Expert trasnistrean: Moldova este deja Romania

Andolino

New Member
Expert trasnistrean: Moldova este deja Romania
13 septembrie 2006

Ieri, la Tiraspol s-a desfasurat conferinta "Aspecte legale si umanitare ale referendumului: o privire a Tiraspolului". In cadrul acesteia, directorul Institutului de Istorie, Stat si Lege, Ilia Galinski, a declarat ca "circa 100.000 de locuitori ai Moldovei si-au exprimat dorinta de a primi cetatenie romana, la care presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promis ca fratii sai devin cetateni ai UE".

Galinski a reamintit asa-numitul "plan Stanislav Belkovski", in care autorul mentioneaza ca doar intrand in Romania si renuntand la Transnistria, Moldova va putea sa isi rezolve probleme politice si economice, scrie Regnum.

"In ultimii 15 ani, mii de tineri din Moldova au fost pregatiti in universitatile si colegiile romanesti. Astazi, ei compun elita politica a Moldovei. Polticienii pro-occidentali, lideri de partide si ONG-uri din Moldova conving populatia ca exact acest fapt de integrare in Romania- le va rezolva problemele si le va permite sa devina cetateni ai Europei. In acest sens, deja putem vorbi despre Moldova ca parte a Romaniei. As vrea sa va mai reamintesc cuvintele influentului politolog moldovean, Oazu Nantoi, care a declarat ca nu vede nici un obstacol ca Moldova sa intre in componenta Romaniei. Acesta a spus, in acelasi timp, vorbind cetatenilor transnistreni: Fiecare locuitor al Trasnistriei trebuie sa isi gaseasca locul fie in Constitutia Moldovei, fie in Codul Penal al Moldovei. Fiecare transnistrean trebuie sa aiba permanent in minte aceste cuvinte, sa vada viitorul pregatit pentru ei de Chisinau", declara Galinski. (Agentia "Rusia la zi" 13 septembrie 2006)


sursa: http://www.rusialazi.ro/index.php?a=externe2006091303.xml
 
Provokatii gen Belkovski - tatoneaza terenu', asteapta reactii, comentarii...oricare propunere, comentariu, analiza trebuie privita cu suspiciune daca vine de la est, chiar daca are un ton binevoitor. Toata zarva asta vizeaza mai putin Moldova si Romania si mai mult Ukraina. Conf. planului Romaniei ii revine Basarabia in frontierele ei din iunie '40 ...Poloniei si Ungariei la fel ii va reveni cate ceva... restul (reg. tarista Novorossia) revine Rusiei si ne trezim cu frontiera directa cu rusii. Maurul adica Transnistria in ac. caz isi va indeplini misiunea cu succes. Acum este clar de ce se insista asa pe ac. plan. Alta ar fi intrebarea Ukraina va avea soarta Poloniei sau a Cehoslavaciei?
 
despre Voronin ..

Eu nu mai cred ntro rezolvare paşnică a conflictului transnistrean. Nu mai cred că putem visa la o Transnistrie romnească n componenţa Moldovei.
Transnistria se va uni cu Moldova numai dacă Moldova va intra n componenţa Rusiei.
 
Re: despre Voronin ..

Andolino;149043 said:
Eu nu mai cred ntro rezolvare paşnică a conflictului transnistrean. Nu mai cred că putem visa la o Transnistrie romnească n componenţa Moldovei.
Transnistria se va uni cu Moldova numai dacă Moldova va intra n componenţa Rusiei.

Se poate rezolva conflictul Transnistrean si daca Moldova se uneste cu Romania, deoarece Romania are destula putere militara pt a-i trimite pe rusi la plimbare, iar daca Moldova s-ar uni u Rusia prevad un viitor sumbru. Eu ca Roman ma gandesc cum puteti voi moldoveni sa mai aveti relatii pasnice cu rusia si sa votati comunistii la putere dupa ce ca din cauza lor salariul minim e 30 de euro, din cauza lor televiziunea e cenzurata, din cauza lor majoritatea moldovenilor folosesc un dial-up de 56 kb/s (Asta daca au un computer pt ca majoritatea nu au). Nu zic ca mentalitatea occidentala este cea mai buna, dar zic ca mentalitatea comunista are in compozitie 90% o mentalitate tampita, inchisa si retardata. De ce credeti ca comunismul sa prabusit? Pai asta e din cauza ca a dat FALIMENT. Pe langa faptul ca comunismul duce la colaps economic mai e si partea culturala - comunistii care se considera asa zisii anti-coruptie fac ca tara pe care o conduc sa traiasca in minciuna...desi si cei din politica romaneasca sunt considerati printre cei mai corupti din europa, ei chiar nu au incercat niciodata sa schimbe istoria tarii sau sa blocheze accesul la informatie, lucru care imi vine prima data in gand cand ma gandesc la comunism. Pacat insa e ca toti cei care vad acest mesaj nu constituie un procent important din populatia r. Molova si probabil va fi foarte greu ca populatia pro comunista si cei de la sate sa fie convinsi ca rusii sunt cei care i-au chinuit si ca singura lor sansa de a scap din traiul de azi pe maine ar putea fi reunirea cu romania, daca situatia nu se schimba probabil moldova ar putea ajunge la situtia coreei de nord adica foamete nationala!!!!
 
Re: despre Voronin ..

hell-knight;150349 said:
Se poate rezolva conflictul Transnistrean si daca Moldova se uneste cu Romania, deoarece Romania are destula putere militara pt a-i trimite pe rusi la plimbare, iar daca Moldova s-ar uni u Rusia prevad un viitor sumbru.

Chiar crezi ce spui? Cum adică Romnia are destulă putere militară pentru a trimite ruşii la plimbare?! Mai degrabă e invers. Se vede că subestimezi tare forţa Rusiei sau poate nu ştii ce a zis Otto von Bismark despre Rusia.
Despre una sunt sigur că rezolvarea militară a conflictului transnistrean ar fi o prostie pentru toate părţile direct implicate n acţiunile militare ... ar avea urmări catastrofale care nu trebuiesc nimănui.
 
Numărul solicitanţilor de cetăţenie romnă a ajuns la 300 de mii

Pe fundalul zvonurilor că Romnia va schimba legea privind acordarea cetăţeniei, n Republica Moldova numărul cererilor privind redobndirea cetăţeniei romne a ajuns la 300.000, potrivit viceconsulului romn la Chişinău, Lucian Stănică, citat de BBC.


Ministrul Justiţiei din Romnia, Monica Macovei, susţine că proiectul de lege la care lucrează Ministerul Justiţiei nu va ngreuna procedurile pentru cetăţenii moldoveni. Oficialul romn a declarat pentru BBC că se intenţionează ca procedurile să fie flexibilizate, decizia urmnd să se ia la nivel administrativ şi doar cei nemulţumiţi să se adreseze instanţelor. Mai mult, se doreşte nfiinţarea unei subcomisii speciale care să se ocupe de cererile din R. Moldova. Vor rămne, n schimb, condiţiile ca aplicantul să aibă domiciliul n Romnia şi să nu aibă cazier. Candidaţii vor trebui să treacă testele de limbă, istorie şi cultură romnească.

Preşedintele parlamentului moldovean, Marian Lupu, ne-a declarat că cererile de obţinere a cetăţeniei romne din partea moldovenilor de peste Prut vor continua att timp ct regimul de acordare de vize din partea ţărilor UE pentru cetăţeni din R. Moldova este unul foarte restrictiv. Trebuie să nţelegem că fiecare ncearcă să găsească soluţii. Unii dintre cetăţenii noştri o să meargă să ia paşapoarte ruseşti, alţii paşapoarte ucrainene, pentru simplul motiv că Rusia are deja semnat un acord de vize preferenţial cu UE, iar Ucraina negociază unul similar, a subliniat Marian Lupu.

sursa: http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=401&idRubric=4319&idArticle=10439
 
Moldova este deja Romania

Cu un aşa ritm al depunerilor cererilor pentru redobndirea cetăţeniei romne n cteva luni RM chiar că va ajunge deja Romnia. E deajuns ca cel puţin jumătate din populaţie să aibă cetăţenia romnă şi atunci nu ştiu cum se va mai pune problema statalităţii şi independenţei Republicii Moldova - mult susţinută de comunişti.
 
Re: Moldova este deja Romania

se trage din greu plugul propagandei in PMR. imi pare rau ca sintem prostiti in asa hal si ca nu avem capacitatea de a raspunde. intr-un articol am citit astazi o chestie interesanta - zicea cineve plecat peste hotare ca solutia nu e in voronin sau in pmr sau in altii, solutia tre sa fie in noi, ca conducerea pleaca si vine, insa noi raminem.

chestia cu cetatenia romana mi se pare normala. si e din nou un proces similar ca plecarea peste hotare. e o alegere economica desi poate are o baza ideologica. daca cetatenia romana se va da atunci nu vad obstacol pentru a nu o obtine. nu cred ca imi pot imagina o singura persoana care va renunta la cetatenie in numele unei ideologii in clipe cind nu are ce pune pe masa copiilor. in situatia noastra ideologia nu serveste decit interese economice, mai mici sau mai mari.

si chestia cu viitorul stralucit in cadru rusiei mi se pare chiar ne la locul ei, nu pot gasi o singura baza obiectiva pe care s-ar face o astfel de afirmatie.
 
Re: Moldova este deja Romania

Sa vedeti ce fata o sa faceti cand se va interzice detinerea functiilor publice de catre cei cu cetatenie dubla!
Cine o sa ramana la conducere?
 
Re: Moldova este deja Romania

Andolino;150423 said:
Cu un aşa ritm al depunerilor cererilor pentru redobndirea cetăţeniei romne n cteva luni RM chiar că va ajunge deja Romnia. E deajuns ca cel puţin jumătate din populaţie să aibă cetăţenia romnă şi atunci nu ştiu cum se va mai pune problema statalităţii şi independenţei Republicii Moldova - mult susţinută de comunişti.

Glumeşti, nu-i aşa? Nu-ţi dai seama că cei 300.000 şi-au luat cetăţenia romnă ca să plece din RM? E tocmai pe dos: n ritmul ăsta, RM va ajunge să fie de facto o republică rusă/ucraineană/etc.
 
Muream de ris cind am citit postul unui individ despre Armata Romina VS Armata Rusa :D Asa siguranta...cind aveam 5 ani, eu cu aceeasi siguranta puteam sa zic ca Mos Craciun exista :D .


"Cu un aşa ritm al depunerilor cererilor pentru redobndirea cetăţeniei romne n cteva luni RM chiar că va ajunge deja Romnia. E deajuns ca cel puţin jumătate din populaţie să aibă cetăţenia romnă şi atunci nu ştiu cum se va mai pune problema statalităţii şi independenţei Republicii Moldova - mult susţinută de comunişti."

Ha. Ha. Ha. Jumate de populatie s-a dus in Rusia la lucru, alta parte a populatiei dupa ce va primi cetatenii rominesti, se va duce prin Rominia in UE la lucru.
Si atuncea o sa vina cineva mare si puternic si o sa faca aici ordine... Eu socot ca Moldova nu este in stare sa supravietsuiasca singura, are nevoie de un stapin care o va ocroti, de ex. Rusia, SUA etc, deoarece doar cind am fost in componenta URSS - viata era mult mai buna (sigur ca erau si multe aspecte negative). Iar Rominia...aproape un secol sintem tari diferite...si doresc ca astfel sa ramina.




Astept o ploaie de riposte.

PS. Sper ca nu am multe greseli, deoarece imi sta pe suflet o alta limba (stiti care ;) )
 
ei iti propun sate duci acolo unde limba care iti sta pe suflet se vorbeste ca limba oficiala... pt ca ii tare amuzant sa spui ca SUA ar trebui sa ia acest petic de pamant sub ocrotire... eu it propun sa mergi in Rusia acolo unde viata nu s-a schimbat, traiesc la fel de bine ca in URSS... ha, ha, ha, ha... cred ca tu si acum crezi in Mos Craciun...
 
ChetzOFF;151613 said:
Iar Rominia...aproape un secol sintem tari diferite...si doresc ca astfel sa ramina.
Te referi la Romnia si CCCP (patria ta draga), nu-i asa? RM inca nu si-a serbat majoratul ... Iar dorinta ti se va implini oricum : Romnia si Rusia vor ramane tari diferite, pentru ca prima a intrat in familia europeana, in timp ce a doua n-are nicio sansa ...
PS. Sper ca nu am multe greseli, deoarece imi sta pe suflet o alta limba (stiti care ;) )
Pentru un rus, vorbesti acceptabil romneste ...
 
Re: Moldova este deja Romania

Gutza;150461 said:
Glumeşti, nu-i aşa? Nu-ţi dai seama că cei 300.000 şi-au luat cetăţenia romnă ca să plece din RM? E tocmai pe dos: n ritmul ăsta, RM va ajunge să fie de facto o republică rusă/ucraineană/etc.


Da ce ... numai romanii pleaca peste hotare? si rusii isi cam iau talpasita de pe aceste meleaguri
 
Faceti o mare greseala cand vorbiti despre Moldova. Ce greseala? O asociati mereu cu Rusia. Nu va considerati si nici nu vreti sa fiti un stat independent. Mereu sa depinzi de altii, sa iti conduca rusii viata.

Ce ati realizat daca ati ramas un stat DEPENDENT de Rusia? Noi am intrat in UE, NATO. Romanii privesc Moldova si oamenii din ea cu dorinta de unificare pentru ca indiferent ce ati spune tot romani sunteti (cel putin la origini).

Eu am in facultate o fata care e din Moldova si pe care daca o intrebi de unde e, iti raspunde cu o mare sfiala ca e din Moldova. Ii e oarecum rusine ca e din Moldova. TOTAL GRESIT! In locul ei, as fi mandra ca sunt din Moldova si ca acum am ajuns sa locuiesc (chiar temporar, pe perioada facultatii) in Romania.

Trupe de muzica, studenti, turisti care se stabilesc in Romania. VA GARANTEZ CA PROCESUL DE UNIFICARE A INCEPUT!

Eu as fi mandra sa aflu ca si Moldova e o PARTE a Romaniei!
 
SharonRO;152434 said:
Faceti o mare greseala cand vorbiti despre Moldova. Ce greseala? O asociati mereu cu Rusia. Nu va considerati si nici nu vreti sa fiti un stat independent. Mereu sa depinzi de altii, sa iti conduca rusii viata.

Ce ati realizat daca ati ramas un stat DEPENDENT de Rusia? Noi am intrat in UE, NATO. Romanii privesc Moldova si oamenii din ea cu dorinta de unificare pentru ca indiferent ce ati spune tot romani sunteti (cel putin la origini).

Eu am in facultate o fata care e din Moldova si pe care daca o intrebi de unde e, iti raspunde cu o mare sfiala ca e din Moldova. Ii e oarecum rusine ca e din Moldova. TOTAL GRESIT! In locul ei, as fi mandra ca sunt din Moldova si ca acum am ajuns sa locuiesc (chiar temporar, pe perioada facultatii) in Romania.

Trupe de muzica, studenti, turisti care se stabilesc in Romania. VA GARANTEZ CA PROCESUL DE UNIFICARE A INCEPUT!

Eu as fi mandra sa aflu ca si Moldova e o PARTE a Romaniei!

Chiar si mai multi moldoveni merg in Mosciva :D
Si oricum, unificare nu inseamna imigrare. Daca sarbii ramasi in Kosovo ar merge toti in Serbia asta at insemna ca s-a reunit Serbia cu Kosovo.
 
Daca te uiti atent in cartea de istorie ai sa vezi ca unificarea multor popoare a inceput prin asimilarea obiceiurilor, prin stabilirea in tara respectiva, etc. Sunt multe exemple. Te las pe tine sa le gasesti!
 
Back
Top