Diacov a votat cu comunistii!!!

Victor Dragan

New Member
Astazi, in Parlamentul Republicii Moldova, Dumitru Diacov si oamenii sai de pe lista Blocului Moldova Democratica au votat, impreuna cu comunistii lui Voronin, pentru alegerea candidatului propus de PCRM, Marian Lupu, in functia de speaker al Legislativului. Aceeasi situatie s-a repetat si in cazul elegerii vicepresedintelui Parlamentului, comunista Maria Postoiko. Iar Dumitru Braghis va deveni cel de-al doilea vice-speaker. Deputatii PPCD N-AU PARTICIPAT LA VOT.
Sa-mi mai spuna cineva ca Blocul Moldova Democrata este o formatiune de opozitie fata de puterea comunista!!!!
Lumea a vazut, asadar, ca singura opozitie credibila este PARTIDUL POPULAR CRESTIN DEMOCRAT!
 
Si ce e de mirat aici? Eram si clar ca BMD e un partid fals format din super-starurile politicei moldovenesti......
Inca o data electoratul a fost amagit! :lol: :hahaha:
 
Victore, tu ai ceva contra lui Marian Lupu ca Presedinte al Parlamentului moldovenesc?

Si inca una, numeste-mi motivele pentru care PPCD nu a votat si ''este unicul partid in opozitie"
 
asa vra sa zica...diacov cu comunistii... :)
interesanta situatie se primeste(pentru tovarasul voronin)...insa am sa comentez ceva mai tirziu...
 
era de ashteptat ca asemenea paraziti ca Diacov sa procedeze asha...nu e de mirare... :roll:
iar desemnarea lui M Lupu ca presedinte al parlamentului este un mare progres, cel putin vorbeste mult mai bine romana si mai corect decit ceilalti comunisti luati gramajoara! :ciupos:
 
Intre timp, se pare ca miss/tov Ostapciuk a devenit liderul fractiunii parlamentare a PCRM. Cum e partidul, asa e si liderul...
 
Cel mai trist insa mi se pare ca tov. Braghis a redevinit un "star" al politicii RM. Daca tot vorbeam de el, uitati-va un articol din foaia volanta preferata a noastra, Moldova Suverana:

În anul trecut, cotidianul nostru (Moldova Suverana) a publicat o serie de articole politice, în care ne-am referit şi la acţiunile, şi la comportamentul politic ale lui Dumitru Braghiş, unul dintre coliderii Blocului condus de Serafim Urechean. În mare parte, raţionamentele şi judecăţile pe care le-am emis au constituit o încercare de a depista mobilul mişcărilor politice ale persoanei publice şi omului politic Dumitru Braghiş, pe care ni le asumăm şi nu renunţăm la ele. Dar a greşi e omeneşte şi, din păcate, am comis şi noi o eroare atunci cînd în ziarul „Moldova Suverană” nr.151 (20553) din 10.09.2004 în articolul „Nu avem nevoie de un Beslan pe Nistru”, am scris că, chipurile, Dumitru Braghiş ar deţine acţiuni la Uzina Metalurgică de la Rîbniţa. Ne-am bazat pe o informaţie falsă, nu am verificat-o şi, astfel, am prejudiciat la modul condamnabil imaginea omului. În consecinţă, ne vedem obligaţi să declarăm pentru cititorii noştri şi pentru opinia publică că domnul Dumitru Braghiş nu este acţionar la marea întreprindere de peste Nistru. De asemenea, Braghiş nu dispune de baze en gros şi, implicit, deci, nu-şi tranzitează prin Transnistria mărfurile. Aceste două afirmaţii ale noastre, la fel, n-au fost confirmate documentar la verificările ulterioare. Pardon.

Nu sunt sigur daca acest articol a aparut azi sau ieri (probabil ca ieri), dar e oarecum semnificativa coincidenta alegerii lui Braghis si aceaste "scuze".
 
Dezvirginarea politica a lui Urecheanu

Mie imi pare ca asa de "adanc" dl Urecheanu nu a fost dezvirginat nici in anii dansului de prima adolescenta. Dar el o sa supravetuiasca, ca nu o sa planga 4 ani de mandat doar de cum o luat teapa de la Tov. Diacov...

Cel mai trist este insa ca Tov. Diacov&Co, cu precedentul asta "fara precedent", pune bazele unei politici marsave si lipsite de vreu' cod oarecare. Si cum noi si asa nu ne slaveam cu multe principii in politica, cazul asta duce Moldova in anul '23 sau '24, cand Lenin&Co a asasinat intreaga fam. Romanov. Da, cred ca asta ar fi o comparatie potrivita. Cred ca Machiavelli ar trebui sa rescrie cate ceva din opera sa, si sa faca niste trimiteri practice la Tov. Diacov

Si, din pacate, la fel de grav e ca electoratul BMD a luat si el teapa, asa, ni za shto. Daca e loh, loh o sa ramana. Spunem idiotilor ca jumate din cei 19 indivizi a lui Braghis a votat pentru presedinte in Legislativul trecut, da voi vreti ca moldoveanul sa fie si muncitor, si destept. Nuuuuuu, asti s-au dus in italia, irlanda, spania, etc. Restul am ramas aici.

Za derzhavu obidno.....
 
a

Diacov intre cameleonism si europenism
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News

01 April 2005

Presedintele Partidului Democrat din Basarabia, Dumitru Diacov, a declarat, joi, pentru presa ca grupul parlamentar pe care il conduce va participa la alegerile parlamentare din 4 aprilie curent numai daca pretendentii la functia suprema in stat isi vor asuma indeplinirea unui set de angajamente propuse de PD.

Intre altele, PD a solicitat depolitizarea functiei de sef al statului si transformarea Partidului Comunistilor intr-o formatiune politica moderna; separarea puterilor; asigurarea independentei sistemului judecatoresc; continuitatea promovarii politicii de integrare in Uniunea Europeana si de colaborare cu NATO; finalizarea, in 2-3 ani, a procesului de solutionare a diferendului transnistrian, in baza aplicarii unui nou format de negocieri, cu participarea SUA, UE, Romaniei, Ucrainei si Federatiei Ruse; restabilirea dialogului cu Federatia Rusa si evacuarea contingentului si munitiilor rusesti din Transnistria. Diacov a motivat abandonarea de catre PD a Blocului "Moldova Democrata" prin faptul ca, pe parcursul campaniei electorale, membrii partidului sau au fost marginalizati de catre celelalte componente ale blocului. In plus, BMD si-a schimbat radical orientarea proeuropeana, anuntata initial, iar membrii PD au aflat, cu surprindere, in preajma alegerilor, ca "BMD este finantat si dirijat din strainatate si ca au fost cooptati experti straini, iar in promovarea acestuia au fost implicati Valeriu Pasat si Grigori Caramalac". Presedintele PD a evitat sa declare de catre cine "este finantat si dirijat din strainatate" BMD, dar nici nu a negat afirmatiile ziaristilor potrivit carora ar fi vorba de Federatia Rusa. Diacov s-a pronuntat impotriva alegerilor anticipate, pe care le-a calificat drept o catastrofa si a declarat ca PD nu pretinde la vreo functie importanta in stat. El a spus ca i-a solicitat presedintelui Voronin sa discute despre propunerile PD in prezenta presei si a declarat ca va anunta decizia privind participarea la alegeri in ziua desfasurarii acestora.


http://www.rgnpress.ro/content/view/5048//

inca unul
http://www.dni.ru/news/polit/2005/4/2/60395.html
 
Sa-mi mai spuna cineva ca Blocul Moldova Democrata este o formatiune de opozitie fata de puterea comunista!!!!
Lumea a vazut, asadar, ca singura opozitie credibila este PARTIDUL POPULAR CRESTIN DEMOCRAT!

da, ai dreptate..lumea a vazut...despre singura opozitie credibila...
 
Back
Top