De ce n-a fost invitat Ilaşcu la ceremonia de decorare a "Grupului Ilaşcu"?

Andolino

New Member
„Grupul Ilaşcu” fără Ilaşcu?

Alina Ţurcanu,

TIMPUL

Ieri, s-a împlinit o lună de când ultimul dintre cei patru membri ai „grupului Ilaşcu” a ieşit din temniţele regimului de la Tiraspol. Dar, deşi au aşteptat cu emoţie şi nerăbdare acest moment, nici până astăzi cei patru camarazi de suferinţă nu au reuşit să se întâlnească, să se îmbrăţişeze frăţeşte, să stea împreună la un pahar de vorbă, să-şi verse amarul ultimilor 15 ani şi, poate, să plângă bărbăteşte de bucurie că, gata! s-a terminat totul…

Urmau să se reunească la Chişinău, la câteva zile după eliberarea lui A. Ivanţoc şi T. Petrov-Popa şi să apară, toţi patru, la Clubul de presă. Dar, n-a fost să fie, deşi Ilaşcu sosise la Chişinău. Nu pentru că nu şi-au dorit ei, ci pentru că nu au dorit alţii ca întâlnirea să se producă.

Pe rând şi separat, cei patru au fost intoxicaţi de „binevoitori”, care mişunau în acele zile - când la Bucureşti, când la Chişinău - cu un singur scop: să disperseze „grupul Ilaşcu” sau, mai exact, să-l scoată din formula „eroii de la Nistru” pe Ilie Ilaşcu.

Se pare că păpuşarii reuşesc să tragă sforile şi la cele mai înalte niveluri, fără ca cei de sus să-şi dea seama că sunt atraşi în jocuri de culise. Or, chiar dacă era absolut firesc, cei patru nu au fost alături nici marţi, cu prilejul decorării, la Palatul Cotroceni, a trei dintre ei cu „Steaua României”. La întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu „grupul Ilaşcu” a fost… fără Ilaşcu, ceea ce i-a făcut pe cei câţiva oameni de cultură din România prezenţi la ceremonie să se întrebe, nedumeriţi: „Dar unde-i Ilaşcu?”. Oricât ar părea de straniu, Ilaşcu n-a fost invitat la Cotroceni. Senatorul român explica ieri pentru „Cotidianul” că a încercat să ajungă la ceremonie, dar a fost avertizat că fără invitaţie nu va putea intra, iar purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti, Valeriu Ţurcan, afirma că „cei trei au stabilit lista de invitaţi”. Se pare însă că Ţurcan ori minte, ori s-a lăsat minţit de cineva. Căci nu puteau „cei trei” să-i includă în listă pe 36 de reprezentanţi ai partidului lui Mihai Ghimpu, pe mulţi dintre care îi vedeau pentru prima dată în viaţă, şi să uite de Ilie Ilaşcu. Liderul „grupului Ilaşcu” nu a fost lăsat să se vadă cu camarazii săi nici la vila guvernamentală, unde aceştia au fost cazaţi şi unde n-au avut acces nici alte persoane care ar fi dorit să le vorbească.

Pare ciudat şi faptul că în listă nu a încăput niciun om de cultură dintre cei care i-au aşteptat „la hotarul” de la Nistru pe Andrei şi Tudor, niciun ziarist din RM. Nu a fost inclusă nici măcar colega de la „Ziarul de gardă”, Alina Radu, o prietenă apropiată a familiei Ivanţoc, singura ziaristă invitată la prima cină de familie, din sâmbăta eliberării lui Andrei. Stranie maniera „a la misiune secretă”, în care a fost pregătită şi organizată vizita celor trei foşti deţinuţi politici la Bucureşti… Senatorul PRM Ilie Ilaşcu declara ieri în „Cotidianul” că izolarea sa este cauzată de luptele politice din România. Iar pe forum, un cititor scria: „Indiferent din ce partid face parte, Ilaşcu a fost condamnat la moarte pentru aceleaşi lucruri pentru care au fost decoraţi cei trei eroi, deci normal şi de bun-simţ era să fie invitat”. Noi însă credem că nu atât luptele politice din România sunt la mijloc, cât ura unor politicieni de pe la noi faţă de Ilie Ilaşcu şi dorinţa altora de a-şi face niţică imagine politică pe seama „grupului Ilaşcu”.

http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=566&idRubric=5889&idArticle=14197
 
1. Ilascu este senator din partea PRM.
2. PRM este inamic declarat al lui Basescu.
3. Ai fi vrut ca Ilascu sa-l umbreasca pe Basescu? Care si asa, bietul de el(Basescu) abia isi stapanea plansul(plange la comanda) de emotie si de mila baietilor din grup. Fire sensibila, nu-i asa?
 
Deus Ex;190943 said:
Bai Rapax,nu-ti ajung forumurile din Romania sa-l balacaresti pe presedinte?Lasa-i pe basarabeni in pace,ca ei nu-s niste tradatori vanduti ca tine mafiei lui Patriciu,Iliescu si Tariceanu.Vrei sa-i otravesti si pe ei?Deocamdata Basescu e cel mai iubit politician din Romania,care vrea intr-adevar sa faca ceva pentru romanii de rand,nu ca oligarhii tai,pe care-i intereseaza doar afacerile lor si nu dau doi bani pe ceilalti.Iti place sau nu,asta e situatia.Ne vedem la alegeri,o sa vedem atunci cum romanii va vor da niste suturi in dos.

Si VC Tudor are discursuri antimafie, ar putea fi buni colegi de salon. Produsul care incerci sa-l vinzi este expirat. Eu nu vad ca Rapax sa faca lobby pentru "mafia lui Patriciu,Iliescu si Tariceanu", ci spune adevarul despre Basescu sau te conduci dupa deviza 'cine nu este cu noi - este impotriva noastra'? Mult stimabilul tau presedinte care a "demisiona" cu ajutorul rusilor guvernul Ciorbea, care a "elibera" jurnalistii din Irak, care isi cinsteste vechii colegi din SRI, etc. daca ar fi avut ocazia - personal i-ar fi "inchis, sechestrat, rapit" pe cei 3 eroi de la Nistru ca apoi miraculos sa-i "elibereze". Mare populist! Citeste: Raportul Ohanesian-Partea 1 - http://andreibadin.blogspot.com/2007/04/raportul-ohanesian-partea-1.html Raportul Ohanesian-partea 2 - http://andreibadin.blogspot.com/2007/04/raportul-ohanesian-partea-2.html Raportul Ohanesian 4: PD, spionajul rusesc şi agenţii SIE de la Stockholm - http://andreibadin.blogspot.com/2007/05/raportul-ohanesian-4-pd-spionajul.html Raportul Ohanesian 4 (partea 2): Muşuroiul din SIE - http://andreibadin.blogspot.com/2007/05/raportul-ohanesian-4-partea-2-muuroiul.html Raportul Ohanesian 4, partea 3: Diplomaţii-securişti - http://andreibadin.blogspot.com/2007/06/raportul-ohanesian-4-partea-3-diplomaii.html EXCLUSIV: Dezvăluiri despre culisele răpirii din Irak- Raportul Ohanesian partea 5 - http://andreibadin.blogspot.com/2007/06/dezvluiri-despre-culisele-rpirii-n-irak.html Lista ambasadorilor: Securişti, consilierii lui Băsescu, Tăriceanu, Iliescu şi Năstase, dar şi fiica Siminei Mezincescu - http://andreibadin.blogspot.com/2007/07/lista-ambasadorilor-securiti.html Revenind la tema: Cine vrea să dezbine grupul Ilaşcu? - http://andreibadin.blogspot.com/2007/07/cine-vrea-s-rup-grupul-ilacu.html
 
adrenalina;191071 said:
cine ii andrei babin, dimon? ca sa pot sa imi dau seama cat de credibila este sursa.

Andrei Bădin - http://www.blogger.com/profile/00392825415831132924 Ovidiu Ohanesian este bine cunoscut si nu trebuie prezentat. Prima parte a Raportului Ohanesian se poate gasi si aici - http://www.exprimare.org/homepage.php?subaction=showfull&id=1170337903&archive=&start_from=&ucat=6& Toate bune si frumoase: culoarea se schimba, puterea ramane aceeasi - FSN. Vin ai nostri, pleaca ai nostri - noi ramanem tot ca prostii. Rog sa urmariti partea a II-a si a III-a a emisiunii de la Antena 3 despre grupul Ilascu - http://www.antena3.ro/ramuri/primaed_02_07_2007.ram Sincer imi pare rau de Ilie Ilascu, se vede ca l-au marcat profund anii de detentie altfel nu intelege atitudinea lui actuala si apartenenta la PRM. Oricum merita si el sa fie decorat. Si sper sa-si revina.
 
Nu stiu, nu mai imi vine sa il cred pe Ilie Ilascu. De cand a intrat in PRM, se poate spune ca a cam luat-o pe aratura. Asta lasand la o parte faptul ca eu nu pot pricepe cum un patriot roman din Basarabia ar putea intra in PRM, un partid de securisti, nomenklaturisti si propagandisti ai lui Ceausescu. Ma depaseste.
 
Back
Top