O Noua Directie

AbraCadabra

New Member
Egourile noastre cresc zilnic, si vor intensifica contrastul dintre natura si noi. Pentru a ne scuti de experienta suferintei pe care acest contrast o implică, noi ar trebui sa incepem sa inaintam catre natura dobandind calitatea altruismului.
Oamenii sunt construiti intr-un asa fel in care noi simtim ca lucrurile in afara noastra se schimba, nu noi. Aceasta este modul in care realitatea este perceputa in simturile umane si in mintea umana. Intr-adevar, oricum, forta naturii este constanta si neschimbatoare. Daca noi suntem identici cu ea, simtim intregul. Daca suntem complet opusi, simtim ca aceasta forta este total impotriva noastra. Intre aceste doua extreme, simtim stadiile intermediare.
Cand incepem sa ne echilibram pe noi insine cu calitatea naturii, presiunea pentru schimbarea de sine se micsoreaza. Aceasta, la randul ei, reduce experientele negative din viata cuiva. De fapt, din perspectiva naturii, nimic nu se schimba in aceasta schema ;individul este cel care se schimba. Astfel, schimbarea de sine creaza in acea persoana senzatia ca impactul cu natura s-a schimbat.
Astazi, contradictia dintre noi si forta altruista a naturii nu consta in ce este mai rau, intrucat egourile noastre nu au atins nivelul maxim de dezvoltare. Aceasta inseamna ca nivelul fenomenului negativ pe care noi il experimentam ar putea creste mai intens. Aceasta, apropo, este deasemenea motivul pentru care unii dintre noi inca nu simt criza generala cu care se confrunta lumea.
Dar egourile noastre cresc zilnic, si vor intensifica contrastul dintre natura si noi. Pentrua ne cruta de experienta pe care o implica acest contrast, ar trebui sa avansam catre dobandirea calitatii altruiste a naturii, ca sa schimbam cursul evolutiei. Si ar trebui sa incepem curand.
Cand infaptuim, vom simti imediat un raspuns favorabil la toate nivelurile existentei. De exemplu, sa presupunem ca un anumit om are un fiu care se comporta foarte rau. Tatal vorbeste cu fiul sau si incearca sa-l convinga sa-si schimbe felul de a fi. Daca, in ziua urmatoarem baiatul isi imbunatateste felul de a fi, chiar daca un pic, atitudinea tatalui sau fata se el se va schimba imediat in mai bine. Astfel, fiecare lucru este masurat si judecat nu in concordanta cu rezultatul, ci in concordanta cu directia.
Cand mai multi oameni devin preocupati de corectarea relatiilor interpersonale, si considera aceasta atitudine ca cel mai important lucru, deoarece vietile lor literalmente depind de aceasta, ingrijorarea lor comuna va deveni opinie publica, care va afecta pe toti membrii societatii.
Datorita legaturii interne dintre noim fiecare persoana din lumen chiar din locurile cele mai pustii din lume, vor incepe sa simta instantaneu ca ea sau el este conectat cu toti ceilalti oameni si ca depinde de ei. Oamenii vor incepe sa se gandeasca cu privire la dependenta reciproca dintre ei insisi si restul umanitatii.

Traducere - Adriana Stanciu
 
din ce carti cu poze colorate care promit raiul ai gasit aiurelile de mai sus....??/
cui vinzi tu gogsi??/
 
Cu asemenea "confort" ... de a fi identici shi a simtzi intregul... se impute societatea intr-o saptamina, pentru a produce ceva profund sunt nevoie de limite, insushi cognitzia umana adera la constructe, stereotipuri, modele etc. pentru a a se recunoashte in raport cu ceva... Identificarea shi altruismul total de care se vorbeshte ne poate aduce la realitate dar nu la eficientza proprie, de fapt duce la un dezechilibru existentzial (poate lua forma schizofreniei). Expresiile de tipul a fi opushi fatza de fortza naturii asociata social... in genere este o aberatzie, conformismul ca fortza a naturii:) ... dar non conformismul deam in afara naturii... Multzi psihologi au nevoie serios ne nishte cursuri de matematica, e important a vedea diferentza intre continuitatea lucrurilor shi poezie.
 
cert e un lucru : ca din trecut putem intelege prezentul dar uite sa zicem sa nu tragem atentia la trecut asa de tare cit trebuie sa tragem atentia la prezentul idn ziua de azi,de ce nu te uiti in jur si ai sa intelegi ca nu mai trebuie sulite si arcuri ca sa prinzi un cerb,sniper si poc,gata ii jos,.Cu acest exemplu fac referire la educatie,educatia care a fost cindva nu mai poate fi folosita azi,parerea mea este ca astazi,in zilele noastre oamenii pun tot mai mult pret pe dezvoltarea personala,pe psihologie umana etc etc.si cred ca asa este corect.

ian trageti un ochi pe aici,am gasit un blog interesant,ma fascinat pur si simplu.:

MANIPULARE-KARETI.BLOSPOT.COM
 
Back
Top