Filip Antonio said:
coolgreetings said:
Ha-ha...despre ce unire poate fi vorba acuma? Cu un regim comunist? Ba chiar si cu unul democratic nu prea cred ca ajungem la unire cu Romania....
Romaniei nu-i trebuie a 5-a roata la caruta...mai ales ca Romania are problemele ei...iar cu intrarea in UE in general va fi greu sa vorbim despre unire!
In sufletul inteligentei moldovenesti si romanesti poate ar fi posibila o unire, insa pe plan politic nu prea cred ca este posibil...
Mai ales ca Moldova mai are inca o problema ....Transnistria, iar cu Transnistria va fi si mai greu sa facem o unire
Am votat pentru unire...insa intrebarea este ironica....la intrebarea aceasta nu exista un raspuns propriu-zis.....pentru ca...daca zici ca vreu unire,inseamna ca trebuie sa fac ceva pentru aceasta, insa la momentul dat nu poti face nimic, iar daca zic ca sunt contra atunci asa si ramane...nu mai discut despre problema aceasta!
Poate ar fi bine sa incluzi si la pool si "nu stiu/nu sunt sigur"
De profitat va avea numai Moldova...Romania va pierde mai mult...pe plan economic pentru Romania ar fi o catastrofa!
Sunt pentru unire...insa siccer sa spun...ce sens are sa spun ce cred eu daca presupun ca in urmatorii 50 ani nu se va schimba mult situatia inspre bine...caci moldova devine un stat din ce in ce mai dependent de Rusia!
Dati-mi voie sa fiu de acord, pentru o data, cu cool. Nu numai ca Bastardostanul ar fi o piatra de moara pentru Romania, dar Romania ar mosteni si peste un milion de indivizi ostili, coloana a cincea a Moscovei, dar ar trebui sa integreze indivizi ca acest cool care gandeste in ruseste si traduce in moldoveneste. Vorba unui cunoscut de pe alt forum: Romania sa atraga oamenii valorosi si in rest sa lase aceasta gubernie ruseasca in seama Imperiului Feudalo Asiatic.
Pozitia ta este una cel putin egoista, scuza-ma ca-ti spun...
Stiu ca la Lodra, metropola care aduna si la care viseaza toti cei de prin colonii, vanatoarea de capete (luminate) are mare pret.
Insa, Filipe, pacatul nostru, al astora din Balcani, e ca mai avem si suflet, si ca inca mai credem in prostia asta ce se numeste idee nationala... Ce sa facem, asa suntem noi, nu ne putem schimba atat de repede. cel putin unii dintre noi.