Cine stie carte are 4 ochi...

He-he!!! Prnind de la acelasi proverb si de la realitatea din Moldova:

"Cine stie carte - nare nici un leu..." :ciupos:
 
cred ca este adevarat provebul: daca citesti mult- chiorasti si ai nevoie de ochelari, adica ai deja 4 ochi!
iar serios vorbind, cred la fel; pt ca cind citesti ti se deschide orizontul cunostintelor si de fapt esti ca un orb, pt ca tot timpul afli ceva nou neprevazind ceea ce vei afla. si cartea e ca si o pereche de ochelari, fara de care nu poti vedea sau afla ceva nou.
 
Cred ca de prin cartzi majoritatea dintre noi capata cunoshtintze... nu ca ar fi cea mai buna metoda... cred ca din propria experientza sa ynvetzi lukruri e mai mai... ynsa putzine posibilitatzi... de aia ramynem la cartzi, caiete... shi adaugam ochiuri... h3h3h3!!!
 
new book

recent am terminat o carte de thomas fredman: the lexus and the olive tree; si cartea mi-a placut mult, chiar daca am si mult de criticat in ea... a mai citit cineva?
in genere, as vrea sa rog populatia sa recomande carti bune de citit deoarece de multe ori sunt in situatia ca trebuie sa aleg o carte si o fac dupa ce e scris pe back cover...
 
ultima carte care am citit-o a fost "Glass Bead Game" (Igra v biser) de Herman Hesse. de la ynceput pare cam monotona si naiva, dar pe urma te pasioneaza si te mira - contine yn ea o cantitate enorma de bunatate, blandete si impacare.
 
Vreau sa va recomand sa cititi o carte care pe mine m-a impresionat: se numeste "The Slum" si e scrisa de Aluisio Azevedo, o carte scrisa la sfarsitul secolulul trecut despre viata in Brazilia.
 
!!!A aparut nu chiar de mult o carte care se numeste "Tennis cu Moldovenii" scrisa de Tony Hawks...Fiind scris in engleza si apoi tradusa...deci, este vorba despre cum el (Tony Hawks) pune un pariu cu un bun prieten de-al sau ca poate bate la Tennis toata echipa de fotbal a Moldovei...si cine pierde va trebuie sa cante nud intr-un parc din Londra imnul tarii noastre :lol: si dupa asta se incepe calatoria lui aici cred ca nimeni nu a mai descris Moldova asa de bine cum a facut-o el...cred ca ar trebui s-o cautati si s-o cititi neaparat...a aparut la editura Cartier...
P.S.Cartea a fost Best-Seller In Anglia...timp de un an si 3 luni :lol:
 
da, cartea a aparut vreo 2 ani in urma si s-a discutat "PE LARG" unde va pe forum, insa eu cred ca merita de citit cartea, in special in engleza.
 
Mie imi pare ca acara tema moare, fara ca macar sa fie folosita de forumisti.. poate incepem sa discutam vreo carte, sa ne expunem preferintele?
 
dintre cele pe care le-am citit eu in ultimele saptamini:

"Maestrul si Margarita" de Bulgakov (din pacate in romana, caci la Otopeni nu aveau varianta in rusa)
"Globalization and its discontents" de Joseph Stiglitz
"The Price" de Machiavelli

daca cineva le-a mai citit, putem discuta :)
 
Doomie- eu chiar ieri ma uitam la "review-urile" customer-lor" de pe amazon.com despre cartea lui Stiglitz... Recent am citit "the lexus and the olive tree" si mi s-a recomandat sa citesc aceasta carte cat mai repede, cat ii "prospata impresia de la prima carte".... cum ti-a parut? eu intentionez sa o citesc oricum peste vreo 1-2 saptamaini, insa zi-mi mai mult...
 
este in stilul lui Stiglitz - adica critica tot ce poate critica la IMF, insa nu prea pomeneshte de rau despre WB pentru ca a lucrat acolo :)
dar asta e un punct de vedere cam superficial. cartea e buna prin faptul ca arata cam ce se intimpla in culisele la asa-zisele "tratative" din IMF si tarile care iau credite de la ei. arata multe exemple de acest "conditional help", cu conditsii care pur shi simplu au devastat tsarile care le-au respectat.

review-urile de la amazon sunt insa mai bune decit orice ti-ash zice eu. cartea nu e scumpa shi plus la asta nu ma indoiesc ca o gaseshti in orice biblioteca (nu shi in cea a IMF-ului, probabil :))

se mentsioneaza shi Moldova, deshi foarte sumar... in orice caz, daca ai posibilitatea shi interesul in astfel de teme, eu itsi recomand sa o citeshti. este destul de "light" pentru ca e facuta pentru publicul larg....
 
OK. eu aveam intentia sa o cumpar deoarece la biblioteca universitatii nu exista, insa poate ca gasesc eu o biblioteca sa o imprumut....
 
Doomie said:
dintre cele pe care le-am citit eu in ultimele saptamini:

"Maestrul si Margarita" de Bulgakov (din pacate in romana, caci la Otopeni nu aveau varianta in rusa)
"Globalization and its discontents" de Joseph Stiglitz
"The Price" de Machiavelli

daca cineva le-a mai citit, putem discuta :)
prima si ultima le-am citit. Insa demult :)
Recent insa, am citi "Quota ou Les Plethoriens" de Vercors& Coronel. M-a impresionat f. mult, si o recomand calduros tutror (e scrisa demult, un fel de dezvaluire a altei laturi a capitalizmului, insa e foarte actuala si in ziua de azi :)
 
Ingula said:
xx, spune-mi mai mult descre carte.. o traducere in engleza cumva:)...deoarece nu imi suna deloc cunoscut
Ok, zic :)
Deci autorul povesteste despre o tara "Tagualpa", evident inventata, de pe undeva in vecinatatea americii. Si in tara ceea era o economie cam ble'aga, saracie, shamd. Si la un moment dat apare un tip, care isi zice Quota, si zice ca ar fi profesor la o universitate dintr-un orasel din america (pana la urma se dovedeste a fi fals), si acest Quota schimba radical economia din tarisoara ceea. Adica face una capitalistico-utopica. Adica, toti lucreza, se face muuulta productie, inca necalitativa, lumea e nevoita sa arunce ceea ce se uzeaza rapid si sa cumpere din nou, merge un circuit rapid a marfurilor si banilor, respectiv toti devin bogati. Insa toti ajung sa aiba in casa cate 5 piane, radiouri, tv, si alte chestii in cantitati care nu le trebuiesc, deoarece este o regula: cu cat mai mult cumprei, cu atat mai mult salariu ai.
E foarte impresionant momentul cand se povesteste despre faptul ca o inventie in medicina care ar fi lecuit cancerul, a fost distrusa de catre acest Quota, pentru ca ea ar fi lipsit multi medici,farmacologi, crematorii shamd posturi de lucru.
Am zis doar in linii generale,si nu zic cu ce se termina :) E foarte fin descris intregul sistem, autosufgestia cumparatorului, si in genere multe chestii interesante si veritabile despre cum se poate de manipulat turma :) Desigur ca totul e simbolic, si inventat, insa, repet, e actual, si oglindeste multe situatii reale .
Stilul - usor legibil, cu spiritualitate f. subtila. Stilul asta imi aminteste putin de Kurt Vonnegut :)
Link nustiu, dar acus o sa caut.
 
Back
Top