Kor;223934 said:Nu exista complex de superioritate. Exista doar complex de inferioritate.
Eu știu. Tu știi.
El nu vrea să știe. Am stricat conjugarea?
Kor;223934 said:Nu exista complex de superioritate. Exista doar complex de inferioritate.
Nu. Poate doar auxiliarul: "el nu poate" in loc de "el nu vrea". Desi, pe undeva, ai dreptate: "el nu poate pentru ca nu vrea"PainGiver;223936 said:Eu știu. Tu știi.
El nu vrea să știe. Am stricat conjugarea?
Ardeleanu`;223894 said:Numa un moldovean ar putea sa vorbeasca cu un astfel de limbaj. tipic.
jitza;223990 said:Pozitia guvernului Republicii Moldova nu ma mira de loc, este aceeasi pe care o stim de ani de zile si parerea mea este ca aceasta nu se va schimba intr-un viitor previzibil si va continua pe acelasi ton: declaratii si tactici diversioniste imvatate la scoala KGB-ista. Ceea ce ma mira insa cel mai tare este atitudinea "intelegatoare", domoala, a guvernului Romaniei, care accepta cu o seninatate uluitoare toate declaratiile adesea belicoase ale guvernului de la Chisinau. Nu inteleg rostul si logica acestei atitudini umile – sa fie oare faptul ca guvernul "fratilor" de peste Prut a fost ales liber de catre o populatie in care romanii reprezinta numai 2 % (conform recensamantului din 2004)? Intre noi si cei de peste Prut, legaturile tin CEL MULT de istorie, nu de realitatea concreta...ca dorinta unora dintre presedintii Romaniei de a figura in cartile de istorie ca egali sau superiori ai lui Cuza sau Mihai in ceea ce priveste Unirea, NU se va realiza in acest secol. Ce sa mai zic, veniti "fratilor", faceti-va romani peste noapte, daca Rusia nu inta in U.E. prea curand, merita sa o faceti pe romanii...
He he... Si restul ce sunt? Cum arata recensamantul ala? In afara de rusi, ucranieni, gagauzi... restul ce sunt? Moldoveni? Nu exista nationalitatea moldoveana/moldoveneasca asa cum nu exista nationalitatea belgiana. Nu fa confuzie intre cetatenie, nationalitate, popor si etnie. Belgienii sunt, ca nationalitate (si etnie), ori valoni (francezi), ori flamanzi (olandezi), ori germani. Iar basarabenii sunt ori romani, ori rusi, ori ucrainieni, ori gagauzi. Cum vine asta: vorbesti, din mosi stramosi, aceeasi limba cu mine, dar spui ca ai alta etnie?jitza;223990 said:o populatie in care romanii reprezinta numai 2 % (conform recensamantului din 2004)?
Pai poate ne explici tu, sau un moldovean. Nu eu sunt cel care am declarat la recesamant ca sunt moldovean. Dupa recesamantul din 2004: NationalitateKor;223998 said:Cum vine asta: vorbesti, din mosi stramosi, aceeasi limba cu mine, dar spui ca ai alta etnie?
jitza;224031 said:In primul rand nu ai sa vezi asa ceva,Transilvania alipita Ungariei, in al doilea nici Ungaria nu mai viseaza asa ceva si nici nu cred ca ar suporta o asemenea chestie, iar in al treilea, Ardealul a fost aproape 1000 de ani sub ocupatie austro-ungara iar limba s-a pastrat, romanii sunt romani pe cand Moldova dupa aproape 200 de ani sunt rusificati pana in maduva oaselor, vorbesc o romana de la inceputul secolului 18 si nu mai stiu ce hram poarta, ba sunt moldoveni, ba sunt romani, ba rusi. Nu vreau sa fiu rautacios, dar sunt realist: Moldova o sa fie a Romaniei cand o mai fi Transilvania a Ungariei.