Efect de sera

smile...

New Member
Eu am uvut un moment de frica zilele astea,se vorbeste mult in ziare riviste tv la scoala aici in italia, carei treaba in moldova?
Discutam cu o colega simi spunea ca nui pasa de ce se intimpla ca deja o sa fie moarta,cica ii mai bine sa traiesti putin dar bine!eu am ramas fara cuvinte!
Cum putem sa nu ne pasa nimic..Pentru comoditazilor tarilor industralizate o sa plateacsa tot pamintul.. Chinejii
pe aici vin cu mascherina la gura cum is invatati la ei pentru ca orasele is prea inquinate..
America cea mai mare tara care produce gas sera si nici nu a partecipat la conferenza di kyoto si nici nu are di gind sa faca nimic.
BINE atunci fiecare tara sa se gindeasca la economia si o sa vedem unde ajungem
 
Strasnik, dar cred ca toti megamagnatii lumii gindesc ca colega ta(care va trai mult si bine), si nici in cot nu-i doare ce va fi miine kiar cu insasi nepotii lor.....dar nemultumirea si ura noastra fata de ei (cei care gindesc asa, fara vre-o mustrare de constiinta), n-o sa schimbe nimik....doar te epuizezi in zadar, nu poti schimba lumea dupa cum iti place, primeste-o cum este...da, miine poate fi foarte rau, dar de ce sa nu ne bucuram de prezent..., ginduri, retrairi si emotii negative nu-i va ucide pe cei rai si nu va duce la nimic decit la boala si realizari negative in viata....Rau ca n-avem si noi o economie bine dezvoltata, care s-ar tine fie macar numai din dobindirea, prelucrarea si arderea petrolului sau carbunelui...traiesc bine citiva, dar au de suferit toti............
 
e despre efektele inkalzirii globale, de fapt e un slide show (kontine seturi de fotografii, din "trekut" shi prezent, ale unor regiuni; diagrame, statistici... ), pe care l`a prezentat in sua (shi in alte parti), shi pentru care a primit un premiu la mtv

[de fapt filmul nu e al lui, il prezinta doar]
 
Pai academicianul Capita prezinta si el diagrame, studii, etc. prin care dovedeste contrariul. De ar fi singurul care sustine asta, am putea sa avem dubii, or exista o pleiada intreaga de savanti cu renume mondial care sustin acelasi lucru. Citeste interviul lui (linkul din mesajul precedent), cred ca ar putea sa te puna pe ganduri.
 
natasha said:
ei hop'...ai vazut filmuletul lui al gore?

Daca esti pus in situatia de a alege intre a-l crede pe Gore sau a-l crede pe Capita , eu as zice ce ar fi prundent sa il crezi pe al doilea , Natalitza.
 
[nomedia]http://www.youtube.com/watch?v=YYHT_C6I5xI&mode=related&search=[/nomedia]

filmuletul Al Gore de care vorbea natasha
 
Umbreon;160976 said:
Daca esti pus in situatia de a alege intre a-l crede pe Gore sau a-l crede pe Capita , eu as zice ce ar fi prundent sa il crezi pe al doilea , Natalitza.

sunt realista shi pesimista (... de fapt, astea doua se kompleteaza)
 
MirK;160939 said:
E ceva nesanatos in toata agitatia asta cu privire la efectul de sera. Lucru confirmat si de un ilustru savant rus, P. Capita, care aduce o seama de argumente solide contra teoriei efectului de sera

Iernile sunt din ce in ce mai calde. Anu asta erau 16 C de Craciun, 16-18 C la sfarsitul lui Ianuarie, de isi faceau cruce toti meteorologii de la Paris pana la Copaceii din Vale.. In curand o sa vedem zapada numai la televizor
Verile sunt total date peste cap. De cativa ani buni secetele parjolitoare se intrerup numai cand vin inundatiile distrugatoare.
Recent tocmai ce sa stins un ditamai uragan care a facut ravagii prin Europa, fenomen nemaintalnit prin zonele astea
Si exemplele mai pot continua.

Da stati voi linistiti, ca savantul lu` peste ne spune ca nu exista efect de sera.
 
lvl100 nu e doar efectul de sera. Stiai ca axa de rotatie a pamantului isi schimba gradul de inclinatie constant? Ok, vorbim probabil de secunde sau zecimi de secunda dar oricum si asta are o influenta. Apoi mai sunt si alte efecte.
Se presupune ca algele marine au legatura cu controlul vremii iar poluarea marilor in general afecteaza algele si fitoplanctonul.
 
PiggyEFromHell;162829 said:
lvl100 nu e doar efectul de sera. Stiai ca axa de rotatie a pamantului isi schimba gradul de inclinatie constant? Ok, vorbim probabil de secunde sau zecimi de secunda dar oricum si asta are o influenta. Apoi mai sunt si alte efecte.
Se presupune ca algele marine au legatura cu controlul vremii iar poluarea marilor in general afecteaza algele si fitoplanctonul.

Asa e , Pamantul isi schimba axa de rotatie, isi inverseaza campul electromagnetic etc etc, dar astea sunt schimbari la mii de ani. Nu schimbari pe care noi sa le resimtim de la an la an. Daca Pamantul ar fi fost asa de instabil in general ( sa isi schimbe caracteristicile geofizice de la o zi la alta), omenirea nu exista ca specie. Dar nu este. Ce pomenesti tu sunt schimbari ciclice care se intampla la perioade mari de timp, si e nevoie de perioade mari de timp ca sa le fie simtite efectele.
In legatura cu algele marine care sunt afectate de poluare -------> efectul de sera este direct un produs al poluarii, deci tot la efectul de sera ajungem.
 
Potrivit Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbarea Climatică, înfiinţată de Organizaţia Naţiunilor Unite, în aproximativ douăzeci de ani, multe dintre minunile naturale ale planetei pur şi simplu vor dispărea. Munţi, animale şi arhipelaguri întregi sunt pe picior de extincţie.
Kilimanjaro este cunoscut pentru zăpezile care nu-i părăsesc niciodată vârful. În zece ani însă, afirmaţia nu va mai fi adevărată, avertizează meteorologii. În prezent, zece mii de oameni se urcă anual pe „Kili“ pentru a vedea vârful alb, dar în curând nu vor mai vedea decât „o victimă murdară şi maro a încălzirii globale”, afirmă aceştia. Potrivit unui studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, numărul gheţarilor a scăzut de la o sută cincizeci în 1850 la douăzeci şi şapte în prezent, iar în 2030 vor dispărea cu totul.
Lipsa zăpezii nu este singura consecinţă a nivelurilor ridicate de dioxid de carbon din atmosferă. Efectul imediat sunt furtunile extreme şi frecvente, mai ales în zona Caraibelor, dar şi distrugerea celei de-a doua bariere de recife din lume ca mărime. Pe picior de extincţie se află, conform opiniei acestora, până şi Insulele Maldive.
„Unul dintre cele mai mari show-uri ale planetei” este migraţia a mai bine de un milion de sălbăticiuni prin toată partea de est a Africii, în căutarea unor locuri de păşunat. În curând, aceste animale nu vor mai avea ce să caute, pentru că toate suprafeţele cu iarbă vor deveni deşert. Mai mult ca atât, experţii prevăd dispariţia speciei urşilor polari până în 2030. O altă controversă este cea a Antarcticii. Potrivit variantei preliminare a acestora, Antarctica scapă mai mult sau mai puţin neafectată de încălzirea globală, dar se pare că aceste aprecieri nu ţin seama de evenimentele recente relevante, şi anume, topirea a două calote de gheaţă din Groenlanda şi din Antarctica.
 
Tinand cont ca cele mai puternice state din lume sunt si cei mai mari poluatori, deocamdata nu exista solutii reale. Tu de ce crezi ca intotdeauna se gaseste un nea caisa ca "savantul" ala rus plus ca se mai trezeste cate unu si de la americani din cand in cand care sa nege ceva atat de evident.
Tarile respective nu pot renunta la activitatile industriale care polueaza (de ex. SUA nici macar nu au vrut sa semneze tratatul de la Kyoto) asa ca incearca sa minimalizeze efectele poluarii sau chiar sa le nege.
 
Un grup de lobby finanţat de compania petrolieră ExxonMobil a încercat să mituiască mai mulţi oameni de ştiinţă şi economişti cu câte 10.000 de dolari de căciulă pentru a contesta raportul asupra încălzirii globale care a fost dat publicităţii, ieri, la Paris de Grupul Interguvernamental privind Evoluţia Climatului (GIEC), scrie "The Guardian". În documentul GIEC se spune că schimbările climatice din întreaga lume au loc în proporţie de 90% din cauza acţiunilor umane, experţii avertizând că în 10 ani acestea ar putea scăpa de sub control.

The American Entreprise Institute, finanţat de gigantul petrolier ExxonMobil, le-a trimis scrisori unor cercetători din SUA, Marea Britanie şi din alte ţări, oferindu-le bani în schimbul unor articole care să insiste asupra imperfecţiunilor concluziilor din raport, negociate punct cu punct de cei 500 de delegaţi mandataţi de guvernele a 130 de ţări. În scrisorile sale, The American Entreprise Institute reproşează faptul că GIEC "se opune oricăror critici rezonabile şi că trage concluzii sumare, care rezistă cu greu la o acţiune analitică". Prin urmare, institutul doreşte să strângă articole care denunţă raportul, susţine cotidianul britanic.

luat de aici

Exact ce ziceam si eu mai inainte, interesele sunt puternice , de aia apar tot felul de savanti rusi, americani etc care sa vina cu cercetarile lor si sa ne spuna ca ce se vede nu exista. ghinionul lor e c anu pot sa-i mituiasca chiar pe toti :)
 
Back
Top