Răspunsuri la întrebarea "de ce"?

Majoritatea dintre noi mai urmărim din când în când câte un documentar care ne mai lămurește câte un aspect din cum funcționează sistemul, mai atacă câte o temă "conspiraționistă", mai explică cum funcționează "sistemul".

Aproape fiecare dintre noi a fost marcat de câte unul sau mai multe documentare, care în mod sigur explică, fie și un pic din dedesubturile acestei lumi, dintre lucrurile ascunse nouă, oilor, de către clasa "cârmuitoare" a acestei lumi.

În măsura timpului disponibil, voi încerca să realizez și câte o subtitrare documentarelor pe care le consider relevante și a căror traducere nu e de găsit pe internet.
 
Aș începe prin a propune ultimul documentar tare, care m-a făcut să mă întreb multe chestii.

Documentarul la care mă refer este COLAPSUL (Collapse)

"Americanilor le place să audă de obicei vești bune. Le place să creadă că un președinte nou va îndrepta greșelile trecutului, că energia regenerabilă va înlocui petrolul murdar și că ideile noi vor vindeca economia. Analiștii americani tind să își restrângă pesimismul și să spere la mai bine. Dar e cineva pregătit pentru adevărata catastrofă?

În acest film documentar îl vom cunoaște pe Michael Ruppert, un alt fel de american. Fost ofițer de poliție în Los Angeles, reprofilat în jurnalist, el a prezis actuala criză financiară într-o publicație finanțată pe cont propriu, încă din vremea când majoritatea analiștilor de pe Wall Street îi contraziceau categoric.

Așezat într-o cameră ce seamănă cu un bunker, Ruppert își povestește întregul parcurs de gânditor radical și creionează crizele pe care le prevede pentru viitor. Pune cap la cap știri și informații disponibile oricărui utilizator de internet, dar pe care le interpretează într-un fel unic. La final, Ruppert își lasă spectatorii să tragă singuri propriile concluzii." (sursa)

[nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=WAyHIOg5aHk"]YouTube- COLLAPSE - Theatrical Movie Trailer[/nomedia]


Subtitrare în limba română
 
Petrolul, spre deosebire de alte resurse minerale, nu este o resursă regenerabilă, atunci când este utilizat ca și carburant. Cuba, imediat după prăbușirea URSS a fost privată de ajutoarele economice sovietice, în primul rând de petrol care stă la baza unei bune părți a elementelor de civilizație date nouă de tehnologiile, substanțele chimice, industrii întregi care au ca materie primă de bază hidrocarburile.
În lipsa petrolului, s-au oprit autobuzele, tractoarele cu care lucrau pământul, erbicidele, îngrășămintele chimice lipseau, mâncarea a devenit suficientă, transportul de persoane și mărfuri a devenit o problemă, învățământul a fost afectat.

O privire asupra problemelor generate de lipsa sau insuficiența petrolului și a soluțiilor cubaneze în această situație pe care până la urmă o vom suferi toți, ne-o oferă documentarul "Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil"


Trailer: [nomedia="http://www.youtube.com/watch?v=-VHt5QchfdQ"]YouTube- The Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil[/nomedia]


Lucrurile vor trebui să se schimbe, pentru că nu avem o alternativă viabilă, pentru moment. Documentarul este captivant, ușor de privit, informația ușor de asimilat. Circa 40 de minute pierdute cu motiv bun. Din păcate documentarul nu are o subtitrare în limba română, dar lucrez la traducerea sa.
 
Frumos post! 100% Suport! Ma intrebam de dese ori - cum sa facem ca statul nostru in loc de panouri de reclama electorala sa cumpere un utilaj de productie a bateriilor solare, generatoare de vint, shi instalatiile produse sa le utilizeze cel putin pentru shcoli, spitale sau char sa le dea omenilor la un pretz resonabil.
 
Ai de gând să mă lauzi sau să contribui asemeni mie (sper și altora)?

Ai văzut vreun documentar, recomandabil și disponibil într-un fel sau altul publicului larg?

Două trei cuvinte de-ale tale, un nume de documentar/film, eventual un link.
 
Back
Top