Gigi Becali - personajul creat de mass media

Daca le-a luat de la Vadim nu vad o diferenta majora. Amandoi sunt la fel de distractivi cand incep sa-si bodogane adversarii. :D
 
e foarte posibil sa ia procente de la Vadim. Ambele partide au atras unele persoane mai limitate dar si unii nationalisti(cam in asta constau discursurile ambilor presedinti),iar deoarece Vadim numai vorbeste iar Becali mai se si implica ,financiar,asta probabil a atras unii sustinatori PRM.Plus ca din cite am mai citit prin presa,Becalii are istorici in partid,oameni ceva mai luminati care vor sa-l educe oarecum,si unele progrese a facut.
 
Procentele lui Gigi Becali sunt luate in principal din electoratul vadimist, doar PNG-ul este coleg de discurs cu PRM-ul spitalului 9. Nu se schimba nimic la nivelul societatii; electoratul lui Becali a existat din totdeauna, nu apare acum. Oamenii care voteaza PNG au gost simpatizanti ai PRM sau PSD. Nimic nou sub soare. Ei pur si simplu asteptau aparitia unui individ precum Gigi. Intr-un fel, este bine - electoratul vadimist se face bucatele.

Inca ceva Gigi nu castiga voturi pentru anticomunism, ci pentru cum urla el cu crucea ortodoxa intr-o mana si banii in cealalta. Sa fim seriosi, nu pacaleste votantii PNL sau PD. Cat despre procentele PNL-ului, fara suparare, dar dupa ce ajungi sa votezi in Parlament cot la cot cu tripleta de aur PSD-PRM-PC, they had it coming.

Sventlana > asa-zisii istorici e de fapt unul singur mai zdravan - Alex Mihai Stoienescu, un individ controversat, care se vinde pe bani. Desigur, mai este si un Dan Pavel, analist politic, la randul sau in solda Razboinicului Luminii
 
daca nu gresesc 9+9=18, daca vadim nu prea s-a ridicat pana la 10-14 de unde s-au luat restu?
Deosebirea intre ambii este ca de la cer la pamant, Vadim joaca pe nostalgia trecutului comunist, becali pe conservatismul si ortodoxismul altora. Categoriile deci sunt destul de diferite.
Mai degraba cred ca este vorba de categoriile sociale care erau pana acum inerte si apolitice.
 
Din pacate Becali profita si de o conjunctura politica nefericita.
Cu toate ca lucururile au inceput sa se si miste in Romania dupa venirea D.A, oamenii au ajuns totusi sa li se acreasca de certurile penibile ca la usa cortului.
Asta va face sa creasca numarul simpatizantilor partidelor extremiste peste limita aia clasica de vreo 15% cat este in mod traditional.
La fel s-a intamplat dupa guvernarea Aliantei democratice, cand PRM a luat vreo 30%, mult mai mult decat se astepta oricine.
 
Ti-am spus prea bine de unde s-a luat restul: PSD. Becali nu este iubit numai pentru parada sa de credincios si Patriotul Nationale, ci mai ales pentru banii pe care ii arunca pe ici, pe colo, celor care ii pupa mana cum trebuie.

Lvl100> ma indoiesc ca succesul din 2000 al PRM-ului se va mai repeta vreodata.
 
Deosebirea intre ambii este ca de la cer la pamant, Vadim joaca pe nostalgia trecutului comunist, becali pe conservatismul si ortodoxismul altora. Categoriile deci sunt destul de diferite.
Mai degraba cred ca este vorba de categoriile sociale care erau pana acum inerte si apolitice

Gresit. Cu toate ca unu se lauda ca a facut 10 facultati iar celalalt se mandreste ca nu stie nici macar o limba straina amandoi trimit cam aceleasi gen de mesaje : cu crucea in mana, injuram de mama si urlam cum o sa facem Romania Mare sau "o tara sfanta ca soarele de pe cer" (varianta Becali)

Husky40;165863 said:
Lvl100> ma indoiesc ca succesul din 2000 al PRM-ului se va mai repeta vreodata.

Poti sa fii sigur ca nu se va intampla, si asta datorita lui Becali. Chiar daca ar creste semnificativ numarul votantilor, toate voturile acuma se impart la 2 :)
 
adrenalina;165811 said:
stiam ca sunt si romani pe acest forum... si am deschis tema pentru ca ma doare acest subiect...
nu ti se pare trist ca dupa ultimele sondaje de opinie Becali se bucura de increderea a 3o% din romani si partindul lui ar primi 12 % din voturi, iar PNL 13%...


Nu demonstreaza datele de mai sus ce am zis eu...? :)

Chestia cu ospiciu e demna de mila ....ca tot ceea ce ignorantii pot ghindi...

Cind discutia se transfroma in chestie personala...participantii sunt mai mult sau mai putin"needucati", ca sa folosesc un cuvint mai "moale"...

PS. Privit tv-ul mai des si vedeti fata Romaniei (sau cel putin asa TV-ul vrea sa prezinte Romania). Povestiri adevarate, ca si alte de acest gen, sunt culmea...ma mira si ma doare stupizenia "eroilor"
 
Hai mey,am ajuns sa discutam despre Becali si pe forumurile din Moldova?Najpa treaba...
Este un om fara pic de cultura,atata tot...nu mai am ce discuta despre el...
 
Prognoza politica daca la alegerile din 2009 iese Becali :


Decembrie 2009 . Becali il invinge in turul doi pe Traian Basescu, fiind ajutat de mai vechiul sau inamic Corneliu Vadim Tudor, care isi va sfatui alegatorii sa voteze PNG-ul. Drept rasplata, acesta va fi nominalizat pentru functia de prim-ministru, iar majoritatea PNG-PRM din Parlament il va investi in functie. Pentru prima data in istoria moderna a Romaniei UDMR nu va mai fi la guvernare.

Ianuarie 2010 . Proiectul noii Constitutii trece de Parlament si urmeaza sa fie organizat un referendum. Printre modificarile esentiale se numara: interzicerea tuturor religiilor cu exceptia celei ortodoxe (inclusiv ateismul), este reintrodusa pedeapsa cu moartea, ungurii sau tiganii (exceptand o parte a Ferentariului formata din sustinatori ai lui Becali, care in urma cu mai bine de 3 ani l-au ajutat pe acesta sa castige un important capital de imagine) sunt declarati persona non-grata pe teritoriul Romaniei (acestora le va fi retrasa automat cetatenia romana in momentul intrarii in vigoare a Constitutiei), vulturul de pe stema Romaniei este inlocuit cu o oaie, noul drapel va fi rosu si albastru cu o cruce in mijloc, libertatea de exprimare este strict limitata etc.

Februarie 2010 . Steaua joaca primul meci din primavara europeana pe Stadionul Ghencea, meciul fiind transmis pe ecrane uriase in toata tara , in comentariul lui Dan Diaconescu.

Martie 2010 . Steaua este eliminata din cupele europene, in timp ce Dinamo si Rapid merg mai departe. Copos este arestat si condamnat la moarte. Borcea este mazilit in Pakistan , acolo unde va muta cu el echipa Dinamo. Se inregistreaza o premiera absoluta: o echipa din Pakistan in cupele europene.

Aprilie 2010 . Constitutia este votata de 99 % dintre cei care s-au prezentat la urne. Observatorii straini se alarmeaza si presa internationala acuza ilegalitatea scrutinului din Romania . Becali apare triumfator pe Maybach in Piata Universitatii. Pipera devine noul sector 7 al Bucurestiului.

Mai 2010 . Internetul ("unealta diavolului") este interzis. Milioane de calculatoare sunt arse pe rug. Uniunea Europeana publica un raport defavorabil referitor la trecerea Romaniei la moneda euro. Becali declara ca nu da un ban pe Uniunea Europeana.

Iunie 2010 . Steaua sarbatoreste cucerirea unui nou titlu de campioana. Golgeterul Nicolita ( 43 de goluri, toate din penalty) primeste Gheata de Aur a Europei. Corneliu Vadim Tudor, aflat intr-o vizita oficiala la Bruxelles, este retinut si internat intr-un sanatoriu.

Iulie 2010 . Meme Stoica este noul prim-ministru. Ultimii intelectuali parasesc tara .

August 2010 . Pentru prima data in istorie, Uniunea Europeana renunta la o tara membra.

De aici lipseste faptul ca din Constitutie se elimina functia de presedinte si se introduce cea de imparat. Tot in Constitutie se declara ca Dinastia Becali este trimisa lui Dumnezeu pe Pamant cu drept de viata si de moarte pentru supusii sai.

Septembrie 2010 - Televiziunile incep sa transmita numai 3 ore pe zi cu imagini despre realizarile ilustrului imparat si noua epoca de aur a tarii. (circula zvonuri ca intre timp denumirea a fost schimbata in epoca lânii de aur)

Octombrie 2010 - Se trece la crearea rasei pure romanesti (de oameni si de oi, ca tot una sunt). Tuturor li se tatueaza o cruce si in loc de prescurtarea INRI doar GB.

Noiembrie 2010 - Este executat ultimul pretins intelectual (un inginer cu diploma falsa de la Rebu) ... adevaratii intelectuali au reusit sa fuga sau au fost executati de mult.

Decembrie 2010 - Marea aniversare a incoronarii. Romania este trecuta pe harta lumii ca o zona alba. Somalia isi retrage si ea ambasada
 
Gigi nu e cu nimic mai rau ca ceilalti politicieni romani ,doar ca el nu afacut scoala de partid la Moscova ca de exemplu Iliescu ,care pare mai pieptanat.Dar diplomati si alti functionari Romania are desti care sal povatuiasca ce si cum sa faca, ca si pe George Bush.
 
Alt demagog. Numai de Becali nu ducea lipsa Romania. Cat despre faptul ca era(este) prieten cu V. Ceausescu nu va spune nimic ? Si ca se declara "superroman"? Stiti cumva cati "superromani" erau membri ai Legiunii? Si ca in afara baietilor care umbla dupa banii lui, facuti cum au fost facuti, restul sunt o pegra, o turma care isi urmeaza ciobanul? Asta inseamna sa cumperi un parti asa cum a facut ciobanul mai sus pomenit. O parafraza care li se potriveste ar fi " Tagma cum laudae, turma cum pagubae".
 
Back
Top