Moţiune de cenzură mpotriva miniştrilor ca nu vorbesc romneşte

Andolino

New Member
n cadrul şedinţei plenare de joi a Parlamentului, deputatul PSL, Igor Klipii, din numele a 15 deputaţi, a naintat o moţiune de cenzură, privind remanierea Guvernului. Potrivit legislaţiei, aceasta trebuie să fie examinată n decurs de şase zile. Aceştia solicită destituirea a cinci membri ai executivului pe motiv că nu cunosc limba de stat pentru că necunoaşterea acesteia este o ncălcare a legislaţiei. Astfel, deputaţii au solicitat destituirea ministrului Reintegrării Vasilii Şova, ministrului Transportului şi Gospodăririi Drumurilor Miron Găgăuz, ministrului Dezvoltării Informaţionale Vladimir Molojen, directorului Agenţiei pentru Construcţii şi Dezvoltarea Teritoriului, Igor Semenovcher şi directorului Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, Alexandr Bannicov. n acelaşi context, başcanului Găgăuziei, Gheorghe Tabunşcic i s-a solicitat să nveţe limba de stat.
L.I, FLUX


sursa: http://www.flux.md/news/modb2.php?action=show&idu=14698&cat=Cotidian National&rub=Politica
 
Foarte bine ... foarte bine ... oceni horosho :))) eu as mai introduce o motiune de cenzura ... impotriva functionarilor care nu vorbesc corect romaneste ... dar ma tem ca am ramine fara functionari :)
 
comentariile ziarului TIMPUL

După un an şi jumătate de cnd s-a votat guvernul,

15 deputaţi au observat că cinci miniştri nu cunosc limba de stat



Joia trecută, un grup de 15 deputaţi au solicitat n plenul legislativului destituirea următorilor cinci membri ai guvernului pe motiv că nu cunosc limba de stat: V. Şova, ministrul Reintegrării, M. Gagauz, ministrul Transportului şi Gospodăririi Drumurilor, V. Molojen, ministrul Dezvoltării informaţionale, I. Seminovker, directorul Agenţiei pentru construcţii şi dezvoltarea teritoriului şi A. Bannikov, directorul Agenţiei relaţii funciare şi cadastru. Başkanului Găgăuziei, Gh. Tabunşcik i s-a atras atenţia asupra necesităţii studierii ct mai urgente a limbii oficiale a R. Moldova.

n moţiune, printre altele, se spune că guvernul este format şi activează cu ncălcarea legislaţiei lingvistice şi că parlamentul, votndu-i pe aceşti demnitari, a admis o ilegalitate. n finalul moţiunii se constată că perpetuarea acestei situaţii cnd demnitarii de stat vorbesc limba unui stat străin şi nu limba oficială a statului pe care l conduc este o ncălcare nu doar a Constituţiei şi legilor statului, ci şi o ncălcare a bunului-simţ. Ne-am pomenit cu toţii ntr-o situaţie fără precedent n lume: ntregul popor trebuie să nveţe şi să vorbească o limbă străină de dragul unor persoane cocoţate n guvern, incapabile să vorbească limba poporului.

Moţiunea a fost semnată de Valentina Golban, Igor Klipii, Oleg Serebrian (PSL), Veaceslav Untilă, Ion Pleşca, Vasile Grozavu, Anatol Onceanu, Ion Ciontoloi, Leonid Bujor (AMN), Vitalia Pavlicenco, Anatol Ţăranu, Valentina Cuşnir, Zoia Jalbă, Ion Neagu (neafiliaţi), Gheorghe Susarenco (PPCD).

Amintim cititorilor că aceşti miniştri care nu cunosc limba de stat au fost votaţi n parlament de către comunişti pe 19 aprilie 2005, deci după 4 aprilie 2005, cnd a fost creată coaliţia oranj PRCM - PPCD. Dintre membrii fracţiunii PPCD a semnat moţiunea numai Gh. Susarenco.

Valentina Basiul,

TIMPUL
 
Hehehe... Interesanta initiativa, desi cred ca este cam lipsita de sanse. Andolino, sa ne tii la curent.

P.S. Vezi ca exista butonul Edit. Nu este nevoie sa creezi cate un nou mesaj de fiecare data.
 
Cat de trist....
Macar daca acesti talhari internationali vorbeau limba moldovenesca, dar sa nu cunosti limba nationala (oricat de aberanta ar fi aceasta) este...din domeniul parodiilor universale!

Nu-mi vine sa cred, imi pare rau! EXPERIMENTUL RUSESC A REUSIT! acesti oamnei au adus la indeplinire cel mai sinistru plan, sa rapesti unui popor tot..nu numai limba, cultura, sau traditiile...CI ABSOLUT TOT!

Mai rau e ca au facut asta fara ca macar sa recunoasca paternitatea monstrului si implicit sa-l ia sub umbrela protectoare a ursului drogat pe vodca...astfel abnormalitatea a ramas singura si infometata, obligata sa se hranesca cu ramasitele aruncate de trecatori!
 
Care este performanta acestor functionari?

Daca careva in ei e un adevarat hacker in domeniu, mai considerati ca ar trebui sa fie destituit din functie? E mai important sa cunoasca limba decit sa fie competent?
 
gr8dude;155204 said:
E mai important sa cunoasca limba decit sa fie competent?
Pai atunci sa fie adusa si instalata in posturi de conducere o promotie de absolventi de la Harvard sau de la MIT si sa vezi ce performante o sa atinga MD ...
 
Back
Top