Testamentul

Melania

Moderatoare sexoasa
ultimu timp tot mai multi moldoveni isi scriu testamentu de tineri....bine, asa se face mai in toata lumea..dar la noi a luat amploare abia in ultimii ani...

ce credeti voi despre asta? sau sunteti de parerea ca testamentele sunt inutile si toata averea unui om dupa moarteasa tre sa fie impartita in mod egal membrilor familiei sale....

hai sa vorbim si despre asta putin....

Mel

Cred ca fiecare ar trebui la un moment dat sa lase cateva indicatii in ceea ce priveste bunurile sale si persoanelor caruia ar trebui sa-i revina... :crazy:
Mi se pare un lucru absolut normal si de folos.
Unde mai pui ca ar scutii mostenitorii de cearta si zanzanie :lol:

inafara de faptu ca e kiar kestie buna si te scuteste de multa galagie si scandaluri intre neamuri....de mentionat ca e destul de ieftina toata procedura...ceea ce o face disponibila pt multi!

Pai sunt mai multe tipu-uri de testamente...ca sa se asorteze fiecarei clase sociale sau categorii de oameni...numai vointza sa fie...ca in rest se rezolva :wink:

good point xupypr :)
mel a deschis o tema interesanta. faptul ca tinerii isi scriu testamentul poate fi un indiciu al nesigurantei si insecuritatii caracteristice unei tari ca Moldova. fiind o tara saraca, 5000 de dolari pot sa te faca un tinar bogat. daca mai ai si apartamentul tau... :D
pe de alta parte e si o tara corupta si nu poti fi sigur ca fara un testament averea ta o sa ajunga la cei in drept sa o mosteneasca.
in occident viata e mai sigura si tinerii nu cred ca se gindesc asa de mult la moarte.

eu nu ma refeream la melania
dar daca tot veni vorba,
mel, tu ti-ai scris testamentul? si daca da, de cite ori? :)

m-a distrat sa citesc mesajul tau, pentru mine incepea asa"
"nu tzipa la mel sau viata..." deja incepeam sa cred ca imi ameninti viata :D

bine...eu vorbeam mai la general si nu anume de mine....eu sunt fata saraca ...nu am prea mult de lasat.....o casa, o vila si niste diamante prapadite aruncate prin sertare.....ce astai avere?

nu stiu ce sa zic
eu cred ca as renunta la casa, vila si diamante si m-as multumi cu o fata saraca ca tine :wink:
mai pus pe ginduri. mi-am facut o schita de testament si a ramas un lucru care nu se potiveste cu nici un mostenitor. e o farfurioara verde pal

eu daca a$ avea ceva de mentionat yn testament a$ mentiona ... HDD-ul $i monitorul ... da de dat le-a$ da la vre-un ziar independent

pentru ca e un lucru fragil si important pentru mine cred ca o sa-l livrez personal. poate daca o lasam in romania o putea trimite frate-meu, dar asa am luat-o cu mine si de aici nici o vedere nu ajunge in moldova.

sigur ca e a ta, de aia o si iau cu mine peste tot. sa nu se piarda.
acum sta pe birou linga calculator si din cind in cind mai asez pe ea cite o bucata de ciocolata ce nu pot sa o termin pentru ca trebuie sa raspund la telefon. sau un mar cu stropi de apa inainte de a musca din el.
si cred ca intr-un final o sa ajunga pe o masuta in camera ta.
asta inseamna ca o sa trebuiasca sa vrem sa ne intilnim. lucru care timp de doi ani nu s-a intimplat sa-l vrem in acelasi timp.

Back