ECDL - European Computer Driving Licence

Maria Magdalena

New Member
Din acest an, cetăţenii R. Moldova vor putea obţine certificate de utilizator computer de tip european ECDL (European computer driving licience). Joi, a fost lansat oficial programul ECDL Moldova.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Petru Mihaluţa, manager general de program, a declarat la ceremonia de lansare că certificatul ECDL atestă capacitatea de a folosi computerul personal şi a anexelor de bază, iar deţinătorii lui se vor putea angaja n serviciu la orice companie din R. Moldova sau din alte ţări.

Licenţa de computer europeană presupune susţinerea a 7 teste, care includ cunoştinţe generale asupra construcţiei computerului şi folosirii practice a acestuia. Solicitanţii de certificat se pot nscrie pentru susţinerea testelor la o organizaţie acreditată şi vor obţine fişa de nmatriculare, vor urma cursuri de pregătire sau vor studia independent, folosind manuale de ECDL. Testele pot fi susţinute pe parcursul a 3 ani, s-au ntr-un termen restrns - de 3 săptămni.

n calitate de Centru de acreditare ECDL poate activa organizaţie care va ndeplini toate condiţiile ECDL Moldova şi va achita o taxă anuală de 600 euro. La primul centru acreditat, care se află la Ministerul Dezvoltării Informaţionale, au fost instruiţi 8 specialişti-profesori. De asemenea, urmează să fie inaugurate centre la licee şi instituţii de nvăţămnt superior. O fişă de nmatriculare costă 280 de lei, iar un test - 70-170 lei. Informaţii mai amănunţite se pot afla pe site-ul www.ecdl.md

INFOTAG precizează: Certificatul ECDL este recunoscut n peste 160 de ţări şi a fost acordat, pnă acum, unui număr de peste 5 mln. de persoane.
 
hi hi hi... da sant mai multe nivele de ECDL? pentru ca copkiii mei din clasa 9-a ap deja s-o facut certificate ECDL...
 
Maria Magdalena...e cam veche informatia asta ..am deschis si eu tema asta pe forumul vechi...sau tu muncesti aici si faci advertising;)

da [K] sunt mai multe nivele de ECDL
 
daca s-a deschis o tema ai inainte - ma iertati va rog..iaca n-am stiu

dar despre faptul ca noutatea e veche sau noua, linar eu nu am plasat General Information despre ECDL, dar am plasat noutatea ca abia joi, it means ieri /25.05.06/ a fost lansat oficial programul ECDL Moldova.

si asta, linar este totusi o noutate!
pe viitor nu vreau comentarii de genu "tu muncesti aici si faci advertising"...
abtine-te, te rog mult.
 
linar, asha nu merji, yntai o faci lata shi pe urma ai glumit... yntai mai gandeshte-te putzin, apoi scrie...
 
ECDL e un fel de rahat. E bun cel mult dacă vrei să te angajezi ca secretară. Dar acolo nu-ţi cere nimeni să ai ECDL. E un certificat total nefolositor.
 
dixy, ruşine să-ţi fie! Cum adică nefolositor?!
E o minunată maşină de scurs bani din buzunarele proştilor! :nebun:
 
e inca o modalitate de a te lega de sistem.. sper sa nu fie nebuni sa faca prostia asta obligatorie, la fel ca permisul de conducere la shoferi..
 
Cred că nu e obligatoriu n nici o ţară. Certificatul ăsta mai degrabă demonstrează că eşti btă n IT.
 
groparu said:
e inca o modalitate de a te lega de sistem.. sper sa nu fie nebuni sa faca prostia asta obligatorie, la fel ca permisul de conducere la shoferi..

Ar fi o prostie sa-l faca obligatoriu, asta ar insemna si informaticienii sa-l aiba si ar fi ridicol. Dar daca habar nu ai de calculatoare sa faci un curs de acest gen te poate ajuta.
 
Nu sunt foarte pornit dar pur şi simplu nu-i văd rostul. Cred că toţi care scriu aici şi nu sunt pe domeniul IT ştiu să scrie ceva n word, pot nvăţa să facă o prezentare n Powerpoint n 2 zile şi un tabel Excel ntr-o oră. n plus ştiu să dea drumul la calculator şi să pornească Windowsul. Şi nu au făcut ECDL.
 
Pai da, asta ar trebui sa se invete in scoala si nu sa le dea programare celor care nu au de gand sa faca informatica. Doar un pic, asa sa stie ce e aia.
 
pai asta e si pontul.... la ce mai trebuie informatica in scoala, daca se poate deja de luat lectii particulare in grupe speciale si sa obtii diferite certificate?!?! Intradevar e o afacere buna de a face mai multi bani pana cine isi va da seama sa inchida robinetul.
 
eu sunt adeptat studiului specializat sa ii spunem asa... de cat sa apesi aiurea pe butoane mai bine mergi si faci un curs care iti va explica multe chestii si nu vei face ca papgalul... sunt multi care cred ca cunosc wordul prin faptul ca stiu sa scrie un text... dar habar nu au sa il formateze, sa il stilizeze, etc... nu cred ca sunt multe persoane care nu au facut cursuri si care sa cunoasca wordul in aprofunzime...

eu sunt un exemplu viu... am invatat sa lucrez in InDesign si Pahe MAker impreuna cu machetatorul nostru... am stat destul de mult langa el mi-a explicat ce tre sa fac etc... dar sa fi stat sa il descoper singura, sa incep sa apas pe butoane, cred ca ma lasam de mult pagubasa... mai ales ca am invata sa machetez din placere, nu din necesitate...
 
adrenalina, acum raspundemi la o intrebare. Cat din functionalitatea word-ului (ca exemplu) va folosi o persoana obisnuita? Cel mult 50%. Eu am facut astea in liceu, cate ceva. Restul am descoperit singur cand aveam nevoie. Si cred ca cei care lucreaza in domeniul informaticii invata singuri.
 
Back
Top