Era .NET?

Adv@nced_Lamer

New Member
Popor, chiar asa de bun e .NETul ista de asa e de intrebat?
Are viitor mare?
Chiar el ii innadusha si pe C++ WinApp, JAVA, PHP?
Sunt in MD multi specialisti de .NET?

Merita de apucat de invatzat?
Sau pana il voi insushi va aparea ceva mai bun?

Dativa cu parerea
plsssssssss
 
fa o comparatzie intre salariile celor care scriu in .NET si acei care scriu in Java ;)

(vei avea o revelatzie :) )
 
Nota: C si Cpp oricum trebuie sa stii, pentru ca .NET nu e un limbaj, ci e o platforma.

Eu personal nu m-am aventurat in .NET deoarece pina acum nu a aparut o astfel de necesitate in activitatea mea; dar am citit destul de multa documentatie, si am analizat cod strain. Daca cineva imi spune ca pot salva lumea daca scriu ceva pentru .NET - o voi face, cu toate ca as prefera s-o fac in Python sau C (-;


Nu cred ca e corect sa spui 'specialist in .NET'. Un specialist adevarat e familiar cu multe tehnologii, daca zici ca e 'specialist in .NET' e ca si cum ai spune ca e DOAR in asta specialist (parerea mea). Sunt sigur ca exista multi moldoveni avansati in .NET, deci poti fi sigur ca nu vei fi nici primul si nici ultimul.

Are viitor mare?
Daca e promovat de catre cel mai mare producator de software din lume, sunt sigur ca perspectivele vor fi luminoase si de culoare zmeurie.

Chiar el ii innadusha si pe C++ WinApp, JAVA, PHP?
.NET e un instrument (relativ) nou, potrivit pentru unele sarcini, dar nu pentru toate. De aceea sunt sigur ca alte limbaje, mai ales C, vor continua sa existe chiar si atunci cind nepotii nostri vor avea copii (-:
Vezi si singur, cind poti alege intre 2 aplicatii similare, una scrisa in C/C++ care foloseste doar WinAPI, si alta scrisa in Java sau .NET - ce vei alege?

.NET framework exista si pentru telefoane mobile, pentru PDA'uri, nu doar desktopuri; de aceea ai o potentiala piata de desfacere larga pentru aplicatiile tale. Managementul Microsoft va face tot ce le sta in puteri ca sa promoveze .NET, asa ca e mai bine cu abilitati .NET decit fara ele - aceasta este evident.


Daca vrei sa intrebi concret "sa invat .NET acum sau nu?", trebuie sa ne spui ce stii deja, ca sa vedem daca la momentul de fata aceasta chiar ar trebui sa fie o prioritate pentru tine.
 
Stiu ca juniorii in .NET au salariu 200-300 EUR, mediu 500-700 EUR, seniorii 1000 EUR.

De JAVA - nu am idee cat primesc.

gr8dude, da tu programezi in C? Care anume C? ANSI C, ce ruleaza sub dos...?
Apoi in C este OOP, sau numai in C++?

P.S. Vreu sa-mi caut un lucru si cu perspectiva de crestere proffesionala, dar si salariu bun (sa zicem ca tre sa intretin familia ;) ) si + m-am zai8it sa bat cainii in cap, tre s caut de lucru.

Am gasit o varianta de angajare in .NET, da nu il stiu
stiu daoar a programa in C/C++ (Acele sub dos, da in algoritmica ma discurc nu rau)
mai stiu limbajul-dialect MicroC pentru microprocesoare - m-am prikalit oliak.

Si ma gandesc , voi putea sari deodata la .NET? fara a ma fi jucat in prelabil in Visual, Builder C++....?

P.P.S. M-am apucat sa invatz la repezeala C# si .NET,
C# mi se da usor tare, iar .NET este ce ruguma...

Apoi m-am gandit sa fiu jelezia4nik candva, da vad ca nu prea e pontul aici...
asa c mai bine programmer, deaceea ma "orientez pe obiect" ;-), adik pe ce se cere mai tare pe piazza.

Da aici sunt cineva avansati in .NET, ca sa am cu cine ma sfatui???
 
Iata, s-o pornit iar chestia cu banii... Initial am crezut ca discuti doar aspectele tehnice.. Oricum, vezi asta - student vs salariu vs serviciu vs Moldova

Eu programez si in C; C este un limbaj, iar compilatoare C exista pentru multe platforme, nu doar DOS. Acela care 'ruleaza doar in DOS', cred ca te referi la 'chestia cu fon albastru', care e un IDE (mediu) la Borland; care deviaza de la standard. Spre exemplu conio.h e o librarie alcatuita de Borland, si de fapt nu face parte din standardul C. Poate te referi la altceva, hz.

Oricum, cred ca intrebarea ta nu e formulata corect, pentru ca C e acelasi C peste tot, diferenta e ca pe unele platforme sau compilatoare unii decid sa adauge ceva functii aditionale, iar altii pe altele - altele. Ceea ce e aceeasi la toti (daca ei implementeaza compilatorul asa cum spune standardul) e acel subset a limbajului care respecta standardul, deci codul care utilizeaza doar functii si mecanisme standardizate se va compila fara schimbari pe orice alta platforma.



Spre exemplu functia
Code:
ULONG IoGetRequestorProcessId(IN PIRP  Irp);
este o functie C, dar foloseste tipuri de date tipice platformei Win32, si in genere functia este una care exista doar pentru Windows.

Daca tu nu stii ce face functia asta, nu inseamna ca nu poti programa in C. Iar daca poti programa in C, nu inseamna ca automat stii ce face aceasta functie (-;

Cu alte cuvinte, eu nu sunt de acord cu formularea intrebarii tale :-)



Cred ca nu ar trebui sa te grabesti sa "devii hacker in .NET" sau "hacker in C", mai documenteaza-te, experimenteaza cu diferite tehnologii.. In mesajele tale unele lucruri nu sunt clare. Spre exemplu, incearca sa raspunzi la intrebarile:
- care este diferenta dintre "C# si .NET"?
- care este diferenta dintre "Visual, Builder C++"?

Dupa ce vei raspunde, iti va fi mai usor sa te orientezi in spatiu.
 
Uni, shini, Black? -:)
Da, .Net rulez, java sux! -:)))))))))))))))

Daca serios, si gr8dude si groparu au dreptate in unele momente si nu in altele. Potzi fi spetz adevarat numai pe un spectru, daca incerci sa fii spetz si pe CPP si pe .Net n-ai sa fii spetz nici pe unul, vei fi advanced programmer.
Despre Java, adeavarat a spus groparu, specialistii pe Java sunt platiti mai bine.... dar... iti spun de ce - Java are o istorie bogata, Java nu va disparea ca platforma dar va fi continuu oponentul .Net-ului. De ce un developer in Java e platit in mediu, atentie, in mediu mai mult ca unul pe .Net?
Produse mai multe, servere pe care ruleaza mai multe, aplicatii scrise mai multe.. si nu in ultimul rind -> semantica limbajului e mai complexa ca in .Net - dar care face exact aceals lucru ca si .Net-ul.

Despre CPP.
Cpp -ul va este si va continua sa fie baza p-tru aplicatiile unde viteza de procesare este factorul decisiv.

Ca sfat:
a invata platforma .Net e mai simplu la prima vedere - are o sumedenie de lcururi realizate la nivel de framework la care nu tre sa te gandesti. P-tru incepator e bine, mai apoi incepi singur sa sapi.
Java - merita de a fi invatzata deoarece gasesti o piata imensa de p-tru meserias.
Cpp - asta-i p-tru JeDai -:)))
P-tru aia carora scrierea definitie listei duble inalntuite li se pare trill de pasare, carora li-i interesant procesul in sine si nu rezultatul (un fel de mazohisti camuflati ;))
 
µofftopic:
P-tru aia carora scrierea definitie listei duble inalntuite li se pare trill de pasare, carora li-i interesant procesul in sine si nu rezultatul (un fel de mazohisti camuflati )
Poti sa-ti usurezi munca daca folosesti STL.

Oricum, ramine valid proverbul "C++ gives you enough rope to shoot yourself in the foot"
 
Am citit despre acea istorie; a fost recent o discutie pe Slashdot - "Microsoft slaps its most valuable professional".

Ce sa va spun, in EULA scrie ca nu are voie sa faca acest lucru (chiar daca documentatia pe care a folosit-o este publica). Problema e ca le-a trebuit vre-un an pina cind niste juristi au spus in ce anume consta problema.
 
Back
Top