Ce reprezinta drapelul R.Moldova ptr cei care nu stiu:

dacodava

New Member
Moldova a aparut ca stat ipe la 1300 si are numele de la riul Moldova din Romania.

Stema de pe steagul R.Moldova este insemnul Domnitorilor de la Suceava,din Romania si se afla si pe sigiliul de stat al Romaniei.

Culorile rosu,galben auriu si albastru ceresc sunt atestate documentar din data de 14 aprilie 553 e.n. si apartin Daciei Romane cu ,capitala la Ulpia Traiana Sarmizegetusa in Transilvania.Lucrarea se numeste"Novella XI" se afla la Vatican,si a fost scrisa in timpul imparatului roman Justinian.
 
Si istoricul german dr.JF Neigebaur publica o lucrare in care afirma ca cele 3 culori ale drapelului romanesc sunt o mostenire din timpul Daciei Romane(Traiane).
 
Moderatorul nu a scris in zadar
zeidrik said:
Rog toti participantii sa se abtina de la a raspunde mesajelor plasate de "Han Solo" alias SkyW. Persoana respectiva a incalcat de nenumarate ori regulamentul forumului prin mesajele sale incitante la ura si violenta. Participarea sa la acest forum este interzisa. Toate mesajele vor fi sterse.

Moderatorul.
iar voi raspundeti provocatiilor lui. :wink:
 
Re:

Trebuie dat un raspuns la o anumita intrebare care ar putea ridica suspiciuni ptr cei care nu cunosc multe despre subiect.

In Ciad(Chad in engleza)in 553e.n. misunau niste triburi de canibali.Ciadul este o fosta colonie franceza care e independenta din 1960 si care este o tara din lumea a 3-a,cu o civilizatie facuta de francezi.

Andora este de marimea unui oras mic si este sub suzeranitatea presedintelui Frantei.In553en era inexistenta.

In ceea ce priveste R.Moldova ea este o inventie ruseasca si nu este altceva decit un teritoriu romanesc ocupat.Are ca insemne drapelul romanesc si stema domnitorilor de la Suceava.

Prima atestare a culorilor:rosu,galben si albastru este din 553e.n. si apartin Romaniei.Aceste culori au fost imprumutate si de alte state care nu au nici un drept legal asupra lor.
 
Re:

Romania are o istorie de 2200 de ani,echivalenta cu a grecilor si italienilor.Cine vine cu istorii de 100 sau 200 de ani si cu dictionare facute pe picior si mai neaga si originea tricolorului romanesc e ridicol!Poate ca daca Voronin zicea ca locuitorii RM sunt extraterestrii care vorbesc limba romana era nostim ,dar asa arata ca un nebun!
 
RE:LAM

In primul rind nu stii sa scrii corect!
Daca drapelul Romanesc e fascist,atunci esti si tu ptr ca e si drapelul tau!
 
Dacodava, nu fa concluzii pripite. LAM l-a citat pe V. Voronin doar - asa a zis el cand se afla in opozitie lui Lucinski in parlamentul de pana la 2001.
 
Back
Top