Europa are nevoie de o Romanie puternica

efadrian

Member
Europa are nevoie de o Romanie puternica iar RM este o miza geopolitica, semnificand horarul de est al Uniunii.

Calea RM este una europeana alaturi de Romania si Moscova isi da seama de acest lucru care nu mai poate fii prevenit. Ce mai poate face Moscova e sa incerca declararea Transnistriei ca fiind teritoriu autonom.

"Moldova se va uni cu România în curând, Rusia trebuie să recunoască Transnistria, spune un expert rus"

http://www.realitatea.net/moldova-se-va-uni-cu-romania-in-curand--rusia-trebuie-sa-recunoasca-transnistria--spune-un-expert-rus_521836.html
 
Da, intra la clubul de peste 25 milioane de locuitori si poate deveni in viitor a7a putere europeana, cum vrea Basescu... si noi.
 
Eu personal vad doua surse ale unionismului la noi in R. Moldova.
Prima e ca noi am obtinut indepndenta practic fara lupta. Nu avem lunga istorie de rascoale sangeroase, razboaie de partizani etc cum au Polonia,Irlanda, Bulgaria, Grecia. Irlandezii care OPT SECOLE au luptat pentru suveranitatea sa nici in ruptul capului nu-si pot imagina o eventuala “reunificare” cu Britania . La noi a fost putin altfel - soarta Basarabiei s-a decis la Moscova in august ‘91. Ceea ce obtii usor deseori ti se pare mai putin valoros.
Mai este si eternul complex de provincialism de care suferim noi moldoveni. E si normal - 180 ani am fost provincia Rusiei, Romaniei, USSR(dar si inainte de 1812 suveranitatea Moldovei a fost iluzorie ). Asta a lasat o amprenta tragica asupra mentalitatii noastre: TEAMA DE A LUA DECIZII, IRESPONSABILITATEA TOTALA domina subconstientul atat maselor cat si la nivel de conducere.
De ce sa ne alegem caile de dezvoltare, sa analizam optiunile – e lucru complicat, costisitor, deseori periculos si aproape totdeauna naste probleme noi. Cu STAPANUL viata-i mai usoara. Mai bine Moscova/Bucurestiul/Bruxelles/Washingtonul sa ia decizii pentru noi!
Si iata k am ajuns unde am ajuns – astazi Presedintele tarii se alege de parlament, maine aderam la UE si NATO, iar poimaine poate vom avea GUVERNATOR MILITAR cum am avut in 1918–37 ??
Ar fi pacat totusi sa ratam sansa de independenta ce ne-a oferit istoria…
 
Eminescu este raspunsul la TIRANIA Pro-Rusilor!

Asa scriam in APRILIE(04-09-2009) cand MARTIRII ROMANI basarabeni inroseau cu sangele lor beciurile din Chisinau in care GORILELE RUSIEI ii torturau pana la moarte.
Asa scriam in timp ce EROII ROMANI basarabeni Valeriu Boboc,Ion Tabuleac,Eugen Tap si atatia altii FARA NUME SE JERTFEAU pentru RE-INTREGIREA Tari Mama cu trupul CHINUIT de RUSIA al Basarabiei.
ASA SCRIAM!

"Si noi suntem alaturi de voi prieteni!

Basarabia s-a RIDICAT LA LUPTA! - Realitatea .NET » FORUM

Basarabia s-a ridicat LA LUPTA!


"
Zeci de mii de oameni protestează în stradă la Chişinău
faţă de ceea ce numesc fraudarea alegerilor legislative din Republica Moldova, câştigate de comunişti. După ce manifestanţii de la Chişinău au spart geamurile clădirii Preşedinţiei şi au încercat să intre în sediu, forţele de ordine au reuşit să-i îndepărteze pe protestatari. Manifestanţii s-au repliat şi încearcă să înainteze din nou spre sediul Preşedinţiei. S-au folosit gaze lacrimogene şi s-a tras cu gloanţe de cauciuc."
Basarabia s-a ridicat LA LUPTA!

Sunt mandru de voi FRATI BASARABENI !
Glasul sangelui milioanelor de eroilor BUCOVINENI si BASARABENI cazuti sub gloantele Soldatului RUS « Eliberator » URLA din inima neagra a pamantului in care zac in GROPI COMUNE.
SANGELE varsat de RUSIA cere RAZBUNARE !
Sunt MANDRU de voi FRATI ROMANI Basarabeni !
Eliberati-va de sub CIZMA RUSA !
Aruncati afara de pe pamantul SFANT Romanesc al BASARABIEI hoiturile Soldatilor RUSI ai Armatei a-14-a RUSE de OCUPATIE !
Suntem ALATURI de voi !
Si daca VOI cei din Basarabia care cititi aceste randuri veti gasi mai jos postate si TEXTE-GUNOI Anti-Unioniste,nu le luati in seama !
Asa cum la voi GORILELE KAGHEBISTE,MILITIILE lui Voronin VA BAT,va TERORIZEAZA,va interzic sa vorbiti romaneste,va ARESTEAZA pentru « delictul » de a scrie CONTRA Rusiei,pentru UNIREA cu Tara Mama Romania,se infiltreaza intre voi pentru A VA PROVOCA si DECREDIBILIZA,asa si la noi sunt TARFE FORUMISTE angajate sa SPURCE cu BALELE lor veninoase ORICE-I CURAT ROMANESC !
Sunt MANDRU DE VOI FRATI ROMANI BASARABENI !
Sa fluture steagul ROMANIEI UNITE peste TOATE pamanturile noastre stramosesti !
VICTORIA este aproape !
SUNT MANDRU DE VOI FRATI ROMANI BASARABENI !

Eminescu este raspunsul la TIRANIA Pro-Rusilor!"
 
Alex_T;221915 said:
Mai este si eternul complex de provincialism de care suferim noi moldovenii.
Meh... nu vorbi in numele tuturor moldovenilor. Voi sunteti in primul rand basarabeni.

Nu uita, Moldova inseamna altceva - uita-te pe hartile lui Stefan Cel Mare. La o adica si eu sunt moldovean. Dar sunt moldovean bucovinean, nascut-crescut in Suceava, drept urmare eu nu sufar de nici un complex. Noi, bucovinenii, nu consideram ca "am fost provincia Romaniei". Noi suntem si am fost dintotdeauna romani, chiar daca vremelnic, unii si altii, turci, poloni, rusi sau austrieci, ne-au cotropit si ne-au considerat pamanturile ca fiind provinciile lor.

Asadar: Moldova? Care Moldova? Moldova e una, de la Siret la Nistru, de la Cernauti la Valea Milcovului. A, poate voiai sa spui Basarabia, nu?...
 
Moldova e de aici shi pina acolo, shi cit nu ai mishca liniile pe harta - oricum cuiva nu-i convine. Granitzele sunt doar iluzii bine programate pentru a crea conflicte intre vecini... cum naiba de le shters din creeri?
 
dor007;222041 said:
Moldova e de aici shi pina acolo, shi cit nu ai mishca liniile pe harta - oricum cuiva nu-i convine. Granitzele sunt doar iluzii bine programate pentru a crea conflicte intre vecini... cum naiba de le shters din creeri?

Kor, aici nu pot decat sa fiu de acord cu dor007.
Moldova este moldova lui Stefan. Pana hat, dincolo de Nistru. Azi nu o mai putem gandi decat pana la Nistru, desi inca mai sunt destui moldoveni mult mai departe.
Numele de Basarabia, este istoriceste gresit. Corect ar fi sa vorbim azi, de Moldova de dincolo de Prut.
Basarabia este, tot istoriceste vorbind, doar teritoriul actualmente ucrainean situat intre actuala republica Moldova si Dunare.
 
"Europa are nevoie de o romania puternica" - care e scopul Europei in intregime?
 
Back
Top