Cu cine veti vota in alegerile parlamentare

Buna zaua mai baietz'. Tata stima shi respectu' din partea mea sh' nu numa'. Chiar sh' de exemplu din partea lu' Vladimir Nicolaici, cari, trebu' sa shtitz' intatdeauna o fost di partea tneretulu'. Eu observ o tendinta oleaca ne-explicabila a tineretului di a migra inspre dreapta, adica inspre shi-i mai rau pi lumea asta. Dumneavoastra-je stitz' foarte bine ca nu-i timp diloc di stat pi ganduri. Trebu reb'de de integrat in Europa, pintru ca cum o spus shi tov. Voronin, trenu' ista merje tare reb'de si numa' partidu nostru ii in masura sa-l prinda. Sh-daca s-ne gandim mai bine, noi intatdeauna am vrut ca Moldova s-ajiunga ca o tara frumoasa europeana, numa' ca ashe-zashii democratz' ni-o incurcat. Noi tot inshercam sa spunem lucru ista, sh-numa dischidem gura shi apare Rosca si ni incurca s-graim, sh-noi ni balbaiem shi lumea intzalegea taman inversu'. Deaceea eu tin inco-data sa precizaz ca noi santem unicu' partid care va merita votu', asa ca va rog eu frumos cu ghinisoru...
Da', shi chiar daca nu vretz' sa votatz' cu noi, votatz cu Serafim Alexandrovici, fintica el ii tot baiet de-a nostru shi noi cu dansu' a sa gasim limba comuna, daca sheva, in viitoru' Parlament, fintica dumnealui ii ca un purshelush di dolofan, da tari ascultatori.
Va multumesc pintru atentie.
Al dimevoastre V. Puturosu-Stepaniuc
 
Inc-o data buna dzaua, draga tineretule. Voi stitz ca noi, komunisti, avem organizatzaie de komsomol, shi kolsomolcii si komsomolcile au fost bagati de noi in sama si in lista cari ii pintru votari. Tati komsomilcili ieu pilda di la to'arasha Otafciuk, cari ii inca tinara si 'telectualca, fintica si prishepi la pirojoashi cari li plashi la tineret. E tot o fost komsomolca shi videtz un'i o ajiuns. Asha ca sus pirojocu! Jios dimacratzai! Traiasca repu'lica noastri komunista, komsomolista shi europianca! Privet la tatz shi di la to'arishciu Mishin cari-i shel mai mishinos dintri tatz to'atishcii din repu'lica.
 
Eu va multzumesc frumos pintr cuvinti caldi, fintica daca nu ni-om sustine noi 'telectualii unii pi sheilaltz' shini a s-ni sustzina?
 
Vineri, Ianuarie 14, 2005 - 16:04 EST, Interlic

PPCD ŞI-A REZERVAT PIAŢA MARII ADUNĂRI NAŢIONALE PENTRU DOUĂ SĂPTĂMÂNI DUPĂ ALEGERILE PARLAMENTARE

Chişinău, 14 ianuarie, INTERLIC. Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) şi-a rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru desfăşurarea în perioada 7-22 martie în regim non-stop a întîlnirilor cu alegătorii pentru a dezbate rezultatele alegerilor parlamentare. Precum transmite agenţia INTERLIC, o dispoziţie în acest sens a fost semnată de viceprimarul Gheorghe Susarenco, care este membru al PPCD.

De menţionat că autorizaţia a fost eliberată în pofida protestelor din partea reprezentanţilor poliţiei, procuraturii şi SIS. Astfel, vicecomisarul Petru Corduneanu a declarat că acţiunile de acest gen ar putea conduce la destabilizarea situaţiei în societate şi la dezordini în masă.

La 11 şi 18 martie de la 11 pînă la 22 în Piaţa Marii Adunări Naţionale PSDM va organiza concerte. În această perioadă întîlnirile PPCD cu alegătorii vor fi sistate.

Agenţia INTERLIC reaminteşte că miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, candidaţii la funcţia de deputat din partea PCRM Grigore Petrenco şi Gheorghe Benderschi au declarat că primăria a acordat ilegal Piaţa principală a ţării în folosinţă PPCD, BDM şi PSDM. Ţinînd cont de faptul că două formaţiuni BMD şi PPCD merg în alegeri sub culorile „portocalelor”, opoziţia va încerca, probabil, să repete la Chişinău varianta ucraineană a alegerilor.

Totodată, potrivit majorităţii analiştilor, locuitorii capitalei vor fi nevoiţi din nou să se împace cu instalarea de către PPCD a corturilor în centrul oraşului.
http://www.interlic.md/page2.php?rubr=1015232823&id=1105711531&lang=
 
Vitalie CIOBANU

Basarabia, 2005: eu cu cine votez?
17 ianuarie 2005

Lupta electorala in Republica Moldova, in perspectiva alegerilor parlamentare din 6 martie, are mai multe dileme si presiuni, pe care un cetatean conectat la fluxul evenimentelor nu poate evita sa si le asume. Prima si cea mai covarsitoare dintre acesta are iz de Caragiale: "eu pentru cine votez?" In ultimul timp, numerosi intelectuali de la Chisinau mi-au marturisit ca, pentru prima data in ultimul deceniu, resimt dificultati serioase in a recomanda un partid sau altul unor interlocutori mai putin versati, care le-au solicitat opinia.
Lipsa de credibilitate a actualilor protagonisti din zona "democrata" a scenei politice basarabene este mai mare ca niciodata. Opozitia nu a reusit nici de aceasta data sa apara ca o forta unita si solidara, care sa atraga votul unanim al electoratului anticomunist, desi exemplele din Georgia, Ucraina si Romania ar fi trebuit sa reprezinte o puternica sursa de inspiratie. Un alt factor perturbator il constituie traseul neunivoc al Partidului Comunist. Situatia economica relativ stabila, reorientarea lui Voronin in sfera politicii externe de la "Axa Rusia-Belarus" spre Uniunea Europeana si condamnarea explicita a prezentei militare rusesti in Transnistria - cum n-au indraznit s-o faca in mandatele anterioare o seama de asa-zisi politicieni democrati care azi denunta abuzurile comunistilor - au tulburat obisnuitele departajari stanga-dreapta, pro-rusi/pro-romani, Est si Vest in Basarabia.

Exista in acest moment o disponibilitate certa pentru schimbare in sanul unei importante parti a electoratului, care resimte rusinea de a avea la carma in Republica Moldova un Partid Comunist, in timp ce lumea din jur, la est si la vest, s-a pus in miscare, insa aceasta energie nu-si afla, din nefericire, un debuseu pe masura, pentru ca in spatele ofertelor generoase din talciocul politic basarabean nu gasesti oameni demni de increderea votului tau, vot pe care nu vrei sa-l pierzi. De mult nu mai ai sentimente (le-ai irosit in 14 ani de necontenite deziluzii!), iti doresti o alegere bazata exclusiv pe calcul rece si tocmai o asemenea optiune pragmatica ti se refuza. Urmaresti pe scena politica aceeasi "piesa", cu figuranti cunoscuti si uzati, pe care nici macar o mare ananghie nationala nu-i mai poate forta sa imprastie norii de intoxicare si dezinformare ce-au inundat spatiul public, asumandu-si niste responsabilitati. Confuziile incurajeaza absenteismul in randurile alegatorilor exigenti, intrucat dincolo de sloganuri nu se intrezaresc decat afaceri de partid, iar interesul national este invocat numai in plan retoric, nu si in cel al faptelor.

Aceasta stare de contemplativitate placida a celor care nu vor totusi sa fie trasi pe sfoara pe 6 martie poate fi depasita doar prin actiuni concrete. E momentul ca societatea civila din Basarabia, care are atatea de reprosat concurentilor electorali, sa faca un pas inainte si sa-si asume la randul sau invatamintele recentelor alegeri dintr-o serie de tari foste comuniste. Acolo organizatii civice ca "Otpor" in Serbia, "Kmara" la Tbilisi sau "Pora" la Kiev, s-au concentrat pe mobilizarea electoratului impotriva unor "sisteme ticalosite", vorba presedintelui Basescu, obligand partidele din Opozitie sa actioneze coordonat si eficient, ca sa obtina in cele din urma rasturnarile de regim cunoscute.

Si in Moldova societatea civila are multe de facut. De exemplu, sa pledeze pentru un acces echitabil in mass-media electronice pentru toti actorii politici, mai ales ca exista un apel al lui Voronin in acest sens, care poate fi invocat ca argument-forte, dincolo de miza propagandistica a intentiei prezidentiale. Remarcam deja in aceasta ordine de idei actiunea de monitorizare a posturilor nationale de Radio si Televiziune, girata de Coalitia pentru Alegeri Libere si Corecte, care a produs cateva rapoarte cu ecouri in opinia publica, dar ignorate, pana una-alta, de autoritati.

O alta initiativa salutara, promovata de un sir de institutii sociologice independente, este organizarea asa-numitelor exit-poll-uri, practicate peste tot in lumea civilizata. Acest tip de sondaje, efectuat la iesirea alegatorilor din sectiile de vot, ofera o prima estimare a rezultatelor scrutinului, apropiata, de regula, de rezultatele finale. Livrand un termen de comparatie credibil, exit-poll-urile in Moldova ar putea preveni comiterea unor falsificari la numararea voturilor. La fel de urgent ar fi un demers de felul "campaniei pentru un parlament curat", initiata de un sir de organizatii civice din Romania.

Pe listele unor partide din Opozitia basarabeana s-au strecurat destule nume compromise in trecutele guvernari - nomenclaturisti cu moralitatea subtire, dar cu punga groasa. Acestia trebuie fortati sa se retraga. De asemenea, va fi nevoie de mobilizarea a cat mai multi observatori locali la sectiile de vot. S-a vazut cat de decisiv a fost avizul unei organizatii ca "Pro Democratia" in ce priveste legitimitatea procesului electoral in Romania, atunci cand Cristian Parvulescu, presedintele acesteia, a fost rugat chiar de guvernul PSD si de unele ambasade occidentale sa nu-si suspende actiunea de monitorizare in turul 2 al alegerilor prezidentiale, ca urmare a suspiciunilor de frauda pe care le-a invocat dupa 28 noiembrie. Semnalul de alarma tras de "Pro Democratia" si protestele energice ale Opozitiei i-au obligat pe guvernanti sa desfasoare alegerile din 12 decembrie in conditii mult mai decente - adica sa excluda "turismul electoral" si manipularile prin listele de vot suplimentare - fapt ce a permis victoria candidatului Aliantei Dreptate si Adevar in batalia inegala pentru fotoliul de presedinte.

Orice putere politica poate face din noi exact ceea ce ii permitem noi insine sa faca. O societate e libera in masura in care are vointa sa-si apere demnitatea si dreptul de a nu fi mintita. Personal nu cred va vom asista la un miracol pe 6 martie. Nevoia de schimbare in Moldova este disipata pe un spectru mult mai larg de interpretari si de optiuni contradictorii decat a fost cazul in Ucraina si in Romania. Insa viitoarele alegeri pot oferi societatii civile un certificat de maturitate si ar putea inaugura declinul dezmatului politicianist.

http://www.azi.md/comment?ID=32616
 
Redneck, mi-ai anticipat mesajul. Am dorit si eu sa-l afisez.
Cititi acum de pe link-urile de mai jos.

http://www.flux.md/news/moda1.php?a...4&cat=Cotidian National&rub=Editorial

http://jurnal.md/articol.php?id=2831&cat=1&editie=

Dupa cum tin minte dusmanul cel mai mare al PPCD erau comunistii, de acum incolo este BMD! Am o presimtire, ca in orice alt caz PPCD va gasi un dusman pe plac.
Articolele din flux sunt slogane pur electorale si nu vad nici o teza reala de iesire a tarii din criza. Este doar o chemare la lupta ca intotdeauna, numai ca, nu vi se pare, ca luptatorii au obosit si le trebuie un ragaz?
Comunistii au invinuit pana acum Romania si romanismul, de o seama de vreme invinuesc Rusia, pare- se trebuie sa apara alti vinovati. Dar metode reale de stabilizare nu vedem nici acum. Tare mi se pare politica pcrm compatibila cu cea a ppcd. Posibil sa gresesc, dar...!?
Dupa exodul nestavilit al populatiei, ma tem ca degraba nu se va avea cu cine si pentru cine lupta!!!
 
Marinarul said:
Tare mi se pare politica pcrm compatibila cu cea a ppcd.

Tare mi se pare mie ca tu cam confunzi estul cu vestul. Pentru un marinar faptul e destul de ingrijorator ...
 
Marinarul said:
Redneck, mi-ai anticipat mesajul. Am dorit si eu sa-l afisez.
Cititi acum de pe link-urile de mai jos.

http://www.flux.md/news/moda1.php?a...4&cat=Cotidian National&rub=Editorial

http://jurnal.md/articol.php?id=2831&cat=1&editie=

Dupa cum tin minte dusmanul cel mai mare al PPCD erau comunistii, de acum incolo este BMD
PPCD lupta NU NUMAI cu Partidul Comunistilor. PPCD-ul lupta cu mentalitatea comunista, se opune aspiratiilor imperiale ale Rusiei, lupta pentru redobandirea identitatii nationale a romanilor, lupta pentru derusificarea, demankurtizarea si desovietizarea populatiei din fosta RSSM, lupta cu moldovenismul primitiv-ideologie de sorginte stalinista, se pronunta pentru un tratament egal a tuturor minoritatilor, lupta cu comunistii, functionarii corupti si fosilele nomenclaturiste, indifirent de faptul daca sunt in PCRM sau in BMD. Si cel mai important lucru este ca PPCD-ul e unicul partid care duce aceasta lupta consecvent si neezitant.

Marinarul said:
Am o presimtire, ca in orice alt caz PPCD va gasi un dusman pe plac.
Dusmanii PPCD-ului sunt pripasiti in PCRM si BMD, intre care nu exista nici o difirenta: comunisti indoctrinati, agrarieni agramati, hoti si functionari corupti, mankurti si rusopupincuristi, fosile nomenclaturiste, moldovenisti primitivi adunati toti laolalta.


Marinarul said:
Articolele din flux sunt slogane pur electorale si nu vad nici o teza reala de iesire a tarii din criza.
Ce-ai dori sa citesti in Flux? Osanale aduse fostului lider sindicalist Urechean, trimisului TASS la Bucuresti Diacov si principalului comsiomolist Braghis? Laude moldovenismului primitiv al carui adepti sunt Diakov, Braghis, Snegur si Lucinschii? Vorbe dulci ("diplomatice" in limbajul BMD-ist) la adresa Rusiei care a declansat si sustinut conflictul din Transnistria, astfel asigurandu-si ocupatia fostei RSSM.

Iar daca vrei sa citesti "teze reale", lectureaza programul electoral al PPCD-ului.

Marinarul said:
Este doar o chemare la lupta ca intotdeauna, numai ca, nu vi se pare, ca luptatorii au obosit si le trebuie un ragaz?
Lasa ca am facut ragaz de la 91 incoace si uite unde am ajuns, spre deosebire de Tarile Baltice care sunt in Nato si UE, si care nu au luat nici un ragaz!

Marinarul said:
Comunistii au invinuit pana acum Romania si romanismul, de o seama de vreme invinuesc Rusia, pare- se trebuie sa apara alti vinovati. Dar metode reale de stabilizare nu vedem nici acum. Tare mi se pare politica pcrm compatibila cu cea a ppcd. Posibil sa gresesc, dar...!?
Te-am mai intrebat care sunt asemanrile dintre PPCD si PCRM si nu mi-ai raspuns.

Marinarul said:
Dupa exodul nestavilit al populatiei, ma tem ca degraba nu se va avea cu cine si pentru cine lupta!!!
Observati cum acest bmd-ist ignorant acuza nerusinat PPCD-ul de exodul populatiei din Moldova de Est. In opinia acestui moldovenist primitiv, PPCD-ul e de vina ca ex-RSSM a devenit exportatoarea principala de prostituate si rinichi umani in Europa. Esti jalnic ca si orice moldovenist primitiv!
 
Lui Redneck si Co

http://azi.md/news?ID=32663
Ucraina si-a exprimat nedumerirea in legatura cu interzidictia de a intra in Transnistria fara acordul MAE din Moldova
http://azi.md/news?ID=32667
Moscova a cerut Chisinaului sa anuleze restrictiile privind deplasarea in Transnistria a reprezentantilor misiunilor diplomatice si organizatiilor internationale
Nu doresc sa polemizez mai departe pe marginea invinuirilor aduse, caci la mine de acuma s-a ars totul ce a avut de ars - la voi e inca totul inainte - sa dea Domnul sa traiti intr-o tara la care visati!
Doresc doar sa va ma trezesc din euforia revolutiei oranj din Ukraina si prietenia poporului ukrainean in frunte cu dl Iuscenco!
Cam cum se arata aceste doua declaratii ale rusilor si ukrainenilor? Sau poate de acum in Ukraina nu Iuscenco este presedinte? Si de ce credeti, ma rog, ca ukrainenii o sa sustina interesele noastre in Transnistria si nu ale rusilor - contraziceti-ma! Iar visurile lasati-le pentru noaptea ce vine - caci, de, fiecare om viseaza, dar dimineata se trezeste si intra in viata reala! Asa ca mai spalati-va pe ochi, mai fluturati din cap si treziti-va!
 
Sau poate de acum in Ukraina nu Iuscenco este presedinte?
Nu in Ucraina Iuscenko inca nu este presedinte. Va fi de la 23 ianuarie. Oficialul Lubkivski care a facut declaratia respectiva a facut si face parte din guvernul lui Ianucovici si nu al lui Iuscenko.

Si de ce credeti, ma rog, ca ukrainenii o sa sustina interesele noastre in Transnistria si nu ale rusilor - contraziceti-ma!

Ceea ce conteaza e ca interesele noastre coincid cu cele ale UE si NATO in problema data, si devreme ce noua putere de la Kiev doreste integrarea europeana si euroatlantica va fi nevoita sa sustina anume aceste interese si nu cele ale Rusiei.
 
Reamintesc marinarului ignorant (care nu stie ca Iuscenko va deveni presedinte al Ucrainei la 23 ianuarie) ca subiectul Ucrainei si Transnistriei se discuta in alte teme.
 
Inca o data aduc aminte celui cu "zoo" de zicatoarea romaneasca:
"Cucul isi canta numele", de acum inainte o sa-l stiu si pe al tau.
Ce sa mai zic, omul a risipit toate argumentele si a inceput a folosi abilitatile sale mintale, pe care, ma gandesc, tre sa le caute bine pana le va gasi.
Mai cititi ceva interesant despre "avocati"-cameleoni.
http://jurnal.md/articol.php?id=2849&cat=1&editie=
Apropo, nu va pare oarecum straniu ca unii oficiali ukraineni sunt niste "debili" si sinucigasi, cand fac asemenea declaratii nu cu mult timp inaintea inaugurarii sefului. Sau poate ambasadorul Roman e toromac si favorizeaza pe unii, care cica "sunt vrajmasi ai lui Basescu" - credeti ca lumea e plina de netoti? Ceva nu se leaga aici Dlor, asa ca nu tre sa turnati gogosi si visurile de ieri seara, caci astazi deja ne-am trezit.
Iar "prostanacului" i-asi sugera sa-si mai potoleasca ambitiile si sa se comporte mai adecvat, caci nu l-am ofensat. Stiu si eu multe vorbulite "iutisoare", doar ca nu ma cobor la nivel de "ZOO"!
 
In acest mesaj doresc sa va aduc inca niste argumente - pentru cine vor vota basarabenii!
Ieri seara m-au vizitat niste "hulubasi" electorali. Cine credeti? Nu PPCD, nu PSD, nu BMD, - desigur pcrm. Pe ploaie Dlor!!!
Sa vedeti ce obraznicie si tactica kaghebista! Doi barbati - unul pe la vre-o 30, altul poate peste vre-o 50 de ani - cu tot dinadinsul doresc sa-mi calce pragul, la care au fost opriti in scara.
Doriti dialogul? Poftim!(H - hulubasii, S - stapanul)
H1. Imi baga in mana o "foaie volanta" cu Voronin pe ea.
S. "Luati-va foaia si lasati-ma in pace, ca nu pot sa-i sufar pe pcrm-istii astia"
H1. "Dar ce rau v-au facut personal comunistii?"
S. "Aceeasi intrebare si Dtale - dar tie ce bine ti-au facut, sau poate iti platesc ca sa ma vizitezi - asta e alta treaba! Oricum esti platit din impozitele care le achit eu!"
H2. Zimbeste ascuns.
H1. Intentioneaza obraznic sa calce pragul, la care
S. "Du-te omule si iti cauta de treaba, ca la mine mari foloase no sa tragi"
H1. "Dar cati vor vota din familia Dstra?"
Iata de fapt ce il intereseaza pe om. Niste ganduri rele mi-au venit prin cap - oare nu se socot de pe acuma voturile pentru a putea manipula rezultatele?!
S. "Si cam la ce ti-ar trebui aceste date? Esti cu electorala sau cu sondaje?"
H1. "Totusi ia foaia, ce o sa-ti incurce?"
H2. Zimbind "Ia-o, macar vei sterge ceva cu ea!!!"
S. "Ma baieti, cu dansii nu doresc nici fundul sa mi-l sterg, caci nici pana acolo nu au crescut!"
H1 si H2 s-au retras.
Dupa aceea vecinul imi spune, ca au fost si la el. Alt vecin nu le-a deschis usa, altul i-a trimis in locurile de la inceput, etc.
Ei bine, in blocul meu majoritatea sunt oameni din intelectuali si angajati privati, dar cum ramane cu cei ce sug laptele impozitar - pensionarii, slujbele statale etc? Pai iata ei - suta la suta vor vota pcrm, deoarece astia s-au pus deja pe treaba.
Am avut impresia, ca acestia sunt niste bieti angajati ale intreprinderilor si serviciilor de stat, care sunt pusi cu de-a sila sa faca agitatie electorala, caci altfel - adio serviciu, salariu etc! Nu credeti? Atunci cititi link-ul de mai jos - cum se aduna lumea la agitatie "de buna voie"!
http://jurnal.md/articol.php?id=2856&cat=12&editie=
 
Marinarul said:
In acest mesaj doresc sa va aduc inca niste argumente - pentru cine vor vota basarabenii!
Ieri seara m-au vizitat niste "hulubasi" electorali. Cine credeti? Nu PPCD, nu PSD, nu BMD, - desigur pcrm. Pe ploaie Dlor!!!
Sa vedeti ce obraznicie si tactica kaghebista! Doi barbati - unul pe la vre-o 30, altul poate peste vre-o 50 de ani - cu tot dinadinsul doresc sa-mi calce pragul, la care au fost opriti in scara.
Doriti dialogul? Poftim!(H - hulubasii, S - stapanul)
H1. Imi baga in mana o "foaie volanta" cu Voronin pe ea.
S. "Luati-va foaia si lasati-ma in pace, ca nu pot sa-i sufar pe pcrm-istii astia"
H1. "Dar ce rau v-au facut personal comunistii?"
S. "Aceeasi intrebare si Dtale - dar tie ce bine ti-au facut, sau poate iti platesc ca sa ma vizitezi - asta e alta treaba! Oricum esti platit din impozitele care le achit eu!"
H2. Zimbeste ascuns.
H1. Intentioneaza obraznic sa calce pragul, la care
S. "Du-te omule si iti cauta de treaba, ca la mine mari foloase no sa tragi"
H1. "Dar cati vor vota din familia Dstra?"
Iata de fapt ce il intereseaza pe om. Niste ganduri rele mi-au venit prin cap - oare nu se socot de pe acuma voturile pentru a putea manipula rezultatele?!
S. "Si cam la ce ti-ar trebui aceste date? Esti cu electorala sau cu sondaje?"
H1. "Totusi ia foaia, ce o sa-ti incurce?"
H2. Zimbind "Ia-o, macar vei sterge ceva cu ea!!!"
S. "Ma baieti, cu dansii nu doresc nici fundul sa mi-l sterg, caci nici pana acolo nu au crescut!"
H1 si H2 s-au retras.
Dupa aceea vecinul imi spune, ca au fost si la el. Alt vecin nu le-a deschis usa, altul i-a trimis in locurile de la inceput, etc.
Ei bine, in blocul meu majoritatea sunt oameni din intelectuali si angajati privati, dar cum ramane cu cei ce [cenzurat] laptele impozitar - pensionarii, slujbele statale etc? Pai iata ei - suta la suta vor vota pcrm, deoarece astia s-au pus deja pe treaba.
Am avut impresia, ca acestia sunt niste bieti angajati ale intreprinderilor si serviciilor de stat, care sunt pusi cu de-a sila sa faca agitatie electorala, caci altfel - adio serviciu, salariu etc! Nu credeti? Atunci cititi link-ul de mai jos - cum se aduna lumea la agitatie "de buna voie"!
http://jurnal.md/articol.php?id=2856&cat=12&editie=
Si ce ai vrut sa spui cu asta? Nu te supara, da nu mai pune virgula inainte de etc. Tzio spun prieteneste :)
 
Avangardei

Mersi de sfat. Am dorit sa spun ca nu numai eu, ci si toata lumea acum va vota cu acei care cu adevarat vor dori sa se intalneasca cu potentialii alegatori, deoarece televiziunele noastre destepte prooccidentale, promoscovite, procomuniste etc, precum si unele ziare nu doresc sa faca campanie electorala. Sau poate ei de acum stiu ceva, ce nu stim noi, atunci pentru cine votez eu nu mai are nici un sens.
Si inca una. A doua zi dupa vizita pcrm-istilor, am fost vizitat de doua invatatoare de la un liceu municipal, care faceau agitatie electorala in favoarea BMD. De ce sa mint, daca am avut cu cine vorbi si ce vorbi. Nu am stat mult la taclale, dar de una femeile mi s-au plans: o vecina de a mea (de origine slavona) s-a rastit de dupa usa, ca daca nu vorbesc ruseste nici nu au ce discuta. Risc sa incep a primi pietre in cap, ca, adica, BMD si va inrautati mai mult situatia limbii, dar v-am sous ceea ce am auzit.

Si inca una.
PAPUC ŞI CULORILE

Poliţiştilor li s-a interzis să poarte cravate gălbui-oranj


De vreo lună de zile, poliţiştii moldoveni nu mai poartă cravata de culoare gălbuie-oranj, culoarea Opoziţiei ucrainene şi româneşti, preluată, în ajunul campaniei electorale de la noi, şi de PPCD.

Uniforma de fiecare zi a poliţistului moldovean era constituită din cămaşă neagră şi cravată de un galben bătând în oranj, culoare trecută în documentele oficiale ca „bej”. În timpul festivităţilor, respectiva cravată era înlocuită cu una neagră, iar cămaşa neagră cu una albă, în conformitate cu normele adoptate printr-o hotărâre de guvern, la 20 iunie 2000. Astăzi, poliţia are o singură culoare la cravate negru.

Unii dintre poliţişti sunt foarte mulţumiţi: cravatele gălbui-oranj trebuiau spălate des, căci se murdăreau uşor.

Întrebat de ce poliţiştii nu mai poartă vechile cravate, Sergiu Kirniţki, responsabil de relaţii cu publicul de la Comisariatul general de poliţie al municipiului Chişinău, ne-a declarat că scoaterea din uz a acestora a intervenit în urma unei dispoziţii a Ministerului Afacerilor Interne. Dânsul nu ştie din ce motiv s-a renunţat la cravatele de culoarea amintită mai sus. Adjunctul comisarului, Sergiu Cociorvă, nu a dorit să comenteze această dispoziţie, expediindu-ne la serviciul de presă.

Andrei Slutu, şeful Centrului de presă al MAI, ne-a declarat că, pentru moment, nu există o dispoziţie privind schimbarea cravatelor poliţiştilor. „Schimbarea uniformei poate avea loc numai în urma unei hotărâri de guvern”, ne-a declarat şeful Centrului de presă al MAI.

Stranie situaţie: decizia guvernului nu-i, dar poliţia a schimbat deja cravatele...


Natalia Cojocaru,

TIMPUL - prima pagina de miercuri 26 ianuarie.

Uitati-va, Dlor, stiti cine o sa ne scape de urgia rosie - guvernul Tarlev!
Sa ma explic. Comunistii deja au inteles ca culorile galbui-oranj sunt culori ale opozitiei, deci e necesar sa lupte impotriva lor. Comunistii deja au unit opozitia, iar opozitia "cauta pe naiba"! Formati Dlor din opozitie o tabara anticomunista pe cinste, si chiar daca voturile vor fi la limita - se vor putea repeta scenariile ukrainene si romanesti! Iar cu tarabutele voastre de astazi, tipetele si euforiile voastre despre revolutiile oranj, galbene, portocalii, porumbace etc, sunteti absolut ridicoli. Ukraina si Romania a castigat democratie, deoarece s-au luptat doua puteri, doua clase, doua mentalitati - la noi se lupta un taur cu cativa vitelusi, care deja sunt istoviti de datul din copite si cornite unul altuia! Iata daca acesti trei vitei ar bate nu unul in altul, ci toti trei in taur, poate si-l vor da jos!
 
Este, practic, imposibil sa fie creata o alianta. Am in vedere sa fie obtinut un consens. Mai ales ca Rosca a declarat ca "nu colaboreaza cu banditii", iar pe listele BMD figureaza multe persoane pe care el le considera anume banditi. Daca BMD-istii evitau sa includa in aceste liste respectivele persoane poate era altceva. Totusi, o alianta post-electorala nu este exclusa, desi... sa ajungem.
 
Runwarior said:
Este, practic, imposibil sa fie creata o alianta. Am in vedere sa fie obtinut un consens. Mai ales ca Rosca a declarat ca "nu colaboreaza cu banditii", iar pe listele BMD figureaza multe persoane pe care el le considera anume banditi. Daca BMD-istii evitau sa includa in aceste liste respectivele persoane poate era altceva. Totusi, o alianta post-electorala nu este exclusa, desi... sa ajungem.

foarte frumos, acum cat yi campanie, il ataci cu toata forta, dispersand electoratu necomunist, caci asta o facut o defapt rosca, si dupa ce are 4 ani locu in parlament garantat, se apuca de aliante...halal verticalitate

daca rosca chiar e anticomunist, nu tre sa bata in BMD, care are o pozitie identica fata de comunisti ca si ppcd...
tre de vazut lucrurile care ne unesc, nu care ne divizeaza...asta'i inca o porcarie care i'o atribui personal lui iurie ivanovici
 
Back
Top