De ce n-a reactionat nici un partid din Moldova?

Superboy

Member
Nici macar acelasi Chirtoaca!

In timp ce Voronin a semnat la Moscova documentul care amina retragerea trupelor rusesti pina la solutionarea conflictului, cu alte cuvinte pe un termen nedefinit.
Tiraspolul a devenit parte egala cu drepturi depline, in timp ce pina acuma Chisinaul spera ca Tiraspolul sa se multumeasca cu statutul de autonomie in cadrul Moldovei. Se pornea de la ideea ca Rusia trebuie sa-si retraga neconditionat armata si munitiile de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a asigura solutionarea cu succes a conflictului. Acuma este exact invers! Rusii nu se mai retrag decit dupa 'solutionarea definitiva' a conflictului.

Si nici un partid sau societatea civila n-a reactionat! Amintiti-va cum a reactionat lumea cind Voronin era gata sa semneze memorandumul Kozak la sfirsitul lui 2003 !
Ce s-a intimplat cu Chirtoaca, Filat, Urechean? In loc sa condamne si sa reactioneze astia isi fac campania electorala... Ei macar au habar de ceea ce s-a intimplat pe 18 martie la Moscova?

Cred ca si in cazul in care Voronin semna la Moscova un memorandum kozak-2 acestia n-ar fi reactionat pasindu-le nu de soarta Republicii Moldova ci de mandatele pe care or sa le aiba in parlament.

Lui Chirtoaca nu-i pasa ca trupele rusesti nu se mai retrag din Transnistria vreodata? El nici habar n-are ce s-a intimplat pe 18 martie la Moscova, el isi face campanie electorala in Romania it timp ce trupele rusesti tocmai au fost legalizate!
 
Intrebarea e de ce nici un partid nu protesteaza pe subiectul legalizarii prezentei rusesti in Moldova in conditiile in care ar putea folosi aceasta ca sa revolte lumea si sa ingoape definitiv comunistii si pe Voronin?

De ce stapinii din Romania , UE si NATO ale asa-ziselor partide din MD care-s pro-europene care pledeaza cica pentru integrarea euroatlantica, de ce nu reactioneaza Miscarea Actiunea Europeana, Petrenco care cu 1 an in urma facea un miting in care 'avem o optiune prin nato-n uniune', de ce nu reactioneza ceilalti Pavlicenco &co? fara sa mai vorbim de PL, PLDM sau AMN...
Caci PPCD, PSD sau UCM e clar ca-s de partea lui Voronin in aceasta privinta.

Dar totusi acest subect al legalizarii de catre Voronin a prezentei rusesti putea fi folosit impotriva comunistilor organizind mitinuri si proteste impotriva armatei rusesti asa cum faceau tot felul de partide pro-europene asta toamna de exemplu! Ce s-a schmbat de atunci? De ce asa-ziselor partide pro-europene nu le pasa ca armata ruseasca a fost legalizata pe 18 martie? Si nici macar nu se revolta in aceasta privinta in timp ce ar putea folosi asta impotriva lui Voronin asa cum s-a facut in toamna 2003 cind Voronin era cit pe ce sa semneze memorandumul Kozak?!!!!

Dar celelalte partide? MAE, PL, PLDM , AMN?
Nici macar aceste partide pro-europene nu se opun ocuparii de catre armata ruseasca a unei parti din teritoriul Republicii Moldova. In timp ce ar putea folosi cu succes impotriva comunistilor si a lui Voronin ca sa dea jos de la putere pentru totdeauna comunistii. De ce nu se opun ocuparii militare rusesti cind ar putea folosi tradarea de tara a lui voronin impotriva lui?
 
Mai frate AMN PLDM si celelalte partide despre care ai vorbit tu nu au reacţionat doar din simplul motiv că sunt pro ruse si joacă interesele rusiei in Moldova.
Iar despre mitingurile din 2003 ar fi fost bine sa recunoşti că au fost organizate de către PPCD însă atunci ţie si altor aşa zişi patrioţi nu vi s-a părut importante si aţi hotărît că atunci nu se merită sa îi votezi. Iar acum te plîngi că lumea nu face mitinguri si că nici un partid nu protestează.
Tu si alţii aţi ales situaţia asta.
Iar chirtoacă pe care tu îl elogiezi nu e decît un tînăr cu ambiţii dar fără de experienţă, e un tînăr dus de nas de alţi hoţi.
Iar partidele care acum un am strigau in gura mare vrem in nato si ue acum tac doar pentru că campaniile lor sunt finanţate de federaţia rusă. Atîta tot! Multă pricepere nu trebuieşte ca să înţelegi aceste lucruri.
 
Superboy;220081 said:
Si nici macar nu se revolta in aceasta privinta in timp ce ar putea folosi asta impotriva lui Voronin asa cum s-a facut in toamna 2003 cind Voronin era cit pe ce sa semneze memorandumul Kozak?!!!!

Ar fi foarte interesant să aflu cum au fost folosite mitingurile din 2003 împotriva PCRM?
 
Dar celelalte partide? MAE, PL, PLDM , AMN?

iar aceste partide sunt partide care joacă interesele ruseşti crezînd că astfel vor fi in stare să-şi protejeze şi interesele liderilor fiecărui partid. Filat a demonstrat o dată capacitatea sa de a privatiza totul şi de a distruge economia ţării inclusiv prin privatizări dubioase dar si vînzări de companii care de fapt erau rentabile si care sprijineau economia ţării. Eu nu cred el că mai merită o şansă.
Urechean a demonstrat deja capacităţile sale in calitate de primar de Chişinău.
 
Zii de ce crezi că Chirtoacă ar fi in stare sa reacţioneze... Ce a făcut el in calitate de primar pentru al aprecia ca salvator al naţiei.
 
lazu22;220085 said:
Zii de ce crezi că Chirtoacă ar fi in stare sa reacţioneze... Ce a făcut el in calitate de primar pentru al aprecia ca salvator al naţiei.

Macar sa protesteze, sa organizeze mitinguri (ca in cazul caravanei retragerii trupelor rusesti de asta toamna). In felul acesta PL sau MAE ar putea miza pe alegatorii pro-europeni si antirusi care nu doar ca nu simpatizeaza armatei rusesti si regimului de la Tiraspol ci din contra nutresc sentimente anti-rusesti, pro-occidentale proromanesti etc.
 
Vad ca esti pepecedist, de asta voi incheia aici discutia. Nu sunt adept, simpatizant sau agitator al niciunui partid. In 2005 am votat PPCD-ul dar e clar ca a fost o greseala. Coalitia dintre PCRM-PPCD (guvernarea actuala care vor sa pastreze acest parteneriat si sa preia iarasi puterea, a fost folosita cu dibacie de Moscova , in cele din urma Moscova obtinind ce doreste: trupele rusesti nu mai pleaca din Transnistria decit dupa solutionarea definitiva a conflitului. Cu alte cuvinte asa persoane dubioase ca Socor si Rosca au fost folosite de Rusia ca sa faca jocurile Moscovei.

Ma intreb daca Fluxul , EuTV care 'simpatizeaza' cu Rosca vor recunoaste vreodata ca Voronin a tradat Moldova sau vor continua si mai departe sa-i tina pantalonii lui Voronin? Praporscic, Burciu si ceilalti vor continua sa mai indoctrineze ,prosteasca si sa minta populatia ca si pina acuma? EuTV, Moldova-1, NIT, N4 cu dezinformarea si propaganda lor .
Jos VoRosca
 
lazu22;220083 said:
Ar fi foarte interesant să aflu cum au fost folosite mitingurile din 2003 împotriva PCRM?

Ce s-ar fi intimplat cu Voronin in 2003 daca ar fi semnat memorandumul Kozak? Ar fi avut soarta lui Shevarnadze din Georgia exact din aceeasi perioada. De asta s-a temut Voronin si n-a semnat, caci Rosca ar fi preluat puterea pur si simplu printr-o revolutie ca si Saakasvili, iar Voronin ar fi fost nevoit sa fuga la Moscova.

Insa Rosca si-i tradat alegatorii atunci cind l-a votat pe Voronin presedinte. Eu cind am votat PPCD-ul in 2005 nu am votat ca sa vina iarasi comunistii la putere.
De asta toata lumea il uraste acuma pe Rosca care are iarasi de gind sa formeze acest 'parteneriat' cu comunistii, cum zicea joi Socor: el spera sa vada la guvernare dupa 5 aprilie PCRM-ul in coaltie cu PPCD-ul.

Din aceasta cauza PPCD-ul nu trebuie sa intre in parlament si fii sigur ca nu va mai intra sa-i tina iarasi pantalonii lui Voronin.
Acesta va fi sfirsitul guvernarii comuniste care va intra in opozitie si totodata sfirsitul politic al PPCD care nu va trece pragul electoral.

Eu nu am de gind sa fac agitatie pentru nici un partid politic dar sa fii sigur ca-s impotriva regimului autoritar impus de comunisti care-si va gasi sfirsitul in aprilie 2009. Din doua rele aleg cel mai putin rau de asta trebuie sa piarda comunistii iar coalitia dintre PL, PLDM si AMN vor forma guvernul si vor alege presedintele.
Si vrei sa spui ca PLDM si AMN sunt partide mai prorusesti decit comunistii? Mai prorusi decit Voronin care tocmai a tradat Moldova pe 18 martie semnind documentul prin care armata rusa nu se mai retrage din Moldova? Si cum va reactiona PPCD? Te intreb: vor continua Burciu, Praporscic sau Nastase sa justifice in continuare cele facute de Voronin?
 
Zici ce a trădat!
Zii care din revendicările PPCD au fost trădate.


iar Oamenii din PL PLDM AMN au demonstrat dibăcia lor de a conduce ţara. Astfel majoritatea din ei au fost la guvernare si au deţinut funcţii de conducere ca miniştri si alte funcţii importante in perioada 1997 - 2001. Si ce a fost atunci! Eu nu vreau sa mă întorc in acele timpuri cînd am mîncat pesmeţi, mă încălzean de la o sticlă de apă si învăţăm de la lumină lămpii de gaz. Anume aceşti oameni pe care pui tu mari speranţe au avut grijă de fi atunci si au lăsat lumea să stea in întuneric, fără lumină caldura si salarii. Eu nu mai vreau aşa viaţa.
Acum cel puţin sunt fericit că noi nu suntem in aceaşi situaţie ca si ucraina. De asta apreciez stabilitatea de acum din Moldova.
 
am mîncat pesmeţi, mă încălzean de la o sticlă de apă si învăţăm de la lumină lămpii de gaz
o cana de ceai si o coaja de paine... sta lenin cu gandul la tine, copil moldovean ((-: asta-i ujas... chiar numa' pesmeti? da' din ce sat esti? da' de 12 puncte a lui Iuri 'Vanich ai auzit ceva? cati ani ai? da de goblin ai auzit? stii expresia lui favorita?
 
Back
Top