Declaratia PPCD cu rivire la homosexualitate

noogen

New Member
IURIE ROSCA, PRESEDINTE PPCD, VICEPRESEDINTE AL PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA
DECLARATIA FRACTIUNII PPCD
15 MAI 2008


Stimati colegi,
Onorata asistenta,

Am considerat de datoria mea sa ies la aceasta inalta tribuna pentru a face publica pozitia crestin-democratilor in legatura cu manifestarile tot mai agresive si mai nerusinate ale unor grupuri marginale ale societatii noastre de a impune societatii practicile sexuale anormale ca pe o normalitate. Exista anumite curente in lume care urmaresc surparea temeliilor morale ale societatii si care cauta sa penetreze si sa se raspândeasca si in societatea noastra. Recenta tentativa de a organiza o asa-numita parada a homosexualilor si a lesbienelor in centrul Chisinaului este o dovada scandaloasa in acest sens. Am urmarit cu atentie reactiile critice ale celor care se declara victime ale intolerantei, ca si ale pretinsilor aparatori ai drepturilor omului impotriva lui Dumnezeu si a creatiei Lui.

Tot aici as remarca si usurinta cu care o parte a presei devine instrument de manipulare a acestor grupuri zgomotoase care ataca morala publica. O astfel de lipsa de discernamânt se explica prin atitudinea potrivit caruia intr-o democratie fiecare poate sa faca orice.

Sa nu uitam, insa, ca Republica Moldova este una dintre cele mai religioase si mai crestine tari din Europa. Statisticile arata ca circa 98% din populatia tarii noastre marturiseste credinta crestina ortodoxa, alaturi de fratii catolici, baptisti sau de alte confesiuni crestine. Celelalte culte religioase sunt si ele promotoare ale unor valori morale traditionale, pe care se si intemeiaza o societate care vrea sa dainuie in timp. Nimeni nu impiedica in tara noastra, nici legile, nici practica activitatii organelor de stat, ateismul sau lipsa oricarei credinte religioase. Si totusi, noi, ca reprezentanti ai poporului, avem datoria morala sa reprezentam interesele majoritatii covârsitoare a oamenilor care ne-au adus in aceasta sala prin votul lor si care au convingeri moral-religioase.

Partidul Popular Crestin Democrat impartaseste viziunea crestina asupra omului si a lumii ca opera a lui Dumnezeu. Dumnezeu-Creatorul ne-a creat pe noi, creaturile lui, dupa chipul si asemanarea Sa, ne-a facut fiinte responsabile in fata Lui si ne-a dat legile morale de organizare a societatii. Insasi morala ca sentiment al raspunderii omului este o derivata a sentimentului religios, iar noi ca oameni de stat avem datoria sa veghem la asigurarea moralei publice.

Manifestarile de genul celor care s-au consumat recent in centrul capitalei sfideaza morala publica si legile tarii. Mai grav, astfel de actiuni ale celor care isi zic de orientare netraditionala ataca in mod direct institutii fundamentale ca FAMILIA, BISERCA SI SCOALA.

Iar in felul acesta sunt atacati copiii nostri, este agresat viitorul acestei tari. Legile tarii noastre la acest capitol sunt perfect euroconforme, statul apara dreptul la intimitatea vietii private, inclusiv la astfel de ocupatii care in mod obisnuit trezesc reactii de repulsie. Insa una este intimitatea vietii private si cu totul altceva este invadarea ostentativa a spatiului public cu asemenea manifestari de sfidare a bunului simt. Iata de ce cred ca acei cetateni acre au reactionat activ si pasnic impotriva grupului care a descins in piata a fost perfect justificata.

Sa nu uitam, dragi colegi, ca una din sarcinile de baza ale statului consta in asigurarea perpetuarii poporului sau. De aceea, pentru noi, de o prima importanta este protectia a familiei, ceea ce presupune asigurarea dezvoltarii sanatoase din punct de vedere fizic si psihic a copiilor.

De mentionat este faptul ca art. 48 din Constitutia Republicii Moldova stabileste foarte clar ca „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, pe egalitatea lor in drepturi si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.” Astfel, este evident ca activitatea ONG Gender Doc-M sfideaza litera si spiritul Legii supreme a societatii si statului, pledând pentru legalizarea asa-ziselor casatorii homosexuale. Si mai grav este faptul ca aceasta organizatie chiar a simulat un fel de oficiere a unei casatorii intre doua persoane de acelasi sex aratând astfel ca pledeaza pentru desfiintarea institutiei familiei, asa cum astazi aceasta este acceptata de intreaga noastra societate.

Promovarea si aplicarea acestei ideologii in unele state s-a rasfrânt negativ asupra institutiei familiei si a perturbat temeliile armoniei sociale. Se stie de asemenea ca multi dintre purtatorii virusului HIV/SIDA sunt homosexualii.
Multimea cazurilor de abuzare sexuala a copiilor care se constata acum in unele tari din occidentale, reprezinta o consecinta directa a unei viziuni eronate asupra sexualitatii. Iata de ce trebuie sa-i protejam pe copii nostri de propaganda facuta de unii ONG-isti, precum si de unele institutii mass-media, care le perturbeaza viata.

Noi nu avem intentia de a discrimina persoanele adulte care simt o tendinta homosexuala. Avem tot respectul pentru fiecare persoana, care are discernamânt si alege in mod liber modul in care isi traieste viata. Ceea ce insa nu trebuie sa uite nimeni este faptul ca pentru modul in care uzam de libertatea noastra vom raspunde, fiecare in parte, in fata Lui Dumnezeu. Dragi colegi, fac apel catre toate partidele politice, catre institutiile mass-media, catre intreaga societate civila sa manifestam raspundere si solidaritate in apararea copiilor nostri, a familiei si a moralei publice. Aici nu e loc nici de competitie politica, nici de indiferenta.

Sexualitatea este o chestiune intima, care tine de viata privata a fiecaruia si este amoral sa transformi o chestiune intima in subiect de propaganda homosexuala si de demonstratie publica. Atunci când unii incearca sa organizeze parade ale homosexualilor, trebuie mai intâi sa se intrebe daca nu cumva asemenea evenimente publice, nemaiintâlnite in istoria Republicii Moldova, sunt de natura sa ii sfideze in mod obraznic pe cetatenii formati in cultura noastra crestin-ortodoxa care este a majoritatii absolute, majoritate care este in consens de viziune asupra moralei cu celelalte culte din tara noastra.

Constitutia Republicii Moldova prevede clar in art. 28 ca „Statul ocroteste viata intima, familiala si privata”. Consideram ca aceasta garantie constitutionala este mai mult decât suficienta pentru cei care decid sa aiba o viata sexuala devianta. Pentru asta ei nu pot fi discriminati. Dar noi nu putem admite ca integritatea spirituala, morala si psihica a copiilor nostri sa fie pusa in pericol de cineva care, fiind mânat de porniri deviante, incearca sa creeze precedente abominabile in tara noastra.

Homosexualitatea reprezinta un esec moral si existential, prin pierderea menirii omului de a se implini pe sine insusi prin urmasi. Prin actul creatiei Dumnezeu a dat viata barbatului si femeii, imprimându-le menirea de a fi "un singur trup", in scopul perpetuarii neamului omenesc. In fata acestei realitati evidente, homosexualitatea reprezinta un abuz lipsit de finalitate, un esec al instinctului de conservare a speciei umane.

Dragi colegi, am fost si trebuie sa ramânem crestini, responsabili de faptele noastre in fata Lui Dumnezeu. Iar consensul national in privinta integrarii europene nu poate fi o scuza pentru stimularea unor astfel de manifestari care aduc atingere convingerilor noastre religioase si morale, ca si obligatiei statului de a proteja familia, copiii si morala publica.

Va multumesc.
 
IAta barbati adevarati care au forta sa spuna lucrurilor pe nume.
Ma mandresc cu asa lideri in fruntea tarii.


Familia traditionala este comoara noastra pe care trebuie s-o aparam. Si nici un fel de integrare europeana nu poate submina institutia familiei.

Domnul sa va binecuvanteze!
 
cu toate ca nu mai sunt nici membru nici macar simpatizant ppcd, voi spune Bravo İuri ivanovici!
trebuie sa ne aparam moralitatea!
suntem un stat de oameni liberi si nu trebuie ca liberatea sa ne fie sfidata de homosexuali si alte grupuri perverse( si sa nu ne temem de asa cuvinte)
Dumnezeu e cu fiecare din noi!
 
Interesant discurs, dar primul gind care mi-a venit in cap este "nu votez pentru un partid care spune ca biserica este unul din pilonii pe care se sprijina societatea". Mi se pare ca Rosca pune keyword'urile {"Dumnezeu", "biserica", "sfint", "religie", "creator"} la fiecare pas, de parca ar face search-engine optimization a unui site. Desigur, "98% de crestini din Moldova" [citation needed] isi primesc doza lor de placere, iar ceilalti cauta butonul "report abuse" (-;

Nu zic ca nu sunt de acord cu el, sau ca sunt de acord cu homosexualii, dar nu pot sa nu observ cum cineva foloseste orice oportunitate pentru a promova propria agenda.

Ramine totusi o problema fara solutie. Da, la baza familiei e un barbat si o femeie; iar constitutia apara si intimitatea fiecaruia. Dar cum ramine cu suprimarea vocii care spune "eu sunt homo"? Cum ramine cu libertatea exprimarii?

Eu pot sa ies in centrul orasului si sa spun "zwehen stuck, zvei vielen draft", pot sa spun "for star in stars: print star", pot sa spun "asculta-ti inima"; si de ce ma rog sa nu pot spune "eu sunt homo" (chiar daca nu sunt)?
 
romen;210508 said:
suntem un stat de oameni liberi si nu trebuie ca liberatea sa ne fie sfidata de homosexuali si alte grupuri perverse....
Exact! Bravo! Libertatea e cuvantul potrivit aici...:D. Dupa cum vad apara orice vrei dar nu libertatea.
 
daca Chirtoaca nu ar fi refuzat desfasurarea paradei gay-lor, precis tipul ista barbos ar fi facut aluzii ca si Chirtoaca e gay...

Cit de plicticos a devenit iurie roska...
 
gr8dude;210529 said:
Interesant discurs, dar primul gind care mi-a venit in cap este "nu votez pentru un partid care spune ca biserica este unul din pilonii pe care se sprijina societatea". Mi se pare ca Rosca pune keyword'urile {"Dumnezeu", "biserica", "sfint", "religie", "creator"} la fiecare pas, de parca ar face search-engine optimization a unui site. Desigur, "98% de crestini din Moldova" [citation needed] isi primesc doza lor de placere, iar ceilalti cauta butonul "report abuse" (-;

Nu zic ca nu sunt de acord cu el, sau ca sunt de acord cu homosexualii, dar nu pot sa nu observ cum cineva foloseste orice oportunitate pentru a promova propria agenda.

Ramine totusi o problema fara solutie. Da, la baza familiei e un barbat si o femeie; iar constitutia apara si intimitatea fiecaruia. Dar cum ramine cu suprimarea vocii care spune "eu sunt homo"? Cum ramine cu libertatea exprimarii?

Eu pot sa ies in centrul orasului si sa spun "zwehen stuck, zvei vielen draft", pot sa spun "for star in stars: print star", pot sa spun "asculta-ti inima"; si de ce ma rog sa nu pot spune "eu sunt homo" (chiar daca nu sunt)?

Foarte simplu: limitele libertatii de exprimare sunt dictate de normele morale din societate. Noi nu traim in anarhie unde libertatea e de dragul libertatii.
Libertatea nu e un obiect ci o posibilitatea de "a face ceva". Acum vezi, aceste "ceva" corespunde necesitatile comunitatii in care te afli?
De ex: s-ar permite manifestatia cuiva cu steaguri fasciste, sau a pedofililor, zoofilor, partizanii legalizarii drogurilor si armelor?
Libertatea de exprimare nu este o dogma si atunci cand este invocata trebuie sa ne intrebam: aduce aceasta un folos societatii?
Daca nu, care este rationalitatea existentei ei?
 
Corect militant! Sa interzicem libertatea! Doar e impotriva necesitatii comunitatii. Sa-i inchidem pe toti intr-o cusca(dar sa nu uitam de un popa ceva, ca ala e pentru societate):D. Or comunitatea e facuta din oameni si nu e o notiune abstracta cu care sa arunci in stanga si in dreapta. Comunitatea nu esti doar tu si prietenii tai dar si eu si prietenii mei. Iar daca noi preferam sa ascultam Metallica in loc de Sulac nu ai tu nici un drept sa o interzici.

Si nu mai amesteca tu libertatea cu ilegalitatea. Sa vinzi droguri inseamna sa faci daune altora. Sa te tatuezi inseamna, in cel mai rau caz, sa-ti faci daune tie, si poti s-o faci... viata ta, de ce sa ti-o interzic? Doar ca nu-mi place sa te vad tatuat? Si acest rationament se aplica in toate situatiile.

Ce e pana la urma libertatea asta? Inseamna sa-ti traiesti viata ta proprie si nu una impusa de regim/societate/biserica/mama/tata/militant... fara a face daune altora. Ah, dar tu probabil stii, si amestecarea asta intentionata a notiunilor e un circ ieftin pentru prostime...

P.S. E amuzant totusi sa citesti posturile tale... chiar te iei in serios... :D
 
Pentru a exercita libertatea pe care ti-a dat Dumnezeu trebuie sa ai cel putin PERSONALITATE. Iar aceasta personalitate nu ti-o creez tu de la sine, ci iti da familia, comunitatea in care tu traiesti.
Ideologia liberala are drept scop oferirea libertatii si distrugerea in acelasi timp a PERSONALITATII. Ce inseamna libertate pentru omu contemporan? Sa aiba bani si s-o arda cu oricine.
Toate-s vechi si noi sunt toate: dati multimii "paine si distractii, sau "sex si tv" si vor fi cuminti ca mieluseii. Iar mai marii nostrii vor fi de capul sau.

Te revolti ca cineva iti impune un model? Pai nu m-ai scrie cu litere latine (nu au fost inventate de tine), nu mai vorbi (doar limba ti-a fost impusa de mic), nu mai merge in picioare (doar te-au pus cu sila parintii aia "nenorocitii"!
 
Ah, daca eu fac ce fac si vecinii pentru ca asa spune biserica se numeste personalitate?:D Personalitate mai inseamna sa ai o parere proprie fara a tine cont de parerile altora. Sa ai propria ideea bazata pe cunostintele tale, experienta ta, demonstratii si nu pentru ca cineva cu autoritate a spus ca e asa. Sigur, personalitatea se formeaza in contextul unei societati, si atunci?

militant;210688 said:
Te revolti ca cineva iti impune un model? Pai nu m-ai scrie cu litere latine (nu au fost inventate de tine), nu mai vorbi (doar limba ti-a fost impusa de mic), nu mai merge in picioare (doar te-au pus cu sila parintii aia "nenorocitii"!

Ce replica nereusita. Exemplele date de tin de dezvoltarea unui copil si nu a unui adult, deci nu tin de discutia asta. Un copil nu stie inca ce e bine pentru el dar un adult stie... de aceia exista notiunea de minor si de major... ca minor decid parintii mei pentru mine iar ca adult pot sa decid si singur ce model sa urmez, ce facultate sa fac, cu ce fata sa ma intalnesc, ce prietenii sa-mi fac... si nu trebuie sa-i spuna mama sa fac medicina, tata ca vecina de sus e singura potrivita pentru mine, ca prietenii pe care ii frecventez nu sunt potriviti pentru mine... mai bine ca mine nu ma stie nimeni. Deci, nimeni nu poate decide pentru mine fara sa fiu de acord.

Ca adult poti sa scrii cu ce litere vrei, sa vorbesti ce limba vrei, sa mergi in picioare, in maini, in cap, prin salturi, rostogolindu-te sau teleportandu-te. Iti dai seama singur daca iti este convenabil sau nu, esti adult.

P.S. Pana acum Dumnezeu nu mi-a dat nici o libertate... asa ca scuteste-ma de invocari de acest gen.
 
Back
Top