Iuscenco injoseste Romania

pate sami lamureasca cineva ce sa intimplat ? eu am citit articolele da nu am prea inteles ce sa intimplat...
 
Smile;202989 said:
pate sami lamureasca cineva ce sa intimplat ? eu am citit articolele da nu am prea inteles ce sa intimplat...
Păi exact ce scria acolo s-a întâmplat ... Băsescu şi naţiunea română a fost umilită de Iuşcenko chiar la Bucureşti
 
Nimeni n-a umilit pe nimeni. Tat yi bats.
Numai ca s-a discutat pi dijeaba trei zile cit si-au pierdut timpul Basescu si Iuscenko unul cu altul la ultima sa vizita in Romania.
Ce le mai plac unora titlurile patetice. :D:D
 
`romEo;203014 said:
:D Si care are dreptate ? Cine pe cine a umilit?

Dupa trei ore de negocieri intense dar infructuoase, Presedintele Basescu hotari sa puna la contributie ultimul argument :


-- Te rog sa ma intelegi corect, Victor, daca Ucraina va continua sa refuze orice compromis cu privire la insula Serpilor si la R. Moldova, comunitatea internationala o sa va retraga tot creditul politic. Pozitia Romaniei, ca membra a NATO si UE, nu poate fi neglijata.


Iuscenco parea de neconvins. Interesele Ucrainei si idealul revolutiei portocalii cereau ca R. Moldova sa fie ciopartita in doua bucati, una revenind Romaniei, cealalta, Transinistria, devenind o noua unitate administrativa a Ucrainei. Contenciosul cu insula i se parea fara fond. Era vorba de un teritoriu care, conform Academiei de stiinte de la Kiev, a apartinut Ucrainei inca din Evul Mediu. Insula Serpilor putea fi considerata chiar drept leaganul civilizatie ucrainene . Conform arheologilor de la aceeasi Academie acolo a fost descoperit primul document scris al limbii ucrainene, « Legenda pescarul ui portocaliu ».

Basescu se rezema obosit de speteaza fotoliului si remarcand zambetul ironic al lui Iuscenco exclama agasat :


-- Nu esti un adevarat democrat, domnule Presedinte, nu esti ! Imi pare rau sa ti-o spun asa, pe sleau, dar imi evoci manierele dictatoriale ale lui Putin !

Liderul ucrainean se inclina spre Basescu :


-- Traiane, incepu Iuscenco pe un ton calm dar ferm, la drept vorbind ma doare in cot de democratie si de comunitatea internationala. Increderea pe care chipurile mi-o acorda “comunitatea internationala” si l"umea libera" nu e nimic altceva decat un deal. “Ei” isi tin fleanca in privinta conturilor mele bancare in Elvetia, eu ii ajut sa-l frece pe Putin. Washingtonul are nevoie de mine, nu de tine. Tu esti inlocuibil, eu, deocamdata, nu.
-
-- Cum vine asta ? nu-si putu retine nedumerirea Basescu.


-[FONT=&quot] - [/FONT]Vine asa cum iti zic, Traiane. Acum, asculta-ma atent. Nu sunt impotriva compromisului…


Presedintele roman resimti momentan o usurare. Isi descrucisa picoarele si se inclina la randul lui spre omologul ucrainean.


-[FONT=&quot] - [/FONT]Am stiut ca intr-un sfarsit vom reusi sa ajungem la o intelegere, clinti vioi din ochi Basescu. - Ce propui ?


-[FONT=&quot] - [/FONT]Iata ce : In privinta Moldovei ramane, [bip !] mea, asa cum am zis ! Insula aia de [bip !] apartine exclusiv Ucrainei ! Canalul Bastroe, [bip !] matii, are o importanta strategica pentru noi si de opinia Romaniei [bip !] ne doare in [bip !]… Daca va mai bagati [bip !] in Bucovina cu tot felul de proiecte de sustinere a minoritatii voastre de [bip !] o sa va [bip !], [bip !], [bip !]…


A doua zi, agentiile de presa europene salutau progresul inregistrat in relatiile intre cele doua state limitrofe si intelegerea cordiala ce s-a instaurat intre sefii ambelor tari.
 
ne bucuram ca domnul Mirk are atata imaginatie sau poate ii telepat, incat a sursprins exact dialogul intre cei doi.

multumim Mirk, esti un scump.
 
E o traducere din rusa, la articolul la care am facut mai sus trimite:


Ziarul rus “Vzglead” a publicat un material, unde sunt prezentate fragmente din articolul “Iuscenko ne umileste la Bucuresti” publicat in ziarul roman de limba engleza “Nine o`Clock” Desigur, publicatia rusa manipuleza continutul, pentru a pune sub semnul intrebarii natura transformarilor democratice in Ucraina, dar nu aceasta este problema.
Este interesanta pozitia ziaristilor romani, care considera ca odata ce Ucraina va intra in NATO si UE, nu ar trebui sa-si apere interesele sale nationale. Lui Iuscenko i se incrimineaza pozitia prea dura in discutiile cu privire la Insula Serpilor si in alte probleme existente intre cele doua state. Toate acestea se petrec in contextul criticilor aduse presedintelui Basescu pentru slabiciunile manifestate in fata oaspete. Unii ziaristi romani (Roxana Iordache) chiar au ajuns la concluzia ca Iuscenko aparand interesele propriului stat ar prezenta “o lectie dura pentru toti cei care isi fac iluzii cu privire la democratia din Ucraina”. In continuare se vorbeste ca “Rusia isi va urmari mereu interesele. Doar n-o sa urmareasca interesele noastre. Interesele Romaniei trebuie sa le urmarim noi.”, contrazicandu-se.
In primul rand, doamna Iordache, intelege gresit notiune de democratie, considerand ca un stat care doreste sa devina membru al clubului democratic (Ucraina), ai carui membru Romania este deja, este datoare sa cedeze Romaniei in problemele teritoriale. Democraticitatea nu poate presupune si tradarea intereselor de stat, ci din contra promovarea lor de catre oamenii politici si functionarii de stat.
In al doilea rand, condamnand pozitia hotarata a lui Iuscenco, ziaristul condamna si “nehotararea” presedintelui roman in discutiile bilaterale. Adica, ea condamna liderul ucrainean de ceea ce nu doreste sa vada la propriul presedinte?
In al treilea rand, doamna Iordache, la sfarsitul articolului recunoaste dreptul Rusiei de a apara propriile interese, insistand pe faptul ca nimeni nu va apara interesele statului roman in afara de el insusi. De ce recunoascand dreptul Moscovei de asi promovare interesele, ea prin criticele sale neaga dreptul Ucrainei de asi apara drepturile, pentru ca sa se contrazica mai traziu, condamnand Ucraina pentru faptul ca nu promoveaza interesele Romaniei cedand la negocieri?
As vrea sa reamintesc cuvintele marelui Eminescu, care adresandu-se criticilor sai a spus: “E usor a scrie versuri când nimic nu ai de spus…” In acest fel as vrea sa subliniez de fapt ca este usor a critica, fara a propane o alternative, sau daca laternativele tale sunt lipsite de sens. Este laudabil faptul ca ziaristii romani sunt interesati de politica externa a Romaniei, dar aceste lucruri trebui analizate doar in cazul in care dispui de anumite cunostinte si capacitate de a intelege. Contrazicandu-se, ziarista romana doar si-a descoperit de fapt supararea pentru faptul ca Iuscenko a fost capabil sa apere interesele statului sau, in timp ce Basescu a dat-o in bara.
 
frumoasa proza mirk...din pacate pe alocuri si uneori prin locurile esentiale ii cam fantastica.

referitor la articolul postat, scris de Roxana Iordache, e suficient sa dai un search pe gg sa vezi cam ce fel de articole scrie doamna la adresa lui basescu...si apoi poti sa-ti faci usor o parere asupra verticalitatii articolului.

aici se vede ipocrizia noastra cotidiana. Adica pe de o parte ne suparam tare cand anumiti politicieni italieni, prin intermediul mediei, aprind si intretin un conflict intre italieni si comunitatea romana de acolo, iar pe de alta parte suntem gata sa acceptam fara tagada speculatiile, aparute in presa anti-B, despre intalnirea Iuscenko - Basescu...

Adica tu credeai ca Iuscenko a venit la buc cu un avion plin de cadouri printre care si "stii ne-am gandit noi mai bine, n-ar fi frumos din partea noatra sa stricam foarte bunele relatii ce le aveam cu romania, pentru 10 m2 de spatiu maritim, 7 galoane de petrol, 5 scoli, 3 biserici si 2 pelicani..."

Tupel si nesimntirea ruseasca se manifesta foarte bine si la ucrainieni si nu stiu cui i-ar folosi sa devenim si noi ca ei...

Si ca un exercitiu de imaginatie: pune-l pe iliescu sau ctinescu in locul lui basescu si vezi ce-ar fi iesit...
 
laurentiu;203075 said:
Tupel si nesimntirea ruseasca se manifesta foarte bine si la ucrainieni si nu stiu cui i-ar folosi sa devenim si noi ca ei...

Foarte rau ca nu stii... desigur ca poporul roman. Mi se pare ca Voronin, Saacashvili, Iuscenco si Putin sunt mult mai capabili sa apere propriile interese politice decat basescu, care nu se limiteaza decat la declaratii populiste. Ar fi timpul Romania sa mai ia lectii de la vecini...
 
militant;203078 said:
Foarte rau ca nu stii... desigur ca poporul roman. Mi se pare ca Voronin, Saacashvili, Iuscenco si Putin sunt mult mai capabili sa apere propriile interese politice decat basescu, care nu se limiteaza decat la declaratii populiste. Ar fi timpul Romania sa mai ia lectii de la vecini...

n-ai decat sa iei tu lectii de la rusi...eu am sa ma abtin...
iar mesajul meu a fost altul...dar in goana febrila de persuador te-ai facut ca nu intelegi ce am vrut sa zic...
 
cred ca acest Iusenko ii cea mai mica problema pe care o are la moment Romania. umilinta lui nu se compara cu ceea ce fac italienii la moment cu natiunea romana.
pana una alta Ucraina ar trebui sa isi vada de propria straita si faca curatenie acolo. Iusenko nu poate decat sa vorbeasca, ca de fapt nimic nu hotaraste. dar trebuie sa isi faca lucrul de presedinte, ca doar de aia sta in fruntea tarii, cu subtira sustinere pe care o are.
 
adrenalina;203107 said:
nu se compara cu ceea ce fac italienii la moment cu natiunea romana.

Italienii pleaca de la o constatare : 75 % din delictele comise la Roma se datoreaza flacailor cu pasaport romanesc. Constatare neplacuta, desigur, pentru urechea noastra mioritica. Ne-au vrut in Europa, iata-ne ! :)
 
mirc , ce are dorinta de integrare in europa cu crimele tiganilor ?


de ce moderatorii tolereaza asemenea specii provocatoare ca mirc ,endo si altii ?
oare trebuie ca dupa fiecare mesaj al lor sa urmeze vreo zece mesaje care sa "anuleleze" prostiile scrise de ei ?
va amintiti de vestitul proverb ?
 
si ce vrei sa facem? poate sa cenzuram la infinit ideile cu care noi nu suntem de acord? nu vad nici un motic de cenzura, cata vreme mentinem dreptul la libera exprimare. se poate face ceva doar cand se exagereaza. ceea ce nu este cazul.
o discutie are pro-uri si contra. asta este si frumusetea unei discutii si capacitatea de ati sustine puntul de vedere
 
m_c_B, sunt de acord cu Mirc ... povestea cu criminalitatea românilor e destul de adevărată în Italia şi la asta nu doar ţiganii au contribuit, ci şi românii de culoare albă de pe ambele maluri ale Prutului.
Izbucnirile violente ale societăţii civile din Italia nu au apărut din senin ... asta a fost o bubă mare, care tocmai acum s-a rupt!!!
 
Back
Top