Falimentul partidului lui Chirtoaca

militant

Member
Azi la agentia de stiri Infotag a avut loc o conferinta organizatiei de Tineret a Partidului Liberal in cadrul careia aceasta a declarat iesirea in bloc din PL si divortul total cu Chirtoaca.

Stirea este publicata partial la http://info-prim.md , insa spre seara cred ca o sa apara si in alte surse media.
Cine reuseste sa gaseasca informatii mai amanuntite rog sa le posteze aici.
 
Circa 70 de membri ai organizaţiei de tineret a Partidului Liberal au părăsit rândurile formaţiunii


2007-05-21/13:17 Circa 70 de membri ai organizaţiei de tineret a Partidului Liberal (PL) au părăsit rândurile formaţiunii, fiind nemulţumiţi de metoda dictatorială a conducerii partidului şi de nepotismul promovat în cadrul formaţiunii. Câţiva dintre foştii membri ai PL au declarat, luni, 21 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu mai vor să fie folosiţi pentru atingerea unor scopuri, să fie marginalizaţi, intimidaţi, alungaţi din partid, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit ex-membrului formaţiunii, Vasile Costiuc, conducerea PL, în special preşedintele Mihai Ghimpu, a instaurat o atmosferă de dictatură în care toate deciziile importante sunt luate doar de acesta, fără a fi consultat Biroul permanent sau membrii activi ai partidului. Potrivit lui Costiuc, până şi listele candidaţilor la funcţia de consilieri locali au fost întocmite doar de preşedinte.

Potrivit sursei citate, Ghimpu nu ar fi interesat de promovarea tinerilor, aceştia fiind utili doar în campaniile electorale pentru a lipi afişajul electoral sau pentru a face publicitate candidatului PL. El afirmă că, datorită implicării masive a tinerilor în campania electorală precedentă, candidatul PL la funcţia de primar al capitalei a acumulat un număr mare de voturi, ceea ce, în opinia sa, nu se va repeta şi în alegerile din 3 iunie, fiindcă o mare parte dintre tineri nu mai doresc să se implice în această activitate. Totodată, Costiuc s-a declarat indignat de faptul că respectivul candidat nu a luat apărarea şi nu i-a susţinut pe tinerii care au aderat la PL „doar de dragul lui”.

La rândul său, fostul membru al Biroului permanent al PL, Vasile Boboc, spune că, în localităţile din R. Moldova va fi difuzată o Adresare către alegători, se spune că în interiorul partidului are loc o discrepanţă între declaraţiile oficiale şi faptele reale, că liderul formaţiunii acceptă doar persoane loiale, ceilalţi fiind ignorate sau chiar alungate din partid. Vasile Boboc spune că nici BP, nici Comisia de etică nu mai activează, transformându-se în organisme pur formale.

Potrivit lui Boboc, lipsa transparenţei din formaţiune, a unui dialog este demonstrată de listele candidaţilor la funcţia de consilieri, întocmite doar de Ghimpu. Drept confirmare serveşte lista candidaţilor PL la funcţia de consilieri din or. Durleşti, compusă, în mare, din membri ai Partidului Democrat şi chiar ai Partidului comuniştilor, a declarat Diana Crudu, fost lider al organizaţiei de tineret din această localitate.

Conform surselor citate, 80 la sută din PL sunt tineri. La moment, 68 au părăsit formaţiunea, însă numărul nemulţumiţilor este mult mai mare, susţin sursele citate, care precizează că cei care vor să abandoneze PL sunt ameninţaţi cu „probleme în instituţiile de învăţământ”.
 
Eu cred ca cineva i-a corupt pe cei mai activi membri ai partidului ,pentru a dezmembra unitatea acestuia.Cum altfel se poate explica faptul ca pina acuma totul era OK si deodata ,inainte de alegeri,tocmai cind PL-ul obtinuse sanse reale de victorie apar scandaluri in interiorul partidului?
comunistii dracului...numa ei sunt in stare de asa ceva
 
Se pare ca chiar e vorba de faliment, cel putin pentru aceasta campanie elctrorala. Vik-ing scrie ca avea sanse reale ceea ce ma face sa rid... avea sanse poate sa intre in primii 3-4 nicidecum in turul 2 :) La alegerile precedente Chirtoaca era singurul care cit-decit reperezanta aripa tinara de data aceasta am impresia ca Filat il va depasi... Sincer sa fiu imi pare rau ca s-a intimplat anume asa deoarece Chirtoaca luat individual este destul de capabil dar aspiratuiile ii sunt prea mari. In moldova toti doresc sa conduca dar nu sa lucreze in echipa...

P.S. Vineri pe strada (St. cel Mare), Chirtoaca mi-a dat un pliant cu poza lui :) cu micro-programa si lista de consilieri pentru alegeri... Atunci mi-am dat seama ca n-am sa votez PL, nu am nimic impotriva Doinetei Sulac, dimpotriva, as lua-o de nevasta cu tot cu copil :) dar sa pui saraca fetita din `88 numarul 6 pe lista mi se pare depasit ! Ah da, tot timpul am fost de parere ca Ghimpu impute casha acolo... sa-si dea demisia acum daca doreste sa salveze ceva.

:)
 
Artur;182740 said:
Se pare ca chiar e vorba de faliment, cel putin pentru aceasta campanie elctrorala. Vik-ing scrie ca avea sanse reale ceea ce ma face sa rid... avea sanse poate sa intre in primii 3-4 nicidecum in turul 2 :)

:)

Vezi sa nu te inneci rizind...Azi la stiri a fost facut public un sondaj ,conform caruia Chirtoaca ocupa locul 2 (9 % din alegatori) ,indata dupa Iordan (13%)
Mai bine informeaza-te Arturcik decit sa rizi in dodii...;)
 
vik-ing;182773 said:
Vezi sa nu te inneci rizind...Azi la stiri a fost facut public un sondaj ,conform caruia Chirtoaca ocupa locul 2 (9 % din alegatori) ,indata dupa Iordan (13%)
Mai bine informeaza-te Arturcik decit sa rizi in dodii...;)

Inainte de citi niste sondaje ar trebui sa stii urmatoarele lucruri:

1. Cine finanteaza sondajul. Din cate stiu nici o institutie care se ocupa traditional cu finantarea a unor astfel de cercetari nu a acceptat finatarea studiilor pentru campania locala.
2. In ce perioada a fost facut sondajul. Nu stiu de ce am senzatia ca s-a facut inainte campaniei propriei-zise.
2. Ar trebui sa atragi atentia asupra procentului de non-votanti si nehotarati care depasesc cu mult 50%. Ceea ce in general descalifica sondajul.

Exemplu: Ce parere aveti fata de activitatea prim-ministrului?
a) Pozitiva - 25%
b) Negativa - 30 %
c) Nu stiu, nu raspund - 55%

Ghici ce va scri presa? majoritatea respondentilor (30%) au o atitudine negativa fata de prim ministru. :)

Desigur ca candidatului comunist ii convine cel mai mult plasarea lui Chirtoaca pe locul doi pentru a cobori raitingul concurentilor sai. Trebuie sa fii in culmea naivitatii pentru a credea ca PL-istul prezinta ceva serios.
 
"Veaceslav Iordan si Dorin Chirtoaca ar fi candidatii care ar iesi in turul doi al alegerilor locale din Chisinau. Cel putin asa arata rezultatele Barometrului opiniei publice, realizat de Institutul de politici publice. Autorii studiului atentioneaza insa ca marja de eroare pentru sondajul din Chisinau este destul de mare."

Omule, nu se face public nici un sondaj cu astfel de marje de eroare. Pentru ca este egal cu ghicitul in carti.

Tre sa ne mai invatam sa nu repetam si sa credem chiar tot ce vedem. Fiecare ar trebui sa aiba si un pic de spirit critic.

Normal ca ei se justifica, in cazul in care Chirtoaca o sa ajunga pe locul 10 sau 15, sa zicem, vor veni cu argumentul ca "noi v-am prevenit".
 
Cum n-ai da militant cade in picioare...ca mitza ceea :)
omule...relaaaaaaaax!!! N-am incercat sa-ti bag sondajul pe git cu de-a sila...
 
vik-ing;182800 said:
Cum n-ai da militant cade in picioare...ca mitza ceea :)
omule...relaaaaaaaax!!! N-am incercat sa-ti bag sondajul pe git cu de-a sila...

Dak itz dai seama nu iti scriu tie personal. Ma adresez publicului mai larg, in caz contrar ti-as scrie pe privat.
 
Militant, cred ca daca Corduneanu figura in acel sondaj nu faceai atita zarva despre marja de eroare
Despre locul 15 - pierzi militante credibilitatea mesajelor pe forum cu fiece mesaj nou postat, fii un pic mai impartial - intelegem perfect ca o presupunere de genul dat este de fapt o incercare de manipulare a opiniei.

Acu despre scindarea din partid
Am sa sustin parerea lui vik-ing despre "import" de parere in capuceanul celor tineri de catre cei din afara. Stiu prea bine ca nu exista fum fara foc, dar cred ca nu era cazul sa iasa foc.. a mai turnat cineva ulei ca mintile sa izbucneasca acum.
 
Black, crede-ma, sondajele ma intereseaza si din punct de vedere profesional. Asa e si normal sa ma revolt cand publicului i se baga o asa mare "kotleta".
 
vik-ing;182773 said:
Vezi sa nu te inneci rizind...Azi la stiri a fost facut public un sondaj ,conform caruia Chirtoaca ocupa locul 2 (9 % din alegatori) ,indata dupa Iordan (13%)
Mai bine informeaza-te Arturcik decit sa rizi in dodii...;)

Nu-ti fa griji pentru mine vik-ing, cind vorbesc despre sansele lui chirtoaca vorbesc bazindu-ma pe anume fapte nu vorbesc din cer.... imi plac si mie sondajele si chiar cred ca chirtoaca o fi avut sanse la turul 2 dar acum exista prea multe circumstante care au dus la diminuarea sanselor lui... contracandidati puternici.... filat braghis ba chiar si corduneanu, scandaluri interioare, increderea scuzuta nu numai in rindul electoratului matur care este cel mai responsabil civic dar si a propriilor semeni cu care a lucrat.......... i`m sorry, si mie imi place dar asta este...

Vik-ing nu e nimic rau ca ceea ce zici poate sa faca pe cineva sa rida... nu lua in nume personal... cum ziceai si tu - relax, si nu-mi stilci numele mai ales cu un diminutiv.... rusesc .... ok? Numa bine!
 
Cu privire la conferinţa din 21.05.2007
organizată de aşa zişii membri ai Partidului Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal consideră acţiunea întreprinsă de către aşa zişii membri ai Partidului Liberal Vasile Boboc, Eşanu Oxana, Costiuc Vasile, Crudu Diana şi Şevciuc Alexei drept o denigrare nefondată adusă Partidului Liberal şi organizaţiei de tineret a partidului, care are legătură directă cu alegerile din 3 iunie 2007.
La fel mai considerăm că, conferinţa acestora din data de 21. 05. 2007 a fost înscenată de către „marii patrioţi” care au colaborat cu structurile de ocupaţie şi care astăzi se afla în Partidul Naţional Liberal care la rândul său aflat în plină campanie electorală încearcă să atragă atenţia electoratului. Această convingere se întemeiază pe faptul că una din participantele la conferinţa respectivă, Diana Crudu candidează pe listele PNL la funcţia de consilier municipal, fiind înregistrată cu numărul 10, iar tatăl acesteia candidează la funcţia de primar în oraşul Durleşti, iar foştii PL-işti făcând deja agitaţie electorală în favoarea PNL.
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal atrage atenţia asupra faptului că, contrar ideilor expuse de participanţii la conferinţa cu pricina, OTPL este independentă în acţiunile sale conducându-se de statutul Partidului Liberal şi de propriul Regulament. Astfel este o minciună şi o dezinformare ideea expusă de către cei 5 precum că Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a rămas fără membri sau ar fi nefuncţională la fel ca şi ideea precum că tinerii în Partidul Liberal ar fi folosiţi doar la împărţit pliante . Numai în ultima lună la organizaţia noastră au aderat mai multe persoane, depunând cereri în acest sens.
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal aduce la cunoştinţă faptul că cei 5 pretinşi liberali au plecat în diferite perioade de timp de la partid, în mare parte fiind nemulţumiţi de faptul că n-au obţinut funcţii în structurile partidului şi n-au fost puşi printre primii pe listele de candidaţi în actualele alegeri cum ar fi de exemplu Boboc Vasile. Cât priveşte Diana Crudu, aceasta în genere nu este şi nici nu a fost membră a Partidului Liberal .
Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal îşi exprimă regretul că cei 5 s-au lăsat manipulaţi în plină campanie electorală de către un partid condus de foşti nomenclaturişti sovietici. La fel Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal apreciază ieşirea celor 5 drept un atac din partea PNL dat în urma deconspirării cărţilor scrise de către Anatol Ţăranu „Pe calea spre comunism” şi „Munca baza modului de viaţă socialist” de asemenea deconspirarea colaborării preşedintelui PNL Vitalia Pavlicenco cu ITARTAS care arată adevărata identitate politică a liderilor PNL.
Totodată Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal îşi exprimă nedumerirea în legătură cu faptul că presa n-a cerut aşa zisa listă cu cei 69 de membri care ar fi părăsit partidul nostru prezentând-o ca ştire bombă în plină campanie electorală.
Vrem să mai subliniem faptul că indiferent de atacurile venite din partea nomenclaturii comuniste acestea nu demonstrează decât agonia în care se află aceştia. Însă dincolo de marea lor tactică care a fost întreprinsă chiar de la începutul anilor ’90. Candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă va câştiga primăria municipiului Chişinău, aşa că vrem să transmitem tuturor celor care fac tot posibilul ca alegătorii şi de această dată să aleagă dintre doi comunişti, schimbarea este inevitabilă.

Chişinău 28 mai 2007
 
Declaratia Vitaliei Pavlicenco, deputat, presedinte Partidului National Liberal


PNL nu sta in spatele niciunor actiuni. Nu avem nici o treaba cu
tinerii care au plecat din PL. Eu, personal, nici nu am aflat despre
asta decit dupa ce m-am intors pe 23 mai din Macedonia, unde am fost
la nunta fiicei mele.

In general, insa, din intilnirile pe care le avem in municipiul
Chisinau, am constatat ca vor vota tot mai putini pentru Dorin
Chirtoaca, pentru ca "ceva s-a intimplat cu el, nu arata asa cum
arata, parca e speriat si arata ca un santajat". Mai multi spun ca
PL a intrat total pe mina PPCD, cel care i-a impus sa atace PNL
pentru conceptul Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova.
Asta - se spune, - pentru ca PPCD si comunistii l-ar avea la mina pe
Dorin cu un material compromitator. Acum cunoastem mai multe, dar nu
difuzam. Dumnezeu sa-i aiba in paza pe Chirtoaca si Ghimpu, primul,
din pacate, incepind sa samene tot mai mult, cu al doilea.

Noi, PNL, ne promovam ideile si echipa si nu avem treaba cu PL, nici
cu sondajele, care sint la cheremul PCRM si PPCD, cei care fac mereu
scheme de prabusire a oponentilor, scenarii ce includ si prabusirea
lui Chirtoaca, Nu a mai ramas putin - citeva zile si vom vedea
veridicitatea prognozelor. Vitalia Pavlicenco
 
Pavlicenco trebuie sa se apridileaska ea face nunţi şi chefuri sau campanie electorală. în al 2-lea rînd mă înervează chestii de genul eu ştiu da nu-ţi spun... cum zice Pavlicenco vom vedea după 3 iunie că Pavlicenco are partid dar n-are candidat... :)
 
eu nu inteleg de ce le-a luat o saptamana sa aiba o reactie... daca a fost defaimare, trebuia sa apara atunci... daca si la primarie o sa reactioneze la fel, atunci ii clar ce capacitati au....
 
Back
Top