Civic Net - Forta Revolutionara

CivicMan

New Member
O serie de momente simbolice marchează debutul Referendumului. In urmă cu 17 ani, de ziua Sfantului Gheorghe, patronul tuturor luptatorilor pentru libertate, incepea Fenomenul Piaţa Universităţii. Tot in urmă cu 17 ani, pe 20 mai, Duminica Orbului, au avut loc alegerile care au legalizat lovitura de stat dată de oligarhia roşie pro-moscovită condusă de Ion Iliescu.

Referendumul de acum a fost prilejuit de lupta deschisă, pe faţă, declanşată de reprezentanţii oligarhiei, care a dominat şi controlat discreţionar România aproape două decenii.

Mesajul principal al Pieţei Universităţii a fost: fără comunişti, fără nomenclatură. Aceasta nomenclatură este nucleul actualei oligarhii, care a ajuns din nou in poziţia de control a parghiilor economice, politice şi adminstrative ale noii Românii, membră atât a NATO cat şi a UE.

Parlamentul şi clasa politică au nevoie de votul uninominal. Cei care conduc acum România constituie o minoritate, "tagma jefuitorilor". Actualul guvern al României este un grup clientelar care controlează cea mai mare parte a media, a serviciilor secrete şi administratiei de stat. Practic, prin Nicolae Vacaroiu, Ion Iliescu s-a reintors la Cotroceni.

Faţă de toate acestea, noi nu putem fi indiferenţi. Nu avem nici un fel de legatură institutională cu Traian Basescu sau cu vreun partid politic. Din punctul nostru de vedere, chestiunea fundamentală este cea care priveşte principiile enunţate de Preşedinte.

Din acest motiv am hotărât să ne implicăm activ. La 17 ani de la inceperea Pieţei Universităţii, noi, asociaţii şi organizatori ai Pieţei Universităţii, am hotărât constuirea unei grupări intitulată Civic Net - Piaţa Universităţii, prin care vom acţiona pentru apărarea principiilor enunţate in 1989-1990.

Obiectivul nostru rămâne acelaşi: eliberarea României!

Seniorii Ligii Studentilor
Grupul Independent pentru Democratie
Asociatia 21 Decembrie 1989
Asociatia Fostilor Detinuti Politici
Asociatia Civic Media

www.civicnet.info
 
E foarte bine ca in sfarsit s-a reusit consolidarea unei adevarate societati civile care ar putea reprezenta o adevarata alternativa fata de tot felul de rahaturi de genu Soros!
Cel mai bine daca o astfel de retea s-ar extinde si la noi in Basarabia.
 
În conformitate cu prevederile Legii nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, „pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României se organizează câte o secţie de votare pentru alegătorii membri ai reprezentanţelor diplomatice şi familiile lor, precum şi pentru cetăţenii români din ţară sau din străinătate, aflaţi în ţările respective în ziua alegerilor”.

Legea privind organizarea şi desfăşurarea referendumul prevede că „au dreptul de a participa la referendum toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua referendumului inclusiv”, cu excepţia „debililor şi alienaţilor mintali puşi sub interdicţie, precum şi a persoanelor condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale”.

Referendum pentru demiterea preşedintelui României (19 mai 2007)



Cetăţenii români aflaţi în străinătate la momentul referendumului din 19 mai 2007 îşi vor putea exercita dreptul de vot în una din cele 159 secţii care vor fi organizate pe lângă ambasadele României (secţiile consulare), consulatele generale şi consulate onorifice. Aceste secţii de votare aparţin de circumscripţia electorală a municipiului Bucureşti şi au fost stabilite în conformitate cu Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, coroborată cu Legea 373/2004 cu modificările şi completările ulterioare.

Cetăţenii români aflaţi la momentul referendumului în străinătate vor putea vota pe baza unui act de identitate valabil: carte de identitate, carte de identitate provizorie, buletin de identitate ori paşaport diplomatic, de serviciu, consular sau simplu. Toţi cetăţenii români care votează în străinătate, atât cei cu domiciliul în străinătate, cât şi cei cu domiciliul în România, vor completa o declaraţie pe proprie răspundere (un formular standard) din care să rezulte faptul că nu şi-au exercitat sau nu îşi exercită dreptul la vot în aceeaşi zi pe baza altui act de identitate.

Scrutinul se va derula în intervalul 8.00-20.00 (ora locală a fiecărei ţări) - conform Hotărârii Guvernului nr. 372/2007 (pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului (pct 29-30).
 
Motivele suspendarii lui Traian Basescu de catre Cartelul oligarhilor

* A facut o puternica reorientare a politicii externe a Romaniei spre Vest, incercind si reusind diminuarea influentei politice dinspre Est.
* A intarit securitatea Romaniei si a Marii Negre prin facilitarea instalarii bazelor militare ale SUA pe teritoriul Romaniei.
* A aratat Uniunii Europene riscurile monopolului rusesc asupra resurselor energetice si necesitatea alternativelor.
* A dus cauza Basarabiei si Bucovinei la Casa Alba, la Natiunile Unite, in Parlamentul European si la Comisia Europeana.
* A militat pentru independenta energetica a Romaniei.
* A inceput lupta cu sistemul ticalosit bazat pe coruptia institutionalizata.
* A garantat magistratilor independenta anchetelor si a actului de justitie.
* A lasat libera desfasurarea anchetelor asupra evenimentelor din decembrie 1989 si iunie 1990.
* A desecretizat dosarele Securitatii si le-a pus la dispozitia CNSAS.
* A condamnat crimele comunismului declansind procesul de nimicire a fundamentului care a blocat pentru 50 de ani dezvoltarea Romaniei.
* A scurtcircuitat retelete politico/economice ale oligarhiei tranzitiei.
* A propus votul uninominal.
* A propus Parlament unicameral.
* A aratat ca la Palatul Victoria s-a instalat un Consiliu de Administratie si nu Guvernul Romaniei.
* A sustinut sindicatele din educatie pentru a obtine o alocare bugetara din PIB.
* A sustinut accelerarea proceselor de descentralizare in mod deosebit in educatie si sanatate.
* A fost si este mereu in mijlocul romanilor.

Vizitati www.civicnet. info
 
Propuneri:

1. Sa modificam Constitutia si sa il alegem Presedinte pe viata;
sau
2. Sa-l ungem Rege al Romanilor.
 
Poate ar fi mai bine daca nu ar exista atitea partide dar, totusi omul care apara intersele tuturor, si care a fost ales de milioane nu poate fi demis de o grupare care i sau incalcat interesele economice.

Oligarhia este acea forta care inrobeste popoarele. Iar daca cineva se opune lor atunci poporul trebuie sai fie alaturi.

Traiasca libertatea!
 
CivicMan;179151 said:
Poate ar fi mai bine daca nu ar exista atitea partide dar, totusi omul care apara intersele tuturor, si care a fost ales de milioane nu poate fi demis de o grupare care i sau incalcat interesele economice.

Oligarhia este acea forta care inrobeste popoarele. Iar daca cineva se opune lor atunci poporul trebuie sai fie alaturi.

Traiasca libertatea!

1. Dupa cum spui ar trebui redus numarul partidelor. Si cine hotaraste care partide trebuie eliminate? Tu? Si pe ce baza isi poate aroga cineva dreprul de a elimina unele sau majoritatea partidelor? In baza faptului ca a fost votat de "milioane de oameni"?
2. Invata mai bine limba romana. Ai probleme de frazare si gramatica.

Libertatea pe care o clamezi asa de mult nu inseamna anarhie.
 
Iurie Rosca alaturi de Traian Basescu

Interviu cu presedintele Partidului Popular Crestin Democrat, Iurie Rosca, vicerpesedinte al Parlamentului Republicii Moldova

- Domnule Iurie Rosca, ce pozitie a adoptat PPCD fata de criza politica din Romania si fata de incercarea de-al suspenda prin referendum pe presedintele Romaniei, Traian Basescu?
- Este evident ca aceasta criza de proportii a fost determinata de gruparile care reprezinta ramasitele vechiului sistem comunist si ale securitatii, grupari care s-au constituit in perioada de dupa decembrie 89 in oligarhii care constituie o amenintare pentru sistemul democratic al Romaniei.
Anume aceste grupuri de interese, organizate puternic in mediul de afaceri, in cel politic si in cel mediatic, s-au simtit amenintate de actiunea energica a presedintelui Romaniei orientata impotriva coruptiei si milionarilor de carton. In fata acestui pericol comun, care presupune pierderea unor averi fabuloase acumulate pe cai indoielnice si implicit scaderea influentei asupra actului decizional din Romania a si produs cardasia intre niste cercuri politice cu pretentii doctrinare diferite, care simulau pana deunazi destul de reusit posturile de guvernanti si opozanti.
Fireste, in aceasta confruntare majora intre liderul national Traina Basescu, el fiind luptatorul justitiar pentru dreptate si impotriva clientelei baronilor de mucava care s-au obisnuit in perioada tranzitiei sa aiba la cheremul lor servanti docili in institutiile statului si in partidele politice, crestin-democratii din Republica Moldova sunt in mod categoric alaturi de Basescu.
Membrii Partidului Popular Crestin Democrat, ca si foarte multi concetateni ai nostri din Republica Moldova, il apreciaza pe Traina Basescu si pentru sprijinul lui total fata de tara noastra, manifestat in mod consecvent pe plan international in ideea impulsionarii procesului de integrare europeana a statului nostru. Sinceritatea, deschiderea si farmecul personal al presedintelui Basescu sunt privite cu admiratie la Chisinau , dovada fiind si reactia manifestata de oamenii simpli ori de cate ori presedintele Romaniei a vizitat capitala noastra. Putem sustine fara pic de exagerare ca Traina Basescu este primul presedinte post-decembrist al Romaniei care se bucura de o popularitate de exceptie in Republica Moldova. Daca ceilalti presedinti de pana la el se bucurau de respectul nostru pentru functia pe care o detineau, Basescu ne-a cucerit simpatia prin simpletea si farmecul personal de lider natural al poporului roman, care isi asuma in mod firesc responsabilitati majore.
Romania se afla intr-un moment decisiv pentru evolutiile ei ulterioare. Dezvoltarea evenimentelor din dreapta Prutului va avea un impact substantial si asupra situatiei interne din Republica Moldova. Iata ce de consider de datoria mea morala sa fac apel catre toti concetatenii nostri care detin si cetatenia Romana sa se prezinte la referendumul din 19 mai si sa spuna NU suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu.
- Domunle presedinte, nu va este teama ca declaratii atat de transante in sprijinul lui Traian Basescu ar putea sa va creeze anumite dificultati in relatiile Dvs cu partidele politice din Romania, dar si cu Partidul Comunistilor de guvernamant din Republica Moldova, cu care aveti pe parcursul ultimilor ani o relatie de parteneriat politic?
- Am o atitudine respectuoasa fata de toate partidele politice din Romania, dar consider ca este de datoria mea sa iau atitudine univoca si fara rezerve intr-un moment decisiv. Nu pot pastra neutralitatea din oportunism sau din dorinta de a profita in urma unei taceri lase. Se stie ca prietenul la nevoie se cunoaste. Un politician adevarat apara si afirma valori si principii morale si doctrinare superioare indiferent de faptul daca are de profitat sau de pierdut de pe urma atitudinii transante pe care si-o asuma. Basescu procedeaza anume in acest fel, incerc si eu sa promovez aceasta conduita. Facem parte din aceeasi familie politica atat PPCD, cat si Partidul Democrat din care provine Train Basescu, familia popularilor europeni, ceea ce impune solidaritate neconditionata si ajutor dezinteresat tuturor membrilor acestei familii.
Partidul Popular European, care conduce Parlamentul European si Comisia Europeana, a inregistrat recent o victorie de o importanta majora pentru continent, victoria lui Nocolas Sarkozy la alegerile prezindetiale din Franta. Sunt convins ca ziua de 19 mai va aduce o noua victorie familiei noastre politice prin sustinerea masiva a lui Traian Basescu din partea poporului roman.
Cat priveste declaratiile uneori neprietenoase, lansate de catre oficialii de la Chisinau impotriva conducerii Romaniei, ele sunt regretabile, nedorite, dar, in acelasi timp, lesne de inteles. Acestea sunt expresia unei crize identitare mostenite de la vechiul sistem sovietic in care constiinta noastra nationala a fost distorsionata, iar Romania era prezentata ca agresor si dusman extern. De aici si insistenta demna de o cauza mai buna de a substitui Istoria Romanilor cu asa numita istorie integrata in varianta moldovenista, de aici si persecutiile contra Mitropoliei Basarabiei ca structura autonoma a Bisericii Ortodoxe Romane, ca si ticul intelectual si politic de a impune glotonimul �limba moldoveneasca� in locul celui de limba romana. Tot aici ar trebui adaugate si reactia maladiva a autoritatilor Republicii Moldova fata de procesul de acordare a cetateniei romane pentru cei din stanga a Prutului. Desigur, aceste lacune de ordin conceptual si indentitar sunt speculate cu indemanare de anumite cercuri imperiale de la Moscova , care alimenteaza in mod artificial conflictualizarea relatiilor dintre Republica Moldova si Romania. Cred ca este inteleapta atitudinea oamenilor de stat de la Bucuresti care au evitat angajarea intr-o polemica sterila pe marginea unor subiecte sensibile si care prefera abordarea pozitiva si constructiva a relatiilor dintre statele noastre. Aici as vrea sa amintesc faptul ca parteneriatul dintre Puterea comunista si Opozitia crestin-democrata s-a constituit intr-un moment critic pentru Republica Moldova, care s-a creat in timpul alegerilor parlamentare din primavara anului 2005. Dupa respingerea Memorandumului Kozak in noiembrie 2003 si semnarea Planului de Actiuni Uniunea Europeana Republica Moldova la 22 februarie 2005 de catre Guvernul comunist de la Chisinau cu doar 2 saptamani inainte de ziua alegerilor a devenit evident ca Vadimir Voronin si partidul sau au renuntat, in acel moment, la vechile pozitii de subordonare a intereselor Republicii Moldova intereselor geopolitice ale Federatiei Ruse si a optat deschis in favoarea integrarii europene. Aceasta turnura in politica externa a fost apreciata pozitiv atat de SUA, cat si de UE, dar si de cei trei lideri regionali prooccidentali care i-au acordat un suport electoral fatis lui Vladimir Voronin: presedintele Romaniei Traian Basescu, presedintele Ucrainei Victor Iuscenko, presedintele Georgiei Mihail Saakasvili au avut intalniri oficiale cu Vladimir voronin catre sfarsitul campaniei electorale, incurajandu- l pe acesta sa mentina si sa fortifice directia proeuropeana a partidului sau si a Republicii Moldova. In acest context PPCD nu a facut altceva decat sa fie solidar cu partenerii sai internationali si regionali si sa-i intinda mana presedintelui Voronin in numele interselor nationale ale Republicii Moldova si promovarii reformelor. PPCD nu a renuntat pentru nici o clipa la platforma sa, in timp ce Partidul Comunistilor s-a deplasat de pe vechea platforma dogmatica si proruseasca spre valorile democratice si europene. In aceasta perioada nici PPCD nu s-a plasat pe pozitiile comunistilor si nici comunistii nu au imbratisat doctrina crestin-democrata. Tot ce am facut noi a fost sa elaboram un punct de vedere comun asupra prioritatilor tarii si sa sincronizam agendele partidelor noastre cu agenda politica a Republicii Moldova. Bineinteles, relatia noastra cu comunistii nu este nici pe departe una perfecta, ea pastrand o multitudine de diferente si dezacorduri majore. Avem nevoie, insa, de stabilitate politica pentru a mentine functionalitatea institutiilor statului si a influenta pozitiv evolutiile din Republica Moldova. In acest context, in relatia dintre PPCD si PCRM exista zone de cooperare, zone de competitie, dar si zone de conflict. Domeniul de cooperare il reprezinta preocuparea pentru reformarea institutiilor democratice si consolidarea statului de drept, optiunea proeuropeana a tarii, onorarea angajametnelor noastre fata de Consiliul Europei si Uniunea Europeana si atitudinea fata de diferendul transnistrean. Domeniul in care ne aflam in competitie vizeaza, in primul rand, raporturile noastre de concurenti electorali, iar zona de conflict se contureaza in jurul problematicii identitare, a atitudinii fata de neutralitatea statului si a relatiei cu NATO, ca si fata de trecutul comunist si fata de nevoia de a reforma partidul de guvernamant cu acelasi nume din Republica Moldova. Prin urmare, aceasta relatie complexa de parteneriat destul de dificil este necesara in functie de masura in care putem exercita o influenta benefica asupra conduitei guvernarii. Exista momente in care se creeaza impresia ca zona de cooperare dintre noi se ingusteaza la maximum. Si totusi, sper sa dam dovada de destula retinere si raspundere pentru a evita rupturi de proportii si conflicte inutile pentru societate.
Iar in ceea ce tine de eventuala reactie negativa a presedintelui Voronin fata de sprijinul pe care il manifest pentru presedintele Traian Basescu nu cred ca ar fi motive de ingrijorare, deoarece, din cate stiu, insusi presedintele Voronin il priveste cu simpatie pe Traian Basescu in lupta pe care o poarta acesta contra oligarhilor si coruptiei. Mi-ar placea sa cred ca si relatia, altadata prieteneasca, intre presedintele Voronin si Traian Basescu va cunoaste o ameliorare, ceea ce va contribui si la consolidarea relatiilor de prietenie dintre Romania si Republica Moldova.
Interviu realizat de Sergiu PRAPORSCIC, FLUX
14 mai 2007, Chisinau
 
Rapax;179166 said:
1.

Libertatea pe care o clamezi asa de mult nu inseamna anarhie.

Pentru a nu permite anarhia este nevoie de a promova stabilitatea!
Suspendarea lui Basescu este o tentativa de destabilizare a situatiei din Romania.
 
Declaraţia Forului Democrat al Românilor din Basarabia

"Traian Băsescu - preşedintele tuturor românilor"


Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a redeschis rana dureroasă a tranziţiei României de la totalitarismul de tip comunist la democraţie şi a declanşat o discuţie aprinsă în problema siguranţei naţionale a poporului român în condiţiile intrării României în NATO şi UE, cât şi în cea a stării de hotar estic al lumii euroatlantice pe care îl îndeplineşte poporul român. Anume în aceste condiţii Traian Băsescu a declarat ilegală teroarea comunistă, identică cu cea nazistă, a arătat consecinţele tragice pentru România şi poporul român ale tratatului Ribbentrop-Molotov, a reamintit lumii întregi ilegalitatea ocupaţiei Basarabiei şi Bucovinei la 28 iunie 1940, a orientat politica externă românească în direcţia Vest, creând şi axa de securitate politică, militară şi economică Washington-Londra-Bucureşti, a denunţat controlul politic şi economic al României dinspre Răsăritul ruso-comunist, a avertizat partenerii europeni ai României despre pericolul dependenţei energetice de o singură sursă de aprovizionare, a pus politic problema asigurării independenţei energetice a României din mai multe surse şi a declanşat o luptă necruţătoare atât contra structurilor mafioto-comuniste din economia românească, cât şi a celor care au folosit şi folosesc problemele tranziţiei pentru a destabiliza şi împărţi în tabere antagoniste România şi poporul român.


Pentru basarabeni şi bucovineni Traian Băsescu rămâne însă unicul preşedinte al României din perioada postdecembristă care a pus curajos problema ocupaţiei teritoriilor de est ale României de către URSS, implicarea URSS şi a Internaţionalei Comuniste în treburile interne ale României după cel de al doilea război mondial şi a dispus cercetarea acestui impact tragic asupra neamului nostru. Sacrificiul a peste un milion de cetăţeni români anihilaţi în Basarabia şi Bucovina de către ciuma comunistă a fost apreciat şi comemorat anume de Traian Băsescu atât în România, cât şi în întreaga lume, lucru pentru care noi îi vom fi mereu recunoscători. Ca preşedinte al României Traian Băsescu a reprezentat interesele "fraţilor noştri de peste Prut", cum spune chiar el în aceste zile, la Casa Albă, în instituţiile NATO şi ale Comisiei Europene, cât şi în Parlamentul European, unde a vorbit despre felul cum românii din Basarabia şi Bucovina au fost rupţi de contextul lor românesc şi european în mod ilegal şi criminal şi cum Europa este obligată să le redea onorabil acest context. Ca urmare a acestor acţiuni ale lui Train Băsescu s-au creat toate premizele ca cetăţenii români ai Basarabiei şi Bucovinei de nord şi Ţinutului Herţa să-şi redobândească cetăţenia care le-a fost furată în 1940 şi fără voia lor, şi fără cea a statului român. În scurt timp aproape un milion de cereri de redobândire a cetăţeni române au fost depuse la Consulatul român de la Chişinău, iar preşedintele Traian Băsescu a venit aici personal pentru a vedea cu ochii lui acest milion de cereri şi a dispus crearea unui mecanism legal de simplificare a redobândirii cetăţeniei de către românii de la est de Prut. A urmat proiectul ordonanţei de urgenţă a doamnei Monica Macovei în această problemă, care, însă, a fost blocat de Parlamentul României.

Acţiunile basarabene ale lui Traion Băsescu în problema cetăţeniei au supărat aşa de tare Federaţia Rusă încât ministrul ei de externe, Srghei Lavrov, a dat o declaraţie nespus de dură contra dreptului nostru de a trăi într-o Europă a bunăstării şi a păcii. În aceste condiţii cei 322 de deputaţi ai Parlamentului au schimbat Guvernul României, care a şi anunţat, prin vocea noului de ministru Cioroianu ca prima prioritate stoparea procesului de redobândire a cetăţeniei române de către basarabeni şi bucovineni, iar unele partide reprezentate în Parlamentul României chiar au insultat sacrificiul Basarabiei vorbind în comisiile reunite ale Senatului şi a Camerei Deputaţilor despre o loterie a cetăţeniei române pentru românii de la est de Prut. Şi tot în aceste condiţii a fost suspendat şi preşedintele României Traian Băsescu.


Reieşind din toate acestea Forul Democrat al Românilor din republica Moldova, în numele a peste 140 de organizaţii obşteşti şi a peste 200.000 de membri, a luat decizia de a susţine pe Traian Băsescu şi cheamă pe toţi cetăţenii români, dar mai ales pe basarabeni şi bucovineni, inclusiv pe cei care au fost izgoniţi de regimul criminal comunist de la vetrele lor strămoşeşti în România şi în alte state ale lumii să participe la referendumul din 19 mai şi, în numele interesului naţional al poporului român să spună un "NU!" hotărât împotriva suspendării lui. În acelaşi timp noi informăm clasa politică din România, întreg poporul român, că Basarabia nu va susţine niciodată pe cei care vor să o vândă intereselor străine României sau să o joace la loterie. Prin aceiaşi declaraţie noi chemăm românii de pretutindeni să creeze la Chişinău un For Mondial al Românilor de peste hotarele României, dat fiind că în Basarabia locuieşte la ora actuală cea mai mare comunitate românească din afara hotarelor politice ale poporului nostru.


Să redăm România românilor! Traian Băsescu este preşedintele tuturor românilor! Aşa să ne ajute Dumnzeu!


Forul Democrat al Românilor din republica Moldova

Chişinău, 13 mai 2007
 
http://www.civicnet.info/Articol.asp?ID=3344

CUVANTAREA lui ION ILIESCU in zorii zilei de 14 iunie 1990 adresată minerilor adunati de FSN in Piata Victoria

"Mă adresez dv. de astă dată, mulţumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care şi de astă dată l-aţi dat LA CHEMAREA NOASTRĂ!

Mulţumesc de asemenea tuturor celorlalte delegaţii din judeţe care au venit şi s-au adăugat acestor forţe solidare ale muncitorimii române.

Îi rugăm pe ceilalţi să rămână aici în piaţă.

Delegaţia de mineri, în frunte cu dl. Cozma, se va deplasa spre Piaţa Universităţii pe care vrem să o reocupaţi dumneavoastră.

(urale, ovaţii prelungite, entuziasm, aclamaţii)

Aşa cum aţi văzut, de astă dată, avem de-a face cu elemente, cu elemente de-a dreptul fasciste, (urale, aclamaţii ) care, care ieri s-au dedat la acte de vandalism, după ce, în cursul dimineţii de ieri, 13 iunie, forţe organizate de ordine publică au curăţit Piaţa Universităţii, la propriu, adică, după ce au evacuat o serie de elemente care zăceau pe spaţiul verde, au eliminat tot spaţiul, s-au apucat de curăţirea zonei, pentru că a rămas mizerie în urma acestora, s-au apucat să cureţe carosabilul, să spele, să pregătească pentru circulaţie. În după amiaza zilei de ieri, grupuri organizate de elemente incitate, multe din ele drogate, înarmate cu diverse elemente contondente, cu bare, cu lanţuri, cu pietre, cu cărămizi, cu ţigle, au atacat cordoanele de poliţişti, ăă, înarmate cu sticle incendiare, au dat foc la autobuze, la maşini şi apoi, grupuri, s-au îndreptat spre clădirea poliţiei pe care au incendiat-o, spre clădirea Ministerului de interne, spre seară, precum ştiţi, au invadat şi clădirea televiziunii care a trebuit să-şi întrerupă emisiunea.

În cursul serii, grupuri de muncitori, de poliţişti şi ostaşi, au reuşit să re-elibereze televiziunea şi spaţiul din jurul acesteia. Peste noapte au fost eliberate clădirile poliţiei şi ale ministerului de interne.

Unii dintre ei s-au reîntors în Piaţa Universităţii. Acum, spre dimineaţă, se pare, se pare că din nou au evacuat-o, au părăsit-o. Sînt acolo cîteva formaţiuni de paraşutişti şi poliţişti.

V-am ruga pe dv. minieri care sunteţi grupaţi, organizaţi, să vă îndreptaţi în coloană pe bulevard, până la Piaţa Universităţii, pe care s-o ocupaţi definitiv dumneavoastră... (urale, ovaţii, aclamaţii ) după care, în conlucrare cu forţele de ordine, vă rugăm să asiguraţi paza pieţii Universităţii, pentru ca să se efectueze, să se efectueze lucrări de curăţire şi de redare a circulaţiei acestui nod. (încercare de urale întrerupte)

Dumneavoastră să fiţi, dumneavoastră să fiţi paznicii, în conlucrare cu forţele de ordine, a acestui punct central din capitală. (urale ) .

Vă mulţumim foarte mult, vă rugăm să faceţi totul pentru a elimina excesele, pentru a elimina actele sîngeroase, şi dumneavoastră să asiguraţi paza necesară împotriva tuturor elementelor extremiste carea şi-ar mai face apariţia în această zonă. (urale prelungite)

Vă mulţumim foarte mult, tuturor! Drum bun şi cu bine! Succes!" (urale si prelungite)



SUA: Iliescu si guvernul sau au lovit in inima democratiei

Declaratia Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii din 15 iunie 1990

Actiunile autorizate de presedintele Iliescu si guvernul sau, din ultimele cateva zile, au lovit in inima democratiei romane. Atacurile organizate impotriva sediilor partidelor de opozitie si a ziarelor independente si atacurile impotriva personalitatilor politice care urmareau teluri democratice prin mijloace pasnice, de catre muncitorii chemati in Bucuresti de presedintele Iliescu personal, ameninta sa readuca regimul autoritar in Romania.

Facem apel la presedintele Iliescu si guvernul sau sa inceteze imediat orice actiune impotriva procesului incipient de democratizare a Romaniei. In mod special, el trebuie sa recheme de pe strazi pe toti acei muncitori auto-organizati in grupari violente si sa-si ia in mod public angajamentul ca acestia nu vor mai fi incurajati sa se reintoarca.

El va trebui sa garanteze public siguranta conducatorilor si membrilor partidelor politice si a celor care-si exercita dreptul legitim la expresie si dizidenta si va trebui sa redeschida toate ziarele si publicatiile independente ale caror sedii au fost atacate in cursul zilei de joi. In continuare, insistam ca presedintele Iliescu si guvernul sau sa se angajeze intr-un dialog cu partidele de opozitie si alte grupari, pentru a repara daunele aduse democratiei romane, cauzate de evenimentele din ultimele zile.

In asteptarea reinstaurarii procesului democratizarii, Statele Unite au hotarat sa sisteze orice ajutoare economice neumanitare care ar fi putut fi acordate Romaniei. Ambasadorul Alan Green, care s-a aflat in aceasta saptamana la Washington pentru consultari, a primit instructiuni de a se reintoarce la Bucuresti, pentru a comunica conducerii Romaniei gravitatea ingrijorarii noastre legate de recentele evenimente care au avut loc in Romania.

Departamentul de Stat al SUA
 
Ion Iliescu justifică apelul făcut în 1990 către mineri

Fostul preşedinte, Ion Iliescu a dat publicităţii un comunicat în care îşi exprimă poziţia faţă de relatările din presă din aceste zile, pe tema minderiadei din 13-15 iunie 1990.

În comunicat, Ion Iliescu justifică apelul făcut către mineri de a veni în Bucureşti pe 14 iunie, susţinând că forţele de ordine deveniseră incapabile să controleze situaţia.

În comunicat, Ion Iliescu susţine că adevărul istoric ar fi înlocuit cu minciuni şi manipulări mediatice.

Manifestarea din Piaţa Universităţii este considerată "un miting electoral ilegal".

Cât despre evacuarea celor din corturile din faţa Teatrului Naţional, din dimineaţa zilei de 13 iunie, Ion Iliescu e de părere că ar fi avut loc, citez "fără incidente".

În schimb, fostul preşedinte susţine că în după amiaza zilei de 13 iunie, grupuri organizate şi violente au ocupat Piaţa Universităţii şi au forţat trupele de ordine să se retragă.

Apoi au atacat sediile Ministerului de Interne şi Poliţiei de unde au furat arme şi muniţie, iar la TVR au ameninţat cu moartea conducerea şi personalul tehnic, lucru care a dus la întreruperea emisiei, susţine Ion Iliescu.

Fostul preşedinte îşi justifică apelul către mineri de a veni în Bucureşti prin faptul că fusese ales cu 85% din voturi la 20 mai.

Ion Iliescu admite că violenţele minerilor sunt condamnabile, dar susţine că principala vină ar aparţine celor care ar fi organizat violenţele din 13 iunie şi care ar fi urmărit izolarea internaţională a ţării şi răsturnarea puterii instalate la 20 mai.

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/06/070614_iliescu_comunicat.shtml
 
FSN lasa-neee!




Iliescu recunoaşte că a chemat mineri în 13-15 iunie 1990

Ion Iliescu explică într-un comunicat de presă evenimentele din 13-15 iunie 1990. Am reţinut din explicaţiile lui Iliescu faptul că a chemat minerii în baza votului popular dar şi că forţele de ordine nu ar mai fi făcut faţă evenimentelor. Într-un cuvânt, fostul preşedinte recunoaşte încă o dată că a chemat minerii pe care i-a folosit pentru a înăbuşi în sânge mitingul din Piaţa Universităţii. Iliescu minte atunci când afirmă că evacuarea manifestanţilor din Piaţa Universităţii în dimineaţa zilei de 13 iunie ar fi avut loc fără incidente. Imaginile stau dovadă că a avut loc o intervenţie în forţă iar manifestaţii bătuţi măr şi arestaţi. Fostul preşedinte nu îşi recunoaşte nici o vină pentru faptul că România a devenit după 15 iunie 1990 o paria pe plan internaţional dând vina pe manifestanţii din Piaţa Universităţii pentru acest lucru. Tovarăşul Iliescu ar trebui să recitească comunicatele de la aceea vreme ale cancelariile occidentale, dar şi articolele din presa occidentală, care îl identificau ca principalul responsabil pentru izolarea internaţională a României. Explicaţiile sale de acum sunt penibile.



Nepotriviri între discursul şi faptele preşedintelui

Membrii Societăţii Timişoara s-au declarat surprinşi de faptul că preşedintele Traian Băsescu l-a avansat la gradul de general de brigadă pe fostul ofiţer de Securitate Nicolae Viorel Stanca. Într-un comunicat al conducerii Societăţii Timişoara, se spune că demersurile pentru reformarea morală a clasei politice româneşti, folosind ca instrument - între altele - şi o lege a lustraţiei, îşi pot pierde uşor din credibilitate printr-o măsură cum este această avansare în grad. Mai mult, nepotrivirile dintre discursul preşedintelui României şi faptele sale pot crea derută în societatea românească, se spune în comunicatul Societăţii Timişoara. SURSA: RADIO EUROPA LIBERA
 
CivicMan;179699 said:
Declaraţia Forului Democrat al Românilor din Basarabia

"Traian Băsescu - preşedintele tuturor românilor"

Chişinău, 13 mai 2007

Românii îşi aleg preşedintele
Adrian Năstase, o investiţie în viitorul nostru
(Apel către alegătorii cu cetăţenie română din R. Moldova)

Duminică, 12 decembrie, în România va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Ţara va ieşi la alegeri pentru a vota omul sub preşedinţia căruia România va intra în Uniunea Europeană, realizându-se astfel visul de aur al românilor, cel de revenire în sânul naţiunilor civilizate ale Europei.
În turul doi de scrutin se vor confrunta Adrian Năstase, actualul prim-ministru al României, preşedintele PSD, şi primarul Bucureştilor, preşedintele Alianţei PNL-PD, Traian Băsescu. Un cuvânt greu în această alegere au de spus şi cetăţenii României aflaţi în afara graniţelor Ţării, inclusiv cei din stânga Prutului. Rezultatele primului tur de scrutin, din 28 noiembrie, au demonstrat un activism cu totul neaşteptat al cetăţenilor români din R. Moldova, majoritatea cărora şi-au dat votul pentru candidatura lui Adrian Năstase.
Adrian Năstase este un politician de talie europeană, bine cunoscut în R. Moldova prin atitudinea sa principială şi consecventă faţă de destinul actual şi viitorul românilor basarabeni. El a demonstrat în repetate-rânduri această calitate atât în postura sa de ministru de Externe, cât şi în cea de prim-ministru al României. Alegerea lui Adrian Năstase în funcţia de Preşedinte al României constituie un garant sigur al aderării României la 1 ianuarie 2007 la UE, al apărării drepturilor naţionale ale românilor basarabeni, al aprofundării relaţiilor pe toate planurile dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului. Să ne amintim că, în cele mai negre perioade ale relaţiilor moldo-române - în special, în timpul guvernării antinaţionale Voronin - guvernul României, condus de Adrian Năstase, a găsit soluţii adecvate pentru a le asigura tinerilor noştri posibilitatea de a-şi face şi în continuare studiile în România şi a promovat atât interesele românilor de peste Prut, cât şi cele ce ţin de securitatea R. Moldova.
Alegerea lui Adrian Năstase în funcţia de Preşedinte al României este o investiţie în viitorul nostru, în perspectiva unui destin european comun al României şi al R. Moldova.
Semnează:
Academician Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din R. Moldova
Academician Grigore Vieru
Academician Petru Soltan
Academician Anatol Codru
Academician Silviu Berejan
Academician Nicolae Dabija, redactor-şef al săptămânalului
"Literatura şi Arta"
Constantin Tănase, directorul ziarului TIMPUL
Valeriu Saharneanu, preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Moldova
Val Butnaru, directorul ziarului "Jurnal de Chişinău"
Vasile Năstase, redactor-şef al ziarului "Glasul naţiunii"
Aneta Grosu, redactor-şef al publicaţiei "Ziarul de Gardă"
Victor Bucătaru, secretarul Uniunii Cineaştilor din Moldova
Ioan Ciuntu, protoiereu, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei
 
Re: Motivele suspendarii lui Traian Basescu de catre Cartelul oligarhilor

CivicMan;177665 said:
* A facut o puternica reorientare a politicii externe a Romaniei spre Vest, incercind si reusind diminuarea influentei politice dinspre Est.
* A intarit securitatea Romaniei si a Marii Negre prin facilitarea instalarii bazelor militare ale SUA pe teritoriul Romaniei.
* A aratat Uniunii Europene riscurile monopolului rusesc asupra resurselor energetice si necesitatea alternativelor.
* A dus cauza Basarabiei si Bucovinei la Casa Alba, la Natiunile Unite, in Parlamentul European si la Comisia Europeana.
* A militat pentru independenta energetica a Romaniei.
* A inceput lupta cu sistemul ticalosit bazat pe coruptia institutionalizata.
* A garantat magistratilor independenta anchetelor si a actului de justitie.
* A lasat libera desfasurarea anchetelor asupra evenimentelor din decembrie 1989 si iunie 1990.
* A desecretizat dosarele Securitatii si le-a pus la dispozitia CNSAS.
* A condamnat crimele comunismului declansind procesul de nimicire a fundamentului care a blocat pentru 50 de ani dezvoltarea Romaniei.
* A scurtcircuitat retelete politico/economice ale oligarhiei tranzitiei.
* A propus votul uninominal.
* A propus Parlament unicameral.
* A aratat ca la Palatul Victoria s-a instalat un Consiliu de Administratie si nu Guvernul Romaniei.
* A sustinut sindicatele din educatie pentru a obtine o alocare bugetara din PIB.
* A sustinut accelerarea proceselor de descentralizare in mod deosebit in educatie si sanatate.
* A fost si este mereu in mijlocul romanilor.

Vizitati www.civicnet. info


Raportul Ohanesian-Partea 1

Raportul Ohanesian-partea 2

Raportul Ohanesian 4: PD, spionajul rusesc şi agenţii SIE de la Stockholm

Raportul Ohanesian 4 (partea 2): Muşuroiul din SIE

Raportul Ohanesian 4, partea 3: Diplomaţii-securişti

EXCLUSIV: Dezvăluiri despre culisele răpirii din Irak- Raportul Ohanesian partea 5
 
CivicMan;179428 said:
Pentru a nu permite anarhia este nevoie de a promova stabilitatea!
Suspendarea lui Basescu este o tentativa de destabilizare a situatiei din Romania.

Mai baiete, cel care destabilizeaza Romania este chiar Basescu.
 
Back
Top