Alegeri parlamentare in MD 2005

dnd said:
Si asta ar trebui discutat, pentru ca e destul de serios...azi schimba denumirile strazilor in Chisinau, maine schimba denumirea la stat...poimaine ce va face?
Acum sa va vad, cei ce cred ca voronin vrea in europa, cum o sa comentati si cazul acesta...
Da tu spune-mi de la cine vine ideea cu schimbarea denumirilor la strazi.....
Daca is comunistii...atunci este un contrariu in politica dusa de ei. Nu poti sa intorci spatele Rusiei, iar in acelasi timp sa transformi Chisinaul intrun teatru compus din marii eroi comunisti....
 
coolgreetings said:
Nu poti sa intorci spatele Rusiei, iar in acelasi timp sa transformi Chisinaul intrun teatru compus din marii eroi comunisti....
Am sa gasesc linkul...insa ai raspuns fara sa vrei cred la ce face voronin de fapt si ce vroiam prin mesajele de mai sus sa te atentionez...
ps daca vrei raspuns rapid, intreaba-l pe ciofu mai intai :) si stii de ce...
 
dnd....imi explici si mie ce au de castigat comunistii prin minciuna aceasta?
Tu iti dai seama ca daca ei inca o data se intorc spre rusi....si-au pierdut de tot valoarea si credebilitatea?
 
ÎN CADUL ŞEDINŢEI CONSILIULUI MUNICIPAL

Şovinul Klimenko a cerut revenirea la vechile denumiri ale străzilor

Liderul Mişcării „Ravnopravie”, Valeri Klimenko, a propus, marţi, membrilor Consiliului municipal Chişinău includerea pe ordinea de zi a şedinţei chestiunea cu privire la revenirea la denumirile vechi de străzi, cunoscute până la anii ‘90 ai secolului trecut.
Klimenko susţine că revenirea la denumirile vechi de străzi o cer mai mulţi cetăţeni din Chişinău, care propun ca bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt să i se reîntoarcă denumirea de Vladimir Lenin, străzii Cuza Vodă – de Belinski, străzii Decebal – de Timoşenko etc. „Străzile trebuie să aibă nume de personalităţi marcante, precum au fost Berzarin, Lenin, Belinski şi alţii”, a declarat Klimenko.
Consilierii au examinat în contradictoriu, timp de două ore, doar problema includeri sau nu, în ordinea de zi, a chestiunii respective.
Viceprimarul capitalei, Gheorghe Susarenco, a calificat declaraţia lui Klimenko drept una cu „iz politic şi electoral”. „Această problemă nu poate fi discutată în perioada electorală”, a adăugat el, fiind susţinut de ceilalţi consilieri.
Primarul Serafim Urechean a declarat că discuţiile de marţi „au fost organizate” cu scopul de a zădărnici aprobarea comisiei electorale de circumscripţie şi pentru a lăsa acest lucru la discreţia Comisiei Electorale Centrale.
Consilierii PPCD au propus „votare nominală”, dacă iniţiativa lui Klimenko va fi inclusă pe ordinea de zi în a doua jumătate a zilei.
În a doua jumătate a zilei, pentru introducerea respectivei chestiuni pe ordinea de zi a şedinţei nu a ajuns un vot, comuniştii şi Klimenko votând pentru, reprezentanţii PPCD şi cei ai alianţei „Moldova Noastră” (cu excepţia unui consilier, care s-a abţinut) împotrivă.
Ludmila Moraru, pentru FLUX

sursa www.flux.md
 
ei, asta numai asa, ca sa scuipe in foc.
da' de-alde "Ravnopravie" si "Patria-Rodina" in primul rand trebuie scosi in afara legii, oameni dusi cu pluta.
 
Klimenko susţine că revenirea la denumirile vechi de străzi o cer mai mulţi cetăţeni din Chişinău, care propun ca bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt să i se reîntoarcă denumirea de Vladimir Lenin, străzii Cuza Vodă – de Belinski, străzii Decebal – de Timoşenko etc. „Străzile trebuie să aibă nume de personalităţi marcante, precum au fost Berzarin, Lenin, Belinski şi alţii”, a declarat Klimenko.
Eu-s sigur ca o parte din cetatenii care cer sa se revina la denumirile vechi a strazilor, sunt cetateni care vorbesc foarte bine limba romana. Ceea ce e trist...probabil nu realizeaza ce impact politic ar avea acest lucru.
Multi si azi folosesc denumirea veche pentru str. Decebal -> Temoshenko... mai ales taxistii...la fel si despre Cuza-Voda se poate spune...
Generatia inaintata foloseste inca denumirile vechi!
 
ei, o branza, nimeni nu mai cere...astea sunt chestiuni irelevante. trebuie sa zica si ravnopravistul ceva prin primaria aia.
 
coolgreetings said:
Klimenko susţine că revenirea la denumirile vechi de străzi o cer mai mulţi cetăţeni din Chişinău, care propun ca bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt să i se reîntoarcă denumirea de Vladimir Lenin, străzii Cuza Vodă – de Belinski, străzii Decebal – de Timoşenko etc. „Străzile trebuie să aibă nume de personalităţi marcante, precum au fost Berzarin, Lenin, Belinski şi alţii”, a declarat Klimenko.
Eu-s sigur ca o parte din cetatenii care cer sa se revina la denumirile vechi a strazilor, sunt cetateni care vorbesc foarte bine limba romana.
:hahaha: Iaca ai spus-o! Chiar eu l-am rugat, impreuna cu jumatate de Chisinau sa revenim la denumirile vechi! :lol:
 
coolgreetings said:
Lume....sincer...nu m-ar mira sa vina asa ceva de la populatia din Chisinau....

OK....atunci e o minciuna si eu am luat-o in serios :)
:wink:
multumit? :)
 
Alegerile 2005

Inca o data comunistii sunt la putere! Cum e posibil ca lumea sa fie atit de naiva si chiora?! :-?
 
_victor_ said:
Unde-i zop, care batea cu pumnul in piept ca PSDM va intra in parlament? Sa ne zica el acum unde s-au dus voturile PSDM ...

PSDM nu a trecut din cauza a fost unicu partid care era atacat de toti, situatia era cam asa, prcm se lupta cu bmd si psdm, atacuri serioase contra ppcd-ului n'au fost, bmd lucra contra psdm si prcm si destul de slabutz contra ppcd,si ppcd la fel lupta preponderent mai mult contra bmdului si psdm, ca era clar ca au acelasi electorat, plus tot felu de propagandisti ieftini de la bmd si ppcd ziceau peste tot ca PSDM nu trece pragu, si jumate din cei care ar fi votat cu psdm, o votat cu BMD, hai sa fim seriosi...BMD prin sondeje avea 25-26 nu 35 de mandate...

PSDM o declarat ca au fost fraudate alegerile, doar un mic amanunt, conform exit - poll-ului organizat de IPP, la inkiderea urnelor PSDM 5%, CeC a numarat 3%, imi miroase tare necuratata treaba asta...

Acuma Rosca sa vina si sa explice poporului de ce a luptat contra BMD, PRCM fiind neglijat si astfel acumuland 55 mandate ?
El este cel care din cele 4 partide care adica aveau sanse, a PIERDUT alegerile, caci chiar daca a avut in favoarea sa o img. buna, un manager de campanie bun, si bani pt campanie...el oricum a luat 8-9 %, o sa aiba 10 deputati, in 2001-2004 a avut 12, a intrat cu aceasi 3 oameni ( rosca, cubreacov, secareanu ) in fata...

BMD a luat un scor bun - 35 de mandate e si asa prea mult pt ei...

PRCM - a luat prea mult, din cauza atacurile reciproce intre partidele necomuniste(PPCD si FLUX) a avut cea mai murdara campanie pe care am vazuto...si aveau o tinte - BMD, si amageau lumea ca PSDM nu trece, daca rosca ar fi atacat strict comunistii, el ar fi avut peste 15 deputati, psdm trecea si comunistii ar fi avut sub 40 de mandate, si s'ar fi creat o alianta mare (BMD+PPCD+PSDM) , acuma eu va zic ca cel mai probabil scenariu v'or fi alegeri anticipate, caci...comunistii cu 56 de mandate, o sa voteze presedintii parlamentului, si la alegerea presedintelui bmd+ppcd no sa iasa la vot de 3 ori, in o luna o sa avem alegeri anticipate, si daca va fi asa, rosca va pierde si mai mult din cauza ca e EVIDENT ca el mai multe de 9% no sa ia in vecii vecilor, si ca BMD cum n'ar fi o luat un scor bun si prinde la muschki...




Partidul Social Democrat din Moldova declară că Partidul Comuniştilor a pornit falsificarea masivă a rezultatelor alegerilor parlamentare, care au avut loc astăzi, 6 martie 2005.

PSDM constată că pentru aceasta sunt folosite rezultate pretinsului exit-poll, care are sarcina directă manipulare a opiniei publice. Scopul comuniştilor este de a nu permite cu orice preţ intrarea PSDM în Parlament şi prin recalcularea proporţională a procentelor acumulate să obţină majoritatea mandatelor.

Postul PRO TV, care a mediatizat exit-pollul şi în cadrul campaniei electorale a demonstrat partizanat politic în favoarea comuniştilor, a invitat în prealabil doar trei reprezentanţi ai concurenţilor electorali, deşi rezultatele sondajului încă nu erau cunoscute.

Intenţionat au fost publicate rezultatele preliminare ale exit-pollului pentru ora 16.00, prin care se demonstra că PSDM nu trece pragul electoral. Datele exit-pollului pentru ora 21.00 n-au fost prezentate nici la ora 23.00, deşi prezentarea lor era anunţată pentru ora 22.00.

Anterior, PSDM, susţinut de alte forţe de opoziţie, s-a adresat către CEC cu o cerere de a interzicerea efectuarea exit-pollului de către IPP, deoarece directorii acestui institut au demonstrat o atitudine părtinitoare faţă de PCRM.

Comisia Electorală Centrală n-a anunţat nici până la orele 23.00 numărul cetăţenilor care au participat la scrutin pentru ora 21.00. Membrii CEC-ului aproximativ între orele 22.00 şi 23.00 au fost în şedinţe după uşile închise, fără accesul reprezentanţilor concurenţilor electorali şi ai presei.

Toate acestea denotă clar că se aplică un plan de trucare a rezultatelor alegerilor, pregătit de către comunişti din timp.

PSDM a declarat anterior de nenumărate ori că alegerile sunt fraudate. Constatând că şi prin aplicarea masivă a resursului administrativ nu pot obţine rezultatul scontat, comuniştii a purces la falsificarea directă a rezultatelor scrutinului.

PSDM va anunţa ulterior despre măsurile la care va recurge.


Centrul de presă al PSDM
 
eu nu inteleg ci laudati voi atata PSDM-ul? se stie foarte putin de ce sunt ei in stare, cu exceptia d-lui Nantoi care e unul competent, in rest....
 
prcm se lupta cu bmd si psdm, atacuri serioase contra ppcd-ului n'au fost, bmd lucra contra psdm si prcm si destul de slabutz contra ppcd

Nu, sigur! Numai acuzatii nefondate ca ar detine nu stiu ce afceri si de terorism (comparatia cu Bin Laden sigur nu e ceva serios!). Sigur, daca consideri ca atacurile grave dar nefondate nu sunt serioase. In acest sens, atacurile pcrm la adresa BMD a au fost probabil serioase, pentru ca erau fondate si oneste, nu-i asa? :D
 
zopiryon said:
doar un mic amanunt, conform exit - poll-ului organizat de IPP, la inkiderea urnelor PSDM 5%, CeC a numarat 3%, imi miroase tare necuratata treaba asta...

Exit-poll-ul dadea pentru PPCD 14% si in final a avut doar 9,07%. Diferenta asta de 5 procente nu ti se pare necurata, nu-i asa?
Eu nu inteleg de ce urasti "preponderent mai mult" PPCD-ul, dar te asigur ca data viitoare va avea mult mai multe voturi, pentru ca, intre timp, PCRM va mai face cateva piruete est-vest si viceversa, ametindu-si astfel de tot electoratul, iar cei ce au votat struto-camila bemedista isi vor da seama ca Urecheanu&Co sunt niste marionete ale rusilor ...
 
Din acest articol (publicat in APN, Rusia, pe 28 februarie a.c., deci chiar in campania electorala) se vede pe cine sustiea Kremlinul : BMD in special. Cineva zicea ca Rusia a facut propaganda si lui Voronin. Rusia a facut propaganda contra lui Voronin, va place sa admiteti asta sau nu, asta e realitatea.

Citat din articol:

В Москве прошёл конгресс молдавских гастарбайтеров, резко высказавшийся за смену власти в Молдове и восстановление дружеских отношений с Россией. На 1-м российском телеканале было предоставлено эфирное время для агитации наиболее вероятному из кандидатов на смену Воронину, мэру Кишинёва и главе оппозиционного "Блока за демократическую Молдову" Серафиму Урекяну. По мнению целого ряда социологических опросов, ещё неделю назад суливших коммунистам безоговорочную победу в 65-70%, партия Воронина лишилась поддержки примерно 25-30% избирателей в пользу блока Урекяна и социал-демократической партии, которую возглавил влиятельный бизнесмен Ион Мушук. Если прогнозы оправдаются — это уравняет шансы коммунистов и оппозиции на формирование новой власти в стране. Вполне реальной станет антикоммунистическая коалиция из более 50% депутатов молдавского парламента, который, согласно конституции, назначает президента Молдовы.
 
zopyrion, eu zic sa inchizi usile bine si sa dai drumu' la gaz si sa nu mai enervezi lumea cu demagogiile si prostiile tale. Nu mai spune la nimeni ca PSDM-ul tau a luat 2% pentru ca a fost atacat de comunisti si de PPCD si de nu stiu mai cine. N-am nimic impotriva lui Nantoi, ba chiar mai mult decat atat, il consider un tip inteligent si calculat, numai ca e ceva in neregula cu PSDM-ul daca de prin '90 inca n-a apucat sa intre in Parlament. PPCD-ul inca de cum s-a lansat PSDM-ul in noua componenta (Musucs & money) a zis ca e ok si in sfarsit se vor misca lucrurile si la Oazu si vom mai avea un partid de orientare democratica in Parlament, acesta urmand sa devina partenerul PPCD-ului intr-o eventuala coalitie post-electorala.
Dar despre cine a fost cu adevarat carne de tun in aceasta batalie, nu mai zic nimic, lumea cu mintea treaza stie ca batut cu picioarele intotdeauna este PPCD-ul.
 
PPCD a sustinut linia antimilitarista (anti armata a14-a) a PSDM (Nantoi). Intotdeauna! Alte aspecte ale politicii PSDM nici nu le-a comentat, dupa cate stiu. Nici in campania electorala si nici in alte timpur istorice. Cine a venit cu ideea asta aberanta despre atacul PPCD la adresa PSDM e cazut de pe luma probabil. :D
 
brudex said:
Din acest articol (publicat in APN, Rusia, pe 28 februarie a.c., deci chiar in campania electorala) se vede pe cine sustiea Kremlinul : BMD in special. Cineva zicea ca Rusia a facut propaganda si lui Voronin. Rusia a facut propaganda contra lui Voronin, va place sa admiteti asta sau nu, asta e realitatea.
"Te rog frumos" sa mai citesti BINE mesajele anterioare, iar apoi sa scrii intr-una una si aceeasi...Am scris la ce an m-am referit cand Rusia a sustinut pe comunisti...iar tu ori te faci ca nu ai citit...ori cauti sa enervezi lumea.
 
Back
Top