Idei si sugestii pentru o firma virtuala

de fapt,despre prezentare au aratat ieri la ProTV Chisinau...poate ai vazut?
dar...sigur ca poti...iti trimit miine niste fotci a standului si...alte pricoale...:)
 
Multumesc ...deamu imi cresc urechile!!!:D

Ni sa sugerat astazi de catre administratie sa schimbam profilul firmei....adika din comertul cu blanuri sa trecem la comertul cu vin, directorul a promis ca ne asigura cu baza materala:Vinuri de colectie,cognacuri cu ,,viderjka'' s.a .Ei spun ca aceasta idee are mai multe sanse de reusita....dar totusi decizia este a noastra....cred
Deci ,cum credeti trebuie sau nu sa reprofilam activitatea?
 
asta nu e reprofilare...asta e deja o firma noua..cu alt logo..cu alte servicii/produse...asta inseamna sa incepi munca din nou..daca vrei sa o faci bine de tot.parerea mea e ca din moment ce ati castigat concursul inseamna ca ati facut treaba...poate doar..daca e cazul...sa mai adaugati niste fleacuri care ar putea capta interesul...voi tre sa stiti mai bine, nu?:)

ps. astept materialele promise:D

pps. din pacate am ajuns cam tarziu aseara acasa sa mai apuc stirile la ProTV...
 
Cu materialele fac tot posibilul...din pacate nu gasesc pe cei care au fotografiat...da pina diseara mai este...;)

La 4:00 are loc prezentarea firmelor de exercitiu din Colegiul de Comert...would you like to join me? ;) mai dicutam despre firma,despre noi...:)
Eu vreau neaparat sa vad ce au facut cei de la Comert...poate gasesc ceva idei noi. Ei sunt concurentii nostri ,caci inainte de Austria v-a avea loc un concurs intre firmele virtuale din Moldova...si acolo trebuie sa ,,RUPEM''!!!
 
merci pentru invitatie..dar...hmmm..nu pot..sunt la munca...

Bafta!:)

nu aveti vreo prezentare in ppt?...sau cum ati facut voi prezentarea...a fost un fel de expozitie sau ce?
 
Linar...esti o dulce!!! Bine ca mi-ai amintit de PowerPoint !!!! Ti-o trimiT chiar acum!
Prezentarea a fost atit in ppt ,cit si sub forma de expozitie ,unde erau diferite promotii si unde puteai incheia contracte...karoce a fost interesant,mai ales ca s-a terminat cu bine:D
La Colegiu de Comert ,prezentarea a avut loc in alt mod si s-a apreciat dupa alte criterii...informational ei au fost mai bine pregatiti ,dar relatia cu clientul era sub orice critica!
 
Cinci firme de diferite activitati au fost inaugurate saptamina curenta la Colegiul Financiar Bancar (CFB) din capitala. Cu toate ca au titlu de firme de exercitiu, ele reprezinta activitatea unor firme reale.
Firma de exercitiu "Edict" este specializata in editarea calendarelor, ecusoanelor, cartilor de vizita etc; "Biro-plus" comercializeaza rechizite de birou; "Pofta Buna"- livreaza diverse tipuri de bucate; "Globaltrans"- firma de transport si "MoldElite bank" - banca prin care se efectueaza tranzactiile bancare ale firmelor sus numite.
Aceste firme sint rezultatul practicii instructive a elevilor CFB, anul 3, partial 4, si este o noutate pentru sistemul de invatamint mediu de specialitate din RM. Pentru prima data studentii practicanti sint pusi in situatii reale de creare a propriei afaceri. Activitatile lor au loc in cadrul unui proiect-pilot al organizatiei austriece "CulturContact", finantat de Guvernul Austriei.
De fapt, aceste firme sint niste concepte didactice, bazate pe invatarea prin practica. Este o copie simulata si virtuala a firmelor reale, in care studentii participanti pot sa efectueze si sa exerseze toate activitatile desfasurate de o firma reala, dar cu bani si marfuri virtuale.
Grigore Paladi, directorul CFB, a mentionat pentru "MS" ca actuala metoda de desfasurarea a practicii instructive pentru studenti este una foarte buna, deoarece prin intermediul ei studentul isi formeaza abilitati de munca in echipa, capacitati de conducere, comunicare eficienta si organizare a muncii.
Desi in firmele virtuale nu exista bani, nu se produc bunuri si nu se asuma riscuri, tinerii invata multe despre functionarea unei firme reale: contractare, negociere, livrare, intocmire de documente (facturi, avize de livrare, chitante, ordine de plata), decontare, relatia cu banca, comunicare cu clientii, plati, incasari etc. Pot fi initiate chiar si simulari ale unor situatii de insucces (restructurarea activitatii, incapacitate de plata, faliment).
Aliona Sargo, coordonator de proiect, a specificat ca acesti copii au pornit de la inregistrarea firmei lor cu actele necesare, cu plan de afaceri, plan de marketing, plan strategic etc. Toate acestea sint inregistrate la un centru specializat din Romania, de la care au primit numarul si codul personal al firmelor. "Faptul ca activitatea noastra este inregistrata nu doar la nivel de colegiu, ne va permite sa colaboram cu alte institutii din tara si de peste hotare. Proiectul dat se mai implementeaza in colegiul de Comert si cel de Informatica din capitala. Pentru inceput vom colabora cu aceste firme prin internet, WAP, telefon etc", a spus Sargo.
In colegiul dat, firmele de exercitiu au un birou improvizat cu toate materiale necesare, simulind anturajul unei firme reale. Scoala a pus la dispozitie spatiul si logistica necesara (calculatoare, conexiune Internet, telefon, fax, birotica si consumabile).
La 28 februarie, cite o firma din toate cele trei colegii (Financiar Bancar, Comert si Informatica) vor pleca in Austria pentru a participa la un tirg international de firme de exercitiu. Pe parcursul tirgului, vor avea posibilitatea sa deruleze tranzactii, sa promoveze imaginea firmei lor, sa participe la competitii, sa dobindeasca experienta si abilitati suplimentare de exersare a uzantelor comerciale, a tehnicilor de negociere si limbajului de afaceri.
Acest proiect este implementat cu succes in Romania, Bulgaria, Rusia, Austria.
 
Imi pare rau ca am ratat prezentarea firmelor de exercitiu de la CFB...da pe doi din poza(baiatul si fata din stinga) i-am recunoscut !!! Am invatat in clase paralele la liceu...,,Spiru Haret'' rules!!!!!
 
Back
Top