Asasinarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

adrenalina

fara aripi
FUNERALIILE JURNALISTEI RUSE


Anna Politkovskaia, omagiată pe ultimul drum


Marţi 10 October 2006, 11:47
Procuratura rusă a deschis o anchetă pentru crimă cu premeditare, n cazul morţii Annei Politkovskaia. Iniţial, poliţia a anunţat că este n căutarea unui bărbat care apare pe camerele de supraveghere la scurt timp dupa asasinarea ziaristei.

Apoi au apărut informaţii legate de o a doua persoană, care ar fi urmărit-o pe Politkovskaia pe drumul spre casă. Presa moscovită lansează o nouă ipoteză: Anna a fost asasinată de un grup de 5 persoane.

Fără să citeze surse, cotidianul Komsomolskaia Pravda prezintă şi modul de operare al asasinilor, care şi-au luat toate măsurile de prevedere pentru a nu-şi rata ţinta.

Unul dintre ei era postat la intrare, altul şi aştepta victima pe scări, doi oameni aşteptau ntr-o maşină şi un al cincilea a urcat n lift.

Moscova şi ia adio de la Anna Politkovskaia care va fi nmormntată marţi.

Jurnalista, celebră pentru articolele sale foarte critice despre războiul din Cecenia, este al 42-lea ziarist ucis n Rusia de la prăbuşirea URSS, n 1991.

La două zile de la asasinarea jurnalistei, preşedintele Vladimir Putin a spart tăcerea, vorbind despre "moartea tragică" a Annei şi promiţnd o "anchetă obiectivă".

Fostul preşedinte rus Mihail Gorbaciov, copoprietar al publicaţiei "Novaia Gazeta", a denunţat un asasinat politic. "Este clar că s-a dorit reducerea sa la tăcere. Este o lovitură dură pentru libertatea presei şi pentru cei ce luptă pentru democraţie n ţara noastră", a subliniat el.

http://www.realitatea.net/19697_FUN...a-Politkovskaia-omagiata-pe-ultimul-drum.html
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

eu nu rad Andolino, chiar deloc... daca ltceva nu ai avut de spus la stirea asta decat sa inuri in stil vama-Veche... apoi ii pacat.
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

Sorry Adrenalina ... nu e de ris intr-adevar ... raspunsul asta mi-a venit facind legatura cu multe alte subiecte deschise in compartimentul politica ... noi suntem o tarisoara mica ... Coreea testeaza rachete nucleare ... cineva a fost ucis tocmai in Mosoca ... cine sa mai stie si raspunsul la asemenea intrebari? ... raspunsul pentru mine e ca nu am ce cauta acolo unde nu ma gasesc !
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

faptul ca suntem o tarisoara mica nu inseamna ca nu avem dreptul sa analizam ceea ce se intampla in jurul nostru. destul am fost izolati de lume si nu am avut dreptul la pareri...
am pus aceasta stire in contextul in care nu suntem departe de aceste tactici... sa ne amintim de jurnalista de la Timpul care a primit o ranga in cap din cauza unui articol despre Daac hermes... sa nu uitam de Braghis de la Protv arestat asa aiurea ca un show pt oameni... intimidare din cele mai brute... cat mai avem pana sa gasim un jurnalist mort... aici discutam despre a patra putere in stat si despre cata libertate exista in presa de la noi si din Rusia...
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

I-auzi ... nu ştiam de faza cu jurnalista de la Timpul ... e grav domnilor!
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

Am inteles ca de moartea sa a fost acuzat primul-ministru cecen pro-rus; Anna Politovskaia a scris se pare numeroase articole despre activitatile sale ilegale, ca si despre excesele comise in Cecenia. Nu este nici un secret ca in Rusia democratia nu exista. Din cand in cand mai auzi pe la televizor ca un alt deputat/ alt jurnalist/ alt politician a fost asasinat undeva in nemarginirea Rusiei. Nimic nou sub soare in tara condusa cu atata marinimie de KGB si mafie.
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

am vaga impresie ca trebuia facuta olecutza mai generala tema asta :super: ... ca daca o sa deschideti cate una noua la fiecare asasinat, tot subforumul politic va semana degraba cu lista neagra-a lui Putin :cool:
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

directorul comercial al itartas (agentie de presa din rusia) a fost asasinat azi
 
Re: Voronin a fost asasinat!

parac ii titlul de ziar de scandal care vrea sa fie senzational :)

si mai este o chestiune, unde rusii sustin ca sunt democrati? hai sa fim seriosi...:D
 
Re: Asainarea Annei Politkovskaia... cine e de vina?

Da uj. Mult mai clar s-ar primi o stire formulata in genul lui Marius. Cu titluri ca : "Basescu si Stolojan i-au taiat de Craciun urechile lui Ghitza" - ca sa se dovedeasca apoi ca Basescu si Stolojan erau doi tarani din Mangalia, iar Ghitza nu era druguletzul Cleopatrei Stratan ci un purcel ingrasat. ... Tatzi cetatenii iubitori de politica ar fi mentinuti astfel intr-o tensiune permanenta ce-ar cali marile spirite.
 
And the show goes on...A fost omorit Litvinenko, prin otravire cu polonium210. Credeti ca cele doua victime au acelasi asasin? LItvinenko se interesa de omorirea Annei Politkovskaia...
 
Au acelasi asasin in contextul in care amandoi au fost omorati la comanda Moscovei. De fiecare data mijloacele au fost altele. Anna Politovskaia se zicea ca ar fi fost ucisa prin intermediul slugilor cecene, iar metoda a fost indeajuns de barbara pentru a parea plauzibila - impuscata. Pe de alta parte, in cazul lui Litvinenko s-a recurs la iradiere. Asta nu mai putea fi facuta de niste raketi ceceni. Acolo este mana FSB-ului.
 
Back
Top