Ardeleanu`;222506 said:
"E mai rau sa-ti urasti neamul decat sa fii xenofob."
Nu-mi urasc neamul deloc. Ii urasc pe politicieni si pe lenesi.
"Cum ziceam, Covasna e judetul cu cel mai mare procent de salarii minime, din intreaga Romanie. Daca ai tu dreptate inseamna ca ori sunt niste putori ordinare care asteapta bani de la Bucuresti ori avem cel mai mare procent de evazionisti fiscali din tara.
Eu ii tin minte pe covasneni ca fiind oameni disciplinati si muncitori cu case mari si frumoase, cu lemnele asezate pe langa casa ca in armata, cu toate uneltele posibile si imposibile in fiecare curte, deci am dreptate eu."
Mafia maghiara din UDMR isi cam face de cap in judet. La fel cum isi face de cap mafia lemnului din maramures. Tind sa cred ca numarul de evazionisti din aceste judete e mult mai mare decat in restul. La cum se taie padurile in MM si CV ar trebuie sa fie salarii la fel ca in cluj si bani in butgetul de stat mult mai multi.
"Ma, eu nu zic ca esti musai ca nu esti roman. Poti fi si tradator de neam.
Da' la ce erori de gramatica faci cateodata, eu zic ca esti strain.
Nu e musai sa fii ungur. Cine stie..."
Tradator de tara ca vreau autonomie fiscala sau federalizare?
"Spune-mi te rog ce studii istorice ai. Altfel nu inteleg de ce iti permiti, fara sa ne demonstrezi, sa ne faci prosti, penibili si conspirationisti."
E penibil cand afirma ca sunt dovezi ale existentei romanilor pe teritoriul transilvanean cand defapt ele nu exista si e o gara mare neagra de istorie.
"Stai asa, nu te mai obosi. Mi-am adus aminte ca urasti munca si esti freelens. Probabil nu platesti mare rahat de taxe insa ti le iau moldovenii. Esti si penibil."
De unde ai dedus amtale ca urasc eu munca? :lol: Si de unde stii tu ce taxe platesc eu?:lol:.
P.S. Astept argumentele tale in care imi demonstrezi clar cu dovezi istorice existenta romanilor in transilvania din anul 10.000 ihr. pana in anul 2009 dhr.
Desi nu ar trebui sa-mi pierd timpul cu toti ratatii...o fac , din dragoste de neam.
Ce scriu mai departe gasesti pe orice site, romanesc sau strain cu exceptia celor unguresti...
Dovezile ca in Dacia a continuat sa existe o numeroasa populatie autohtona sunt urmatoarele:
Majoritatea istoricilor antici nu au afirmat ca dacii ar fi murit cu totii. Spre exemplu, istoricul Dio Cassius precizeaza ca multi daci au trecut de partea romanilor, in timpul celor doua razboaie. Scene de pe Columna lui Traian infatiseaza reintoarcerea dacilor la vetrele lor.
Inscriptii si izvoare scrise mentioneza unitati formate din daci care stationeaza in diferite provincii din imperiu. Se cunosc un numar de 12 astfel de unitati militare.
-Numele dacice al localitatilor se pastreza in timpul stapanirii romane (Apulum, Napoca, Drobeta, Dierna, Potaissa). Datorita prezentei autohtonilor in provincie, la noua capitala a Daciei romane este adaugat numele Sarmizegetusa.
-Se pastreaza de asemenea numele dacice ale raurilor, care sunt folosite si de catre romani (Maris, Samus, Alutus, Pyretus).
-Descoperirile arheologice sunt cele mai importante dovezi ale continuitatii dacilor: asezari si locuinte, necropele, obiecte de uz casnic, ceramica, unelte, toate de provenienta dacica.
-Descoperirile arheologice sunt cele mai importante dovezi ale continuitatii dacilor: asezari si locuinte, necropele, obiecte de uz casnic, ceramica, unelte, toate de provenienta dacica.
In lucrarea sa Robert Roessler afirma ca dacii au fost omorati in masa dupa 106 . Este evident ca acest lucru nu este adevarat datorita faptului ca romanii aveau nevoie de forta de munca si nu el statea in obicei sa masacreze populatiile din teritoriile nou cucerite . Au mai fost gasite dovezi ale continuitatii dacilor in peste 1000 de localitati iar niste inscriptii din alte provincii romane atesta prezenta soldatilor de origine daca . Din acea perioada dateaza toponimele si hidronimele care au fost transmise romanilor si au ramas pana astazi (Donaris , Maris ,Alutus etc.) Toate acestea dovedesc faptul ca dacii nu au disparut dupa anul 106 ba mai mult si-au continuat existenta in acelasi teritoriu.
Teoria roessliana mai sustinea si faptul ca dupa retragera aurelina dintre anii 271-274 teritoriul nord dunarean ar fi ramas pustiu , lucru ilogic avand in vedere ca in secolul IV un amfiteatru din Sarmizegetusa a fost blocat si transformat in fortareata : la Porolisum si Apullum s-au gasit morminte de inhumatie cu inventar daco-roman ; la Napoca s-au descoperit doua cuptoare de olarit din secolul IV si pe tot spatiul nord dunarean gasite obiecte paleo-crestine .
Omule, creier spalat de minciunile unguresti, NU EXISTA NICIO DOVADA CARE SA ATESTE CA TRANSILVANIA NU A FOST LOCUITA INTRE SEC 3-13
In schimb exista dovezi FIZICE (arheologie, scrieri) care atesta prezenta populatiilor latine in TRANSILVANIA
Mars in cotet, potaie