1 Decembrie : Marea Unire de la Alba-Iulia

Re: Replică lui partizan131

Avem drept la greşeală, or nu o greşeală e mai valoroasă decît inactivitatea?
Mi-e scîrbă de aceşti oameni care caută să se folosească de acţiunile altora
Incercarea de a monopoliza un asa eveniment cum este sarbatorirea Unirei este o greseala, nu fatala insa si daca imi permiti, repet ce-a mai scris si animalutz...nu vin pt. PL, deja suntem doi care sunt pe o unda... nu-ti da de gandit? cum ne vei implica in alte actiuni, daca nu agreez PL-ul?
Si inca ceva, ca sa fie clar, mesajele mele urmaresc un singur lucru:
De ce? pentru ca acest eveniment se promoveaza ca "the best thing since sliced bread", si daca in practica nu va fi asa - aceasta va scoate la iveala slabiciunea¹ grupului de sustinatori a miscarii. Aceasta va fi un instrument in mina altora, exemplu de utilizare: "am vazut cu adevarat citi [de putini] romani sunt in Moldova! [hai sa declaram limba rusa a doua limba de stat]"
... sau altfel spus - nu esti sigur, nu depasi. Nimeni nu incearca sa va fure cununa, stai calm. Iti doresc succese in continuare.
 
Re: Replică lui partizan131

era clar ca chestiunea asta are scop electoral... asa este cand se implica un partid... dar chiar sa strigi ca la usa cortului ca asta eu fac si tu dispari, mi se pare amuzant...
 
Re: Replică lui partizan131

da cine a strigat ? o_0 nu prea inteleg despre ce voi vorbiti... mi se apre normal ca sa fie cunoscuti organizatorii...
 
Eu zic ca in afara de 1812 - 1918 si 1940 - 1941 si 1944 - prezent, Basarabia nu a fost Basarabia ci parte din Moldova.

Daca stai sa te gandesti Basarabia nu reprezinta nici 10% din teritoriul Romaniei. Totusi, de ce oftam atat de mult dupa ea? Poate ca tinem mai mult decat la bucata aia de teren care a fost o data romaneasca. Nu are nici zacaminte de aur, nici de petrol, nici de diamante. Nu are nici industrie. E mai saraca ca noi si nu ne aduce nici un beneficiu material. Dar poate ca ne aduce un mare beneficiu spiritual. Poate ca tinem la fratii nostri de acolo, poate ca tinem la multele lucruri care s-au intamplat in Basarabia si o leaga de neamul romanesc, poate ca tinem pur si simplu la ideea de Romania.

M-am emotionat si e musai sa prezint aceasta poezie de de Vasile Bătrânac:

Trăiască România Mare!

Copii cu suflete curate,
Cuprinşi de sfânta-nfiorare,
Cântaţi cântarea biruinţei,
Arcaşi de-ai lui Ştefan cel Mare!

Eroilor ce se jertfiră,
Zdrobind armatele barbare,
Prinos le-aduceţi prin cântare:
Trăiască România mare!

Tresar în cripte voievozii,
Căci lanţurile seculare
Sunt rupte şi din cer se-aude:
Trăiască România Mare!

Pătrunşi de mareţia vremii
Din Bucovina pân-la mare
Jurăm că vom lupta cu toţii,
Arcaşi de-ai lui Ştefan cel mare!
 
U n I r E !!!

a fo' fine...hora dupa hora....90% tineri....si restu' batranei...

faza care m'a impresiona' cel mai mul' a fo' .... bunicutsa cufundata'n lacrimi in timpu' intonarii imnului....(vezi poza)

trebuie mentionat faptu' ca un grup de studenti de la utm si usm au facu' o donatie la o casa d copii...dunno care...frumos gestu'...

m'a surprins placut simplitatea primarului...servind cate ceva in andy's pizza de alaturi...

*mai multe poze... vezi aici : flickr.com/photos/adrianuzzu
 
Vreau să-ţi spun că ai nişte idei destul de dezvoltate şi chiar felicitări.Numele tău de Ion Bargan este un pseudonim sau chiar este numele tău adevărat?Fratele meu poartă acelaşi nume-Ion Bargan,la fel este din Moldova şi este şi el pe cale de a deveni un om mare.Tu de prin ce părţi ale Moldovei te tragi,poate sîntem rude?
 
Vreau să-ţi spun că ai nişte idei destul de dezvoltate şi chiar felicitări.Numele tău de Ion Bargan este un pseudonim sau chiar este numele tău adevărat?Fratele meu poartă acelaşi nume-Ion Bargan,la fel este din Moldova şi este şi el pe cale de a deveni un om mare.Tu de prin ce părţi ale Moldovei te tragi,poate sîntem rude?Răspunde-mi te rog pînă mîine,şi încă ceva-semănăm foarte mult eu,fratele meu şi tu.Tu mai ai vre-un frate sau vreo soră.Voi aştepta răspunsul tău tot pe această pagină.Mulţumesc
 
Poate multi ma vor injura pe mine dar trebuie sa recunosc ca locuiesc chiar la 30 minute de orasul Alba Iulia si nu cred ca am fost de mai mult de 2 ori la 1 Decembrie.Nu m-a atras niciodata.
 
animaluts;204490 said:
365100_16d.gif


Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit.”

De 1 decembrie, invităm toată suflarea românească la o Mare Horă a Unirii !

Eveniment organizat şi susţinut de: Partidul Liberal, grupul de iniţiativă „Spiritul Românesc al Basarabiei”, Campania „Deşteaptă-te Române”, Mişcarea Unionistă şi de toată lumea care ţine şi nu şi-a uitat rădăcinile şi valorile milenare (limbă, credinţă, pămînt, cultură) şi doreşte să participe la un eveniment de suflet şi neam !

Evenimentul este autorizat de către Primăria Municipiului Chişinău !

13.00-13.15 – Depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt
13.15-14.05 – Repartizarea panglicii solidarităţii şi a programului
14.00-14.05 – Imnul Naţional al Ţării - Deşteaptă-te Române
14.20-14.30 – Citirea hotărârii de la 1 decembrie 1918 de la Alba-Iulia
14.30-14.40 – Cuvînt de deschidere - Sergiu Boghean, preşedinte al OTPL
14.40-14.45 – Anunţarea victorinei la tema MAREA UNIRE şi înscrierea doritorilor
14.45-15.45 – Discursuri (Dorin Chirtoacă, Ion Hadârcă, Dumitru Matcovschi, etc)
15.45-16.00 – Recital de poezie patriotică - Ninela Caranfil
16.00-16.30 – Desfăşurarea victorinei şi premierea învingătorilor
16.30-16.40 – Prezentarea declaraţiei OTPL 1 Decembrie 2007 Unirea celor trei Principate (improvizare)
16.40-16-50 – Maria Sarabas - Hora Unirii
16.50-18.00 – Concert: Cristi Aldea-Teodorovici, Noroc, Doina Sulac şi mulţi alţii !

Se vor gasi formatori de opinie, publicisti si oameni din mass-media care sa pregateasca terenul pentru un curent filo rus subminand occidentalismul, valorile democratiei si ale lumii libere? Se vor gasi intre ei unii carora constiinta le va per mite sa atace si sa demoleze figuri publice si institutii ce reprezinta legatura intre Occident si Romania?"
cu raspunsul : "sigur ca da"
este cea mai TRISTA REALITATE de dupa 1989 !!

Eu ii consider TRADATORI DE TARA pe toti cei care avand ca motivatie avantajele materiale continua sa lucreze in trusturile de presa : ale lui Vantu,Voiculescu,Patriciu etc..
 
Back
Top