noul parlament..apar fisuri.

Doomie sunt impresionat de intentia ta sa faci o analiza obiectiva prin prisma unui subiectivism nationalist :) (buna incercare dar de obicei nu iese nimic bun din asa ceva) :) Eu imi iubesc tara si limba ca si tine de altfel, si tot plimbindu-ma prin Montreal cu ceva timp in urma am intrebat de cineva in engleza unde se afla o strada, persoana respectiva m-a "trimis foarte politicos". Am incercat in franceza si zimbetul a aparut pe buzisoarele doamnei respective de parca a vazut nu stiu ce minune. Foarte politicos mi-a aratat directiile. La capitolul situatia din Canada nu ma pun cu tine pentru ca nu sunt expert dar nu cred ca poti vorbi despre o eficienta a impunerii limbii engleze asupra populatiei majoritar francofone, daca toata lumea vorbeste in franceza. Cum spun americanii "give me a break" :). Si daca asta la tine se numeste impunere atunci sa-i ierte Dumnezeu pe canadienii care vorbesc engleza ca sunt cei mai pacatosi de pe mapamond. Si spune-mi tu mie Doomie nu tot in franceza se vorbeste in Montreal peste tot din simplul motiv CA ASTA CERE POPULATIA! Revenim la teoria mea cu capitalismul, mersi mult. Eu nu am nimic impotriva utilizarii limbii romane, chiar asta o fac pentru ca sunt romani, dar tu care traiesti in Canada ar trebui sa intelegi cel mai bine ca nu prin actiuni ultimative se realizeaza progres. Intr-un stat polietnic numai prin dialog se poate ajunge undeva. Vrem noi nu vrem Moldova este tara mai multor etnii si numai prin colaborate vom trai bine intr-o buna zi, daca ne certam intre noi ajungem intr-o gaura mare. Si nu e cazul sa faci din mine cine stie ce anti mancurt pentru ca gresesti amarnic. Eu pur si simplu spun lucrurilor pe nume si desi incerc sa schimb ceva in tara asta, eu vad schimbarea altfel prin cooperare si nu prin ultimatumuri. A sti sa te impui in fata altora trebuie facut in alt fel.
Tu acolo in Canada fii mai cooperativa si incearca sa gasesti limba comuna cu vorbitorii de engleza, ca de altfel riscati sa fiti si voi bombardati de americani cu un presedinte ca Bush in oficiu :)
Ai grija si nu fi atit de radicala ca nu rezolvi nimic cu asta.
 
Si apropo draga mea Doomie :)
Sa stii ca nationalismul ne-a adus la situatia pe care o avem. Totul din cauza ca nu s-a putut gasi o balanta si s-a recurs tot timpul la extreme. Daca crezi ca Rosca (ipotetic vorbind) ar fi venit la guvernare in noul legislativ si ar fi rezolvat problema limbii, vai de mine si de mine mai ai multa politica de studiat
 
In primul rind, Gunner, sunt de genul masculin.

In al doilea rind, te rog sa nu mai repeti platitudini de genul "Intr-un stat polietnic numai prin dialog se poate ajunge undeva". Imi aduce aminte de insi de genul Stepaniuk, Misin, Snegur, Lucinski, samd cu care sper ca nu vrei sa fii asociat. Discursul lor semana foarte mult cu cel prezentat de tine aici. Si sper ca nu o sa pretinzi ca "situatia lingvistica" s-a schimbat cu mult in cei 14 ani de guvernari care nu au avut curajul sa fie un pic mai "ultimative" in actiunile lor ci au mers pe calea "consensului social", "pacii sociale", "dialogului social", samd.

Daca ai fi incercat sa fii mai putin superficial, te-ai fi interesat si ai fi aflat ca in Quebec limba minoritatii era IMPUSA in mai toate domeniile vietii -- banci, magazine, mass-media, samd. Era foarte greu pentru un francofon sa fie angajat intr-un loc mai serios daca nu stia engleza, samd. Dar tie probabil ca nu iti place sa studiezi istoria ci doar sa judeci prin prizma evenimentelor si a situatiei de acum. O situatie care difera foarte mult de cea din anii 60 cind despre o miscare nationalista, daramite una care sa ceara practic izolarea limbii engleze, nu prea era vorba. A fost nevoie de niste proteste, de un partid politic mai radical si de o sensibilizare continua a opiniei publice in acest sens. A mai fost nevoie si de niste minoritati mai "civilizate", care nu s-au tinut cu dintii de "drepturile" lor, asa cum se face in RM (unde aceste drepturi sunt mai degraba niste privilegii). Dar s-a pornit totul de la niste politicieni care si-au dat seama ca prin "dialog social" nu se va rezolva nimic -- acestor politicieni nu le-a fost teama sa introduca legi prin care, efectiv, limba engleza era marginalizata in viata de zi cu zi a quebecosilor (si astazi Quebec-ul nu recunoaste oficial engleza ca limba oficiala).

La noi insa clasa politica (cu mici exceptii) freaca menta in problema data, tot invirtindu-se intr-un cerc de "dialoguri sociale", samd. E timpul pentru niste "action" caci de "dialogat" m-am cam saturat sa "dialoghez".

Sa stii ca nationalismul ne-a adus la situatia pe care o avem. Totul din cauza ca nu s-a putut gasi o balanta si s-a recurs tot timpul la extreme

Tu ai trait in Moldova in anii 90? Despre ce fel de extreme vorbesti? E adevarat, s-a propus schimbarea denumirii limbii oficiale, s-au facut si proteste, dar nu s-a schimbat nimic. Din acest punct de vedere, in afara grafiei latine nu prea sunt diferite lucrurile in RM fata de anii sovietici. Sau vrei sa zici ca saracii rusi, marginalizati de "extremistii nationalisti", au avut de suferit pe seama politicilor guvernarilor precedente? Get real.
 
Apropo, sa stii ca ma ingrijoreaza obsesia ta cu "nationalismul" si faptul ca, cica, el e de vina pentru problemele RM din ultimii ani. Este mot-a-mot discursul rusilor sovini de pe forum.md si esti la un pas de a ma face "fascist" -- "epitetul" preferat al insilor de pe-acolo.
 
Doomie,
Da eu am trait in Moldova anilor '90 si stiu cum in primii ani dupa independenta politia prindea tineri pe drum si daca nu stiai limba romana iti tragea o mama de bataie de nu te ridicai si ramineai calic pe viata. Asta e optiune? Pe dracu, pe dracu si i-ar pe dracu. Eu am fost si ramin o persoana rationala. Eu sunt cetatean al Republicii Moldova si vreau ca fiecare persoana care traieste in tara asta sa se poate simti cetatean al Republicii Moldova, iar cind cineva citeste niste afirmatii radicale cum cunt ale tale, persoana ceea nu se poate simti "cetatean al RM" si mai degraba se identifica cu o etnie negativ orientata spre populatia majoritara.
Chestii de genul "m-am saturat sa dialoghez" cum afirmi tu, nu merg si nu vor fi eficiente niciodata. Faptul ca nu s-a realizat mult nu este vina dialogului ci a persoanelor care au purtat acest dialog. Invinuieste-i pe ei si nu ideea unui dialog si a unei intelegeri sociale. Tu esti la nivelul gindirii secolului 19, cind se vehicula nationalismul periculos, care a dus si la revolutia bolsevica si la fascism. Asa ca nu-mi vorbi mie despre pericolele nationalismului. Nationalismul si astazi inseamna terorism in Spania si in Corsica. Secolul 21 este secolul globalizarii cind nu te poti da la o parte si sta intr-un colt. Limba, cultura, traditiile toate se amesteca si se mixeaza in aceasta continua globalizare asa ca nu-mi vorbi tu mie de "action" pentru ca adevarata valoare este sa faci ca fiecare cetatean din tara noastra sa fie mindru ca este cetatean al Republicii Moldova si sa nu fie marginalizat intr-un grup etnic cu care se poate identifica. Discursuri extremist-nationaliste nu mai pot avea loc intr-o Europa care tinde spre o integrare si o unitate, asa ca comparatii de genul ca ce spun eu se aseamana cu declaratiile comuniste sunt pur si simplu sarite de pe fix. Mai uitete in jurul tau si vezi incotro merge lumea civilizata, departe de nationalism si spre integrare. Amin.
 
Gunner said:
Doomie,
Da eu am trait in Moldova anilor '90 si stiu cum in primii ani dupa independenta politia prindea tineri pe drum si daca nu stiai limba romana iti tragea o mama de bataie de nu te ridicai si ramineai calic pe viata. Asta e optiune? Pe dracu, pe dracu si i-ar (sic!) pe dracu.

Ai terminat cu argumentele si ai inceput cu demagogia? Arata-mi te rog unde am mentionat eu ca astfel de "metode" sunt acceptabile. Este destul de evident ca vrei sa faci legatura dintre argumentele mele si un fel de pozitie violenta si radicala, pozitie pe care nu am avut-o niciodata. Sunt un adept al solutiilor pasnice pentru probleme si nu incerca sa faci din mine un fel de adept al jihad-urilor.

Unde mai pui ca fazele cu "tinerii rusi batuti de politisti" au fost puse la indoiala in nenumarate rinduri (sa-mi arati te rog oameni care au "ramas calici pe toata viata" din cauza "extremistilor nationalisti" si poate te mai cred). Ca si chestia aia cu "tinarul rus care a fost ucis de extremistii romani" (i-am uitat numele), chestie infirmata de zeci de ori, dar care este folosita ca un exemplu de "extremism fascist roman" de fiecare data cind iese Rosca in strada .

Repet, la nivel politic, atitudinea fata de problema lingvistica a fost una de "lasa ca se rezolva ea cumva". Nu a existat nici o initiativa serioasa din partea conducerii si culmea culmilor a fost atunci cind romanii au fost declarati "minoritate" de Voronin et al.

Asa ca de nici un fel de "extremism" nu poate fi vorba, las-o balta cu argumentul asta caci te faci de rusine.

Eu am fost si ramin o persoana rationala. Eu sunt cetatean al Republicii Moldova si vreau ca fiecare persoana care traieste in tara asta sa se poate simti cetatean al Republicii Moldova, iar cind cineva citeste niste afirmatii radicale cum [cenzurat] ale tale, persoana ceea nu se poate simti "cetatean al RM" si mai degraba se identifica cu o etnie negativ orientata spre populatia majoritara.

Ce fel de afirmatii radicale am facut eu, d-le? Unicul lucru pe care-l vreau este o normalizare a situatiei limbii romane in RM. Ma doare atunci cind vad ca minoritatea rusofona are tupeul sa ceara oficializarea limbii ruse pe motive "istorice". Ma doare ca dupa 15 ani de "independenta" nu incercam sa promovam acea "mindrie" de care vorbesti ci o mindrie oarba ca "facem parte din marea familie a CSI". Ma doare sa vad ca experimentul "dialogului social" a esuat lamentabil si ca limba romana nu a cistigat in drepturi, ci i-a fost redusa importanta in numele unei "armonii interetnice".

Tu vrei ca fiecare om care traieste in RM sa se simta cetatean al RM. Si de ce acesti cetateni nu ar trebui sa vorbeasca limba oficiala a acestei tari? Nu s-ar simti ei mai mindri ca sunt cetateni daca ar sti limba? Oare de ce tari ca Germania, SUA, Canada, etc acorda cetatenia numai daca cel care o cere stie si limba si cultura tarii date?

(iar ce e etnie negativ orientata spre populatia majoritara numai tu stii...)

Discursuri extremist-nationaliste nu mai pot avea loc intr-o Europa care tinde spre o integrare si o unitate, asa ca comparatii de genul ca ce spun eu se aseamana cu declaratiile comuniste sunt pur si simplu sarite de pe fix. Mai uitete (sic!) in jurul tau si vezi incotro merge lumea civilizata, departe de nationalism si spre integrare. Amin.

Ma, "globalizatule", incep sa cred tot mai mult si mai mult ca te inspiri din ziarul "Comunistul" atunci cind scrii pe acest forum. Asta pentru ca Stepaniuk si clica sa au exact aceeasi logica si exact aceleasi argumente atunci cind indruga verzi si uscate despre cum limba rusa este "limba de comunicare inter-etnica". Daca esti un adept asa de mare al "integrarii" si un dusman asa de mare al "nationalismului", de ce nu insisti sa oficializam engleza drept limba de stat? Nu ar fi rational si logic in aceste timpuri de "globalizare"?

Ma inviti sa ma uit in jur. O fac si in fiecare zi citesc articole despre cum limba franceza ar putea fi in pericol in Quebec daca legile restrictive de acum ar disparea (chiar astazi curtea suprema a Canadei a decis ca este perfect legal ca parintii copiilor francofoni sa nu aiba voie sa-si trimita copiii la scoli cu predare in limba engleza -- extremism, nu-i asa?) . Vad politica tarilor baltice -- integrate si ele in UE -- fata de limba rusa (presimt cum vei spune ca acolo is "incalcari ale drepturilor omului"). Vad politica Romaniei fata de etnicii maghiari (si acolo-s "incalcari", nu?). Habar n-am ce vezi tu, dar eu vad ca e la moda o politica de prezervare a limbilor si culturilor acestor state. Nu e nimic rau si rusinos in asta.

In fine, ceea ce incerci tu sa faci cu aceste mesaje ale tale este sa creezi impresia ca eu sunt un "extremist" (sa-ti fie rusine), iar tu un fel de "moderat" si "centrist", care incearca sa gaseasca o "balanta" in aceasta problema a limbilor pe teritoriul RM. Apoi dai vina pe anumite "persoane" care, desi au avut exact aceeasi pozitie ca tine (de continuare a "dialogului social") in ultimii 14-15 ani, nu au reusit decit sa exarcerbeze problema limbilor din RM. Daca esti atit de hotarit sa faci treaba si nu doar sa freci menta pe forumuri (chestie de care ii invinuiesti pe altii), ar fi bine sa-ti expui planul de (in)actiune in fata demnitarilor de la Chisinau, caci sunt sigur ca ei ar fi bucurosi sa primeasca niste idei proaspete in ceea ce priveste prelungirea acestui status quo lingvistic.
 
Doomie, mi-ai luat-o inainte. Am dorit si eu sa-i dau niste sfaturi, dar nu are nici un sens.
Vezi, ca la noi s-a format o clasa capitalista noua: fostii nomenclaturisti moldoveni in cardasie cu "nacialnicii" lor rusi au furat Basarabia de tot ce a mai ramas, s-au facut boieri si acum inainteaza odraslele lor pe pista ECONOMIEI DE PIATA!
Priviti masinile luxoase cu niste copii la volan, care nici idee nu au ce inseamna business. Ca daca nu ar fi tat-su sau mama-sa, nici de sampon pentru spalat masina nu ar putea face.
Pai iata eu ma uit la ei si doresc sa inteleg, unde o sa ne duca "capitalistii" astia? Vai si amar de capul lor, cand parintii vor incepe a pierde influienta, dar asta o sa se produca numaidecat!
de aceea si avem o armata si politie in dotarea lor - ca sa fie paziti in caz de probleme cu poporul!
Uite astora nu le trebuie limba, caci pentru limba nu trebuie inveti! Iar astia au facut ceva studii pe bani, au invatat cateva fraze frumoase, au vizitat tari (si pacat, caci asa si nu au inteles nimic) si acum vin acasa sa ne faca "capitalism" cu iz puturos. Iarasi basarabeanul va ramane sarac si prost. Deoarece, pare-se, Urschi spunea: Dece esti prost? Pentru ca sunt sarac. De ce esti sarac? Pentru ca sunt prost.
Iata cercul acesta vicios ii incurajeaza pe "capitalistii" de la noi.
 
Aseară tвrziu, оn ajun de 1 aprilie

PD şi-a dizolvat fracţiunea şi a decis să revină оn BMD




O răsturnare spectaculoasă de situaţie: BMD, PD şi PPCD vor boicota alegerea şefului statului



Partidul Democrat va reveni оn componenţa Blocului „Moldova Democrată”, iar cei opt deputaţi ai PD aleşi pe listele BMD au decis să nu participe luni, 4 aprilie, la alegerea şefului statului. Decizia a fost luată aseară tвrziu, la capătul mai multor ore de discuţii оn cadrul fracţiunii PD. După votarea acestei decizii, fracţiunea PD nu mai există. Astăzi, D. Diacov urmează să facă o declaraţie оn acest sens.

Decizia neaşteptată a fracţiunii conduse de D. Diacov dă peste cap prognozele potrivit cărora actualul şef al statului, V. Voronin, va obţine, fără probleme, un al doilea mandat prezidenţial, оn chiar primul tur al alegerilor, deoarece contracandidatul său, Gheorghe Duca, preşedintele AŞM, ar urma doar să facă figuraţie. Urmвnd după deciziile de boicotare a alegerilor, anunţate de celelalte două fracţiuni de opoziţie, PPCD şi BMD, hotărвrea deputaţilor PD de a reveni оn BMD, оnseamnă că prezidenţialele din 4 aprilie vor eşua. Оn condiţiile оn care toţi parlamentarii din Opoziţie refuză să intre оn cabina de vot, cele 56 de mandate deţinute de fracţiunea PCRM sunt insuficiente ca să fie ales şeful statului, pentru aceasta fiind necesare 61 de voturi pro.

Surse sigure din cadrul BMD ne-au declarat că, оnainte de şedinţa fracţiunii PD, preşedintele acesteia, D. Diacov, a avut o оntвlnire de cвteva ore cu liderul PPCD, Iurie Roşca, şi liderii BMD Serafim Urecheanu, Dumitru Braghiş, Veaceslav Untilă şi Oleg Serebrian. La оntвlnirea respectivă, la propunerea lui Iu. Roşca, liderii Opoziţiei l-au convins pe S. Urecheanu să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării la alegerile repetate.

Iu. Roşca a menţionat că există o оnţelegere prealabilă privind susţinerea candidaturii lui S. Urecheanu de către un grup de 20 deputaţi din fracţiunea PCRM, nemulţumiţi de comportamentul autoritar al lui V. Voronin. Cei 20 de deputaţi sunt dispuşi să voteze un candidat al Opoziţiei nu atвt din simpatie pentru acesta, cвt pentru a nu-i permite lui Voronin să mai rămвnă patru ani оn fotoliul prezidenţial.

La aceeaşi оntвlnire, Iu. Roşca şi-a cerut scuze de la S. Urecheanu pentru insultele pe care i le-a adus оn campania electorală şi a promis că va renunţa la acest stil‚ оn numele interesului naţional.


Alina Ţurcanu,

TIMPUL
http://www.timpul.md/Rubric.asp?idIssue=106&idRubric=1515



nu stiu pe cat e de serioasa vestea
 
in alta parte



Partidul Democrat va participa la alegerile sefului statului


Liderul fractiunii parlamentare a Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, afirma ca grupul sau parlamentar va participa la alegerea sefului statului si ii critica pe liderii Blocului Moldova Democrata (BMD), alaturi de care a intrat in Parlament, pentru ca au apreciat drept “act de tradare” constituirea fractiunii PD.


Dumitru Diacov a convocat, joi, o conferinta de presa, in care a declarat ca fractiunea sa regreta reactia liderilor BMD la crearea grupului parlamentar al PD. El a spus ca acuzatiile de “tradare si incalcare a intelegerilor atinse in cadrul Blocului” sunt nejustificate, iar divergentele dintre PD si celelalte componente ale BMD au aparut inca in campania electorala, dupa ce Blocul si-a schimbat orientarea politica initiala. “Cu doua saptamani inainte de incheierea campaniei electorale, scopurile nobile ale Blocului au fost tradate de catre actualii sai lideri, ei insisi intrand intr-o stranie alianta cu separatistii transnistreni si cu niste autoritati criminale. Iar participarea liderilor BMD la asa-zisul congres al moldovenilor de la Moscova a constituit o lovitura dintre cele mai grele pentru imaginea intregului Bloc si a PD, in particular”, se spune in declaratia fractiunii PD. In acest context, Diacov a afirmat in fata jurnalistilor ca “BMD este finantat si dirijat din exterior”, refuzand, totodata, sa precizeze la ce putere anume se refera.


In acelasi timp, liderul PD a afirmat ca, in cazul in care vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, formatiunea sa va participa separat la scrutin, fara a mai forma aliante pre-electorale cu alte partide. In ce priveste comportamentul fractiunii la scrutinul prezindential de luni, Diacov a spus ca deputatii PD vor participa la alegeri, dar deocamdata nu au decis asupra candidaturii pe care o vor sustine. El a amintit in context ca PD a inaintat o serie de conditii, intre care renuntarea lui Vladimir Voronin la apartenenta sa politica, aprofundarea reformelor democratice, reintegrarea teritoriala a R.Moldova cu participarea SUA, UE, Romaniei, Ucrainei si Federatiei Ruse si altele.


Liderul BMD, Serafim Urechean, a declarat anterior ca niciodata nu va mai forma coalitii electorale cu Diacov. "Regret ca am mers impreuna la alegeri. Or, daca am fi mers separat, PD nu ar fi ajuns in Parlament, iar in locul celor opt deputati, care acum au creat un grup parlamentar aparte, ar fi fost alti oameni din partea BMD", a mentionat Urechean. Liderul BMD a mai opinat ca in cazul in care Partidul Democrat va vota pentru candidatura lui Voronin la functia de sef al statului, atunci se va vedea care a fost adevarata menire a prezentei lui Diacov in BMD.//REPORTER.MD


http://www.reporter.md/ro/NewsOfThe...DocType=1&idTopic=1&idDocument=149574
 
in alta parte


Declaraţia Partidului Democrat din Moldova referitor la condiţiile de participare la alegerile preşedintelui Republicii Moldova


Partidul Democrat din Moldova, fiind conştient de necesitatea asigurării stabilităţii interne în societate, crearea condiţiilor optime pentru funcţionarea eficientă a sistemului de guvernare, fiind preocupat de continuitatea politicii externe a R.Molodva şi de revenirea pe făgaşul dezvoltării democratice, europene şi civilizate, declară că va participa la alegerile preşedintelui ţării cu condiţia că candidaţii la funcţia supremă în stat şi Partidul Comuniştilor din Moldova îşi asumă următoarele angajamente:

I. Depolitizarea funcţiei de şef al statului şi modernizarea PCRM:

 Aprobarea de către actualul Parlament a modificărilor Constituţiei Repuplicii Moldova în vederea introducerii prevederii conform căreia Preşedintele republicii nu poate ocupa funcţii în partid.
 Transformarea Partidului Comunistilor din Moldova într-o formaţiune politică modernă prin renunţarea la dogmele ortodox-marxiste şi modificarea scopurilor programatice în conformitate cu valorile şi principiile democratice europene.

II. Aprofundarea reformelor democratice:

 Aplicarea în practică a principiului separării puterilor legislative, executive şi judecătoreşti, sporirea gradului de eficienţă în funcţionarea institutelor democratice ale statului, reformarea lor în conformitate cu standardele europene.
 Asigurarea independenţei reale a sistemului judecătoresc, reformarea şi democratizarea justiţiei în ansamblu, element indispensabil creării unui stat de drept în cadrul căruia va fi asigurată supremaţia legii.
 Discentralizarea puterii în stat şi consolidarea administraţiei publice locale în conformitate cu normele şi principiile europene.
 Neadmiterea amestecului statului în treburile sindicatelor şi a altor asociaţii binevole ale cetăţenilor.
 Trasformarea radioului şi televiziunii naţionale într-o instituţie cu adevarat publică prin modificarea componenţei Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi asigurarea în CCA a cel puţin 30 procente de reprezentanţi ai opoziţiei, 30 procente reprezentanţi ai puterii şi 40 procente reprezentanţi ai socitaţii civile.
 Depolitizarea şi demilitarizarea treptată în conformitate cu rigorile procesului de democratizare a organelor şi instituţiilor de forţă ale statului – Ministerul de Interne, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Centrul de combatere a crimei organizate şi a corupţiei, Procuratura şi subdiviziunile acesteia.
 Crearea condiţiilor optime pentru dezvoltarea de mai departe a sistemului de partide politice din R.Moldova în primul rînd prin coborîrea pragului electoral pentru o formaţiune social-politică de la 6 la 4 procente, pentru blocuri şi aliante respectiv de la 9 si 12 procente la 6 si 8 procente.

III. Politica externă a statului:

 Asigurarea continuităţii în promovarea politicii de integrare a R.Moldova în Uniunea Europeană, de colaborare eficientă cu Alianţa Atlanticului de Nord, cu alte organizaţii şi instituţii internaţionale în scopul consolidării vectorului european în dezvoltarea ţării, stabilizării democratice a situaţiei interne şi restabilirii integrităţii teritoriale şi politice a R.Moldova.
 Activizarea şi finalizarea în termini de 2-3 ani a procesului de soluţionare a diferendului transnistrean în baza aplicării noului format cu participarea SUA, UE, României, Ucrainei şi Federaţiei Ruse în baza principiului respectării necondiţionată a principiului integrităţii teritoriale a R.Moldova în limitele frontierelor recunoscute în plan internaţional.
 Restabilirea unui dialog constructiv cu Federaţia Rusă în baza respectării necondiţionate a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova, evacuării contingentului forţelor armate şi a muniţiilor din estul ţării în conformitate cu angajamentele internaţionale ale acestei ţări.
 Crearea condiţiilor optime pentru reluarea relaţiilor reciproc avantajoase cu principalele instituţii financiar-creditare internaţionale – Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.

IV. Aspecte ale politicii interne si economice :

 Iniţierea şi menţinerea unui dialog activ şi constructiv între majoritatea guvernantă şi opoziţie, între putere şi sindicate ca reprezentanţi ai sociatăţii civile avînd drept scop asigurarea dezvoltării durabile şi în condiţii de stabilitate a democraţiei în R.Moldova.
 Acordarea unui sprijin economic, financiar şi logistic bussinesului mic şi mijlociu, capabil în termeni scurţi să reactiveze procesele economice din ţară, în primul rînd prin scutiri la plata impozitelor în caz de creare a noilor locuri de muncă, atragerea investiţiilor, prin eliminarea hărţuirii din partea organelor puterii de stat.
 Reorientarea politicii economice şi financiare a statului de la subvenţionarea exclusivă a sectorului bugetar spre realizarea programelor de dezvoltare a diferitor sectoare a economiei naţionale, în primul rînd, în agricultură şi procesarea proceselor agricole.



31.03.2005 Fracţiunea Partidului Democrat din Moldova
 
OK interesante discutiile astea cu limba si mai ales declaratiile lui Marinar referitor la copiii intorsi din strainatate pentru ca au invatat pe banii parintilor si care nu-si pot cistiga bani nici macar de sampon pentru spalat masina. Vai de mine si de mine, iaca daca as avea masina bani de sampon din salariu probabil ca as gasi si mai mult ca atit daca au fost parinti care m-au sponsorizat pina acuma atunci copiii lor purtau nume americane iar impozitele lor ajungeau in iubita noastra Moldovioara de peste Oceanul Atlantic, ma rog asta conteaza mai putin, dar nu fa concluzii daca nu stii care e realitatea. Mai sunt oameni si in tara asta care nu fac totul cu banii parintilor. Important este ca va place voua sau nu va place (Doomie si Marinar) limba a fost si ramine o chestiune politica iar eu optez pentru solutionarea acestei probleme intr-un mod cu totul diferit. A impune o limba unei etnii nu este o optiune, trebuie create conditiile in care etniile care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova doresc benevol sa studieze limba romana. Elvetia este unul din cele mai dezvoltate state din lume si are 4 limbi oficiale, America este cel mai dezvoltat stat din lume si nu are limba oficiala (ia aminte Doomie inainte ca sa faci declaratii pe care nu le cunosti). Si chiar daca acordarea cetateniei Americane presupune un examen de limba engleza, eu pot sa vorbesc spaniola toata viata mea fara ca sa folosesc un cuvint in engleza daca asta doresc eu si nimeni nu-mi va putea reprosa nimic. Nu e cazul sa-mi dai exemplul tarilor Baltice, acolo nici pina in prezent populatia rusa in mare majoritate nu cunosc limba oficiala si locuiesc in orase majoritar rusolingve. Ce a avut de cistigat statul de pe seama lor? Crime, narcomanie, alcoolismul si toate pentru ca rusii care locuiesc in aceste tari nu s-au putut angaja la munca din necunoasterea limbii de stat. Aceasta problema continua sa persiste si acuma si va exista inca mult timp inainte. Societatile civilizate au realizat de foarte mult timp ca nationalismul la bine nu duce iar fortarea unei limbi asupra unei etnii este o manifestare vadita a nationalismului. Eu nu am sugerat niciodata ca problema limbii se va rezolva de la sine, dar am spus ca este nevoie de o alta abordare si o alta directie in acest sens. Despre care limba romana poate fi vorba daca in satele noastre se vorbeste o limba calica nici romana nici rusa, o amestecatura parazita de cuvinte. Totul trebuie sa inceapa de la educatie, trebuie educata o tinara generatie care sa vorbeasca o limba corecta si literara, trebuie create premizele economice pentru ca populatia rusolingva sa cunoasca limba romana. Cum poti impune un ucrainean din sat sa invete limba romana daca el nu are nevoie de ea in comunicarea sa zilnica. Copiii acestui sarman ucrainean pot invata insa limba romana daca vin la Chisinau in cautarea unui serviciu mai bun sau unui viitor mai luminos. Aceste lucruri trebuie realizate printr-un alt mecanism decit cel coervitiv. Eu sunt pro-roman si-mi doresc unirea cu Romania dar asta nu inseamna ca e nevoie sa privesti lucrurile printr-o prisma dogmatica ca uite "toti trebuie sa invete limba si gata". Eu cunosteam persoane in Anglia care locuiau in tara de 30 de ani si nu stiau o fraza in engleze, erau indieni si locuiau in comunitatea lor, aveau o viata foarte buna, plateau impozite statului, au reusit sa construiasca un business cu succes si sunt cetateni britanici, si toate astea fara ca sa cunoasca limba engleza. Statul nu i-a impus niciodata s-a faca pentru nu asta conteaza ci conteaza participarea lor la dezvoltarea in ansamblu a societatii britanice. Atit tu Doomie cit si Marinar reactionati deocamdata doar prin prisma unor emotii, la un moment dat insa veti ajunge sa fiti mai rationali.
Si ca sa-ti raspund la intrebarea cu globalizarea si limba engleza. Nu avem de ce sa introducem limba engleza ca limba de stat, o cunosc suficient de bine moldovenii fara ca sa aiba aceasta statut juridic. Si nu este nevoie de introdus nici rusa ca limba de stat pentru ca in timp si rusolingvii vor vorbi limba romana dar aceasta va dura un pic de timp. Schimbarea nu se poate realiza peste noapte nici cu pumnul in masa asa ca calmativa baietilor si intr-o buna zi veti servi o bere cu un rus si veti vorbi in romana.
 
Ne v temu

Cam nu la tema da cred ca biografia lui Diacov ar fi bine sa fie publicata, publicata,publicata si iar ... multiplicata.
Si asta-i o lamurire la ceea ce se intimpla in parlament

Dumitru Diacov(nr.3 pe lista BMD, lider PD, separat recent de BMD). Maior KGB. In 1969 a depus actele la Facultatea de Litere, sectia Jurnalism, a Universitatii din Chisinau, iar in 1971 a fost transferat “prin selectie” la Facultatea Jurnalism a Universitatii din Minsk, diploma de absolvire fiind datata cu anul 1974. La Minsk D. Diacov s-a aflat in registrele facultatii mentionate, insa studiile reale si le-a facut la Scoala Superioara KGB din acest oras, urmand sa ativeze sub acoperire de ziarist.
Dupa revenirea la Chisinau, in 1974 a fost numit in functia de redactor, apoi redactor-sef la RadioTeleviziunea moldoveneasca, functii pe care le-a detinut pana in 1977. S-a manifestat ca un ziarist slab, functiile sale reducandu-se la cenzurarea continutului emisiunilor (asa-numita activitate de “combatere a nationalismului”) si supravegherea subalternilor.
In 1977-1984 s-a aflat cu serviciul in aparatul central al Komsomolului din Moldova (ULCTM). Detinand functia de responsabil pentru ideologie la Comitetul Central (CC) al ULCTM, el patrona pe linia KGB organizatia comsomolista din RSSM.
In 1984 a detinut pentru cateva luni functia de corespondent pentru RSS Moldoveneasca al ziarului “Komsomolskaya Pravda”, iar la sfarsitul anului a fost transferat la Moscova, oficial – in functia de consilier pentru problemele presei pe langa CC al UTC (Uniunii Tineretului Comunist) din URSS.
Intre 1985-1987, a trecut un curs special de reperfectionare de pe langa Scoala Superioara KGB din Moscova.
Dupa absolvirea acestor cursuri a exercitat functia de referent in sectia relatii externe, a CC PCUS, fiind responsabil de problematica romaneasca (“Obiectivul 24”=Romania).
Intre 1989-1992 - sef al biroului de la Bucuresti al agentiei TASS. Se stie cu siguranta ca la Bucuresti Diacov a actionat ca agent sub acoperire al serviciilor ruse.
In timpul aflarii la Ambasada RM la Moscova in 1993 – inceputul lui 1994, impreuna cu al doilea ambasador al RM in Federatia Rusa, care l-a succedat pe Lucinschi, Anatol Taranu, in complicitate cu cativa angajati ai Ambasadei, a organizat tranzactii cu acte de cetatenie a RM, precum si cu alte documente oficiale. Datele in cauza au fost consemnate intr-un raport confidential al lui V. Pasat, care preluase functia de ambasador dupa A. Taranu, catre ministrul Securitatii Nationale (SN) a R.M. Vasile Calmoi.
D. Diacov, folosind relatiile sale din serviciile speciale ruse, a obtinut in toamna anului 1991 (contrar tuturor prescriptiilor KGB) angajarea fratelui sau Ion in functia de sef al Directiei Ancheta a MSN (SIS). Prezenta lui Ion Dicaov in MSN a fost tolerata de catre Anatol Plugaru (U.M. – din cauza caruia am pierdut razboiul cu separatistii), ministrul al Securitatii Nationale (1991-1992). Succesorul lui Anatol Plugaru, genral KGB Tudor Botnaru, in 1992 a incercat sa-l demita pe Ion Diacov. Insa, la interventa lui D. Diacov pe langa conducerea FSK (acum FSB), fratele sau a detinut aceasta functie pana in 1994, fiind eliberat de Calmoi, ceea ce l-a costat pe Calmoi in 1998 retrogradarea la functia de sef al Departamentului de Graniceri.
A fost deputat in Parlamentul R.M. din anii 1994-1998, canditat pe listele pe listele Partidului Democrat-Agrar din Moldova(U.M. – PDAM+Uniunea Socialista, acum BePR+Snegur, acum BMD, acum PD separat – no comments). In 1996 a fost ales vice-presedinte al Parlamentului, in 1998-2000 a fost presedinte al parlamentului. Pe parcursul aflarii in aceasta functie, Diacov, a fost implicat in mai multe scandaluri dubioase.
In 1998 D. Diacov, prin intermediul firmelor patronate fictiv de fiicele sale, se lanseaza in afaceri. Principalii sai parteneri – Ion Sturza si Vladimir Filat.
In timpul detinerii de catre V. Filat a functiei de ministru de stat, comisioanele obtinute in urma pri(h)vatizarii intreprinderilor erau impartite 50%x50%. O alta sursa de venit – aviatia civila, controlate de Victor Topa. Comisioanele obtinute pentru promovarea anumitor legi, favorabile “businessmanilor tenebri”, sau cifrat la aproximativ 1 mln USD.
In timpul exercitarii functiei de speaker, Diacov a privatizat in Chisinau 3 imobile, aflate la adresa : str. Cojocarilor 11A, Tighina 32, Cogalniceanu 11, unde si-a inregistrat adresele mai multe fundatii, ONG-uri si firme, patronate de Diacov. Detine in proprietate 2 apartamente la Chisinau, unul la Moscova, si 2 vile din zona rezidentiala – toate trecute pe nume fictive. Dupa pierderea alegerilor din 2001 situatia financiara a lui Diacov, mentinuta intrucatva de “injectiile financiare” ale lui Filat, s-a imbunatatit intrucatva prin casatoria fiici sale , Olesia Diacov, cu Mahmoud Hammoud.
Intre 2001-2003 Diacov a indeplinit mai multe misiuni “delicate” ale lui Voronin in Romania, avand cateva intrevederi cu I. Iliescu, si A. Nastase. Este un “oaspete des” la Ambasada FR din Chisinau. (U.M.- Diacov se afla si acum in frunte adunaturii “Blocul Politic de Centru-Stanga”, alaturi de Voronin, Sima, Klimenko, Morev, Abramciuk, Krylov si altii “levye”, a se vedea “Moldavskie Vedomosti”, 2003 la moment nu dispun numarul, dar … cu placere, dupa ce-l gasesc)
Dintre oamenii de afaceri din Chisinau cele mai bune relatii le intretine cu V. Filat, fostii sai sustinatori abandonandu-l in favoarea comunistilor (U.M. - iar unii PSListilor - Igor Klipii).
Activeaza in subordinea directa a Ambasadei Ruse si structurilor locale ale serviciilor secrete rusesti. Este cunoscut ca un organizator mediocru, orator slab; lipsit de logica in expunerea gandurilor; inconsecvnt in luarea deciziilor politice. De regula nu abuzeaza de alcool, insa in momentele de criza se deda betiilor.(U.M. – si in aceste momente este extrem de sociabil, prietenos, cinstit, deschis si nu ascunde nimic….cazul de la Aeroport, descris in amanunte de FLUX, + sunt si secvente video.) Avid de bani, perfid. Calificativul dat lui Diacov de catre Lucinschi “politiceskii kidala” (romaneste : Infractor care isi tradeaza companionii).(U.M. – D. Diacov a avut grija nu o singura data sa-si confirme “klikuha”, recent - 24 martie, 2005)
A sprijinit la etapa initala Scoala Superioara Antropologica a lui Mark Tkaciuk, cu care mentine legaturi prietenesti. A estorcat sume considerabile de bani de la solicitantii de posturi in timpul exercitarii functiei de presedinte al Parlamentului. Despre gradul sau de moralitate vorbeste faptul ca a acceptat casatoria fiicei sale, Olesea, cu Hammoud, in pofida diferentei de varste, precum si faptul ca anterior Hammoud a mai fost casatorit de trei ori.


Material preluat din
“Cartea Neagra a TRADARII”, Chisinau, 2005
si verificat pe : INTERNET, presa locala, arhivele institutiilor sus-mentionate s.a.
 
mie imi place cum unii din voi cand se scrie in presa ceva de rau despre cineva 100% credeti, cand de bine 1%.
Ce tine de articolul dat, as zice ca 95% e adevarat
 
ciofu -- asa e firea oamenilor, stirile negative sunt mai sensationale si deci prind mult mai bine la public :)

Gunner, folosesti prea mult anecdotal evidence. Unde mai pui ca, din acest text, lipsit cu desavirsire de paragrafe, nu prea e clar ce anume propui tu pentru solutionarea "problemei lingvistice". Ne critici pe noi pentru ca noi propunem, cica, "impunerea limbii unei etnii" (gogomanie), dar de fapt nu reusesti sa spui nimic mai concret decit "trebuie create premizele economice pentru ca populatia rusolingva sa cunoasca limba romana" (no shit, sherlock!).

Fii mai "concret" in argumentul tau caci mie (si probabil altora) nu mi-e prea clar pentru ce fel de solutii la "problema lingvistica" pledezi tu de fapt.
 
Stimati Ciofu si Doomie, nu cred ca sunteti psihologi, dar multumesc pentru aprecieri. Eu imi argumentez expunerile prin urmatoarele
- dreptul la informatie(al meu si al oricarui CETATEAN)
- dreptul la libera exprimare
- Eu sunt contribuabil, traiesc pe acest pamant mostenit de la Stefan cel Mare si Sfant, achit impozite, am acte de identitate. Cei ce pretind ca imi apara interesele in forul legislativ superior trebuie sa fie oameni curati, in caz contrar, tinandu-ma de principiile DEMOCRATIEI PARTICIPATIVE contribui cu ce pot la eliminarea "uscaturilor".
Ma scuzati cu-i i-am calcat pe ****, eu imi apar dreptul la existenta, cat timp n-are altcineva grija sa ma(NE) apere.


To be continued...

Ciofu, cred ca binele n-are nevoie de critica, din simplu motiv ca-i .... BINE, iar raul trtebuie criticat, criticat, criticat si iar .... eliminat.
Poti sa-mi spui care sunt acele 5%de neadevar?
 
Ma, "uniune", nu fi paranoic, nimeni nu te-a criticat pentru faptul ca ai pus acel material aici.

Uite o alta biografie, mai "oficiala"

Dumitru DIACOV, preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, fost Preşedinte al Parlamentului. Născut la 10 februarie 1952 în regiunea Kurgan (Rusia). În 1956 împreună cu părinţii s-a întors în s.Başcalia, r-nul Comrat, de unde în 1949 a fost deportat în Siberia. A absolvit Universitatea de Stat din Bielorusia (jurnalist). Din 1974 este redactor, apoi redactor superior la Teleradiodifuziunea de Stat din RSSM. În 1977-1984 – la muncă comsomolistă. În 1984 – corespondent al ziarului “Komsomoliskaia pravda”, apoi a fost transferat la Moscova, la CC al ULCT în funcţia de consilier. În 1988 – referent în secţia relaţii internaţionale a CC al PCUS, din 1989 – şef al biroului agenţiei TASS în România. În 1993 – consilier, şef al departamentului politică al Ambasadei R.Moldova în Rusia. În 1994 a fost ales în Parlament din partea PDAM, în 1994-1995 – preşedinte al comisiei politică externă, conducător al delegaţiei Parlamentului R.Moldova în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În 1995 a fost ales vicepreşedinte al Parlamentului, în iulie 1997 a fost demis din această funcţie, după ce s-a retras din fracţiunea PDAM. În anul 1996 – unul dintre cei mai activi adepţi ai lui Petru Lucinschi în perioada campaniei electorale prezidenţiale. După alegeri a iniţiat formarea unei noi mişcări politice. A condus blocul centrist “Pentru o Moldovă Democratică şi Prosperă” (BMDP), din care, în afară de mişcarea omonimă (creată în februarie 1997), fac parte Partidul Popular-Democrat, mişcarea “Forţa Nouă”, Partidul Demnităţii Civice, Liga Naţională a Tineretului. În 1998 a fost ales în Parlament, a intrat în Alianţa guvernatoare pentru Democraţie şi Reforme, în aprilie a fost confirmat în calitate de speaker. În 1999 a organizat blocul electoral “Alianţa de centru din Moldova”, a susţinut confirmarea în postul de Prim-ministru a lui Ion Sturza. Din anul 2000 conduce Partidul Democrat, în 2001 a candidat în alegerile parlamentare pe listele partidului.

http://www.interlic.md/info.php?group=1017836400&id=1020875162&lang=rom
 
Multumesc pentru "sfat" si biografie "oficiala"....
Mai am una.......

Serafim Urechean (nr.1 pe lista BeMD). A detinut functii inalte in nomenclatura comunista. A absolvit scoala superioara de partid din Leningrad. A fost instructor al CC al PCM, secretar al Comitetului raional Briceni a PCM, presedinte a executivului raional Anenii-Noi(U.M. - Deaceea BeMD a si luat un procentaj atyt de mic acolo, lumea il cunoaste). A marturisit in repetate randuri in presa ca pana in prezent intretine legaturi si se consulta cu Ivan Bodiul.
A fost lider sindical in perioada guvernarii agrariene, fiind implicat in privatizarea ilicita a patrimoniului acestei organizatii. In 1994 si in 1995 este numit de catre ex-presedintele Mircea Snegur, prin decret prezidential, in functia de primar general al capitalei. In 1999 si 2003 a redevenit primar prin masluirea alegerilor.
Mandatul sau de edil al Chisinaului este marcat de implicarea intr-o serie de afaceri ilegale care i-au creat faima de functionar corupt. In prezent se afla sub urmarire penala. A creat una din cele mai puternice retele mafiotice, care controleaza si saraceste Chisinaul. Este in legatura directa cu gruparea criminala “Kitaet”. Pe parcursul anilor i-au fost deschise dosare de coruptie, care insumeaza sute de milioane de dolari.
Este cunoscut faptul ca Urechean este unul dintre cei mai bogati oameni din Republica Moldova, care si-a facut averea in urma exercitarii traficului de influenta, privatizarilor ilegale, acordarii de licenta, trucarii unor tendere, precum si a estorcarilor si luarii de mita. Coruptia in cadrul primariei Chisinau a fost semnalata in repetate randuri de catre investitori straini. Informatii similare au fost publicate in anuarul Congresului Statelor Unite “International Practice Corruption Act”.
Deciziile luate S. Urechean au stat intotdeauna sub semnul influentei consilierului sau V. Vascu, a viceprimarului A. Turcanu(U.M. – dat in urmarire internationala pentru crime economice, nr 36 pe lista NBeMD), a omului de afaceri M. Sor. In ultimul timp nici o decizie politica Urechean nu o ia fara aprobarea consilierului sau in probleme de planificare politica Vitalii Andrievski. Reamintim ca acest Andrievski afost unul din fondatorii si ideologii Interfrontului(U.M. - Ce ia strans sub aripa sa pe Smirnov & Ko), consilier netitular al ex-presedintelui Petru Lucinschi, unul din autorii (impreuna cu Eugen Sobor, Mihai Petrache, Mihail Plamadeala s.a.) ideii republicii prezidentiale, copresedintele al miscarii efemere “Republica”, agent de influenta al FSB in R. Moldova si confident al lui Igor Smirnov si Vadim Antiufeev(U.M. - Alexandr Sevtov, ministrul securitatii de stat din “RMN” – KGB Tiraspolian). Tot el a fost si unul din redactorii defunctului ziar “De Facto” si mentorul fundatiei “Socium-Moldova”.
S. Urechean este decorat cu Ordinul “Sfantul Dumitru” de gradul II, acordat de Alexei II, Patriarhul Moscovei si Intregii Rusii; cu Ordinul “Serghii Radonejskii” de gradul II, acordat tot de patriarhul rus, Alexei II(U.M. – care in acelasi timp il decoreaza pe Smirnov cu premii peste premii, de fapt ca si pe Vladimir al “nostru”, ca si pe VOROnin). In aprilie 2004 Putin a pregatit sa-l decoreze cu Ordinul “Drujba”, dar Urechean nu a plecat in vizita la Moscova pentru ca Voronin ia interzis.( U.M. – Interesanta ca dupa ce micul Stalin, adica Putin, a castigat alegerile Urechean l-a felicitat de 2 ori, odata ca primar, odata ca “liderul” opzitiei maldavinesti.)
In iunie 1998, Urechean, impreuna cu Braghis si Untila, au fost initiati in loja masonica “Marele Orient al Frantei”, filiala italiana. Toti 3 viziteaza cu regularitate sedintele Lojei Masonice din Republica Moldova, condusa de marerle maestru Anatol Kogan, care isi are sediul in incinta EuroCreditBank de la intersectia bd. Stefan cel Mare si Sfant cu str. Ismail.
A fost mai multi ani membru al Guvernului si a votat cuminte toate hotararile de pomina : impotriva inregistrarii Mitropoliei Basarabiei, pentru instrainarea teritoriului national la Palanca, Basarabeasca, Giurgiulesti si alte Localitati(U.M. – favorizand regimul separatist din raioanele noastre de est si pe cel Kucimist de la Kiev); impotriva introducerii religiei in scoala si multe, multe altele.
Din 2002 a devenit favoritul Moscovei pentru alegerile locale din 2003, acum pentru alegerile parlamentare din 2005. Kremlinul il doreste pe Urechean presedinte al R. Moldova in locul lui Voronin. Este, alaturi de Braghis(U.M. – care si a fost initiatorul planului de federalizare, si ce se lauda in presa proruseasca si ruseasca ca el e autorul – uitativa la presa vremii, mai ales “Komersant Plus”, in care foarte des e publicat si Serafim Alexandrovici) si Diacov, in legatura permanenta cu Ambasada federatiei Ruse la Chisinau, Incepand cu 2003, s-a deplasat in repetate randuri la Moscova unde a avut o serie de intilniri secrete cu inalti demnitari rusi, intre care Dmitri Kozak, Boris Gryzlov, Veceslav Trubnikov, Iuri Lujkov si chiar Vladimir Putin. In cadrul acestor intilniri Kremlinul l-a asigurat de intreg sprijinul (inclusiv financiar) in campania pentru alegerile parlamentare din 6 martie 2005, el a promis, in schimb, federalizarea R. Moldova (dupa un plan tip Kozak), mentinerea armatei ruse de ocupatie in raioanele din stanga Nistrului, neadmiterea R. Moldova la NATO.
Este in cardasie deschisa cu regimul anticonstitutional si criminal de la tiraspol, iar cu Smirnov este in relatii de prietenie.( U.M. – La 2 septembrie in fiecare an in Piata Octombrie din Tiraspol se da citire felicitarii lui Urechen, liderul opozitiei, primarul orasului … pentru omagiatul Smirnov)
A refuzat sa autorizeze manifestatiile de protest din iarna-primavara anului 2002 (U.M. – incalcand constitutia, referitor la libertatea intrunirilor), oferind, in acest fel, puterii comuniste prilejul de-ai persecuta pe opozantii anticomunisti si cerand chiar, in sedinta inchisa de guvern din 30.01.2002 si in sedinta primariei 4.02.2002, tragerea la raspundere a liderilor PPCD pentru organizarea protestelor anticomuniste. In septembrie 2003 refuza de asemenea sa autorizeze pichetarea Ambasadei ruse, organizata de PPCD impotriva refuzului Federatiei Ruse de a-si retrage armata de ocupatie de pe teritoriul RM. In ianuarie 2004 refuza sa autorizeze mitingul de protest organizat de PPCD impotriva regimului dictatorial Voronin.( U.M. - si nu e de mirare caci a coalizat cu comunistii Mironik si Banikov, pina in 2004, ce apoi l-au “kidanit”, caci dupa ce-au stors tot profitul din Urechean, sau apucat de campania electorala.)


Material preluat din
“Cartea Neagra a TRADARII”, Chisinau, 2005
si verificat pe : INTERNET, presa locala, arhivele institutiilor sus-mentionate s.a.



Cam atat, + inca urmeaza recentele declaratii ale lui Diacov, cum cu 2 saptamani in urma el a aflat ca BMD e finantat din exterior si e legat cu cercuri vicioase di Rusia. Iar daca Urechean, acum pledeaza pentru integrare europeana, scoaterea armatei ocupante de peste Nistru, Bla...Bla>>>, de ce ambasadorul rus vinea asa de des pe la sediul BMD - in liste oficiale!!!!reflectate de presa, mai ales rusa.
Straniu?
NU!
Urechean - *urv*!!!
Asa ne e sorta - "Fiecare popor are conducerea , pe care o merita" sau
"Fiecare popor are conducerea , care il are ... (pe popor)" :wink:

To be continued....
 
Uniunea_Muncii,

Pune ceva si despre Iu. Rosca - de bine sau de rau ; te atentionez dinainte, nu te provoc.

Daca ai inceput cu Diacov, Urecheanu, continua si cu ceilalti ...

Mdaa, m-ai impresionat tu cu "bogatele biografii" ale lui Diacov si Urecheanu cu toate ca unele elemente din biografii i-mi sint cunoscute ...
 
Nu sunt persoana ce lucrez la comanda, nu sunt adept sau dusman a lui Iu. Rosca insa dupa site-urile ce le-am pus mai jos, cam poti sa-ti de-ai seama ca nu prea ador integrari europene, NATO, dar nici pe ocupanti, deci n-am treaba nici cu Rosca nici cu ceilalti. Ma repet: sunt cetatean, contribuabil - lupt cu prostia, Urechean, Diacov sunt uscaturile arenei politice a Tarii, ele trebuie eliminate. Despre alti "actori" despre unii s-au scris multe, despre altii ... nu vad in ei pericol(pana ce). Cine o sa merite - o sa-i vina si lui randul.

P.S. Optiunele mele politice - legionarism modern moderat
Cu cine am votat? Cu :D , pacat ca n-a candidat si PRM.

Deci, incodata - nu simpatizez pe nimeni - lupt cu prostia!!!
 
Back
Top