ADSL sub linux

[K]

Active Member
tat s-o ynsheput de la aia ca n-am vrut sa platesc 200$ pe connect... shy am un modem adsl pin usb shi are draivere numa sub windows... shini shtie? se poate de cfg modemu adsl sub linux cu toolsurile standarde din linux?
 
Cu toolsurile standarde pa hodu nu se poate, dar poti sa incerci (prin pppoa).
Eu am reusit cu drivere adaugatore.
Da ce modem ai(eu am draivere pentru un Thomson Speedtouch, le-am gasit pe sourceforge)?
 
a meu yi Acer ADSL usb Surf... am fost de-am pe adresa sheea cu eciadsl... stai ca am gasit un faq, shy dupa shi vine shi-ni pune netu mai scriu
 
caroce ni-am luat modem care se conecteaza pin lan shy am scapat di tati problemele... :)))
 
Si s-o primit sa te conectezi(in Linux)? Ca eu parca tot faceam cum trebuie da asa si nu s-o primit sa conifgurez conexiunea prin lan(in RedHad, Mandrake).adsl-setup si ifconfig eth0 up/down mergea - tot frumos, dar iaca cind incercam sa fac adsl-start, ap' scria ca the device is busy, despre netcfg/netconf/netconfig nici nu vroia sa auda. A trebuit sa instalez Suse9.2 care tat o facut singur (o creat un miniport PPP sau ceva de genul ista)
 
linux rulez

pricolo ii intra cela ca in windows cind alegi sa faci conexiune prin ADSL tipa, apu el deodata configureaza pppoe (ppp other ethernet)
eu tot din mandrake am setat adsl modem lam conf tat ghine fara probleme numai ca net nema :)
si neam adus eu aminte ca la mine pe laptop sub linux era o proga pentru config de conexiune dsl. Am luato si am pornito sub mandrake si tot ciki puki ... pricolo ii intra cela ca eu pina la vreo 2 de noapte mam f*t*t cu modemul shela greobanii Zyxsel Prestige 645 ... si nu la mine acasa da la un patan care mo rugat sal ajut. Si numai a doua zi neam adus aminte ca am asa proga :)

PS: La sfirsit am lasat cel mai gustos :) proga se numeste:
pppoeconf
 
da eu n-am configurat nika... nie ni-o adus modemu configurat... shy numa am ridicat eth0 shy merji inetu... ca-i prin lan...
 
de obicei modemul vine cu programe de telefonie si fax. uitete pe discul de drivere.
daca nu cauta in google. ele-s o multzime.
 
Back
Top