Ortodoxie - intrebari si raspunsuri

de ce omul vede in jurul sau doar material... vorbim despre biserica si preoti...dar sufletul ce face...credeti ca prin forum el se va mantui?si apoi vreti sa "inoiti" (UNII) ceea ce biserica a adunat de secole..."sfantei traditii nu i se stie provenienta" asa ceva sa spus pe aici... asta au spus ceea ce o persoana de aici nu doreste sa-i numeasca sectanti... atunci de ce baptistii,luteranii,anglicanii etc., toti neo si restul protestantilor au negat traditia si restul din cultul liturgic... nu pentru ca ei au descoperit ca nu se poate de inchinat la icoane si la semnul sf.Cruci... nu, cercetati istoria, a fost o reactie pe care nici Luther, cum era de vulgar si plin de initiativa, nu se astepta. daca nu ma credeti atunci cititi punctele lui luther care au fost afisate pe usa catedralei din Wuntemberg...spunea ceva de icoane? Ceea ce tine de preoti pot sa spun ca sunt de acord ca preotii in RM si chair in RO nu prea isi bat capul de sufletele crestinilor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne lasam...caci in primul rand noi purtam raspundere de sufletul nostru!!daca cu adevarat vreti sa criticati biserica ortodoxa atunci va propun sa cititi cat mai mult din sf.parinti din filocalie si pateric si din lucrarile teologilor renumiti ortodocsi si atunci veti intelege rostul tuturor celor ce le vedeti in jurul vostru dar mai ales pe voi insiva...eu sincer caut...
 
militant;162940 said:
In primul rand protestantii nu au SLUJBE ci doar predici.
Aberezi, militantule. Bineinteles ca si protestantii au SLUJBE. Se vede ca nu ai calcat la viata ta decat prin biserici ortodoxe!

militant;162940 said:
La ortodocsi exista atat slujbe cat si predici.
Ca si la protestanti.

militant;162940 said:
In al doilea rand, ma mira cum poate sa afirme o persoana ca este credincioasa daca se arata atat de indiferenta fata de SACRALITATE, un element indespensabil unei credinte.

Cum putem pretinde a fi "morali" daca pana si semnul crucii sau ingenuncherea este pentru noi "un sacrificiu" foarte mare?
Nu este un sacrificiu. Insa nu ingenuncherea in sine te spala de pacate.
Nu te mantuiesti facand matanii.
 
Aberezi, militantule. Bineinteles ca si protestantii au SLUJBE. Se vede ca nu ai calcat la viata ta decat prin biserici ortodoxe!
1. Nu stiu ce intelegi tu prin slujbe, dar te asigur ca e departe de ceea ce este la protestanti (ma refer la Liturghia lui Ioan Gura de Aur)
2. de ce omul sa nu ingenuncheze in fata divinitatii? Oare e umilitor sa te inchini in fata celui care te-a creat?
 
Back
Top