Google in limba moldoveneasca

Gropare, nu incepe si tu. Doar am explicat o data ca n-am zis-o de parca ar fi evident ca cineva din Ro vorbeste mai bine ca cineva din Md.
Si nu stiu ce tot sariti in apararea unuia care traduce in "moldoveneasca" (si prost pe deasupra).
 
SweetKeo;160995 said:
:))) in limba moldoveneasca sau in limba romana?

vreau sa va intreb si eu ceva, ca tot aud mereu si fara sa supar pe cineva.intreb si eu ,limba moldoveneasca ,limba romaneasca ??? eu nu cunosc nici o boaba de limba moldoveneasca , dar vad ca va inteleg si voi pe mine.atunci sa ma lamureasca cineva cu calm si buna dispozitie ce limba vorbesc eu cu voi.? si inca odata scuze pentru intrebare.
 
Eu mai inca o intrebare -
este corecta denumurea limbii in constitutie ?
poate ar trebui schimbata in maldavschii sau maldovschii ,moldovanschii,
moldovana ,moldoviniasca , moldoviana, sau totusi Romana ?
 
Păcat că nu toţi pricep,că această limbă este a cotropitorilor.Blajini din fire,le dăm pîinea noastră,ne-au inundat pămîntul strămoşesc cu trimişii alias Smirnov,Ivanov,Mişin,savanţi-Stepaniuc,Ostapciuc,alte belele.Ne-au prădat,ne-au educar în spirit internaţionalist haimanale,care defapt nici nu reprezintă poporul rus,continuie să ne scuipe aceiaşi oameni prin intermediul jigăniilor dintre noi: Roşca-noul dictatoriaş and
Compania.Acelaşi lucru şi la Google,unde şi-au băgat rîtul tot din aceştea,folosind resursele economice,financiare .
Păzea,spurcăciuni,că va veni timpul şi veţi fi aruncaţi ca nişte lucruri rele ,direct la Mama dracului,şi nici aceasta nu-şi va mai aminti de voi.Cotropitori blestemaţi,tîrfe plătite şi alte blestemăţii venite pe capul nostru.Să vă cînte prohodul cît mai repede posibil măcar şi în limba voastră moldovenească.
 
Eu as zice sa nu ne grabim cu concluziile Andolino, Marian Lupu nu exprima exact punctul de vedere oficial, poate fi o iesire din front, pe care o "corecteaza" tatucul Voronin; sau e o comanda de moment, primita chiar de la el si peste o luna, dupa ce trece nu-s ce vizita la Chisinau sau se varsa nu-s ce fonduri europene la conturile din Cipru, se intorc iar cu fatza lor de toval la Kremlin (sau unde-i acum sediul guvernului, la taica Putin).Sau mai razgandit de vreo cateva ori comunistii dupa cum le-a pocnit din bici stapanul...
 
limba moldoveneasca? hahah sa fim seriosi nu exista asa ceva cand niste politicieni nu au ce face gasesc ei
 
Pt.Vasile ! Dar google in limba austriaca exista ? sau in limba belgiana ? sau in limba elvetiana ? unii dintre voi privesc si acum doar spre rasarit ! asta e marele pacat,vasile !
 
Ce aberatie... si cu ce difera google.ro de google.md? Parca n-am vazut nimic din dictionarul lui Stati.. :D

atat ca scrie acolo ca e google-ul moldovenesc.. LOL. THIS IS SICK!
E atat de evidenta influienta rusilor si atat de revoltatoare incat ma intreb cum de pana-n ziua de astazi nu s-a facut nimic ca sa ne scuturam de raia asta..
 
lizofoafa;214274 said:
Ce aberatie... si cu ce difera google.ro de google.md? Parca n-am vazut nimic din dictionarul lui Stati.. :D

atat ca scrie acolo ca e google-ul moldovenesc.. LOL. THIS IS SICK!
E atat de evidenta influienta rusilor si atat de revoltatoare incat ma intreb cum de pana-n ziua de astazi nu s-a facut nimic ca sa ne scuturam de raia asta..

bine spus.
 
Magaria pretentiei existentei "limbii moldovenesti" este unica in lume.

Sunt cazuri in care istoria i-a plasat pe vorbitorii aceleasi limbi in tari, ba chiar in natiuni diferite.

1. De multe ori grupurile etnice si-au luat alt nume (de obicei al regiunii), dar recunosc ca vorbesc o limba comuna, originara:

Franceza - valonii din Belgia.
Olandeza - flamanzii din Belgia.
Germana - tirolezii Italia.

2. Alteori, desi impartasesc numele generic al noii tari, locuitorii stiu ca vorbesc in continuare limba tarii (sau a grupului etnic) de origine:

Elvetieni de limba franceza sau germana.
Belgieni de limba germana.
Austrieci de limba germana.

3. Cand separarea a fost mai timpurie, grupurile au format chiar noi natiuni, dar sunt constiente ca vorbesc aceeasi limba originara:

Engleza - SUA, Australia, Noua Zeelanda...
Spaniola - tarile Americii centrale si de sud (exceptand Brazilia)
Portugheza - Brazilia

4. In fine, mai sunt cazuri in care, in interiorul aceleiasi limbi, dialectele sau accentele sunt atat de puternic diferentiate incat uneori membrii aceluiasi grup etnic abia se pot intelege intre ei (Anglia - cokney, scouse; Spania - catalana; Italia - napoletana; Franta - provensala). Cu toate acestea vorbitorii sunt constienti ca vorbesc un dialect al limbii de baza, nu o limba diferita; limba de baza (engleza, spaniola, italiana, franceza) pe care, de altfel, o vorbesc si ei si o inteleg ca fiind limba literara de uz comun.

Sigur ca, in istoria timpurie, dintr-o limba s-au dezvoltat altele noi, diferite (limbile germanice, limbile romanice). Dar in toate aceste cazuri relatiile dintre aceste limbi sunt de consagvinitate directa (romana si italiana au drept parinte limba latina, daneza si suedeza provin din limba vorbita de vikingi si varegi, care provine, la randul ei, din limba vorbita de gotii nordici - de unde provin si germana si olandeza). Nu este si cazul limbii romane vorbite de o parte si de alta a Prutului. Daca romana si "moldoveneasca" ar fi limbi diferite, ce limba de origine ar putea avea? Latina? Dar latinii abia daca au trecut Carpatii in Transilvania si au trecut, sporadic, Siretul la varsare in Dunare. Peste Prut nu le-a calcat sandaua niciodata. Daca "moldoveneasca nu e limba latina, atunci ce e? Slavica? Pai atunci cum de ne intelegm atat de bine unii cu altii? Specificul si originile unei limbi sunt date de structura gramaticala de baza, ori structura limbii vorbite pe ambele maluri ale Prutului e, neindoielnic, latina.

Si atunci: care limba "moldoveneasca"? Entitatea statala si politica Republica Moldova exista, dar limba "moldoveneasca" este o aberatie.
 
Back
Top