA forumurile cu vicleniile lor?
Stai linistit KAGHEBISTULE,UNIREA DEJA SE FACE.
ZIDUL GHIMPAT care sfasie de 66 de ani inimile ROMANILOR este CHIAR acum DEMOLAT.
Sunt ROMAN BUCOVINEAN si pentru ce le-au facut BORATURILE,BESTIILE INUMANE RUSE stramosilor mei:
MOARTE RUSIEI!

Back