Dacă vrei să devii tînăr parlamentar, acum ai şansa să te implici !

ITGM

New Member
Parlamentul Tinerilor

Dacă vrei să devii tînăr parlamentar, acum ai şansa să te implici !

Institutul Tineretului Guvernator din Moldova (ITGM) anunţă lansarea programului Parlamentul Tinerilor, sesiunea a II-a. Programul este lansat în parteneriat cu Parlamentul RM, Institutul National Democratic(NDI) şi Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT). Programul „Parlamentul Tinerilor” este implementat cu suportul financiar al Ambasadei SUA la Chişinău şi Ambasada Olandei la Kiev.

În cadrul programului vor participa 71 de tineri, ce vor fi selectaţi în bază de concurs din cadrul organizaţiilor de tineret ale partidelor politice, reprezentanţi ai societăţii civile, liceeni, studenţi şi masteranzi.

Perioada deschisă pentru aplicare este începînd cu astăzi 17 noiembrie 2009 pînă în data de 12 decembrie, orele 12.00. Sunt eligibili să aplice toţi tinerii cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 25 ani din Republica Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană şi UTA Găgăuzia.

Formularul de aplicare îl puteţi găsi pe site-ul www.parlament.md şi Parlametul Tinerilor din Moldova . Formularul completat îl expediaţi prin e-mail pe adresa parlamentul.tinerilor@gmail.com Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Parlamentul Tinerilor este un organ permanent, tinerii deputaţi din cadrul acestuia sunt realeşi în fiecare an. Procedura de selecţie este realizată în baza de concurs al CV-urilor. Comisia de selecţie fiind compusă din reprezentanţi ai Institutului Tineretului Guvernator din Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Institutul Naţional Democratic (NDI) şi Asociaţia pentru Democraţie Participativă (ADEPT).

În cadrul Parlamentului Tinerilor vor fi organizate întîlniri cu toţi liderii politici, lideri de fracţiuni, preşedinţi ai comisiilor parlamentare. Tinerii vor fi instruţi în comunicare publică, activitate parlamentară, elaborarea şi analiza politicilor publice, liderism, etc. Ei vor asista la şedinţele plenare a Parlamentului RM. Pentru o mai buna însuşire a funcţionării legislativului, tinerii vor forma fracţiuni, comisii de lucru şi vor simula activitatea plenară ale Parlamentului. Activitatea Parlamentului Tinerilor va consta din trei componente, prima componentă fiind instruirile, a doua componentă reprezintă simularea procedurii legislative şi cea de a treia dezbaterile în teritoriu. Rezultatul de bază a acestor activităţi fiind asistenţa faţă de Parlamentul RM, tinerii venind cu propuneri de politici publice pe diferite probleme.

Echipa ITGM

067117711

parlamentul.tinerilor@gmail.com

http://parlamentultinerilor.blogspot.com/

http://www.parlament.md/

http://presedinte.md/
 
Fugiti de politica ca dracu de tamaie.....
ramaneti oameni seriosi si integrii......
 
Back
Top