In ce limba vom vedea EURO 2008?

TERMOCENTRALA

New Member
Compania "PRIME" a obtinut dreptul exclusiv de a transmite in direct in Moldova meciurile Campionatului European de fotbal.

Dreptul la transmisiunea in direct a meciurilor a fost obtinut de Compania "PRIME", care retransmite “Pervii canal v Moldove. Vsemirnaia seti”. Microbistii din Moldova vor putea urmari toate meciurile UEFA EURO 2008TM in exclusivitate la acest canal.

Surse din cadrul companiei "PRIME" au comunicat in exclusivitate pentru REPORTER.MD ca toate drepturile media de transmitere a celor 31 de meciuri de la EURO-2008 apartin companiei "PRIME". “Pervii canal v Moldove” va transmite in direct toate meciurile, cu exceptia ultimelor patru meciuri din grupe, care in conformitate cu decizia UEFA se vor desfasura paralel. Potrivit reprezentantului companiei "PRIME", aceste meciuri vor fi transmise dupa incheierea acestora.

Dreptul exclusiv de transmisiune a Campionatului European la fotbal, potrivit reprezentantului companiei, reprezinta o responsabilitate enorma si compania este mandra de acest lucru, or, "UEFA EURO 2008TM Austria&Switzerland" va fi unul din cele mai de rezonanta evenimente, de aceea “Pervii canal v Moldove” va intreprinde toate cele necesare pentru ca spectatorii sa aiba parte de un produs de calitate, au declarat pentru REPORTER.MD surse din cadrul companiei.//REPORTER.MD

Eu zic sa nu se mai complice si sa preia direct comentariul televiziunii rusesti.
 
Iertati-ne fratzilor, ca suntem atat de egoishti, mitici shi lipsitzi de orice simtz romanesc, incat nu putem macar sa ii fortzam pe imbecilii de la Bucuresti (de orice culoare politica) sa retransmita cumva postul de televiziune public TVR1 pe teritoriul Basarabiei. Numai gura e de noi! Meritam de la voi si scepticismul si/sau refuzul de a fi o fiintza, sau de a va recunoashte romani! A spus bine cine a spus: "m-am saturat de Romania"; chiar si de la mii de kilometri distantza ramane valabila sentintza! Si uite asa si la transmisii de fotbal, tot Rusia si lb. rusa domina Basarabia.
 
Bati campii. Nu au decat ceeace isi doresc. Dovada este faptul ca si-au ales conducatorii pe care ii au.
 
Pe tine te-as trimite intai in Siberia exilat numai vreo trei luni; la cat gandesti, ar fi de ajuns ca atunci cand revii la Chisinau sa ii pupi tzarana de pe calcaie lui Voronin ! Before judging somebody, walk five mile first in his shoes !
 
Rapax, stai nitel, sa nu exageram. Stim cu totii pe cine au ales moldovenii in ultimele alegeri. Banuim care va fi rezultatul viitoarelor alegeri, dar asta nu inseamna ca acum trebuie sa fim de acord cu tot ce se intampla acolo mergand pe ideea ca fiecare doarme dupa cum isi asterne. Moldova este o tara locuita in primul rand de romani si nu este normal ca asemenea evenimente sa nu fie transmiste in limba majoritatii populatiei, indiferent de cum au votat in ultimele alegeri.

Sa fim seriosi, nu i-a intrebat nimeni: vreti rusa?
 
Miti poti sa-ti ceri scuze in numele tau daca te consideri mitic. Ai uitat ca TVR a fost interzis in RM? Si ce ai cu rapax si ce amenintari cu siberia faci tu mai democratule? Atata timp cat oamenii suporta sa vada campionatul in rusa inseamna ca nu ii deranjeaza. Daca i-ar deranja ar protesta. Dar faptul ca te vexezi tu cand oamenilor nu le pasa este un abuz si o agresiune.
 
Asa e, ca pentru 'adaptati' (adaptat=mitic) care se hranesc cu gargariseli iliesceniste si basesciene (daca ai votat si o data cu unul din astia doi, nu esti cu nimic mai bun, ori democrat, ori indreptatit sa arati cu degetul la civismul basarabenilor decat ei) e nevoie sa explicam metaforele:
Siberia a fost o figura de stil, evident. Nu mai exista Siberia (Gulagul) de care vorbeam si in ultima fraza am explicat ce am vrut sa spun; credeam ca ai fost in strainatate Albastru, dar cred ca poate numai la Moscova ori Beijing ? SUTE DE MII de basarabeni au fost surghiunitzi in Siberia si in tari din Asia Centrala in timpul celor 106 ani de ocupatzie tzarista si pe urma in timpul celor mai bine de 50 ani de nenorocire sovietica: cum crezi ca ai dreptul (tu sau rapax) sa ii acuzi pentru cum voteaza sau de ce nu ies in strada, uite-te la tine ca nu te-am vazut sa ii arunci cu oua in cap lu' Iliescu pentru 'binecuvantarile' europene de care ai parte zi de zi. CE AI FACUT TU PENTRU FRATZII TAI, CA AM VAZUT CA TE PRETINZI PATRIOT? Daca nimic, atunci macar o scuza pentru neputintza si indiferentza ta pentru cineva care iti impartasheste inaintahii, cultura, istoria si limba, scuza oricum nevinovata si absolut fara importantza, nu crezi ca ne-ar apropia PE TOTZI mai mult ?
Faptul ca eu ma vexez cand lor nu le pasa e un abuz, zici tu ? Adica sunt prost ca ma doare de tzara mea si de fratzii mei? Nu am ce raspunde, la asta, poate mai citesti de vreo doua-trei ori fraza asta si conshtientizezi. Eu am postat-o inca odata ca sa vada si altzi forumishti la ce se pot ashtepta de la intelectuali din noua clasa de mijloc a Romaniei, pretinshi patriotzi. LA NIMIC !
Iertatzi-ne inca odata fratzilor, si pentru miticii de mai sus ! Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac !
 
Albastru;211838 said:
Miti poti sa-ti ceri scuze in numele tau daca te consideri mitic. Ai uitat ca TVR a fost interzis in RM? Si ce ai cu rapax si ce amenintari cu siberia faci tu mai democratule? Atata timp cat oamenii suporta sa vada campionatul in rusa inseamna ca nu ii deranjeaza. Daca i-ar deranja ar protesta. Dar faptul ca te vexezi tu cand oamenilor nu le pasa este un abuz si o agresiune.
Desi tonul lui Miti este departe de a fi potrivit pentru situatia data (Rapax nefiind de partea cealalta a baricadei), tind sa ii dau lui dreptate. Nu e vorba de TVR - este interzis de comunisti. Ma rog, au avut grija sa puna bete in roate retrasmisiei postului national, frecventa au dat-o unui post rusesc, daca nu ma insel.

Revenind, tu faci o confuzie grava: confuzia intre justetea unei actiuni si raspunsul celui afectat. Conform logicii tale, daca cel afectat da impresia ca este nemultumit, atunci e perfect okay, pentru ca whe who keeps silent consents. Pot fi de acord cu un asemenea rationament, dar pana la un punct. Unde apare problema? La modul in care tu propui sa judecam intreaga afacere: pe ei nu ii doare, de ce sa ma doara pe mine sau pe tine? Raspunsul meu ar fi asta: pentru ca spre deosebire de ei, tu poti sa gandesti liber si nu ai in spate 60 de ani de tembelizare.

Daca vecinul tau isi bate nevasta si ea nu vine la tine pentru ajutor, asta nu inseamna ca ceea ce se intampla in casa de alaturi este normal sau acceptabil.

Miti > Ne mai jignesti mult in bloc? Pentru informatia ta, am avut parte de destule neamuri proaste care nu puteau fi catalogate drept "mitici". Cand o sa intelegeti ca toate heirupismele asta fac rau cauzei romanesti, vom ajunge si noi undeva, dar pana una alta se pare ca suntem condamnati a ne ratoi unii la altii si la a citi mesaje ale diversilor penibili care umbla cu Codreanu.
 
husky eu vad lucrurile astfel: Particip pe forumurile basarabene, discut si am incercat sa imi ajut colegii de facultate basarabeni care de multe ori au fost izolati sau s-au autoizolat. Pe forumuri incerc sa fiu cat mai putin condescendent sau agresiv pentru a nu irita orgoliile dar nici nu imi fac mea culpa pentru politica romaneasca pe care in esenta nu o consider gresita fata de RM ci doar usor pasiva (politica romaneasca greseste mai mult fata de rom). Pe de alta parte atunci cand orice masura concreta se confrunta cu ariceli consulate chiar si bursele etc nu prea ai ce face decat sa oferi un exemplu, sa pui o vorba buna, si cam atat.

Ehhhh si exista un punct in care sunt de acord cu Miti si consider ca se poate face mai mult dar asta este posibil sa deranjeze fratii de peste Prut si inca pe cei mai dragi adica opozitia democrata. Romania ar trebui sa investeasca financiar in democratizarea RM (desi Romania se ascunde sub pavaza neoliberala ca sa nu cheltuiasca bani uitand ca statul cel mai neoliberal respectiv Sua investeste masiv in democratie) si anume sa creeze ONG-uri dirijate de romani si centre culturale pentru ca democratii din RM isi fac prost treaba atat door to door cat si in cheltuiala banilor occidentali. Sa nu uitam ca fragila elita romaneasca (care contrar exagerarilor lui Miti exista si nu o sa dau acum exemple) nu s-ar fi putut construi fara British Council, Centrul cultural francez, Goethe Institut, Soros, etc.
 
Problema e: cum poate romania care e obisnuita sa trimita abroad fosile dezafectate sa curteze si sa plateasca decent tineri valabili (de obicei scoliti si traiti in occident) ca sa ii convinga sa lucreze intr-un fel de bosnie, desi acestia sunt la varsta si la momentul carierei in care au toate optiunile deschise. Vedeti vreun regizor din noul val, vreun eurocrat format la paris sau in state, vreun sportiv medaliat sau vreun specialist veritabil venind la baltzi sa reprezinte romania si sa educe masa de manevra basarabeana?
 
De la Euro am ajuns la lucruri mult mai profunde. Ma bucur ca stilul meu aprins a deschis un pic orizontul, desi e posibil ca moderatorul sa intervina destul de curand.
Cand am vorbit de mitici, m-am inclus si pe mine de la inceput, cititi primul mesaj. Desi am mers cu carti la fratii nostri, am tzinut relatzii politice cu frontul, m-am catzarat prin copaci in fatza ambasadei Rusiei la Bucuresti cu bannere pro-Basarabia si am vorbit despre basarabeni si romani peste tot aici in mediul academic in State, tot nu cred ca sunt altceva decat un mitic. NU facem destul - asa cum am facut continuu o cauza natzionala din integrarea europeana - pentru a ne realiza urmatorul obiectiv natzional, aducerea tuturor fratzilor sub acelasi steag, intr-un fel ori altul. CE interes natzional trebuie sa aiba Romania acum pe plan extern, dupa ce a obtzinut membershipul in UE si NATO? Avem vreunul, ca eu nu l-am vazut enuntzat de 'gushterii' aia de pe Dambovitza? Nu e logic ca el trebuie sa se intoarca spre cei care inca sufera doar pentru ca se simt romani, fie ei la Cernautzi, Ismail, Novisad, in Istria, la Chisinau, Tighina ori Tiraspol?
Imi cer scuze pentru reactzia nu foarte fair play, dar eu imi ceream SCUZE creshtineshte, iar cineva mi-a spus ca "bat campii". Poate fi greshit sa ne cerem scuze unora de aceiasi limba, pe care i-am abandonat de vreo trei ori practic, am refuzat sa ii imbratzisham odata cand aproape intinsesera bratzele (1990) si acum iarashi ii lasam la mana rushilor si ucrainenilor ? Nicicand. Eu am vrut sa pictez o imagine lui rapax in care sa se vada in locul lor; in felul asta poate cinismul si indiferentza vor sta un pic sa cantareasca mai bine, venind de la oameni inteligentzi.
Nu potzi fi patriot doar clamand asta sau fiind a reasonable guy in viatza de zi cu zi cu un coleg de scoala basarabean. Nici stand pe forumuri pro-Basarabia. TREBUIE mai mult de la totzi si de la fiecare. Daca noi cei rezonabili acceptam putzinul, ce, aproape nimicul ce ni-l ofera hahalerele de la Bucureshti, putetzi sa-mi zicetzi orice vretzi dar extremismul se va intoarce mai repede decat credetzi si o sa vedetzi mai des si mai multzi baietzi de-ai lui Codreanu, cum deja vedetzi de-ai lui Bossi, Frattini si Mussolini. Nimic nu este fara consecintza in istorie, nici macar lipsa de reactzie.
O sa zicetzi: "si ce propui"? Da, am ceva in cap, dar...cu cine?
 
Eu nu cred ca extremismul are vreo sansa in romania actuala. Cel mai tare m-am bucurat anul trecut cand deoarece la gay pride noua dreapta a atacat travestiurile, punkisti anti-extremism au atacat noua dreapta. Asta iti da imaginea completa a societatii romanesti care eu cred ca are un instinct democratic fff sanatos. Asta apropos de extrema dreapta care intr-o tara in care messengerul si hi5 rulz chiar daca dasteptu de profesor de religie iti spune ca daca nu faci cruce cand treci pe langa biserica te calca masina (e pe bune) nu are nici o sansa (exceptand 3-4 frustrati). De comunism nici atata nu mai incape vorba de cand romanasii au descoperit creditul, automobilul si hypermarketul si au inceput sa iubeasca dintr-o data proprietatea.

Despre ajutorul militant de care zici tu nu stiu ce sa zic. Si eu am studiat si stat tot in state si inca multi ani si am dezvoltat acea decenta de a nu ”intrude”. La 14-20 de ani eram ff militant piata universitatii inca din liceu etc. Acum la 30+ nu mai gasesc nici energia si probabil m-am blazat desi cred ca as face ceea ce este necesar daca lucrurile ar fi organizate (vremea heirupismelor a cam trecut si e bine ca a trecut). Vizibila politica romaneasca fata de basarabia este sublima dar lipseste cu desavarsire ai dreptate dar nu stiu daca in spate ea exista sau nu si nu e scoasa la suprafata din anumite calcule pe care prin prezumtia de nevinovatie le voi spera inteligente.
 
Eu cred ca avem o istorie prea zbuciumata ca sa mai cadem in vreun extremism. Nu am fost niciodata noi genul care sa facem asa ceva. Plus de asta suntem intr-o zona in care suntem inconjurati de conflicte asa ca nu avem nevoie de asa ceva la noi in tara, iar pe langa asta suntem deja in era tehnologiei si informatiei unde un grup minoritar nu va putea manipula in mod sustinut majoritatea decat daca toti mogulii de presa se aduna si chiar sia sa ma indoiesc.
 
Miti;211859 said:
De la Euro am ajuns la lucruri mult mai profunde. Ma bucur ca stilul meu aprins a deschis un pic orizontul, desi e posibil ca moderatorul sa intervina destul de curand.
Cand am vorbit de mitici, m-am inclus si pe mine de la inceput, cititi primul mesaj. Desi am mers cu carti la fratii nostri, am tzinut relatzii politice cu frontul, m-am catzarat prin copaci in fatza ambasadei Rusiei la Bucuresti cu bannere pro-Basarabia si am vorbit despre basarabeni si romani peste tot aici in mediul academic in State, tot nu cred ca sunt altceva decat un mitic. NU facem destul - asa cum am facut continuu o cauza natzionala din integrarea europeana - pentru a ne realiza urmatorul obiectiv natzional, aducerea tuturor fratzilor sub acelasi steag, intr-un fel ori altul. CE interes natzional trebuie sa aiba Romania acum pe plan extern, dupa ce a obtzinut membershipul in UE si NATO? Avem vreunul, ca eu nu l-am vazut enuntzat de 'gushterii' aia de pe Dambovitza? Nu e logic ca el trebuie sa se intoarca spre cei care inca sufera doar pentru ca se simt romani, fie ei la Cernautzi, Ismail, Novisad, in Istria, la Chisinau, Tighina ori Tiraspol?
Imi cer scuze pentru reactzia nu foarte fair play, dar eu imi ceream SCUZE creshtineshte, iar cineva mi-a spus ca "bat campii". Poate fi greshit sa ne cerem scuze unora de aceiasi limba, pe care i-am abandonat de vreo trei ori practic, am refuzat sa ii imbratzisham odata cand aproape intinsesera bratzele (1990) si acum iarashi ii lasam la mana rushilor si ucrainenilor ? Nicicand. Eu am vrut sa pictez o imagine lui rapax in care sa se vada in locul lor; in felul asta poate cinismul si indiferentza vor sta un pic sa cantareasca mai bine, venind de la oameni inteligentzi.
Nu potzi fi patriot doar clamand asta sau fiind a reasonable guy in viatza de zi cu zi cu un coleg de scoala basarabean. Nici stand pe forumuri pro-Basarabia. TREBUIE mai mult de la totzi si de la fiecare. Daca noi cei rezonabili acceptam putzinul, ce, aproape nimicul ce ni-l ofera hahalerele de la Bucureshti, putetzi sa-mi zicetzi orice vretzi dar extremismul se va intoarce mai repede decat credetzi si o sa vedetzi mai des si mai multzi baietzi de-ai lui Codreanu, cum deja vedetzi de-ai lui Bossi, Frattini si Mussolini. Nimic nu este fara consecintza in istorie, nici macar lipsa de reactzie.
O sa zicetzi: "si ce propui"? Da, am ceva in cap, dar...cu cine?
Miti, spune-ne ce ai in cap, poate ca ai cu cine.
Probabil trebuie gandit ceva pentru a scoate intai din pasivitate masa de manevra, pentru ca multi citesc dar putini se implica (vezi si cazul meu). De vorbit despre subiect se vorbeste de 18 ani, prea multa vorba strica iar faptele cam lipsesc...
Oare nu din aceasta cauza "s-au blazat" unii ca Albastru. Atatia ani si tot la stadiul de idelologii, cam mult....
 
Oooof, noi romanii suntem cei mai extraordinari, nu-i asa? Noi nu am facut nici un holocaust si noi niciodata nu am fost inclinati la extremism. De aia baietii lui Codreanu (putini cati sunt acum) viseaza cu ochii deschisi la legenda apusa si milioanele de simpatizanti ! Orwell a fost un geniu, si-a dat seama cum pot comunistii schimba istoria: in mintea noastra. Cine ignora istoria o sa o repete. Si, asta-i de la mine, cine crede ca daca suntem in era Windows, Microsoft, etc. intr-un mileniu cu numar diferit de cel al lui Hitler si de aia tragediile secolului trecut sunt imposibile e un naiv, cu tot respectul. Uitati-va la China, Burma si abia ieri, guvernantii comunisti moldoveni au arestat tineri pentru ca au postat pe internet!
Cred ca e cazul sa realizati ca suntem tot oameni si atavismele noastre NU au fost schimbate de Mr. Gates...
Revenind la subiect, eu 'vad' EURO 2008 in limba engleza pe ESPN, dar mai trec si pe ESPN spaniol cand da cineva gol....Goooooooooooooooool!
 
Miti, ai dreptate in ceea ce spui, cu o singura observatie. Argumentele tale pot functiona si in sens invers. Si noi ne putem mobiliza pentru a lupta.
Eu vad Euro in Limba Romana , la TVR.
Sper sa se cante la fel de frumos imnul si in aceasta seara...
 
Da, Lex, dar de unde esti tu? Din cate stiam eu, TVR nu mai e retransmis pe teritoriul Moldovei.

Albastru > Romania ar trebui sa faca multe in Moldova, dar nu prea poate atata timp cat mimeaza obiectivitatea. Nu putem si nu avem voie sa fim obiectivi pentru ca Moldova este cu romani de'ai nostri. Rataciti sau nu, nu pot fi lasati de capul lor. SPer ca pe viitor sa-si schimbe atitudinea ai nostri. As vrea ca macar jumatate din gargara comunista sa devina realitate: sa atenteze cineva la integritatea statala, sa fie spioni, sa existe tot felul de destabilizatori si asa mai departe.
 
Back
Top