Unirea

Ca tiganii primesc bani doar pentru ca fac puradei si le modernizeaza blocurile doar ca is tigani, ti se pare normal? In Baia Mare erau 3 blocuri doar de tigani. Acum adca treci prin zona ti-ar fi mai mare dragu sa locuiesti in acele blocuri, cu centrale termice, termopane, izolate, tot tacamul. Evident acel lucru a durat doar 2 saptamani pana ce si-au adus calul in apartament la caldura. Ti se pare normal ca sa fie irositi banii pe niste paraziti ai societatii? Cand stim ca educatia din mediul rural e la pamant, si acei copii au nevoie de sprijinul statului sa poate sa isi continuie studiile la un liceu bun din oras, noi dam banii pe tigani si le dam la toti lenesii ajutor social ca vai doamne saracii.
Asta e. E bine ca sunt doar trei blocuri de tigani de genul pe care il descrii.
Restul e vina politicilor "corecte" de sorginte vestica. Minoritatile de tot felul sunt cele mai favorizate si pe masura de galagioase.

Prefer sa nu citesc ziare gen The Sun sau Daily Mail.
Apropoul cu presa straina era o intepatura pentru ce ai zis pe un alt subiect "Ce ii asa complicat de inteles baiete? Ai citi vreodata presa de peste carpati sau ai ramas infipt in prostia ta?"
Nu de alta, dar vroiam sa-ti reamintesc ca si tu spui prostii cu duiumul.

Cam discutabila treaba, eu zic ca nu, Transilvania, ma rog si restul regiunilor, desi ma intereseaza doar Transilvania,are de pierdut. Nu se ofera posibilitatea sa se dezvolte, cu buna stiinta. Imi face impresia ca vor sa ne traga inapoi, sa ne aduca la stadiul Moldovei, si au reusit intr-o oarecare masura, cel putin am stagnat. Eu vad problema altfel, ne dezvoltam, ajutam. Asa o sa ramanem toata lumea saraci desi, citind mai deunazi intr-un ziar un top 10 al oraselor convenabile sa traiesti, 7 erau din Transilvania, nici nu ma mir.Mai era Bucuresti, Constanta si unul din Moldova, Iasi.
Sunt intrutotul de acord cu tine. Ceea ce vroiam sa arat era ca gandind individual, lucru absolut natural, este corect rationamentul si perfect justificata nemultumirea, inclusiv a mea personala. Daca insa te indepartezi putin si privesti problema in ansamblu nu poti sa nu imi dai si mie dreptate. "Egalizarea" asta este un rau necesar daca doresti sa ai un stat unitar si deci forta de a da durabilitate statului roman. Cred ca ne ajunge cat ne-au tras-o altii si cat au tras de noi altii ca in fine sa ramana toata Romania doar o sursa de materii prima si de forta de munca ieftina. Ungurii din Ungaria care mai viseaza Ungarii mari o vor dor pentru resursele ei. Intotdeauna industria care a oferit pozitii de forta, deci strategica, s-a aflat pe teritoriul stabil al statului ocupant. Gandeste-te la rusi, care au mutat fabrici intregi din teritoriile ocupate, inapoi pe teritoriul stabil Rusiei.
Ceea ce se poate si eu consider ca trebuie sa se faca si as sustine si prin vot la nevoie ar fi autonomia fiscala si administrativa a provinciilor istorice romanesti. Sprijinul pentru provinciile/judetele mai sarace ale Romaniei trebuie asigurat in continuare dar prin metode mai transparente decat o simpla repartizare. Acest sprijin poate sa urmareasca acelasi model aplicat la nivelul UE. Adica proiecte cu termeni si conditii, chef de munca si fara vrajeli, fara gauri negre in care sa se duca banii pe care statul mi-i ia din buzunar. Asta ar insemna ca am ajunge deja la posibilitatea de a contabiliza si personal, daca este cazul, modul in care statul roman imi chetuie banii.

Gresit, maghiarii chiar sunt acasa,sunt in Transilvania cu mult inainte de-a exista un stat romanesc si cu mult inainte ca vreun sudist ori din nord sa fi pus piciorul in Transilvania.Indiferent de unde sau cum au venit, au venit inaintea voastra, de altfel si romanii sunt un popor de tot felul de amestecaturi venite te miri de unde. Romanii baieti buni zici, pai daca erau baieti buni aia aveau de mult autonomie, ca in tarile civilizate si noi restul la fel. Ne-am saturat de centralizare, o idee comunista.
Omule, fii serios. Nimeni, dintre cei nascuti si crescuti in Transilvania, indiferent de nationalitate nu poate fi sovin pentru ca nu este cazul. Am dus discursul meu la absurd pentru ca asa gasesc de cuviinta sa dialoghez cu "ardeleanul".
Totusi notiunea de a da drepturi politice unei minoritati sau alteia, altele decat cele pe care le au romanii, este trasa de par. Statul roman are OBLIGATIA de a asigura perpetuarea minoritatilor si a identitatii lor culturale. Nici un stat sanatos la cap nu acorda drepturi politice, cu atat mai mult de genul autonomiilor, decat daca nu are de ales si asa a fost de cand lumea.
Am o problema serioasa insa cu notiunea ca un roman sustine public intaietatea istorica a ungurilor asupra pamantului, acum, al nostru. Ce ai? Ai baut gaz? Chiar daca asa ar fi, nici noi nici ei nu avem dovezi istorice irefutabile in chestiunea in cauza.

"Apropoul cu presa straina era o intepatura pentru ce ai zis pe un alt subiect "Ce ii asa complicat de inteles baiete? Ai citi vreodata presa de peste carpati sau ai ramas infipt in prostia ta?"
Nu de alta, dar vroiam sa-ti reamintesc ca si tu spui prostii cu duiumul."
Nu ai inteles nimic din ce i-am spus stimabilului ciudat. Presa romana nu o sa ajunga niciodata la nivelul unui Guardian, Financial Times sau Wall Street Journal.

"Am o problema serioasa insa cu notiunea ca un roman sustine public intaietatea istorica a ungurilor asupra pamantului, acum, al nostru. Ce ai? Ai baut gaz? Chiar daca asa ar fi, nici noi nici ei nu avem dovezi istorice irefutabile in chestiunea in cauza."
Faptul ca romanii au fost aici inainte nu e dovedid istoric. Sunt doar niste speculatii. Adevarul este ca ungurii au format in actula Transilvanie aliante si formatiuni politice cu mult inainte de romani. In momentul in care statele medievale romanesti au fost formate, valahia si moldova pe la 1300 ungaria era putere europeana. La fel si polonia. Este acea gaura in istoria romaniei in care nimeni nu stie ce s-a intamplat. Repet, nu ma refer la populatie, ma refer la organizare politica. Plus, Maramuresul care la vremea respectiva era vasal coroanei maghiare, a inceput descalecatul in moldova, adica procesul de formare al statului medieval moldovean.

Nu ai inteles nimic din ce i-am spus stimabilului ciudat. Presa romana nu o sa ajunga niciodata la nivelul unui Guardian, Financial Times sau Wall Street Journal.
La nivelul vesticilor? In ce sens? Al manipularii prin cuvantul scris sau care?
Nu pot sa accept la modul serios ca mai crede cineva ad literam in corectitudinea informatiei ce ne este bagata pe git prin mijloacele de dezinformare in masa.

Faptul ca romanii au fost aici inainte nu e dovedid istoric. Sunt doar niste speculatii. Adevarul este ca ungurii au format in actula Transilvanie aliante si formatiuni politice cu mult inainte de romani. In momentul in care statele medievale romanesti au fost formate, valahia si moldova pe la 1300 ungaria era putere europeana. La fel si polonia. Este acea gaura in istoria romaniei in care nimeni nu stie ce s-a intamplat. Repet, nu ma refer la populatie, ma refer la organizare politica. Plus, Maramuresul care la vremea respectiva era vasal coroanei maghiare, a inceput descalecatul in moldova, adica procesul de formare al statului medieval moldovean.
Adevarul este ca doar o parte are "dovezi" alb pe negru. Si atunci ca si acum se mintea, pana si in ceea ce azi cunoastem drept cronici.
In plus, aliantele politice pe care le impingi in fata drept argumente istorice sau elemente de drept istoric asupra pamantului sunt niste aiureli cat casa.
Europa a inceput sa devina continentul gardurilor, a celor care zic "aici e al meu" odata cu migratiile natiilor care nu vroiau un loc mai bun sub soare ci a celor care vroiau glorie si supusi.
Romanii nu au avut nevoie de organizare statala, de armata regulara asa cum le intelegem azi decat hat, tarziu. Romanii nu ridicau oastea la lupta ci tara la lupta. Migratorii recrutau mercenari pentru ca nu aveau o tara pe care sa o ridice la lupta, ei erau administratorii pamanturilor=drepturile politice asupra pamanturilor despre care vorbesti tu.
Asa ca lasa-ma cu dreptul primului venit. Maghiarii nu puteau cu 11 triburi cati au fost cand au venit aici sa populeze Transilvania. Ei au fost doar primii care au revendicat in forma scrisa, Transilvania.

Un sustinator mai citit al intietatii maghiare in Transilvania ar zice ca ungurii tocmai pentru ca nu puteau popula Transilvania au adus mana de lucru pe terenul viran, tocmai pentru a o putea exploata.

Dar omul inainte de a fi roman ungur este o specie ca oricare alta, un animal. In Transilvania au existat neintrerupt pentru multe zeci de mii de ani, cel putin, conditii cel putin indestulatoare pentru traiul uman, inclusiv in tot timpul ultimei glaciatiuni.

Pot sa pariez linistit ca au existat migratii inspre si dinspre ceea ce azi numim Transilvania, pot asemenea paria linistit ca maghiarii au adus tarani inclusiv romani in Transilvania. Cei care erau deja acolo nu le datora maghiarilor nimic, erau liberi, nu neaparat prietenosi cu nou venitii si poate nici destui.

Dar este o absurditate sa sustii ca un popor adaptat biologic si cultural la viata de stepa a trebuit sa vina si sa ne arate noua romaniilor, ca in padurile eterne o poti duce foarte bine.
Noua romaniilor, singurii supravietuitori ai intreagii romanitati estice, continuatorii celor ce au trait aici de cand lumea si pamantul. Hai basti!

Ca o curiozitate, ungurii de azi pe care i-am cunoscut, au retineri in a consuma peste si ciuperci, le place in schimb supa de chimion. Astea sunt chestii transmise cultural.

Am uitat sa precizez ceva fundamental.
Pamantul este al celor ce-l uda cu sudoarea fruntii si cu sangele lor.
Nu exista pamant unguresc, german, rus. Astea-s lucruri efemere.
Am mai zis-o dar o repet. Ungurii nostri sunt ai nostri si nu i-as da nimanui. Sunt buni unde sunt si e locul lor sub soare. Locul lor in Transilvania este un drept castigat cu sudoare si cu sange la fel ca al nostru al romanilor.

"Romanii nu au avut nevoie de organizare statala, de armata regulara asa cum le intelegem azi decat hat, tarziu. Romanii nu ridicau oastea la lupta ci tara la lupta."
Eh sa fim serisi. De cate ori am citi in cartile de istorie cum MIhai Viteazu sau Stefan cel mare angaja mercenari, sau platea mercenari. Astea-s povesti cu tara la lupta.

"Asa ca lasa-ma cu dreptul primului venit. Maghiarii nu puteau cu 11 triburi cati au fost cand au venit aici sa populeze Transilvania. Ei au fost doar primii care au revendicat in forma scrisa, Transilvania."
Spune-mi unde am spus eu ca au fost primii veniti? Am spus doar ca ei au creat primele entitati politice din regiune.

Eh sa fim serisi. De cate ori am citi in cartile de istorie cum MIhai Viteazu sau Stefan cel mare angaja mercenari, sau platea mercenari. Astea-s povesti cu tara la lupta.
Angajau SI mercenari. Iar timpul istoric de care vorbesc eu e mai indepartat de cel in care si romanii au inceput sa joace dupa regulile noilor veniti, adica mai spre 1000. Adica timpurile in care cica ei au "populat" Transilvania, adica de timpurile in care pentru maghiari Transilvania nu era, inca, acasa.

Spune-mi unde am spus eu ca au fost primii veniti? Am spus doar ca ei au creat primele entitati politice din regiune.
Iar eu ziceam ca ei sunt primii care au dovezi scrise despre entitati politice.
Cand au venit nu aveau timp sa scrie despre ce faceau, despre ce era inainte ei nu au stiut atunci, cum nu stim noi toti nici azi. Cred insa cu tarie ca romani nu aveau nevoie de politica deoarece inca nu era nevoie de garduri.

Citat "Istoria Transilvaniei în aşa-zisul „mileniul întunecat”, adică în perioada cuprinsă între retragerea administraţiei romane (271 d.Hr.) şi începuturile evului mediu românesc, în secolele IX-XII, constituie până în prezent un subiect de controversă între istorici, cu conotaţii politice şi naţionaliste."

Nimeni nu stie ce a fost, si nu o sa stim niciodata. Restul sunt doar speculatii.

"romani nu aveau nevoie de politica deoarece inca nu era nevoie de garduri."
a fost nevoie de garduri de pe vremea daciei, sa nu aberam.

PainGiver;222474 said:
Am o problema serioasa insa cu notiunea ca un roman sustine public intaietatea istorica a ungurilor asupra pamantului, acum, al nostru. Ce ai? Ai baut gaz? Chiar daca asa ar fi, nici noi nici ei nu avem dovezi istorice irefutabile in chestiunea in cauza.
Eu nu sustin nimic, e un adevar istoric pe care romanii, neardeleni, nu vor sa-l recunoasca.Si tocmai ai spus-o: nici noi nici ei nu avem dovezi.Personal m-am saturat ca tot neardeleanul sa-mi spuna despre pericolul care ma paste din partea maghiarilor.Eu convietiuesc de multa vreme impreuna cu ei si nu am nici o problema, ba chiar as spune ca am probleme cu cei veniti din alte parti a tarii, romani.Si stai linistit ca nici un ungur in toate mintile, exceptand pe cei gen, din partea romanilor, Vadim, nu viseaza la o ungarie mare.Asta e o aberatie, e ceva de genul , unirea Romaniei cu moldova...colaps.

PainGiver said:
Ceea ce se poate si eu consider ca trebuie sa se faca si as sustine si prin vot la nevoie ar fi autonomia fiscala si administrativa a provinciilor istorice romanesti.
Pai despre asta vorbeam, nu vorbeam despre independenta, care nu e tot una cu autonomia.Autonomie regionala, sa cheltui eu banii cum cred de cuvinta, nu sa-i dau la centru iar ei sa imparta cum ii taie capul, adica dau 10 miliarde si primesc unul.

Eu nu sustin nimic, e un adevar istoric pe care romanii, neardeleni, nu vor sa-l recunoasca. Si tocmai ai spus-o: nici noi nici ei nu avem dovezi.
Deci? Da 'au ba?

Personal m-am saturat ca tot neardeleanul sa-mi spuna despre pericolul care ma paste din partea maghiarilor. Eu convietiuesc de multa vreme impreuna cu ei si nu am nici o problema, ba chiar as spune ca am probleme cu cei veniti din alte parti a tarii, romani. Si stai linistit ca nici un ungur in toate mintile, exceptand pe cei gen, din partea romanilor, Vadim, nu viseaza la o ungarie mare. Asta e o aberatie, e ceva de genul , unirea Romaniei cu moldova...colaps.
Asta zic si eu. Mie de politicieni si de capetele infierbintate mi-e teama. Si eu am trait cu ei (prieteni, colegi, vecini, numai prietena nu am avut unguroaica), in jud. Covasna. A fost totul ok.
Zilele astea, cu toata agitatia cu "tara secuilor" au aparut multi "nelinistiti" care baga zazanie si ma refer la cei care locuiesc acolo, nu la ce urla ziarele la Bucuresti. In fine...intre majoritatea covasnenilor e liniste in continuare cum si cred ca o sa ramana lucrurile. "Buna ziua! Buna ziua"

Pai despre asta vorbeam, nu vorbeam despre independenta, care nu e tot una cu autonomia.Autonomie regionala, sa cheltui eu banii cum cred de cuvinta, nu sa-i dau la centru iar ei sa imparta cum ii taie capul, adica dau 10 miliarde si primesc unul.
Exact cum se intampla si in Italia, unde traiesc acum. Sudul primeste bani pe fata, sume clare si cunoscute public plus subventii europene.
Ca o mica...barfa, sa zicem...cel mai comica e situatia in Calabria(botul cizmei), unde sunt mai multi asistati social decat populatia cu adresa in regiunea cu pricina. Ca la cascadorii rasului.

Ditto;222470 said:
Cam discutabila treaba, eu zic ca nu, Transilvania, ma rog si restul regiunilor, desi ma intereseaza doar Transilvania,are de pierdut.Nu se ofera posibilitatea sa se dezvolte, cu buna stiinta. Imi face impresia ca vor sa ne traga inapoi, sa ne aduca la stadiul Moldovei, si au reusit intr-o oarecare masura, cel putin am stagnat.Eu vad problema altfel, ne dezvoltam, ajutam. Asa o sa ramanem toata lumea saraci desi, citind mai deunazi intr-un ziar un top 10 al oraselor convenabile sa traiesti, 7 erau din Transilvania, nici nu ma mir.Mai era Bucuresti, Constanta si unul din Moldova, Iasi.

Gresit, maghiarii chiar sunt acasa,sunt in Transilvania cu mult inainte de-a exista un stat romanesc si cu mult inainte ca vreun sudist ori din nord sa fi pus piciorul in Transilvania.Indiferent de unde sau cum au venit, au venit inaintea voastra, de altfel si romanii sunt un popor de tot felul de amestecaturi venite te miri de unde. Romanii baieti buni zici, pai daca erau baieti buni aia aveau de mult autonomie, ca in tarile civilizate si noi restul la fel.Ne-am saturat de centralizare, o idee comunista.

Unde sunt maghiarii din Transilvania? La ei acasa?
Eu stiam ca Romania e in Europa nu in Asia

Romanii sunt pe melagurile astea de cel putin 4000 de ani de cand populatiile indo-europene (in cazul nostru tracii) au ajuns in zona Carpatica si s-au amestecat cu populatiile neolitice.
Si acum ungurii stau pe un teritoriu romanesc, Crisana... ce tine pana la Dunare, zona Debrecen.
Voi ungurii ar trebui sa munciti mai mult, lenesilor. Judetele Covasna si Harghita sunt cele mai sarace din tara. Pe vasluieni si botosaneni ii inteleg, au fost aproape de ciumea rosie si din cauza asta e mai multa saracie acolo, dar pe voi, secuii din inima tarii, nu va inteleg.

Inca un lucru, cei mai multi bani la bugetul de stat provin din Bucuresti, Constanta, Arges, Timis. Bucurestiul tine in spate Harghita si Covasna, puturosilor.

Ardeleanu`;222475 said:
"Apropoul cu presa straina era o intepatura pentru ce ai zis pe un alt subiect "Ce ii asa complicat de inteles baiete? Ai citi vreodata presa de peste carpati sau ai ramas infipt in prostia ta?"
Nu de alta, dar vroiam sa-ti reamintesc ca si tu spui prostii cu duiumul."

"Am o problema serioasa insa cu notiunea ca un roman sustine public intaietatea istorica a ungurilor asupra pamantului, acum, al nostru. Ce ai? Ai baut gaz? Chiar daca asa ar fi, nici noi nici ei nu avem dovezi istorice irefutabile in chestiunea in cauza."

Acea gaura este de fapt un punct roz
Cetatene roman, de etnie maghiar, daca deschizi televizorul acum ce o sa vezi?
iti spun eu: America, Irak, Franta, Rusia, Irak, America, Amerika, Corea de Nord...America
Ce concluzie tragi? Ca in lume doar tarile mai sus enumerate exista, iar Bulgaria e o boala de piele si Nepalul e o substanta toxica? Cu alte cuvinte bulgarii si nepalezii nu exista ca nu se aude nimic despre ei?
Ce vroiai sa se scrie despre populatiile latine din Transilvania acum 1000 de ani in conditiile in care acei oameni traiau in paduri de frica migratorilor (spatiul Carpatic a fost cel mai expus migratorilor)? Acum 1000 de ani se scria despre popultiile puternice (huni, gepizi, avari, cumani care au trecut pe aici) nu despre pastori...

Oricum din sec 3 pana in sec 13 sunt dovezi care atesta prezenta populatiilor latine in Transilvania.
Si inca un lucru, teoria roesleriana se poate traduce cam asa: pamantul e plat.
Frate alogen maghiar traitor pe pamant strain, istoria moderna se bazeaza pe arheologie pe date stiintifice, nu pe povesti de adormit copiii.

Ditto;222487 said:
Eu nu sustin nimic, e un adevar istoric pe care romanii, neardeleni, nu vor sa-l recunoasca.Si tocmai ai spus-o: nici noi nici ei nu avem dovezi.Personal m-am saturat ca tot neardeleanul sa-mi spuna despre pericolul care ma paste din partea maghiarilor.Eu convietiuesc de multa vreme impreuna cu ei si nu am nici o problema, ba chiar as spune ca am probleme cu cei veniti din alte parti a tarii, romani.Si stai linistit ca nici un ungur in toate mintile, exceptand pe cei gen, din partea romanilor, Vadim, nu viseaza la o ungarie mare.Asta e o aberatie, e ceva de genul , unirea Romaniei cu moldova...colaps.

De ce esti ipocrit? De ce nu recunosti ca esti ungur din Romania?
De ce umbli cu cioara vopsita?
Niciodata un roman nu o sa-si doreasca o Romanie federalizata sau impartita pe criterii etnice. Ce faceti voi acum cu autonomia regionala e un omare "vrajeala", pe cine credeti ca pacaliti? Voi vreti federalizarea tarii ptentru a va mari influenta in Transilvania. Tu crezi ca politica in tara asta e facuta de Vasile din satul Plopeni? Credeti ca puteti influenta intr-un fel viitorul politic mintind pe toate forumurile? Ce copii, ce copii...

"De ce esti ipocrit? De ce nu recunosti ca esti ungur din Romania?
De ce umbli cu cioara vopsita?
Niciodata un roman nu o sa-si doreasca o Romanie federalizata sau impartita pe criterii etnice. Ce faceti voi acum cu autonomia regionala e un omare "vrajeala", pe cine credeti ca pacaliti? Voi vreti federalizarea tarii ptentru a va mari influenta in Transilvania. Tu crezi ca politica in tara asta e facuta de Vasile din satul Plopeni? Credeti ca puteti influenta intr-un fel viitorul politic mintind pe toate forumurile? Ce copii, ce copii.."

Deci sa inteleg ca cei care nu mai vor centralizare in continuare sunt unguri sau tradatori. Bun, trecem la urmatorul punct.

"Cetatene roman, de etnie maghiar, daca deschizi televizorul acum ce o sa vezi?
iti spun eu: America, Irak, Franta, Rusia, Irak, America, Amerika, Corea de Nord...America
Ce concluzie tragi? Ca in lume doar tarile mai sus enumerate exista, iar Bulgaria e o boala de piele si Nepalul e o substanta toxica? Cu alte cuvinte bulgarii si nepalezii nu exista ca nu se aude nimic despre ei?
Ce vroiai sa se scrie despre populatiile latine din Transilvania acum 1000 de ani in conditiile in care acei oameni traiau in paduri de frica migratorilor (spatiul Carpatic a fost cel mai expus migratorilor)? Acum 1000 de ani se scria despre popultiile puternice (huni, gepizi, avari, cumani care au trecut pe aici) nu despre pastori..."

Acesta cred ca unul dintre cele mai penibile argumente care au aparut pe forum vreodata. Chiar trebuie sa iti dovedesti atat de grav prostia, miticule? 1.NU stim de ce nu s-a scris pentru simplul fapt ca nu s-a scris. INtelegi matale? Nimeni nu neaga posibilitatea sau imposibilitatea existentei popoarelor de pastori din munti, dar nu inteleg ce iti e asa greu sa intelegi ca primele formatiuni politice adevarate au apartinut coroanei maghiare pe teritoriul transilvanean. Daca exista ceva, s-ar fi scris. Cum s-a scris de cele din dobrogea de exemplu. Macar Bulgarii in timpul imperiului lor ne-ar fi mentoinat, ca dara eram vecini, dar nici atata.

"Unde sunt maghiarii din Transilvania? La ei acasa?
Eu stiam ca Romania e in Europa nu in Asia"

Esti cam xenofob baiete, mai deschide geamul, ia o gura de aer si schimba de pe RomaniaMareTV.

"Inca un lucru, cei mai multi bani la bugetul de stat provin din Bucuresti, Constanta, Arges, Timis. Bucurestiul tine in spate Harghita si Covasna, puturosilor."
Gresesti. Constanta si arges? Ma faci sa rad. Uita-te la statisticile din 2009, dupa Bucuresti (care e logic deoarece firmele au sediul acolo dar isi desfasoara activitatea in tara... dar nu ai itnelege tu), vine clujul timisoara si dupa aia constanta si prahova. In rest moldova si cu muntenia cam la capatul clasamentului.

Ah, si vasluienii nu ai nicio scuza. La fel pot sa le gasesc si eu scuza celor din harghita si covasna pentru ca nu se dau bani acolo deoarece sunt majoritari unguri.

P.S. Vezi desteptovici? Din cauza alora ca tine ne facem aici in ardeal o impresie proasta despre buCUResti. A ingamfarii si a arogantei tipic taranesti bucurestene.

Deci sa inteleg ca cei care nu mai vor centralizare in continuare sunt unguri sau tradatori. Bun, trecem la urmatorul punct.
Nu. Inseamna ca cei care vor ca Romania sa continue sa fie stat national, unitar si indivizibil trebuie sa se multumeasca cu o descentralizare administrativa si fiscala.
Tu vierme nu vrei sa traiesti mai bine ci sa faci Romania bucati. De aia amesteci voit termenii de federalizare si descentralizare. De asta esti ori cetatean roman tradator ori neroman.

Acesta cred ca unul dintre cele mai penibile argumente care au aparut pe forum vreodata. Chiar trebuie sa iti dovedesti atat de grav prostia, miticule?
Astea sunt argumentele tale?

1.NU stim de ce nu s-a scris pentru simplul fapt ca nu s-a scris. INtelegi matale? Nimeni nu neaga posibilitatea sau imposibilitatea existentei popoarelor de pastori din munti, dar nu inteleg ce iti e asa greu sa intelegi ca primele formatiuni politice adevarate au apartinut coroanei maghiare pe teritoriul transilvanean.
Ma pis fix pe formatiunile politice si mi se rupe cui apartineau. Cei pe care o coroana regala ii administra nu au venit din stepe pentru ca erau deja aici.

Daca exista ceva, s-ar fi scris. Cum s-a scris de cele din dobrogea de exemplu. Macar Bulgarii in timpul imperiului lor ne-ar fi mentoinat, ca dara eram vecini, dar nici atata.
Despre tine o sa stim in viitor pentru ca iti indexeaza google prostiile. Absolut orice zici, o sa se stie mult timp de acum incolo.

Esti cam xenofob baiete, mai deschide geamul, ia o gura de aer si schimba de pe RomaniaMareTV.
Asa e, dar stii de ce?

Gresesti. Constanta si arges? Ma faci sa rad. Uita-te la statisticile din 2009, dupa Bucuresti (care e logic deoarece firmele au sediul acolo dar isi desfasoara activitatea in tara... dar nu ai itnelege tu), vine clujul timisoara si dupa aia constanta si prahova. In rest moldova si cu muntenia cam la capatul clasamentului.
Aci, cam asa e.

Ah, si vasluienii nu ai nicio scuza. La fel pot sa le gasesc si eu scuza celor din harghita si covasna pentru ca nu se dau bani acolo deoarece sunt majoritari unguri.
Nu au nici o scuza. Saracia din Hargita si Covasna e datorata politicienilor maghiari care ii tin saraci ca sa aiba mereu o masa de nemultumiti. Daca le-ar merge bine, poate ar incepe sa voteze cu partidele nationale. Covasna e judetul cu cel mai mare procent de salarii minime pe economie iar Harghita traieste de pe urma traficului cu lemn taiat pe apucate din padurile seculare.

Tu, dar chiar tu dintre toti, ai tupeul sa vorbesti despre ingamfarea si aroganta altora? Te facu ma-ta cu stea in frunte? Sau ce ai asa de special de tii altora lectii? Hai bâști, deșteptovics.

"Astea sunt argumentele tale?"
Sa contra-argumnentez o tampenie? E ca si cum ar trebui sa argumentez ca Marx nu a fost dansator :lol:

"Ma pis fix pe formatiunile politice si mi se rupe cui apartineau. Cei pe care o coroana regala ii administra nu au venit din stepe pentru ca erau deja aici. "
Incepi sa te enervezi baietica? :lol: Transilvania a apartinut maghiarilor din secolul 14 si punct. A fost anexata de Romania in 1919 :D

"Asa e, dar stii de ce?"
Ca e inca maimuta nedezvoltata. Persoanele xenofobe ar trebui sa vorbeasca mai putin de unire si pace intre popoare. E cea mai mare ipocrizie.

"Nu au nici o scuza. Saracia din Hargita si Covasna e datorata politicienilor maghiari care ii tin saraci ca sa aiba mereu o masa de nemultumiti. Daca le-ar merge bine, poate ar incepe sa voteze cu partidele nationale. Covasna e judetul cu cel mai mare procent de salarii minime pe economie iar Harghita traieste de pe urma traficului cu lemn taiat pe apucate din padurile seculare."
De aia ii tin politicenii maghiari si pe restu din tara saraci? Ii obliga sa isi arunce banii la gunoi ca sa fie saraci :lol: le ard pasunile si le taie lemenele. Ii obliga sa nu plateasca impozite. E o conspiratie mondiala.

"Tu, dar chiar tu dintre toti, ai tupeul sa vorbesti despre ingamfarea si aroganta altora? Te facu ma-ta cu stea in frunte? Sau ce ai asa de special de tii altora lectii? Hai bâști, deșteptovics."
Pentru ca argumentele voastre sunt penibile. Defapt pana acuma niciun argument corect istoric nu mi-a fost prezentat. Ori ma dialoghez cu niste prosti, ori e o conspiratie :lol:
De ce is asa special? Ca ma faceti voi ungur, de aia :lol: (nu ca m-ar deranja)

Incepi sa te enervezi baietica? :lol: Transilvania a apartinut maghiarilor din secolul 14 si punct. A fost anexata de Romania in 1919 :D
Maghiarii au anexat-o din secolul 14 pana in 1918. In 1918 am readus Transilvania la sanul tarii mama. Uneori mama o strange cam tare la piept, da' se poate rezolva prin autonomia fiscala.

Ca e inca maimuta nedezvoltata. Persoanele xenofobe ar trebui sa vorbeasca mai putin de unire si pace intre popoare. E cea mai mare ipocrizie.
E mai rau sa-ti urasti neamul decat sa fii xenofob.

De aia ii tin politicenii maghiari si pe restu din tara saraci? Ii obliga sa isi arunce banii la gunoi ca sa fie saraci :lol: le ard pasunile si le taie lemenele. Ii obliga sa nu plateasca impozite. E o conspiratie mondiala.
Cum ziceam, Covasna e judetul cu cel mai mare procent de salarii minime, din intreaga Romanie. Daca ai tu dreptate inseamna ca ori sunt niste putori ordinare care asteapta bani de la Bucuresti ori avem cel mai mare procent de evazionisti fiscali din tara.
Eu ii tin minte pe covasneni ca fiind oameni disciplinati si muncitori cu case mari si frumoase, cu lemnele asezate pe langa casa ca in armata, cu toate uneltele posibile si imposibile in fiecare curte, deci am dreptate eu.

Pentru ca argumentele voastre sunt penibile. Defapt pana acuma niciun argument corect istoric nu mi-a fost prezentat. Ori ma dialoghez cu niste prosti, ori e o conspiratie :lol:
Spune-mi te rog ce studii istorice ai. Altfel nu inteleg de ce iti permiti, fara sa ne demonstrezi, sa ne faci prosti, penibili si conspirationisti.

De ce is asa special? Ca ma faceti voi ungur, de aia :lol: (nu ca m-ar deranja)
Ma, eu nu zic ca esti musai ca nu esti roman. Poti fi si tradator de neam.
Da' la ce erori de gramatica faci cateodata, eu zic ca esti strain.
Nu e musai sa fii ungur. Cine stie...

.......
Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.
.......
(Mihaei Eminescu, Doina)

--------------------------------------------------------------------------
offtopic:
Sa contra-argumnentez o tampenie? E ca si cum ar trebui sa argumentez ca Marx nu a fost dansator :lol:
I-ai zis omului ca e penibil si ca spune prostii. Argumenteaza sau esti penibil si prost.
Dar...stai. Doar penibil. Prost deja ti-am demonstrat eu ca esti.
Stai asa, nu te mai obosi. Mi-am adus aminte ca urasti munca si esti freelens. Probabil nu platesti mare rahat de taxe insa ti le iau moldovenii. Esti si penibil.

"E mai rau sa-ti urasti neamul decat sa fii xenofob."
Nu-mi urasc neamul deloc. Ii urasc pe politicieni si pe lenesi.

"Cum ziceam, Covasna e judetul cu cel mai mare procent de salarii minime, din intreaga Romanie. Daca ai tu dreptate inseamna ca ori sunt niste putori ordinare care asteapta bani de la Bucuresti ori avem cel mai mare procent de evazionisti fiscali din tara.
Eu ii tin minte pe covasneni ca fiind oameni disciplinati si muncitori cu case mari si frumoase, cu lemnele asezate pe langa casa ca in armata, cu toate uneltele posibile si imposibile in fiecare curte, deci am dreptate eu."
Mafia maghiara din UDMR isi cam face de cap in judet. La fel cum isi face de cap mafia lemnului din maramures. Tind sa cred ca numarul de evazionisti din aceste judete e mult mai mare decat in restul. La cum se taie padurile in MM si CV ar trebuie sa fie salarii la fel ca in cluj si bani in butgetul de stat mult mai multi.

"Ma, eu nu zic ca esti musai ca nu esti roman. Poti fi si tradator de neam.
Nu e musai sa fii ungur. Cine stie..."
Tradator de tara ca vreau autonomie fiscala sau federalizare?

"Spune-mi te rog ce studii istorice ai. Altfel nu inteleg de ce iti permiti, fara sa ne demonstrezi, sa ne faci prosti, penibili si conspirationisti."
E penibil cand afirma ca sunt dovezi ale existentei romanilor pe teritoriul transilvanean cand defapt ele nu exista si e o gara mare neagra de istorie.

"Stai asa, nu te mai obosi. Mi-am adus aminte ca urasti munca si esti freelens. Probabil nu platesti mare rahat de taxe insa ti le iau moldovenii. Esti si penibil."
De unde ai dedus amtale ca urasc eu munca? :lol: Si de unde stii tu ce taxe platesc eu?:lol:.

P.S. Astept argumentele tale in care imi demonstrezi clar cu dovezi istorice existenta romanilor in transilvania din anul 10.000 ihr. pana in anul 2009 dhr.

Ardeleanu`;222506 said:
"E mai rau sa-ti urasti neamul decat sa fii xenofob."
Nu-mi urasc neamul deloc. Ii urasc pe politicieni si pe lenesi.

"Cum ziceam, Covasna e judetul cu cel mai mare procent de salarii minime, din intreaga Romanie. Daca ai tu dreptate inseamna ca ori sunt niste putori ordinare care asteapta bani de la Bucuresti ori avem cel mai mare procent de evazionisti fiscali din tara.
Eu ii tin minte pe covasneni ca fiind oameni disciplinati si muncitori cu case mari si frumoase, cu lemnele asezate pe langa casa ca in armata, cu toate uneltele posibile si imposibile in fiecare curte, deci am dreptate eu."
Mafia maghiara din UDMR isi cam face de cap in judet. La fel cum isi face de cap mafia lemnului din maramures. Tind sa cred ca numarul de evazionisti din aceste judete e mult mai mare decat in restul. La cum se taie padurile in MM si CV ar trebuie sa fie salarii la fel ca in cluj si bani in butgetul de stat mult mai multi.

"Ma, eu nu zic ca esti musai ca nu esti roman. Poti fi si tradator de neam.
Nu e musai sa fii ungur. Cine stie..."
Tradator de tara ca vreau autonomie fiscala sau federalizare?

"Spune-mi te rog ce studii istorice ai. Altfel nu inteleg de ce iti permiti, fara sa ne demonstrezi, sa ne faci prosti, penibili si conspirationisti."
E penibil cand afirma ca sunt dovezi ale existentei romanilor pe teritoriul transilvanean cand defapt ele nu exista si e o gara mare neagra de istorie.

"Stai asa, nu te mai obosi. Mi-am adus aminte ca urasti munca si esti freelens. Probabil nu platesti mare rahat de taxe insa ti le iau moldovenii. Esti si penibil."
De unde ai dedus amtale ca urasc eu munca? :lol: Si de unde stii tu ce taxe platesc eu?:lol:.

P.S. Astept argumentele tale in care imi demonstrezi clar cu dovezi istorice existenta romanilor in transilvania din anul 10.000 ihr. pana in anul 2009 dhr.

Desi nu ar trebui sa-mi pierd timpul cu toti ratatii...o fac , din dragoste de neam.
Ce scriu mai departe gasesti pe orice site, romanesc sau strain cu exceptia celor unguresti...

Dovezile ca in Dacia a continuat sa existe o numeroasa populatie autohtona sunt urmatoarele:

Majoritatea istoricilor antici nu au afirmat ca dacii ar fi murit cu totii. Spre exemplu, istoricul Dio Cassius precizeaza ca multi daci au trecut de partea romanilor, in timpul celor doua razboaie. Scene de pe Columna lui Traian infatiseaza reintoarcerea dacilor la vetrele lor.

Inscriptii si izvoare scrise mentioneza unitati formate din daci care stationeaza in diferite provincii din imperiu. Se cunosc un numar de 12 astfel de unitati militare.

-Numele dacice al localitatilor se pastreza in timpul stapanirii romane (Apulum, Napoca, Drobeta, Dierna, Potaissa). Datorita prezentei autohtonilor in provincie, la noua capitala a Daciei romane este adaugat numele Sarmizegetusa.
-Se pastreaza de asemenea numele dacice ale raurilor, care sunt folosite si de catre romani (Maris, Samus, Alutus, Pyretus).
-Descoperirile arheologice sunt cele mai importante dovezi ale continuitatii dacilor: asezari si locuinte, necropele, obiecte de uz casnic, ceramica, unelte, toate de provenienta dacica.
-Descoperirile arheologice sunt cele mai importante dovezi ale continuitatii dacilor: asezari si locuinte, necropele, obiecte de uz casnic, ceramica, unelte, toate de provenienta dacica.

In lucrarea sa Robert Roessler afirma ca dacii au fost omorati in masa dupa 106 . Este evident ca acest lucru nu este adevarat datorita faptului ca romanii aveau nevoie de forta de munca si nu el statea in obicei sa masacreze populatiile din teritoriile nou cucerite . Au mai fost gasite dovezi ale continuitatii dacilor in peste 1000 de localitati iar niste inscriptii din alte provincii romane atesta prezenta soldatilor de origine daca . Din acea perioada dateaza toponimele si hidronimele care au fost transmise romanilor si au ramas pana astazi (Donaris , Maris ,Alutus etc.) Toate acestea dovedesc faptul ca dacii nu au disparut dupa anul 106 ba mai mult si-au continuat existenta in acelasi teritoriu.

Teoria roessliana mai sustinea si faptul ca dupa retragera aurelina dintre anii 271-274 teritoriul nord dunarean ar fi ramas pustiu , lucru ilogic avand in vedere ca in secolul IV un amfiteatru din Sarmizegetusa a fost blocat si transformat in fortareata : la Porolisum si Apullum s-au gasit morminte de inhumatie cu inventar daco-roman ; la Napoca s-au descoperit doua cuptoare de olarit din secolul IV si pe tot spatiul nord dunarean gasite obiecte paleo-crestine .

Omule, creier spalat de minciunile unguresti, NU EXISTA NICIO DOVADA CARE SA ATESTE CA TRANSILVANIA NU A FOST LOCUITA INTRE SEC 3-13
In schimb exista dovezi FIZICE (arheologie, scrieri) care atesta prezenta populatiilor latine in TRANSILVANIA

Mars in cotet, potaie

Daca ar trebui sa acceptam ca dovada doar cuvantul scris, atunci inseamna ca Abel si Cain au avut relatii incestuoase cu Eva, deoarece zice Cartea Sfanta ca "După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh." ori singura femeie mentionata era Eva.
Nici o cronica nu este niciodata nici completa nici nu reflecta fidel realitatea timpurilor pe care o descrie. Nici macar Bibilia, pentru ca indiferent de inspiratia divina, punerea pe hartie a cuvantului divin a fost facuta de fiinte umane, imperfecte.

Ori e alba : De aia ii tin politicenii maghiari si pe restu din tara saraci? Ii obliga sa isi arunce banii la gunoi ca sa fie saraci :lol: le ard pasunile si le taie lemenele. Ii obliga sa nu plateasca impozite. E o conspiratie mondiala.
Ori e neagra:

Ori vrei autonomie fiscala si administrativa ori federalizare. Nu sunt acelasi lucru. Mai reflecteaza asupra problemei daca nu esti lamurit. Sau daca esti hotarat spune-ne ce vrei tu ca sa iti pot reaminti de fiecare data cand "uiti".

O stiu de la tine:
- 07-28-2009, 12:02 AM, postul 839 al acestui subiect: "Munceste ca partidul te vrea tuns!"
- 07-28-2009, 12:18 AM, postul 841 al acestui subiect: Is scriitor si freelance photographer. De aia lucrez asa putin.

Cine ti-a spus tie ca poporul roman are 12000 ani de vechime?
Ziceam in postul 921 ca ceea ce astazi numim poporul roman suntem "singurii supravietuitori ai intreagii romanitati estice, continuatorii celor ce au trait aici de cand lumea si pamantul."
Dar inaintasii nostri, poporul trac, NU sunt nici macar proto-romani ci un alt popor. Romanii sunt purtatorii unei parti a culturii materiale si imateriale a tracilor care s-a perpetuat pana azi, atat aici, pe teritoriul pe care vremelnic il numim Romania cat si in tot restul peninsulei Balcanice. Ceea ce ne deosebeste pe noi romanii de celelalte populatii si popoare balcanice e faptul ca noi suntem si continuatorii latinitatii estice.

O precizare: cand spun ca suntem urmasii poporului trac, o spun in sensul ca a spune dac sau get sau carp e pentru traci ca si cum a zice banatean sau oltean sau dobrogean pentru roman.

Back