De ce presa straina tace?

Superboy

Member
Nimeni parca nici n-ar sti despre faptul ca sint arestati tinerii si nu se stie ce se intimpla cu ei!
Joi spre vineri noaptea a fost arestat un coleg de grupa care chiar n-are nici o vina, unica lui greseala a fost ca a protestat pasnic. Unde a fost dus, ce s-a intimplat cu el nu se stie ! Iar presa internationala tace ! De ce ?
Parca ar fi instaurat regimul lui Pinochet! Unde sint dusi studentii arestati? Cind or sa fie eliberati? Iar comunitatea internationala se preface ca nu vede nimic !
 
Se pare ca criza economica a cauzat un val destul de puternic de apatie in occident fata de evolutiile politice in alte parti a lumii. Eu credeam ca media internationala ignoreaza doar Republic Moldova, insa chiar cand o suta de mii de protestatari au manifestat la Tibilisi, aceasta stire a fost complet ingropata.
 
Evenimentele din Republica Moldova au fost relatate în presa din străinătate!!!
S-a scris la CNN (ce-i drept cam puţin), BBC-ul a prezentat live în data de 7 aprilie, presa românească a fost în teren (cu preţul arestărilor şi intimidărilor), presa rusească a prezentat în felul ei evenimentele etc., dar să nu vă aşteptaţi la un mare tam-tam în mass-media occidentală ... pentru că foarte puţini cunosc măcar ce este şi unde se află Republica Moldova, nemaizicând despre situaţia internă ... deci NU LE PASĂ!!!
Evenimentele vor fi luate mult mai în serios abia atunci când Băsescu îşi va exprima o opinie oficială în acest sens şi când instituţiile europene vor fi chemate de către România să ia o poziţie dură faţă de comunişti pentru că au procedat într-un mod nedemocratic împotriva cetăţenilor UE.
 
Ştiri Antena 3 » Ştiri Republica Moldova » Românii pot călători în Moldova numai cu invitaţie din partea Ministerului de Interne moldovean
Românii pot călători în Moldova numai cu invitaţie din partea Ministerului de Interne moldovean
11 aprilie 2009 15:20 | 3 comentarii |
Nota 4 / 4 voturi
Slab
Satisfacator
Bun
Foarte bun
Excelent!

* Comentează
* Trimite prin YM
* RSS Republica Moldova

Vama

Foto: Antena 3

Cetăţenii români pot intra în Republica Moldova doar pe baza unei invitaţii, eliberate de Ministerul de Interne de la Chişinău, valabilă timp de 30 de zile. Instituţia are însă dreptul să refuze cererea, fără a-şi motiva decizia. Cei care solicită viză trebuie să aibă paşaport valabil cel puţin şase luni, o fotografie, invitaţia eliberată de Biroul de Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi bilete de călătorie dus-întors sau, în cazul deplasării cu un autoturism, certificatul de înmatriculare şi asigurarea.

Viza ar urma să fie eliberată în termen de cinci zile lucrătoare. Nu au nevoie de viză posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, şi nici persoanele care deţin dubla cetăţenie moldoveană şi română.

Persoanele cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, pot călători în Republica Moldova fără viză, pe baza unui paşaport moldovenesc valabil.

Antena3.ro
 
Ştiri Antena 3 » Ştiri Republica Moldova » Republica Moldova. O bătrână a fost arestată pentru huliganism şi blocarea trenurilor
Republica Moldova. O bătrână a fost arestată pentru huliganism şi blocarea trenurilor
11 aprilie 2009 20:27 | 0 comentarii |
Nota 0 / 0 voturi
Slab
Satisfacator
Bun
Foarte bun
Excelent!

* Comentează
* Trimite prin YM
* RSS Republica Moldova

Tren

Foto: Intact Images

O femeie în vârstă de 58 de ani din Republica Moldova a fost pusă sub acuzare, pentru huliganism şi blocarea trenurilor, în localitatea Bălţi. Pentru simplul fapt că a întrebat un mecanic de locomotivă de ce nu circulă trenurile pe ruta Bălţi - Ungheni, a fost reţinută de poliţie pe motiv că se afla între liniile de cale ferată şi blochează traficul.

Informaţia apare în presa din Republica Moldova. Mai mult, unul dintre poliţişti susţine că sacoşa pe care o avea femeia, cu sigla unui supermarket din România, ar fi fost dovada provocării.

Autorităţile moldovene au efectuat o serie de reţineri în ultimele zile, ca urmare a acţiunilor de protest care s-au desfăşurat în centrul Chişinăului. Au fost vizaţi în special cei care au participat efectiv la evenimente, dar şi jurnaliştii şi alte persoane.

Antena 3
 
Back
Top