joi si vineri am stat mai tot timpul in casa scriind un articol despre Hable con ella de Almodovar. nu stiu daca a meritat sa cheltui 45 de lei pe 3 bilete (2 pentru mine si o fata care mi-a tradus la ureche din rusa in romana, iar al treilea a doua zi cind am simtit nevoia sa-l mai vad o data), plus timpul stat pe internet pentru documentare pentru ca cei de la Flux sa-mi dea 25 de lei pe el, trebuie sa cer mai mult.
vineri am avut o surpriza placuta cind am intrat pe un site romanesc (asemanator cu faces.md, dar un pic mai conservator), a doua poza "deschisa" era a unei prietene pe care nu am mai vazut-o de vreo cinci ani.
simbata. zilele astea timpul are un ritm cam haotic, ma trezesc tirziu, pe la 11 a.m., fac o ora plaja si e deja 5 p.m.; zilele de miercuri, joi si vineri, desi am fost cit de cit activ, parca au fost trei ore ale diminetii de azi, iar pina luni mi se pare ca am timp sa merg in Crimeea, sa urc in Bucegi, sa o vizitez pe maica-mea si pe deasupra sa-mi mai si ramina timp liber. probabil asa si trebuie sa te simti cind te paraseste si singura persoana care te mai putea parasi. cit eram in Cluj si ramineam singur, macar puteam de dimineata pina seara sa-mi vizitez prietenii, iar seara sa ma intilnesc cu restul in vreun pub.
credeam ca o sa reusesc sa continui de scris "romanul" inceput vara asta, dar acum am prea mult timp liber pentru asta (nu am cu cine pierde o parte din timpul asta excedentar), iar sa-mi mut intreaga existenta reala in lumea ireala din spatele ecranului monitorului (virtualitatea internetului + fictiunea romanului) ar putea fi preludiul unei sinucideri misterioase.
de altfel ziua de astazi a fost destul de bogata in senzatii.
Sunete neplacute: muzica de estrada ruseasca demodata si ciinii de pe plaja, dar si placute, cd-urile mele.
Culori: de piersica, gref, morcov ras, prosopul meu mustariu de la balcon care se asorteaza cu artarul din fundal.
Mirosuri: in statie, unde se vind legume si fructe, am simtit iarasi acel miros de mort din copilarie, care este parfumul busuiocului; maica-mea nu-l folosea la condimentat mincaruri (pentru asta avea chimenul, cimbrul si maieranul), si singurul loc in care mirosea a busuioc era biserica si inmormintarile la care bunica-mea ma tira regulat cind eram mic - de aia pentru mine mortii miros a busuioc, in schimb, vecina mea de la tara, asociaza iasomia cu mirosul de mort.
Si arome: aceleasi piersici, morcovi rasi si grefuri, stiuca prajita cu oregano si strugurii muscat.