Care va fi natiunea cea mai puternica in secolul XXI ?

NATO ingrijorata de parada nucleara a Rusiei

Generalul canadian Ray Henault, viitorul presedinte al Comitetului militar al NATO, a apreciat ieri ca informatiile privind noile arme nucleare ale Rusiei trebuie discutate cu autoritatile de la Moscova, transmite Mediafax. Generalul Ray Henault, actualul sef al Statului Major al Armatei canadiene, a catalogat drept \"foarte important\" anuntul Moscovei privind obtinerea in viitorul apropiat a unei noi generatii de arme nucleare. \"Va trebui sa discutam acest subiect cu oficialii rusi\", a adaugat el, precizand ca nu cunoaste detalii referitoare la acest program. Generalul Henault a subliniat ca intre NATO si Rusia exista deja legaturi stranse. Generalul canadian va prelua functia de presedinte al Comitetului militar al Aliantei Nord-Atlantice incepand cu luna iunie a anului viitor.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat miercuri ca tara sa se va dota cu noi arme nucleare la care nu vor avea acces, in urmatorii ani, celelalte state care dispun de astfel de arsenaluri. \"Nu vom face altceva decat sa desfasuram activitati de cercetare si de testare a sistemelor de rachete nucleare de ultima generatie. Sunt convins ca acestea vor face parte din echipamentele noastre in urmatorii ani\", a declarat atunci presedintele rus. \"In plus, este vorba de sisteme care nu exista si nu vor exista in dotarea altor puteri nucleare in urmatorii ani\", a completat Putin, in timpul unei reuniuni a responsabililor Fortelor Armate ruse. Liderul de la Kremlin a justificat dezvoltarea acestui arsenal atomic prin nevoia Rusiei de a se apara in fata amenintarilor teroriste internationale.

______________
www.ziua.ro
 
Cand ursul este strans la colt, atunci el incepe sa innebuneasca si sa zgarie rau in toate partile. Eu cred ca aceste amenintari ale Rusiei nu sunt altceva decat inca o incercare a kgb-istilor rusi sa mentina controlul atat asupra teritoriilor in cedare, cat si(poate chiar mai mult) o frenezie diabolica si spalarea de creieri a propriului popor.
De fapt, in toata istoria de dupa revolutia din 1917, Rusia a confectionat calitativ doar arme, in celelalte domenii au ramas cu 50 daca nu cu 100 de ani in urma Occidentului and Co.
 
Rusia ca si SUA sunt puternice ca state dar nu ca natiuni. Ambele state sunt formate dintro multime de popoare, mai ales Rusia. la moment nu putem vorbi de cea mai puternica natiune, putem vorbi despre natiuni puternice ca de exemplu Evreii, Germanii, Chinejii, Japonejii...
Cred eu ca cea mai puternica din acestea ar fi natiunia nipona!!!
 
Roscatu said:
Rusia ca si SUA sunt puternice ca state dar nu ca natiuni. Ambele state sunt formate dintro multime de popoare, mai ales Rusia. la moment nu putem vorbi de cea mai puternica natiune, putem vorbi despre natiuni puternice ca de exemplu Evreii, Germanii, Chinejii, Japonejii...
Cred eu ca cea mai puternica din acestea ar fi natiunia nipona!!!

Roscatule, tu confunzi notiunea de "natiune" cu acea de "etnie"
 
Baieti, cand "natiunea" este o "etnie" (corect spus in cazul niponilor, chinezilor etc), atunci viitorul lor este sigur.
Sunt de acord ca niponii sunt o natiune puternica, nu mai prejos germanii, britanicii. Iar americanii (mi-e greu sa-i numesc "natiune", de fapt, ca si australienii, necatand la o "puritate" etnica mai pronuntata a lor) sunt o intreprindere puternica si mare, cu resurse enorme atat materiale si financiare, cat si umane. Asta e cel mai evidentiat model de constructie a capitalismului avansat, necatand la etnie, ci doar din punctul de vedere a business-ului. Patriotismul lor este alimentat doar de bunastare si putere, daca acestea din urma vor disparea, va disparea de fapt si natiunea americana. Ceea ce nu pot spune despre celelalte natiuni, care si in mizerie totala sunt uniti. Dar, in fine, as vrea si eu la noi in tara o astfel de "natiune".
Eu am presimtiri nesigure despre chinezi! Prea sunt multi si prea saraci! Sa le fie frica rusilor, caci vecinii lor de multi ani trag cu ochiul pe intinsurile lor. Dar, rau e faptul, ca dupa aceea pofta va merge si mai departe, iar aici e Europa! Am spus ceva fantastic?
 
Bond, mersi de corectie si critica, dar eu incerc sa explic ceva, iar tu mi te faci "spelling grammar". Daca esti programa ceea - nu am nici o pretentie, caci ea nu gandeste absolut de loc, ci corecteaza greselile.
 
Eu cred ca e timpul sa nu ne mai "macinam" creierii pe chestii ca "natiuni" si "etnii", ar trebuie sa privim spre alte perspective, ca ... de ex. :wink: , cucerirea Universului (colonizarea planetelor, tehnologii "Nano", teleportari, renuntarea la diferite tipuri de combustibil primitiv), trecerea la o alta dimensiune de gindire si dezvoltare spirituala, si ... totul numai datorita unui sistem de propaganda "educationala" se poate realiza :wink:
 
Sirbe, e extraordinar ceea ce doresti tu. Eu doresc de asemenea.
Dar inainte de a vorbi despre acestea trebuie sa-i intrebi pe oameni (care fac parte din natiunea ta) daca ei in genere inteleg despre ce e vorba.
ASTAZI VORBIND PE ACESTE TEME LA NOI IN STAT - TE VOR DECLARA NEBUN!
Ceea ce doresti tu si in tarile hiperdezvoltate merge cu greu, dar la noi!
Din pacate putini astazi pot sa inteleaga ca aceste lucruri sunt prioritare.
De acum ne este prezisa o perspectiva foarte pesimista a omenirii. SI ORICUM, NIMENI NICI CAPUL NU-SI BATE DESPRE VIITORUL NOSTRU!
Asa ca este ridicol sa abordezi aceste probleme, cand acei cu mainile pe toiagurile puterilor mari ne ingloada in mizerie, dezastru si autonimicire.
De aceea oamenii de rand discuta despre lucruri care real pot fi intelese si cu ele se poate ceva de facut. Dar visurile devin realitate numai in povesti si filme!
Tara noastra este acum la nivelul de dezvoltare care permite discutia aceasta, ceva mai sofisticat va fi discutat (poate!) peste vre-o 40-50 de ani, adica la a doua-treia generatie!
 
Marinare, sint de acord ca interventia mea nu e la "tema", imi cer scuze ... de ce am considerat ca ar trebui sa intervin ?, pentru ca ... Chirac joi a "incercat" pe canalul francez "TF1" sa "convinga" 'natiunea' sa voteze "OUI à la Constitution européenne" in luna mai cind se va derula referendumul. Astazi dimineata s-a facut publice rezultatele sondajelor - francezii vor vota 55 % NU. Incepind de la Chirac pina la ultimul maturator din strada li-i totuna de viitorul UE. Francezul va continua sa rida de belgian ca ii prost, ca italienii sint guralii si lenosi, ca nemtii sint "nazy", din principiu nu vor vorbi engleza cu un englez, si invers englejii la fel ... Idea Uniunii Europene e foarte avansata, numai ca nu prea se fac mari eforturi - din cauza "pierderii identitatii nationale", din cauza "complexelor natiunilor mici", din cauza "fenomenului musulman", din cauza ..., si multe altele.

De aia spuneam de un "program hyper-modern de propaganda educationala" creat de "Utopisti" (in sensul bun al cuvintului) - pentru ca astfel lumea " a acceptat cele trei Acorduri ale UE, astfel "au acceptat" Spatiul Economic Unic, Moneda Unica, Zona Shengen, Banca Centrala UE ... daca nu erau acesti "Utopisti" Occidentul era sa continue sa traiasca asa cum era inainte de al II razboi. Nu astepta de la "popor" 'trezire' sau alte 'metode de progre' ...
 
Totul e bun ceea ce scrii tu, Sirbe, cu o MICA EXCEPTIE.
Democratia occidentala este un lucru extraordinar de bun si, in primul rand, pentru ca fiecare om are dreptul la opinie, apoi familia are acest drept, si mai apoi - grupurile.
Toate intentiile de a "invata" oamenii ce trebuie sa faca contrar vointei lor ar putea fi bune pana la un moment. Eu sunt de acord, ca de multe ori majoritatea nu are dreptate in sensul direct al acesteia.
Dar, imagineaza, ca se omite vointa majoritatii o data in numele binelui, a doua oara, atreia etc. Nu ti se pare ca va fi de acum normal sa incalci vointa majoritatii in numele binelui?
Toate bune pana la un moment... Pana ce va veni un al doilea Napoleon, Stalin, Hitler, si vor dori iarasi sa incalce legile pentru binele cuiva.
Sa-ti spun cinstit, pentru mine Masoneria cam astfel miroase.
Vezi, ca sistemul care ai dori sa-l propui, este, in principiu, unul bun. Numai ca oricum depinde de cel care il foloseste.
Democratia de astazi este si ia cu multe lacune, dar conducerea popoarelor dupa tipul masonic este cu mult mai periculoasa.
Eu cam inteleg, ca totusi, la nivel daca nu mondial, apoi European, American Masoneria exista si are puteri extraordinare, dar nu cred ca ea ar putea aduce binele pentru toti in intelesul concret al acestuia.
Evolutia e evolutie, si nivelul de dezvoltare e acela pe care il trecem acum. Si daca o sa incercam sa modificam cu cutitul in varza nu cred ca o sa iasa ceva bun.
 
Eu as zice ca francezii in caz de nevotare a constitutiei trebuie dati afara din toate structurile europene si izolati, ca apoi sa vina ca restul tarilor din europa de sud est sa se roage sa le dea voie inauntru
 
Oricum Franta va avea o problema serioasa daca aceasta COnstitutie nu va fi votata si Chirac desi nu poate sa explice public de ce, avea dreptate cand spunea:'' Daca Franta spune nu, Franta o sa dipara din Europa''

Germania va deveni pilonul principal european, in conditiile in care Opozitia britanica declara ca va retrage UK din UE; insa Germania nu are forta de a sustine un asemenea colos institutional precum UE, iar tari ca Italia sau Spania nu au puterea de a participa la o conducere comuna a Uniunii.

Desigur, in Franta, cei ce voteaza ''nu'' vor fi mai putin motivati sa mearga la vot, asa ca raman sanse considerabile ca francezii sa isi dea girul pentru Constitutie. Implicarea lui Chirac in promovarea Constitutiei si constientizarea cetateanului de rand o sa salveze in final referendumul.

Oricum discutiile despre largirea UE par din ce in ce mai negativiste, Croatia a fost amanata, Romania si Bulgaria desi parte a primului val de integrare se confrunta cu un val de scepticism marcat, iar problema Turciei ramane marul discordiei la nivel politic, caci la nivelul europeanului de rand Turcia este un subiect demult transat in sensul neacceptarii lor.

Un studiu facu public de un Institut american estima ca Uniunea Europeana s-ar putea destrama in urmatorii 10 ani, din cauza numarului foarte mare de state participante, insa va persista un spatiu economic european si o moneda unica. Vom trai si vom vedea...ar fi trist sa vedem ca exact acum, cand ni s-a oferit sansa de a ne moderniza, UE sa dispara.
 
In privinta Frantei am avut dubii (si nu numai eu) si o sa am in continuare. De fapt aceasta tara este cea mai instabila si mai penetranta din Europa(am in vedere din cohorta celor de teapa ei). Francezii sunt buni in legioana straine - baieti vigurosi si puternici, iar in tara nu pot face ordine. Ma iertati, cand centrul Paris-ului este duplit de proxeneti (majoritatea de culoare) si tuturora le este absolut totuna - e o porcarie! Eu nu sunt rasist, dar este o limita a destrabalarii!
Iar despre Germania, Dancate, ai pareri gresite - ori poate ca nu vrei sa vezi si sa apreciezi potentialul economic, politic si militar al acestei tari. Eu as crede ca aceasta tara face mai mult decat o jumatate de UE! Si le mai trebuie unul-doi parteneri strategici - poti sa tii toata lumea nu numai UE!
Poate si studiul american are ceva in el, nu zic, vom trai si vom vedea. Daca e asa, desigur e jalnica starea noastra! Adica luptam si nu stim pentru ce! Sa nu dea domnul sa se intample, caci nici NATO nu ne mai scapa, nici Voronin "europeanul" si nici Rosca! Se intoarce toata populatia in URSS intr-o clipita! Sa nu iasa ca in ruseste: "Za cito borolisi, na to i naporolisi!". In romaneste mai reusit ar fi: Unde dai, si unde crapa!
 
Economic PIB-ul Germaniei reprezinta 1/4 din totalul European, iar Germania este motorul economic al Europei...Insa va putea Germania , in nefericita eventualitate a disparitiei Frantei si a Angliei, sa produca o coagulare in randul celorlalte tari membre, incat UE sa mearga inainte. Polonia s-ar putea dovedi un aliat de nadejde, la fel si vecinii belgieni, olandezi si danezi. Insa cum va reactiona micul Imperiu Latin (IT,ES, POR, RO), care isi va vedea conducatorul (FR) decapitat? tarile sudice au fost intotdeauna si o anumita deschidere spre americani, ca sa nu mai zic de noii veniti care joaca in in 2 tabere.

Sunt de acord cu tine marinare, Franta are niste probleme interne de rezolvat, probleme pe care tot le amana, si care au determinat aparitia in timp a unei minoritati islamice de aproximativ 10%. Intr-adevar francezii sunt indiferenti fata de problemele lor reale...pe ei nu ii intereseaza ca Marsilia a devenit practic un oras nefrancez, sau ca multe cartiere din Paris arata ca Ferentari sau Rahova.

Nici sa nu ne gandim ce ar insemna disparitia UE pentru Europa de Est...
 
Sincer, m-am bucurat de "schimbarile pro-occidentale" de la Chisinau ce s-au intimplat recent, insa imi cer scuze sint departe de Moldova, si nu pot sa "traiesc" intens problemele noastre de aici din Paris. Pe mine ma deranjeaza de vreo citeva luni o alta problema, posibil ca exagerez, timpenia care persista in Franta referitor la decizia asupra Constitutiei Europene. Chiar astazi dimineata la radio (www.ouifm.fr) rideau crainicii de asa zisul fiasco mediatic al lui Chirac de joi seara si IMPLORAU populatia sa voteze NU. Pe strazile Parisului stau afise cit mine de mare in care incita francezii sa voteze NU, Chirac - fatarnicul asta cu o mie de fete declara la TV ca ii chip si suflet pentru Constitutie si nu am vazut nici o afisa pe strada sau vreun spot de publicitate la TV. Mai rau inca, s-a creat in mase asa o logica de a vota din principiu CONTRA.

Michel Denisot, Michel Drucker, Marc-Olivier Fogiel, "piscul" jurnalisticei franceze la TV, vin cu acuzatii in fiecare zi "à la baba Ioana din Ghidighici" spunind : "au cum oamenii astia pot sa voteze NU, ei sint "rataci" complet". 40 % (asta oficial) din francezi, insa eu cred ca majoritatea nici nu au citit prima fraza din Constitutia Europeana, PASTELE MASII, cum poti sa spui dupa asta NU, TURB, nu alta.

Asti-a sint ultimele premize ale "revolutiei" care va exploda in tara asta - sistem social gonflat la maximum, problema musulmana care se "ingroasa" din ce in ce mai mult, ilegali si imigranti care nu au de lucru, clasa politica care e RUPTA TOTALMENTE DE LA REALITATE, francezul care ii sta intiparit in cap manierele ca el se trage din marele Imperiu de alta data Francez, NON-DINAMISM POLITIC ...
 
Cea mai mare timpenie e ca dupa al II razboi francezii "trimbitau" crearea unui spatiu unic european. La francez in cap si in singe e sa profite, sa profite de vecinii sai, de straini, de cetatenii lor. Au profitat de coloniile lor, au scurs si o scurg in continuara Africa de petrol, diamante, fructe, legume, lemn si ii trateaza pe africani ca pe niste cirpe.

In cadrul UE se vede ca clasa politica nu prea vede perspective de profit, si iata rezultatul. Insa, insa din alta parte Renault, Colas, Buygues, Carrefour, Casino, Geant, Auchat gigantii economiei franceze profita la maximum de avantajele Spatiului Unic Economic, ei nu pot contribui oare la "spalarea creierilor" maselor sau a asa zisei "clase politice" franceze.
 
Imi aduc aminte de vizita lui Chirac prin ianuarie anul asta in China, u-la-la-la ce turmulita de industriali francezi se codeau din urma lui Chirac in aeroportul din Beijing ; corect, putem suge mai mult si mai rapid din China decit din Tarile de Est. Asti-a is oameni (vorbesc de chineji) sau sclavi, imi pun intrebarea ? Vorbesc cu chinejii recent veniti din China si ma ingrozesc - formatati EFECTIV ca o discheta. Maninca ca dupa programa, fac sex ca dupa programa, lucreaza ca dupa programa.
 
Si nu cred ca China va fi urmatoarea supra-putere, chiar daca ii plina tara de miliarde de guri. O tara devine puternica (economic inclusiv) numai datorita potentialului sau intelectual si a vointei.
 
Back
Top