Educati-va Bine Copiii

AbraCadabra

New Member
Cand oamenii au parasit vechiul oraş din Babilon, a aparut necesitatea unei educatii consistente si sistematice, pentru a ridica noua generatie la valorile unei atitudini corecte, in randul oamenilor. Aceasta isi are originea in stiinţa Kabbalah. Acel moment este marcat de aparitia notiunii de Scoala. Copiii din acel grup erau invatati sa citeasca si sa scrie la varsta de trei ani. Au invatat sa se uneasca intre ei pentru a reusi sa atinga perceptia lumii spirituale. Procesul de invatare era sub forma de discutii: oamenii cu experienta impartaseau cunostintele lor, celorlalti, (inclusiv copiilor), in grupuri, in care toti puteau participa prin intrebari, dezbateri si discutii.

Vechii greci, care au primit filosofia si stiintele naturale de la Kabbalah, de asemenea, au adoptat acest format de scoala. Traducerea din greaca veche a cuvantului "scoala" inseamna "timp liber" - un loc unde oamenii isi petrec timpul liber. Oamenii veneau acolo, tocmai in acest scop.

Este, in mod evident, un drum lung pana la scoala moderna. Astazi, un copil este obligat sa merga la scoala pentru a primi o educatie. Desi, un copil are nevoie sa-si doreasca sa fie in atmosfera numita scoala, pentru ca altfel el sau ea nu vor invata.

In primul rand, un copil care se va dezvolta cu ajutorul scolii va deveni o persoana formata. Nu atat prin cunostintele acumulate, cat mai ales prin transformarea lui, facandu-l sa inteleaga natura si societatea umana. El trebuie sa stie ce anume trebuie sa schimbe in interiorul propriu, pentru a atinge scopul vietii lui. Prin schimbare el va intelege care este locul lui in lume si in natura. El are nevoie sa fie instruit prin conversatii incitante.

Atunci cand mai multi ‘egali’ sunt impreuna, varsta nu este un impediment. Profesorul nu forteaza sau limiteaza – el sta la acelasi nivel cu ei. Copiii invata pe alti copii, iar scoala, ca un intreg, devine un loc de comunicare, de invatare, de conversatie si o organizatie a copiilor, unde, oricine poate participa liber.

Stiinta Kabbalah invata ca o persoana este educata de catre mediul sau. Tot ce ne trebuie in scoala, nu sunt peretii, profesorii sau manualele. Avem nevoie sa formam o societate in care, orice copil, sa simta obligatia de a fi prietenul tuturor si de a sustine societatea, cat poate el mai bine. Insusiri naturale ca invidia, competitivitatea si ambitia vor ajuta un copil in evolutie, pentru ca el ar putea fi sensibil la reactiile din mediul sau.

Daca vom pregati o generatie in mod corect, ea va transmite aceasta experienta copiilor lor. Decaderea generatiilor se va opri si va incepe ascensiunea.

Traducerea articolelor – Puiu Paraschiv
 
ambalaj frumos dar gol de continut....!
afara vopsit gardul,inauntru leopardul....
cauti fraieri...?
moldovenii in mare parte nu sunt,nici romanii.....
incearca cu poporul lui Avraham sau cu musulmanii....sau acolo nu-ti merge...????!!!!
 
cert e un lucru : ca din trecut putem intelege prezentul dar uite sa zicem sa nu tragem atentia la trecut asa de tare cit trebuie sa tragem atentia la prezentul idn ziua de azi,de ce nu te uiti in jur si ai sa intelegi ca nu mai trebuie sulite si arcuri ca sa prinzi un cerb,sniper si poc,gata ii jos,.Cu acest exemplu fac referire la educatie,educatia care a fost cindva nu mai poate fi folosita azi,parerea mea este ca astazi,in zilele noastre oamenii pun tot mai mult pret pe dezvoltarea personala,pe psihologie umana etc etc.si cred ca asa este corect.

ian trageti un ochi pe aici,am gasit un blog interesant,ma fascinat pur si simplu.:

MANIPULARE-KARETI.BLOSPOT.COM
 
Back
Top