A fost creat Forul Democrat al Romnilor din Moldova

Doomie

Doumitrou
Ce credeti despre acest "for"?

CONTRA MINCIUNII, PENTRU ADEVĂR

A fost creat Forul Democrat al Romnilor din Moldova


La 17 aprilie a.c., la Casa Scriitorilor din Chişinău a fost lansat Forul Democrat al Romnilor din Moldova, mişcare civică, neguvernamentală, care ntruneşte uniuni de creaţie, asociaţii obşteşti, personalităţi notorii din diverse ramuri ale ştiinţei, artei, culturii, vieţii publice etc. Mişcarea şi propune cultivarea Demnităţii Naţionale, contracararea minciunii, a stalinismului din ştiinţă, cultură, istorie, precum şi apărarea şi promovarea Adevărului ştiinţific privind limba romnă şi istoria romnilor, impunerea n conştiinţa publică a numelui de romn, a identităţii romneşti, a valorilor naţionale şi europene. Noua mişcare şi propune să-i unească pe toţi membrii societăţii basarabene care mpărtăşesc preocuparea pentru apărarea valorilor naţionale şi europene, indiferent de orientarea politică a acestora.

n cadrul şedinţei lărgite a Grupului de Iniţiativă a fost aprobat proiectul de statut al Forului Democrat al Romnilor din Moldova, o Declaraţie şi un Apel adresat societăţii civile din Republica Moldova. Cererile de aderare la Forul Democrat al Romnilor din Moldova ale persoanelor fizice sau ale persoanelor juridice (asociaţii obşteşti) pot fi expediate pe adresa: 2009, Chişinău, str. Sfatul Ţării, nr. 2, Forul Democrat al Romnilor din Moldova.

Declaraţie

Mişcarea civică Forul Democrat al Romnilor din Moldova, lansată la 17 aprilie 2005 la Chişinău, invită toţi cetăţenii R. Moldova care militează pentru apărarea şi promovarea valorilor naţionale romneşti, a identităţii naţionale romneşti, a adevărului ştiinţific privind limba, istoria şi cultura naţională să se unească ntr-o largă formaţiune civilă, astfel nct lupta pentru apărarea şi promovarea acestora să poată fi dusă şi coordonată ct mai eficient.

Scopul nostru nu este unul politic, ci unul de interes naţional, Mişcarea propunndu-şi coalizarea membrilor societăţii, indiferent de simpatiile politice, n jurul valorilor naţionale şi al Adevărului ştiinţific, recunoscut de toată lumea, a etnonimului romn, a istoriei romnilor care le aparţine de drept, a apartenenţei la spaţiul cultural european ş.a.m.d., opunndu-se tendinţei de deznaţionalizare la care-i supusă n continuare majoritatea populaţiei din R. Moldova de către puterea comunistă de la Chişinău şi de către cea sovietică de la Tiraspol.

Invităm cetăţenii R. Moldova să adere la noua Mişcare civică şi să se unească n jurul Forului Democrat al Romnilor din Moldova n numele apărării şi promovării valorilor spirituale romneşti.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

17 aprilie 2005

http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=119&idRubric=1644&idArticle=4365
 
Continuarea:

Apel

Dragi concetăţeni!

Se cunoaşte faptul că Mişcarea de Eliberare Naţională din R. Moldova a fost iniţiată de intelectualitate.

La sfrşitul anilor 80, intelectualitatea, mpreună cu reprezentanţi ai clasei muncitoreşti şi ai ţărănimii, a obţinut nişte victorii importante: libertatea cuvntului, oficializarea limbii romne, revenirea la alfabetul latin, obţinerea independenţei R. Moldova faţă de imperiul sovietic ş. a. Fiind unită şi animată de aceleaşi idealuri, ea devenise o forţă de temut pentru mai-marii zilei, n mod expres - pentru nomenclatura deghizată, care reuşise să menţină toate prghiile puterii de stat. Anume fosta nomenclatură, prin diverse jocuri de culise şi intrigi, a făcut totul ca, n ultimii 15 ani, intelectualitatea să fie marginalizată, ignorată, denigrată, redusă la tăcere, iar n consecinţă - trădată. Ultimele evenimente politice vin şi ele n sprijinul acestei afirmaţii.

Atacurile contra intelectualităţii au avut loc n paralel cu tendinţa de instaurare a unui regim cu tot mai multe elemente de dictatură, la ora actuală noi asistnd la o derută a societăţii, la pauperizarea crescndă a populaţiei, inclusiv a intelectualului basarabean. Independenţa a fost furată şi lipsită de conţinut, ajungnd la cheremul ctorva persoane, aceasta lucrnd ntr-un fel contra ideii de independenţă. Din punct de vedere economic R. Moldova este o neocolonie a Imperiului de la Răsărit. Tendinţa actualei guvernări este să facă - nu n vorbe (la care sunt meşteri), ci n fapte - un alt stat rusesc (numit de ei polietnic) la est de Prut. Sunt atacate, la nivel de stat, etnonimul de romn, Limba Romnă, legăturile fireşti pe care ar trebui să le avem cu Romnia, cu statele europene.

E absolut necesar de a consolida societatea civilă, pentru ca aceasta să poată deveni o forţă. Pornind de aici, credem că intelectualitatea are actualmente o misiune istorică: să solidarizeze concetăţenii, unindu-i sub stindardul luptei pentru Adevăr, Dreptate, Europenitate. Din aceste considerente, mai multe organizaţii de creaţie, asociaţii nonguvernamentale, reprezentanţi ai societăţii civile au decis crearea Forului Democrat al Romnilor din Moldova, o mişcare care-şi propune următoarele scopuri:

1. Unirea tuturor componentelor romneşti ale societăţii civile, inclusiv a reprezentanţilor altor etnii care mpărtăşesc idealurile noastre;

2. Apărarea adevărului ştiinţific: a glotonimului Limba Romnă, a etnonimului Romn, a Istoriei Romnilor, a Valorilor Naţionale şi Europene;

3. Contracararea invenţiilor revanşarde privind crearea unui nou popor, altul dect cel romn, a unei istorii antiromneşti care să se predea n şcolile romneşti, a unei limbi moldoveneşti, a unei naţiuni moldovene, n spaţiul din stnga Prutului;

4. Cultivarea conştiinţei naţionale, a Demnităţii, a Adevărului şi Dreptăţii Naţionale;

5. Dezvoltarea la toate nivelurile a relaţiilor de colaborare economică, culturală, spirituală şi de alt ordin cu Ţara-mamă Romnia;

6. Promovarea valorilor identitare, spirituale şi culturale romneşti care ne aparţin n egală măsură;

7. Redobndirea pe căi legale a cetăţeniei romne pentru toţi cetăţenii din Basarabia romnească născuţi pnă la 1940 şi pentru urmaşii acestora;

8. Recunoaşterea pe plan intern şi internaţional a existenţei la est de Prut a unui al doilea stat romnesc;

9. Anihilarea statutului de neocolonie a Federaţiei Ruse, precum a devenit de facto n ultimii ani R. Moldova;

10. Activitatea susţinută, pe plan intern şi internaţional, n vederea retragerii armatei Federaţiei Ruse de pe teritoriul R. Moldova; con****area acţiunilor de susţinere de către aceasta a enclavei separatiste din Transnistria;

11. Conştientizarea populaţiei că integrarea reală a R. Moldova n Uniunea Europeană poate avea loc numai cu ajutorul Romniei; că viitorul nostru poate exista numai n măsura n care va fi şi unul european;

12. Apărarea drepturilor noastre de romni;

13. ntreţinerea de contacte şi relaţii cu toate societăţile romneşti de pe mapamond;

14. Depunerea eforturilor n vederea schimbării unor mentalităţii vetuste: un om cu mentalitate de sclav nu poate fi liber;

15. Contracararea romnofobiei, devenită politică de stat n R. Moldova.

Dorim revenirea la firesc. Dorim ca şi guvernanţii din R. Moldova să nţeleagă că Adevărul Ştiinţific nu trebuie să fie politizat. Că n orice stat care se respectă, atributele statului - limba, istoria, alfabetul, numele, Biserica - sunt apolitice, şi numai minciuna a fost şi rămne mereu un apanaj al politicii pervers nţelese.

Dorim să se ştie că n R. Moldova locuiesc peste trei milioane de romni care, ca populaţie băştinaşă şi majoritară, au dreptul la Nume, la Istorie, la Limbă, la Adevăr, că a sosit timpul ca instituţiile statului să se debaraseze de stalinism şi de pseudovalorile impuse de un imperiu defunct - URSS, a cărui scop a fost să ne inventeze o altă limbă, o altă istorie, un alt nume, ca să ne distanţeze de matca noastră, dar şi de restul Europei; dorim să se ştie că minciuna nu mai poate sta n capul mesei cnd e vorba de ştiinţă, nvăţămnt, spiritualitate; că nu romnizarea limbii romne, a istoriei romnilor din R. Moldova, a numelui nostru de romn, ci rusificarea limbii, sovietizarea n continuare a istoriei şi contrapunerea forţată a numelor părinţilor şi copiilor - de romni şi de moldoveni - sunt adevăratele pericole care ameninţă statul, dar şi viitorul european al acestuia.

Nu vom putea intra n Europa cu minciuni despre cine suntem şi cu falsuri despre fiinţa noastră naţională. Dorim să intrăm n Uniunea Europeană ca romni, nu ca nişte fiinţe ale nimănui, care nu ştiu cine sunt, ce limbă vorbesc, care e numele lor. Aici credem că e necesară următoarea precizare: din păcate, există n acest spaţiu o tradiţie sovietică ce continuă să califice orice mişcare romnească drept extremistă. Precizăm din capul locului: nu suntem extremişti, vrem să ne apărăm drepturile, inclusiv identitatea romnească, numele de romn, dreptul de a studia n şcoli limba romnă şi istoria romnilor, dar vom depune toate eforturile ca găgăuzii să aibă şcoli n limba lor, bulgarii - să aibă şcoli n limba lor, ucrainenii, evreii ş. a. - să aibă şcoli n limbile lor. n acelaşi timp, menţionăm că Mişcarea noastră e deschisă pentru toţi cetăţenii R. Moldova, indiferent de originea etnică, ce recunosc drepturile noastre şi adevărul ştiinţific privind identitatea noastră, ca mpreună să putem păşi spre un viitor demn, n snul popoarelor europene.

n aceste momente decisive pentru afirmarea destinului european al R. Moldova, dar şi de reafirmare a identităţii romneşti a populaţiei majoritare, vă ndemnăm să ne regăsim mpreună - toţi cei care au conştiinţă romnească, indiferent de formaţiunea politică din care fac parte sau pe care o simpatizează, ntru realizarea unităţii noastre naţionale, pe care suntem datori s-o nfăptuim n numele generaţiilor care vin - n Forul Democrat al Romnilor din Moldova, mişcare civică neguvernamentală, menită să promoveze şi să apere valorile libertăţii şi ale democraţiei, drepturile şi interesele comunităţii romneşti din R. Moldova.
 
Iata si semnatarii:

Grupul de Iniţiativă al Mişcării Forul Democrat al Romnilor din Moldova:

Mihai Cimpoi, preşedinte al Uniunii Scriitorilor; Valeriu Saharneanu, preşedinte al Uniunii Jurnaliştilor; Anatol Codru, preşedinte de Onoare al Uniunii Cineaştilor; Anatol Rurac, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici; Ilie Ilaşcu, fost deţinut politic al regimului separatist de la Tiraspol; Nicolae Dabija, preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, Cultură şi Artă, redactor-şef al săptămnalului Literatrura şi Arta; Constantin Tănase, redactor-şef al publicaţiei Timpul de dimineaţă; Val Butnaru, redactor-şef al publicaţiei Jurnal de Chişinău; Vasile Năstase, redactor-şef al publicaţiei Glasul Naţiunii; Nicolae Popa, redactor-şef al publicaţiei Opinia; Aneta Grosu, redactor-şef al publicaţiei Ziarul de Gardă; Iulian Filip, preşedinte al Asociaţiei Editoriale NOI; Grigore Vieru, academician; Nicolae Corlăteanu, academician; Alexandru Moşanu, academician; Petru Soltan, academician; Dumitru Matcovschi, academician; Anatol Ciobanu, academician; Silviu Berejan, academician; Aurel Saulea, academician; Ion Mahu, academician, preşedinte al Asociaţiei republicane a Veteranilor de Război a Armatei Romne din R. Moldova; Sergiu Chircă, academician; Anatol Petrencu, preşedinte al Asociaţiei Istoricilor; Nina Josu, preşedintă a Asociaţiei Culturale Astra; Timotei Melnic, preşedintele Ligii Pedagogilor din Moldova; Anatol Vidraşcu, preşedinte al Congresului Mondial Romn - filiala Chişinău; Alecu Reniţă, preşedinte al Mişcării Ecologiste din Moldova; Ioan Ciuntu, preşedintele Comisiei Culturale a Mitropoliei Basarabiei; Protoiereu Petru Buburuz, preşedintele Societăţii Cultural-Bisericeşti Mitropolitul Varlaam; Ion Negrei, redactor-şef al publicaţiei Cugetul; Alexandru Bantoş, director al Casei Limba Romnă, redactor-şef al revistei Limba Romnă; Vladimir Beşleagă, scriitor; Ion Costaş, general de armată (n rezervă); Arcadie Suceveanu, scriitor, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor; Nicolae Botgros, conducător al Ansamblului Lăutarii; Vlad Chiriac, preşedinte al Asociaţiei Transnistria; Ion Ungureanu, regizor, ex-ministru al Culturii; Andrei Vartic, regizor; Ion Buga, doctor n istorie; Ion Melniciuc, doctor n filologie; Dumitru Olărescu, cineast; Boris Movilă, publicist; Gheorghe Postică, doctor n istorie; Aurelian Silvestru, doctor n psihologie; Ion Mărgineanu, doctor n economie; Valeriu Matei, scriitor; Iurie Colesnic, scriitor; Nicolae Negru, scriitor; Ion Ciocanu, scriitor; Simion Certan, doctor n economie, şef de catedră USM; Valeriu Chiper, directorul Teatrului Epic Ion Creangă; Petru Hadrcă, actor; Anton Moraru, doctor n istorie; Nelu Vicol, doctor n filologie; Alexandru Arseni, doctor n drept; Andrei Covrig, preşedintele Asociaţiei Combatanţilor; Petru Munteanu, jurist; Boris Druţă, jurist; Valentin Delinschi, actor la Teatrul Satiricus; Victor Zugravu, preşedintele Mişcării PopulareSolidaritate; Valentin Dolganiuc, ex-viceprim-ministru; Alexandru Leşco, fost deţinut politic al regimului separatist de la Tiraspol; Eudochia Ivanţoc, soţia lui Andrei Ivanţoc, deţinut politic al regimului separatist de la Tiraspol; Vlad Pslaru, doctor habilitat n pedagogie, profesor; Vasile Petrea, om de afaceri; Andrei Tamazlcaru, conducător al ansamblului Tălăncuţa; Anatol Chiriac, compozitor; Alexei Marulea, economist; Tudor Negru, doctor n drept; Iacob Golovca, preşedinte al Asociaţiei de lichidare a consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov; Mihai Morăraş, scriitor; Eugenia Bulat, director al revistei Clipa Siderală; Gheorghe Maxian, pedagog (Orhei); Gheorghe Paladi, doctor n istorie; Ion Găină, director al Casei-Muzeu Al. Mateevici, preşedinte al Centrului Cultural Limba Noastră; Boris Ciobanu, preşedinte al Fundaţiei de Binefacere Treiunial; Efim Josanu, jurnalist; Petru Ababii, medic (Orhei); Roland Vieru, regizor; Serafim Belicov, scriitor; Nicolae Rusu, scriitor; Nicolae Esinencu, scriitor; Vadim Pirogan, preşedinte al Asociaţiei Victimelor Regimului Comunist; Renata Verejanu, preşedinte al Organizaţiei Mondiale a Copiilor Talentaţi; Inga Edu, artist plastic; Leonid Baltă, agricultor (Anenii Noi); Anatolie Corj, preşedinte al Centrului Cultural Memoria Neamului; Aurel Guţu, artist plastic; Andrei Mudrea, artist plastic; Mihai Grati, artist plastic; Vlad Pohilă, scriitor; Grigore Patraşcu, om de afaceri; Dragoş Vicol, doctor n filologie; Andrei Calcea, ziarist (Orhei); Ion Batcu, doctor n drept; Dumitru Batr, doctor n chimie; Andrei Ţurcanu, colonel n rezervă; Vasile Zaiaţ, preşedinte al Asociaţiei Republicane a Participanţilor la Războiul de la Nistru; Ştefan Jurja, vicepreşedinte al Uniunii Participanţilor Conflictului de pe Nistru; Mihai Moroşanu, fost deţinut politic; Dumitru Popa, fost deţinut politic; Vladimir Popa, doctor n medicină; Ion Grama, medic; Mihai Iorga, actor; Gheorghe Ciubuc, regizor; Petru Solomiţchi, pedagog (Ialoveni); Mihai Patraş, doctor n economie; Nicolae Moraru, director general al Companiei Tisa; Nadejda Brnzan, medic; Petru Tarhon, pedagog; Mihai Vladimir, pedagog; Lidia Marcu, regizor; Raisa Ciobanu, publicist; Ion Fiodorov, muncitor; Gheorghe Prlog, inginer; Ion Stafi, pedagog; Iurie Focşa, artist fotograf; Nicolae Boguţă, pedagog; Ştefan Andronic, conducător al corului Vocile Primăverii; Feodosia Cozmin, membră a Asociaţiei Foştilor Deportaţi; Dorian Conea, inginer; Ion Prisăcaru, publicist; Anatol Hristea-Stan, pedagog; Valeriu Dulgheru, şef de catedră, Universitatea Tehnică a Moldovei; Vitalie Pastuh-Cubolteanu, medic; Alexandru Horaţiu Frişcu, publicist; Ion Handraman, muncitor; Dumitru Păsat, publicist; Ion Iovcev, directorul Liceului Teoretic Lucian Blaga din Tiraspol; Maria Roibu, directorul Liceului Alexandru cel Bun din Tighina; Maria Ungureanu, pedagog, Tighina; Ştefan Urtu, preşedinte al Asociaţiei pentru Drepturile Omului din Moldova; Eleonora Cercavschi, directoarea Liceului din oraşul Grigoriopol (Transnistria); Sergiu Cojocaru, pedagog (Călăraşi); Ion Dulgehru, om de afaceri (Orhei); Tudor Ungureanu, preşedintele Fundaţiei Culturale Căpriana.
 
Undeva am mai auzit asa ceva...

La sfritul anilor 80, intelectualitatea, mpreun cu reprezentani ai clasei muncitoreti i ai rnimii, a obinut nite victorii importante

(Undeva am mai auzit eu formula asta...)
 
Nu cred ca gunoaiele fostului regim vor rezolva ceva prin declaratii, forumuri, Congrese, intelectualitatea in afara de a sluji celor care ii hranesc cu oase, din pacate nu este in stare sa faca ceva. Odata cu caderea fostului regim BMD-ist, foarte multi au pierdut din sursele de finantare foarte marinimoase.
 
Dizidentule ,esti un dobitoc care nu stie istoria! Aceste "gunoaie a fostului regim" au suferit ca tu sa inveti in scoala cu grafie latina.
E o formula deja folosita, daca nu gresesc la fel a fost si cu Congresul Intelectualitatii, la inceput organizatie non-politica, apoi partid. Cred ca poetii vreau sa se intoarca pe arena politicii, nu-s de acord, dar ar fi o alternativa in 2009...
 
Alternativele sunt bune. Important e dac i-au dat seama c sunt extrem de manipulabili. Dac au prins la minte, bravo lor. Dar dac ns vor s repete "trucul" cu BMD/AMN, mai bine s stea acas...
 
Dar in acest For nu e doar Uniunea Scriitorilor (care a fost dusa de nas de catre Urechean, ori cumparata), dar si multi unionisti care stiu exact ce isi doresc.
 
Impresionant. Pe multi dintre ei ii cunosc si ii apreciez ca oameni foarte de treaba. Cred ca o sa particip si eu la aceasta miscare. Daca e cu adevarat ceea ce s-a scris - atunci este totalmente pentru mine.
 
Nu iti recomand. Asteapta sa mai vezi daca miscarea va mai avea adepti, daca va lua proportii mari, atunci inscriete, cel putin nu vei fi singurul dezamagit la urma.
 
Bad And Mad said:
Dizidentule ,esti un dobitoc care nu stie istoria! Aceste "gunoaie a fostului regim" au suferit ca tu sa inveti in scoala cu grafie latina.
E o formula deja folosita, daca nu gresesc la fel a fost si cu Congresul Intelectualitatii, la inceput organizatie non-politica, apoi partid. Cred ca poetii vreau sa se intoarca pe arena politicii, nu-s de acord, dar ar fi o alternativa in 2009...

Pentru cineva lupta pentru idealurile nationale a fost o lupta, pentru altii insa, nu afost decat un prilej de a "straluci" in fata maselor prin citirea de poezii, prin discursuri aprinse si nimic altceva. Respect oamenii care sunt in stare sa-si asume riscul si sunt persoane responsabile, in lista prezentata nu prea am gasit persoane care ar putea fi respectate, da, sunt niste gunoaie, slugi umile a regimului comunist sovietic, si a regimului "bussinesmanilor"-democrati de dupa '90.
In R. Moldova nu avem intelectualitate, ea fost macilarita in perioada sovietica cu ajutorul actualilor inteleghenti, pseudo-unionisti (nationalisti doar atunci cand le convine) slugile serviciilor secrete comuniste.
Cum poate fi numit un unionist insul care sustine vadit interesele Rusiei citind poezii patriotice in fata multimii? Te las pe tine sa raspunzi, iar pentru final iti mai spun: nu lichelilor trebuie sa multumesc pentru limba si istorie ci oamenilor care real au luptat nu pe scena, ci jos intre oameni, asumandu-si toate riscurile si care nu au urmarit nici un fel de interes personal, oameni care nu sunt niste persoane publice ("decorative", cum ii numesc eu) dar niste oameni simpli, ca noi, oameni carora nu ii pasa de spectacole de genu' "Forul Democratic".
 
dizident, chiar esti un dobitoc! Nu cumva prin "inteleghenti" te-ai referit la scriitorii nostri (care au scris despre limba, neam, care au contribuit la ridicarea maselor populare la lupta)?
Spui ca nu avem intelectualitate? !!! Cred ca pur si simplu esti fie un agramat fie un ignorant barbar, citeste mai multe carti si vei afla mai multe! (as recomanda acest lucru tuturor membrilor pe forum, mesajele sunt oribile!)
 
Bad And Mad said:
Nu iti recomand. Asteapta sa mai vezi daca miscarea va mai avea adepti, daca va lua proportii mari, atunci inscriete, cel putin nu vei fi singurul dezamagit la urma.
Ironia voastra nu are limite! Sunteti pur si simplu niste dobitoci care urasc pana la moartea intelectualii, din cauza complexului sau de inferioritate.
 
re

bad and mad gresesti.Daca nu va inscrieti voi si stati si astepteti cine vrei sa se inscrie?Vrei sa vin eu din Romania si sa ma inscriu?

Nu stiu cine sunt cei care au initiat miscarea si ce intentii au,sper sa fie cu adevarat niste romani si mai cred ca trebuie sa faca o propaganda bine gindita pe teren,altfel nu au nici o sansa.
 
Ilie Ilacu, fost deinut politic al regimului separatist de la Tiraspol; Dumitru Matcovschi, academician; Grigore Vieru, academician etc.
Acesti oameni tot sunt gunoaie?
Dar altii care si pana acum luptau pentru idealul Unirii in umbra si azi au aparut pe lista data? Tot gunoie? ori ei sunt prosti si naivi?
astfel de idei schizoparanoice, cum ca liderii sunt niste carpe si datori pentru tot ce e bun noi santem oamenilor de rand am citit si pe alte sit'uri, ca cel al National-Bolsevicilor rusi...
dacodava, tatal meu fusese un activist inrait al fostului "Congresul Intelectualitatii", dar a fost dus de nas ca si multi altii. Incepand cu o organizatie care apara valorile culturale ale romanilor s-a ajuns la intrigi politice murdare, deci nu intilnim pentru prima data o astfel de constructie. Eu sunt sigur pe 80% ca pana in 2009 Forul (daca nu se va autodizolva) va fi un partid politic, si nu as vrea sa fiu folosit in interesul unora, care inca nu au reusit sa uite cat e de bine in sala Parlamentului.
 
re

Ilie Ilascu nu poate fi acuzat de intentii dubioase.El deja este senator in Romania din partea judetului Bacau.Si chiar l-am votat.Asta nu inseamna ca sunt adept al PRM pe care il consider un partid plin de fosti securisti si comunisti gata sa faca ilegalitati.De asemenea nu au un program economic si au o imagine execrabila in Europa.Vadim are momente de nebunie cind vorbeste.Eu l-am votat pe Ilascu ptr ca e un bun roman.

bad and mad ,daca iti e frica tot timpul de ceva asa nu o sa ajungeti sa faceti nimic.In Romania,un partid care nu are credibilitate dispare fara urma.Si li s-a intimplat la multi sa nu se mai vada pe scena politicii.Asa ca e datoria ta sa incerci si daca lucrurile nu merg asa cum vrei te poti retrage.
 
Daca Vieru e patriot apu' e is paravoz, nu cumva el e acela care s-a vandut lui Urecheanu pentru ca feciorasul sa-si faca un night club la telecentru (Gotik)? Tarfe de astea ca dansul au mai fost si vor mai fi pe pamantul romanesc, asa-numitele "jertfe patriotice".
 
Nu comentez zvonuri si barfe.
E usor a eticheta cand esti in umbra (nu-i asa?). Sa stii ca ma supara atitudinea ta, cred ca sursa ei e ignoranta, altfel nu vad cum de ai avea tupeul sa critici un om la nivelul caruia tu nu vei ajunge vreodata.
Dacodava, nu-mi e frica sa intru in miscari :) pur si simplu doresc sa fiu rational. Oricum m-am hotarat, ma inscriu =)
 
Back
Top