Eurovision 2008

Ruxanda

Devil's Dance...
Iata si piesele care doresc sa ajunga la Eurovision 2008
http://trm.md/eurovision/

Deci... opinii, anyone? :)

Mie mi-a placut piesa Getei Burlacu "A century Of Love"... Accentul nu-i superb, dar... merge...

De asemenea, mi-au atras atentia si cei de la Ne Predel cu "Moldova"... Hmmm... cantecul sigur e deosebit... but c'mon... ce face solistul ala sigur numai cantat nu poate fi numit!

Iar un cantec chiar deosebit e cel al lui Alexandru Bognibov... OMFG! Am asa impresie ca asta e cantecul de capatai al lui Humbert Humbert... Wtf?! "I love the girls of thirteen years old"?!!!!! :eek:

Restul cantecelor insa mi s-au parut cam tipice...
 
cel mai tare mi-a placut
Dermidjean-Living creature

mai au nota de trecere :

Alexa-We are one
Tanita-Exciting
Scoda-Your own vision
Ilasciuc-Just Be Mine
Rujitcaia-You make me feel
El Radu-Let me love you


restul... bravo pentru curaj..

kara , mai bine taci...
 
Sunt fan absolut Sasha Bognibov!
Votati Sasha Bognibov!
Cu Sasha Bognibov in Europa!!!

m_c_b, убей себя ап стену!
 
eurovision cu ghimpi

Nici n-a reuşit şeful statului să ajungă de la Ministerul Culturii la Preşedinţie că ziariştii de la Moldova Suverană au şi închegat un articol în spiritul criticilor adresate de preşedinte participanţilor moldoveni la Eurovision. Amintesc că preşedintele ar fi spus că „barzii moldoveni” ar fi prost pregătiţi şi ne-ar face de ruşine... Paradoxal, artiştii au tăcut chitic – ai fi zis că aşteaptă sprijin din partea vreunui colectiv de muncitori de la uzina de tractoare... Nici o organizaţie a breslei nu a luat atitudine: cum ar veni, oricine este în drept să încalce autonomia sferei artistice şi a exprimării libere (cum au încălcat-o, ceva mai devreme poliţiştii, cu ocazia scandalului „Monoloagele vaginului”). Mă rog, e problema domnilor artişti şi nu au de ce să se plângă că nu au condiţii sau că spaţiul public este nefavorabil. În fapt, normalitatea creatoare nu e cea postulată declarativ în legi, ci cea pe care eşti dispus s-o aperi şi pe care o controlezi efectiv, şi dacă zona asta e nulă, trebuie, ca artist să-ţi asumi consecinţele...

Altfel, articolul cu pricina, „Lipsa acuta de material de valoare” semnat de Cristina Porcesco, e un straniu melanj de neînţelegere, naivitate şi ceva tupeu. „Criticile” se împart în 2 grupuri: estetice şi economice.

Critica estetică, poate fi rezumată în câteva „argumente”:

- lipsa de inspiratie a participantilor

- Un puhoi de melodii strinse parca de la un concurs pentru amatori

- versuri sterse si banale

- piese lalaite intr-o engleza execrabila

- muzica de la noi este intr-un declin total

Setul de etichete este aplicabil întregii zone a muzicii pop autohtone, dacă am uitat că muzica pop nu este decât...muzică pop şi că calitatea nu este punctul ei forte. Ea distrează, vinde discuri şi casete, imagini şi reviste glossy, emisiuni cu VIP, într-un cuvânt scopul ei este divertismenul, nu performanţa lingvistică, poetică sau estetică. Ar însemnă să descuiem un lacăt cu o cheie nepotrivită. Recapitulez: muzica pop nu e art pour art, şi nu ţine neapărat să cultive simţul melomanului, care, din partea lui, o cumpără nu pentru că ar fi elevată, ci pentru că serveşte unor necesităţi de divertisment, relaxare...

Altfel, Eurovisionul e un concurs pentru muzică pop şi dacă dorim să nu ne facem de râs, să mergem atunci la Festivalul de la San-Remo, sau să trimitem la Eurovision cântăreţi de operă (paradox: şi cântăreţii de operă vor trebui să interpreteze melodii străine într-o franceză, italiană, germană „execrabilă” – sunt regulile genului!).

Celălalt argument este unul economic, uşor forţat şi el – “din moment ce tara noastra este dispusa sa cheltuiasca sume enorme pentru a se prezenta in mai, la Belgrad, Serbia, cred ca artistii ar fi trebuit sa acorde mai multa importanta concursului, avind in vedere faptul ca au avut destul timp, 7 luni, de a lucra atit la piesa, cit si asupra unui show”.

De fapt, sumele enorme pe care le plătim pentru a asigura prezenţa Moldovei la Eurovision vin…tot de la artiştii din zona pop, care plătesc sub forma unor impozite, taxe, impresariat, reviste şi creştere a tirajelor, audienţă TV, popularitate politică în perioada electorală şi statul este obligat moral să le creeze condiţii pentru o participare normală la Eurovision.
 
Gândul Mâței, Zdob și Zdub sunt unicii imho care pot participa la Eurovision. Restul e praf în ochi, sunete în zădar.

Geta Burlacu merge la EV.
 
mdea,nu avem noi interpreti care sa ne reprezinte tara asa kum au fakut-o cei de la Zdob si Zdub...so make conclusions...
 
in ultima vreme imi place sa zik o chestie: romanul sa nascut poet, iar moldoveanul cantaretz....(si inca extrem de talentat...)
 
Pareria mia este ca cit de prost nu ar chinta sunt al nostri.E clar ca sanse la concurenta nu au dar trebuiie sa incerce.
 
Iiiiii.... ce bullshit au ales romanii!
Macar ai nostri trimit un cantec simpatic de jazz, pe cand ei... o balada pop tipica... si intr-atat de plictisitoare... ih...

Sunt dezamagita.. :(
 
buna seara la toti , in primul rind vreau sa felicit toate domnisoarele si doamnele cu 8 martie, dar nu am deloc dispozitie de sarbatoare, stau si plinge inima in mine . V a explic e vorba ca ma aflu in strainatate dar cu inima si cu sufletul sunt in moldova ma doare orice se intimpla in tara si astept cu sufletul la gura schimbari.
Dar ca sa va spun de ce sunt necajita am vazut pe cine a ales MD sa participe la eurovision si ma gindesc eu singura cu mintea mea de instrainat si pierdut de tara cum de sa ales Geta Burlacu sa reprezinte MD : nu zic este talentata doamna , dar cred ca o sa fim asigurati cu locul 30.
La naiba cu toata staruinta N.Barbu sa ajungem macar in top 10 ca acum iar o sa cadem in nestire.
Ce se intimpla acolo in MD cine alege, sau totul se reduce doar la mita chiar nimeni nu are impresia ca cu aceasta alegere o sa fim primii de la sfirsit.
Cine poate sami explice, si sa fiu cinstit as vrea sa cred ca fac mare pacat si ca artista in chestiune va apara cu cinste tara si o sa avem un loc de frunte , dar tare cred ca sansele sunt nule. Dragii mei ce parere aveti voi , ca cunascatori de pe loc , ce previziuni aveti .
 
d Burlacu cu piesa asta iar sta bine la vreun spectacol de pantonima, dar la EV nare ce face, pariez ca o sa fim pe locul 17, cine da mai mult

N.B eu as fi preferat sa mearga N.Barbu
 
Back
Top